Το ξέρατε ότι marude σημαίνει εντελώς, πλήρως;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη
Σελίδα 1 από 2
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    Γενικές Συζητήσεις    Οδηγός εγκατάστασης Linux ειδικά για Otakus V1.0-COMPLETE!
powerboy
Δημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 17, 2007 10:28 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.DeViL :: :: ANiME.DeViL ::

Συμμετέχει από: 01 Μάρ 04 Δημοσιεύσεις: 1351 Τόπος: Ρόδος Τώρα Βλέπω: Hayate No Gotoku, Ichigo Mashimaro, Seto No Hanayome
Edit 31 Αυγούστου 2007: Τα κατάφερα! Ο οδηγός μου για τα Linux είναι επιτέλους έτοιμος! Δεν θα τον ανεβάσω στο Forum γιατί είναι ΠΟΛΥ μεγάλος (30 σελίδες και βάλε) αλλά μπορείτε να τον κατεβάσετε μέσω του PDF Link που παρέχω εδώ! Επίσης μια σημαντική διόρθωση: Ο φάκελος που πρέπει να αντιγράψετε για να μεταφέρετε την αλληλογραφία σας είναι το C:\Documents and Settings\ΧΡΗΣΤΗΣ\Application Data\Thunderbird και ΟΧΙ το C:\Program Files\Mozilla Thunderbird που είχα αναφέρει στην πρώτη έκδοση του οδηγού

Θα βρείτε τον ολοκληρωμένο οδηγό εδώ:

http://users.otenet.gr/~l3nsman/Linux_Guide.pdf

Αυτή είναι η ολοκληρωμένη έκδοσή 1.0 του οδηγού. Θα κάνω και άλλη εφόσον δώ ότι υπάρχει κάποια σοβαρή παράλειψη.

Καθώς παρατηρώ αρκετά παιδιά εδώ να αντιμετωπιζουν προβλήματα με τα Windows (XP ή Vrista) και καθώς παρατηρώ ότι το Internet πάει ΠΟΛΥ αργά τις τελευταίες δύο μέρες εξαιτίας των τρυπών ασφαλείας που έχει το λειτουργικό σύστημα, αποφάσισα να δημιουργήσω έναν οδηγό μετανάστευσης από Windows σε Linux ειδικά για άτομα που ασχολιούνται με κατεβάσματα, κωδικοποίηση, και παρακολούθηση anime, image editing και gaming.

Σκοπός του οδηγού αυτού είναι:

  1. Να σας βοηθήσει να αποφασίσετε εάν τα Linux είναι κατάλληλα για εσάς.
  2. Να σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποια έκδοση Linux είναι πιο κατάλληλη για τις ανάγκες σας.
  3. Να δώσει οδηγίες για μεταφορά δεδομένων και αλληλογραφίας από Windows σε Linux.
  4. Να δώσει πλήρεις οδηγίες εγκατάστασης ενός συστήματος Linux το οποίο να μπορεί όμως να φορτώνει παράλληλα και Windows.
  5. Να δώσει οδηγίες για εγκατάσταση Internet και Modems.
  6. Να δώσει οδηγίες για εγκατάσταση 3D καρτών γραφικών Nvidia και ΑΤΙ.
  7. Να δώσει οδηγίες για εγκατάσταση Flash και Java.
  8. Να δώσει οδηγίες για εγκατάσταση Multimedia προγραμμάτων.
  9. Να δώσεις οδηγίες για εγκατάσταση Instant Messengers και Internet Telephones.
  10. Να σετάρετε ένα αξιόπιστο Firewall και Antivirus.
  11. Να δώσει οδηγίες σχετικά με την εγκατάσταση και χρήση Windows Προγραμμάτων στα Linux (ναί, εννοώ το Photoshop)
  12. Να δώσει οδηγίες σχετικά με την χρήση γενικά των Linux.

O οδηγός αυτός έχει την μορφή βημάτων.

Υποθέτω τα εξής:

  1. Ότι είστε έχετε κάποιες σχετικές γνώσεις με τα Windows.
  2. Ότι είστε ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΣΧΕΤΟΙ όσων αφορά Disk Partitioning, εγκατάσταση Linux κτλ.
  3. Ότι δεν έχετε ξαναχρησιμοποιήσει ΠΟΤΕ Linux.
  4. Ότι ο υπολογιστής σας είναι τουλάχιστον δυο χρόνων.


Όπου μπορώ θα χρησιμοποιώ screenshots, αλλά να ξέρετε ότι αυτό δεν θα είναι πάντα δυνατόν.


Βήμα 1ο: Αποφασίζοντας να βάλω Linux.

Πολλοί αναρωτιούνται “Γιατί να βάλω Linux;” Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για αυτό. Αλλά πρωτού πάμε σε αυτούς, να ξεκαθαρίσουμε κάτι:

Εάν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας κυρίως για να παίζετε World of Warcraft, ή Evolution Soccer, ή Lineage, ή κάποιο άλλο εμπορικό παιχνίδι, σας λέω προκαταβολικά ότι τα Linux ΔΕΝ είναι για εσάς! Αν και ΕΙΝΑΙ δυνατόν να τα τρέξετε μέσω του Wine, ή του Cedega, υπάρχουν αρκετά προβλήματα. Το World of Wacraft μάλιστα μπλοκάρει το Wine και το Cedega νομίζοντας ότι είναι πειρατικά. Το πρόβλημα αυτό μπορεί να έχει διορθωθεί τώρα αλλά δεν είμαι σίγουρος..

Μπορείτε βέβαια να τρέξετε τα παιχνίδια αυτά χωρίς κανένα πρόβλημα χρησιμοποιώντας τις μηχανές εικονοποίησης που διαθέτει το Linux (οι οποίες σας επιτρέπουν να εγκαταστήσετε Windows 98, ΧΡ και Vista ΜΕΣΑ στα Linux), αλλά αυτές απαιτούνε εξαιρετικά γρήγορους επεξεργαστές. Εάν έχετε κάτω από Core Duo, καλύτερα να το ξεχάσετε.

Λάτρεις του Retro gaming και των emulators είμαι στην αρκετά ευχάριστη θέση να σας πώ ότι τα Linux ταιριάζουν απόλυτα στις ανάγκες σας. Οι πιο δημοφιλείς emulators (MAME, MESS, ePSXe, Visual Boy Advance,UAE, ZSNES) είναι διαθέσιμοι για Linux και αρκετά εύχρηστοι, ενώ τα DOSBox και ScummVM σας επιτρέπουν να παίζετε άνετα Abandonware παιχνίδια.

Εάν είστε απόλυτα ικανοποιημένοι με τον τρόπο που λειτουργεί ο υπολογιστής σας με τα Windows, και πάλι ΜΗΝ βάλετε Linux. Τα Linux προϋποθέτουν αρκετή δουλειά. Εάν με τα Windows κάνετε καλά την δουλειά σας, τρέχετε τα αρχεία σας χωρίς πρόβλημα και δεν κολλάτε ιούς, τότε δεν έχετε κανένα λόγο να εγκαταστήσετε Linux.

Το πρόβλημα είναι ότι αρκετοί από εμάς ΔΕΝ είμαστε ικανοποιημένοι με τον τρόπο που δουλεύουν τα Windows. Αυτό είναι κάτι το ασυγχώρητο εάν κάποιος σκεφτεί ότι τουλάχιστον 100 Ευρώ από τα λεφτά που ξοδεύουμε για τον υπολογιστή πάνε κατευθείαν στην τσέπη της Microsoft. Το πρώτο πράγμα που μαθαίνουμε σαν χρήστες είναι να πατάμε CTRL, ALT+DEL, όταν ο υπολογιστής μας κολλάει. Μετά από λίγο καιρό ο υπολογιστής μας πάει σαν χελώνα, προγράμματα δεν τρέχουν, μπορούμε να πιουμε κανέναν φραπέ μέχρι να φορτώσουν τα Office και ενοχλητικά παραθυράκια ξεπετάγονται εκεί που δεν το περιμένεις λόγω προγραμμάτων που μπήκαν χωρίς την άδειά σας ενώ ήσασταν στο διαδύκτιο...

...Και πληρώσαμε 100 ευρώ για ΑΥΤΟ;

Όπως είπα υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να κάνει κάποιος το βήμα από Windows σε Linux. Ο πρώτος και σημαντικότερος είναι η σταθερότητα. Ενώ τα Windows είναι φτιαγμένα να αυτοκαταστρέφονται μετά από λίγο, τα Linux είναι τόσο σταθερά ώστε μπορείς να αφήσεις τον υπολογιστή σου ανοιχτό για μέρες, εβδομάδες, μήνες, χωρίς το σύστημά σας να πάθει τίποτα! Δεν είναι τυχαίο ότι η NASA χρησιμοποιεί το Linux στους δορυφόρους της και στους αυτόνομους διαστημικούθς εξερευνητές της. Φυσικά αυτό δεν μας εμποδίζει να κάνουμε reboot και Shutdown όπως όλος ο κόσμος!

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να διαλύσετε ένα σύστημα Linux. Αλλά προσέξτε υπάρχει μια σημαντική διαφορά: για να γ@#ησεις τα Linux πρέπει να δουλεψεις ΣΕ αυτά (Δηλαδή να εγκαταστήσεις προγράμματα κλειστού λογισμικού ή να αλλάξεις κάτι στον κεντρικό κώδικα του πυρήνα) ενώ για να γ@#ησεις τα Windows πρέπει να δουλεύει ΜΕ αυτά (δηλαδή απλά να πηγαίνεις στο Internet και να κάνεις την εργασία σου)

Ο δεύτερος λόγος είναι οικονομία. Ένα αντίγραφο των Windows στοιχίζει 80-450 Ευρώ. Μια σουίτα γραφείου όπως το Microsoft Office στοιχίζει κάπου στα 200-300 ευρώ. Ένα καλό antivirus, απαραίτητο για ασφαλή περιήγηση στο διαδύκτιο στοιχίζει 50-100 ευρώ. Και αυτά είναι μόνο τα βασικά.

Θα μου πείτε βέβαια “γιατί να μην τα κατεβάσω από κάπου ή να μην τα πάρω από κανένα φίλο;” Γιατί πολύ απλά αυτό είναι παράνομο. Αν και στην Ελλάδα η πειρατεία δεν διώκεται αρκετά αποτελεσματικά ακόμα (ένα από τα καλά σημεία του να ζείς σε μπανανία) και κάποιος που μπορεί να καλύψει καλά τα ίχνη του στο διαδύκτιο μπορεί να θεωρηθεί αρκετά ασφαλής ωστόσο ένας απλός χρήστης που κάνει απλή χρήση θα βρεθεί κάποτε παγιδευμένος. Ακόμα χειρότερα κάποιος μπορεί να σας εκβιάσει ή να σας βλάψει ξέροντας ότι έχετε πειρατικό λογισμικό στον υπολογιστή σας. Σκεφτείτε το λίγο...

Τα Linux σας δίνουν μερικά πολύ ωραία, εύχρηστα εργαλεία γραφείου, εργασιών και χειρισμού γραφικών, όλα ελεύθερα (όπως λέμε λόγος, όχι όπως λέμε αγορά). Το κόστος ενός μηχανήματος μπορεί να κατεβεί κατακόρυφα εάν χρησιμοποιείτε Linux. Ακόμα δουλεύουν πολύ καλά με παλιούς υπολογιστές και κάρτες γραφικών-δεν είναι ανάγκη να δώσετε ένα κάρο φράγκα για να πάρετε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να δουλέψετε, όπως στα Windows. Όσο για ιούς...

Εδώ φτάνουμε στον τρίτο λόγο για να χρησιμοποιήσετε Linux και ίσως τον σημαντικότερο: την ασφάλεια. Τα Windows είναι κυριολεκτικά γεμάτα τρύπες. Θυμάμαι ακόμα της αποφράδα ημέρα που μπήκα για πρώτη φορά στο διαδύκτιο με τον Internet Explorer και αμέσως κόλλησα το περίφημο Worm32. Και είχα και το Antivirus ενεργοποιημένο. Δεν μπορείς να μπείς σε καμιά σελίδα για πέντε λεπτά χωρίς να κολλήσεις malware, spyware, κάτι τέλως πάντων. Ο κάθε Χάκερ μπορεί άνετα να σου διαλύσει το σύστημα εάν το θελήσει. Αν και τα updates φτιάχνουν αυτές τις τρύπες, ωστόσο η μεγαλύτερη τρύπα είναι τα ίδια τα Windows και ο τρόπος λειτουργίας τους.

Τα Linux από της άλλη, εξαιτίας του τρόπου λειτουργίας τους αλλά και τον τρόπο ανάπτυξής τους είναι αρκετά πιο ασφαλή. Τίποτα δεν μπορεί να τρέξει χωρίς την άδειά σου ενώ οι τρύπες ασφαλείας, όπου υπάρχουν, οι οποίες επιτρέπουν την δημιουργία ιών, κλείνονται σχεδόν αμέσως εξαιτίας του ανοιχτού τρόπου ανάπτυξης του λογισμικού. Ενώ στα Windows υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες ιοί, spyware, malware και δεν συμμαζεύεται, στα Linux υπάρχουν καμιά δεκαριά και αυτοί είναι ήδη άχρηστοι! Βέβαια αυτό μπορεί να αλλάξει όταν τα Linux γίνουν πιο δημοφιλή, αλλά και πάλι, η διαφορά είναι τεράστια!

Ο τελευταίος λόγος είναι η παραγωγικότητα. Τα Windows βρίσκουν πάντοτε κάποιο τρόπο να σας θυμίζουν ότι είναι προβληματικά. Χρειάζονται συνεχώς φροντίδα και συντήρηση. Πρέπει να σκανάρεις για ιούς/ malware/ adware/ spyware, να κάνεις defrag στον σκληρό, να καθαρίζεις το registry σε τακτική βάση μόνο και μόνο για να συνεχίζεις να δουλεύεις. Με τα Linux μπορείς να τα ξεχάσεις όλα αυτά και απλά να επικεντρωθείς στην εργασία σου. Επιπλέον τα Linux σου προσφέρουν γραφικά εφέ, όπως το Compiz Fusion και το Metisse, τα οποία δεν είναι απλά σχεδιασμένα για να εντυπωσιάζουν χωρίς να προσφέρουν τίποτα (όπως τα Aero στα Vista), είναι σχεδιασμένα να αυξάνουν την ευχρηστεία του λογισμικού και την παραγωγικότητά σας.

Τι λέτε, σας άνοιξα την όρεξη;


Βήμα 2ο: Αποφασίζοντας την σωστή διανομή.

Ένα από τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ένας αρχάριος στα Linux είναι η επιλογή της κατάλληλης διανομής. Προς χάριν ευχρηστείας έκανα ένα διάγραμμα για να σας βοηθήσει:



Μια σύντομη περιγραφή των διανομών:

Austrumi Linux: Από τις πιο ελαφριές διανομές Linux, το Austrumi είναι ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα με υποστήριξη spreadsheets, word processing και multimedia μεγέθους μόλις 50ΜΒ. Είναι φτιαγμένο να λειτουργεί από Pentium II και πάνω, ενώ έχει και πλήρη υποστήριξη Ελληνικών. Θα το βρείτε εδω: http://cyti.latgola.lv/ruuni/index_en.html

DeLi Linux: Μια διανομή ειδικά φτιαγμένη για ΠΟΛΥ παλιούς υπολογιστές. Τρέχει άνετα σε έναν 486 με Multimedia υποστήριξη! Το μειονέκτημά του όμως είναι ότι δεν υποστηρίζει (ακόμα) Ελληνικά. Θα το βρείτε εδώ: http://delili.lens.hl-users.com/

Puppy Linux: Από τις πιο πλήρεις διανομές Linux, δεν θα πιστέψετε ότι είναι μόνο... 80ΜΒ. Αναγνωρίζει τα πάντα σχεδόν αμέσως, έχει υποστήριξη multimedia. Με έναν Pentium II και 128ΜΒ είστε πλήρως εξοπλισμένοι να κάνετε ότι θέλετε στον υπολογιστή σας. Το μόνο που του λείπει είναι υποστήριξη Ελληνικών. Θα το βρείτε εδώ: http://www.puppylinux.org/

Xubuntu Linux: Χρησιμοποιώντας το αρκετά ελαφρύ γραφικό περιβάλλον XFCE το Xubuntu μπορεί να τρέξει αρκετά ικανοποιητικά στον υπολογιστή σας εφόσον έχετε 128ΜΒ μνήμης και πάνω από 500MHz ταχύτητα επεξεργαστή. Με πολύ μεγάλη επεκτασιμότητα, πλήρη υποστήριξη Ελληνικών, και ίσως την πιο μεγάλη βιβλιοθήκη προγραμμάτων για τις λεγόμενες “Ελαφριές Διανομές” είναι ιδανικό για κάποιον που θέλει να χρησιμοποιήσει έναν σχετικά παλιό υπολογιστή για να κάνει την δουλειά του. Το Xubuntu είναι η διανομή που θα χρησιμοποιήσω σε αυτό τον οδηγό. Θα το βρείτε εδώ: http://www.xubuntu.org

PCLinuxOS: Μια διανομή Linux η οποία δουλεύει και κάνει όλες τις βασικές δουλειές αμέσως μόλις την εγκαταστήσετε! Με όλα τα “κλειστά προγράμματα” (Βλέπε Flash, Java, τρισδιάστατες κάρτες) προεγκατεστημένα και αυτόματα ρυθμισμένα είναι σίγουρα η ιδανική διανομή για κάποιον που δεν θέλει να ξοδέψει χρόνο για να κάνει το σύστημά του να κάνει όλα όσα κάνουν τα Windows. Δεν έχει όμως πολλά πακέτα προγραμμάτων στην αρχή. Αυτά τα βάζετε αργότερα. Θα το βρείτε εδώ:http://www.pclinuxos.com

Sabayon Linux: Από τις πιο όμορφες διανομές, όπως και το PCLinuxOS, κάνει ότι κάνουν και τα Windows (και ακόμα παραπάνω) με το που τελειώνεις την εγκατάστασή της. Αναγνωρίζει άμεσα την τρισδιάστατη κάρτα γραφικών και έχεδι από την πρώτη στιγμή Flash, Java και εφέ που κάνουν τα Vista να σκάνε από το κακό του! Δίνει από την πρώτη στιγμή κάπου στα 2000 πακέτα προγραμμάτων τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άμεσα. Δυστυχώς είναι κάπως αργή διανομή και υστερεί λίγο στην ασφάλεια αλλά να μην τα θέλουμε και όλα! Θα το βρείτε εδώ: http://www.sabayonlinux.org

Fedora Linux: Η πιο ασφαλής διανομή, το Fedora κυριολεκτικά δεν αφήνει τίποτα να περάσει και κλείνει οποιεσδήποτε τρύπες ασφαλείας περισσότερο αποτελεσματικά και γρήγορα από όλες τις άλλες. Βέβαια αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ζοριστείτε κάπως παραπάνω προκειμένου να την κάνετε να παίξει με τα Torrent σας αλλά αυτό είναι ένα τίμημα το οποίο θα πρέπει να υποστείτε. Θα την βρείτε εδώ: http://fedoraproject.org/

OpenSUSE: Η ανοικτή έκδοση της πασίγνωστης διανομής SUSE. Αρκετά φιλική για αρχάριους και αρκετά επεκτάσιμη, το openSUSE έχει υιοθετήσει ένα πρωτόκολλο το οποίο του επιτρέπει να παίρνει τις νεότερες εκδόσεις των πακέτων προγραμμάτων όταν βγαίνουν. Αυτό σημαίνει λιγότερη σταθερότητα αλλά μεγαλύτερη επεκτασιμότητα και περισσότερες ανανεώσεις. Το μόνο κακό είναι η συμφωνία Novell-Microsoft που αφήνει μια πικρή γεύση στο στόμα όποιου την χρησιμοποιεί.Κατεβάστε την εδώ: http://www.opensuse.org/

Ubuntu Linux: Η πιο δημοφιλής διανομή και όχι άδικα. Με μια μεγάλη κοινότητα χρηστών από πίσω του, πολύ μεγάλη ευχρηστεία, μεγάλη προσαρμοστικότητα, σταθερότητα, άριστη υποστήριξη Ελληνικών και πανεύκολη εγκατάσταση προγραμμάτων, το Ubuntu θεωρείται η κορυφή στα Linux αυτή την στιγμή. Το γεγονός ότι χρησιμοποιεί Gnome σημαίνει ότι χρειάζεσαι σχετικά ισχυρό υπολογιστή για να το τρέξεις. Θα το βρείτε εδώ: http://www.ubuntu.com

Υπάρχουν και άλλες δύο διανομές οι οποίες αξίζουν αναφορά, το Gentoo (http://www.gentoo.org) και το Debian (http://www.debian.org) οι οποίες είναι μεν πανίσχυρες και ασφαλείς, αλλά είναι τελείως ακατάλληλες για κάποιον που κάνει τα πρώτα του βήματα στο Linux.

Όπως είπα και πιο πρίν, η διανομή που θα χρησιμοποιήσω στον οδηγό είναι τα Xubuntu Linux. Ο λόγος είναι ότι ο υπολογιστής που χρησιμοποιώ είναι αρκετά παλιός (Ρ4 στα 1.5ΜΗz), και δεν θέλω να περιμένω λεπτά μέχρι να ανοίξει το OpenOffice. Επιπλέον είναι μια αρκετά εύχρηστη και επεκτάσιμη διανομή, με μεγάλη ασφάλεια και μεγάλο αριθμό πακέτων. Φυσικά εσείς είστε ελεύθεροι να χρησιμοποιήσετε ότι διανομή θέλετε. Αλλά εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον συγκεκριμένο οδηγό θα πρέπει να κατεβάσετε αυτό εδώ:
http://se.archive.ubuntu.com/mirror/cdimage.ubuntu.com/xubuntu/releases/7.04/release/xubuntu-7.04-alternate-i386.iso


Βήμα 3ο: Προετοίμαζοντας τα δεδομένα σας.

Πρώτα από όλα κατεβάστε το πάρα πολύ χρήσιμο Hiren's Boot CD. Θα χρειαστείτε αρκετά από τα εργαλεία που σας προσφέρει. Θα το βρείτε εδώ:

http://www.enfull.com/english/System/%7BDEA7F4C5-0E0E-4F5E-AEBB-B0B35E32C9C0%7D.htm

Κάφτε το σε CD και μπουτάρετέ το (ΞΕΡΕΤΕ πως να το κάνετε αυτό, έτσιWink )

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κανετε είναι να κάνετε ένα backup του Master Boot Record για να μην χρειαστεί να εγκαταστήσετε τα Windows σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Μπουτάρετε λοιπόν το CD που μόλις κάψατε. Πηγαίνετε στα MBR (Master Boot Record) Tools και τρέξτε το MBR SAVE / RESTORE 2.1. Διαλέξτε την επιλογή “Save MBR”. Θα δημιουργηθεί ένα αρχείο το οποία θα λέγεται “boot.sav” στον C:\. Καλά θα κάνετε να το αντιγράψετε κάπου, πχ σε ένα USB stick. Για να μην το μπερδεύετε, ονομάστε το σε bootwin.sav

Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε τα Linux σε διαφορετικό σκληρό από ότι τα Windows τότε δεν είναι απαραίτητο κάποιο backup. Τα Linux αναγνωρίζουν πλέον το πρότυπο NTFS που σημαίνει ότι μπορείτε πλέον να δείτε και να τρέξετε άνετα τα δεδομένα που έχετε στα Windows, ενώ τα Xubuntu έχουν εξειδικευμένο Window Migration Wizard το οποίο μεταφέρει άνετα τα δεδομένα σας από τα Windows στα Linux.

Εάν όμως σκοπεύετε να εγκαταστήσετε Linux στον ίδιο σκληρό με τα Windows ένα Backup είναι απαραίτητο. Η κατάτμηση δίσκων είναι μια εξαιρετικά ευαίσθητη διαδικασία και πολλά μπορούν να πάνε στραβά και να καταστρέψουν τα δεδομένα σας. Κάφτε λοιπόν όλα τα δεδομένα τα οποία έχετε σε DVD ή μεταφέρετέ τα σε έναν εξωτερικό σκληρό (πχ το MyBook). Βεβαιωθείτε ότι τα έχετε ΟΛΑ.

Για την αλληλογραφία σας στο Outlook Express ωστόσο πρέπει να κάνετε κάτι παραπάνω προκειμένου να την μεταφέρετε στα Linux. Πρώτα από όλα κατεβάστε το Mozilla Thunderbird (http://www.mozilla.com/thunderbird/). Εγκαταστήστε το και τρέχτε το. Όταν το πρωτοτρέξετε, θα σας ζητήσει να μεταφέρετε τα δεδομένα σας από το Outlook. Διαλέχτε να το κάνετε. Αφού γίνει αυτό και βεβαιωθείτε ότι η αλληλογραφία σας είναι εκεί, πηγαίνετε στον φάκελο C:\Documents and Settings\ΧΡΗΣΤΗΣ\Application Data\Thunderbird και, εάν σκοπεύετε να βάλετε Linux στον ίδιο σκληρό με τα Windows, αντιγράφτε τον κάπου.

Όσοι έχετε modem το οποίο δουλεύει με καλώδιο δικτύου, είστε τυχεροί γιατί το Internet θα λειτουργεί αυτόματα σε εσάς. Όσοι έχετε το SagemFast 800 κατεβάστε τα παρακάτω:

http://cathubuntu.free.fr/ueagle/debs/ueagle-atm-natif-firmwares.deb
http://cathubuntu.free.fr/ueagle/debs/ueagle-atm-2.6.19-7-386.deb
http://cathubuntu.free.fr/ueagle/debs/ueagle-atm-2.6.19-7-generic.deb
http://cathubuntu.free.fr/ueagle/debs/ueagle-atm-2.6.20-9-386.deb
http://cathubuntu.free.fr/ueagle/debs/ueagle-atm-2.6.20-9-generic.deb
http://cathubuntu.free.fr/ueagle/debs/ueagle-pppoa.deb
http://cathubuntu.free.fr/ueagle/debs/ueagle-static.deb
http://cathubuntu.free.fr/ueagle/debs/atm-tools_2.4.1-17_i386.deb

Eάν έχετε την έκδοση Ε4 του modem κατεβάστε τα παρακάτω:

http://eagleedgy.c-webhosting.org/deb/ueagle4firmware.deb
http://eagleedgy.c-webhosting.org/deb/ueagle4-feisty-2.6.20-16-generic.deb
http://eagleedgy.c-webhosting.org/deb/ueagle4-feisty-2.6.20-15-generic.deb
http://eagle-usb.org/ueagle-atm/non-free/ueagle-data-1.1.tar.gz

Βήμα 4ο, 5ο και υπόλοιπα: Κατεβάστε το PDF αρχείο.

http://users.otenet.gr/~l3nsman/Linux_Guide.pdf

Τώρα που ολοκληρώθηκε ο οδηγός πείτε μου ότι απορίες και προβλήματα έχετε και θα κάνω ότι μπορώ για να σας βοηθήσω.


Έχει επεξεργασθεί από τον/την powerboy στις Σαβ Σεπ 01, 2007 12:54 am, 2 φορές συνολικά

_________________

Θέλετε να δείτε την κορούλα μου;
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger
Darcia
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Αύγ 18, 2007 1:38 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.oNe :: :: ANiME.oNe ::

Συμμετέχει από: 10 Ιούν 05 Δημοσιεύσεις: 782 Τόπος: Θεσσαλονίκη, μεγάλη φραπεδομάνα Τώρα Βλέπω: την τύφλα μου
ευχαριστω για τις πληροφοριες. Εχω σε DVD ISO το SuSe και Ubuntu, αν τυχει καμια ανεπανορθωτη στραβη με τα XP Pro.

Παντως υπαρχουν και πακετα Linux που πληρωνεις καμια 40-50 ευρω να τα αγορασεις. Αυτο συμβαινει επειδη εχουν extras που δεν τα βρισκεις στην δωρεαν εκδοση η αποσκοπουν σε σοβαροτερες εφαρμογες;

Οσο για την ασφαλεια στο Internet στα Windows, προς το παρον o Firefox με το NoScript Addon δεν με απαγοητευει.
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
powerboy
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Αύγ 18, 2007 9:44 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.DeViL :: :: ANiME.DeViL ::

Συμμετέχει από: 01 Μάρ 04 Δημοσιεύσεις: 1351 Τόπος: Ρόδος Τώρα Βλέπω: Hayate No Gotoku, Ichigo Mashimaro, Seto No Hanayome
Τα πακέτα των 40-50 ευρώ ΑΝ αγοράζουν κάτι αυτό είναι η υποστήριξη της εταιρειας που το βγάζει. Αυτό σημαίνει ανανεώσεις και υποστήριξη όταν κάτι πάει στραβά με τα Linux σου. Επίσης υπάρχουν διανομές οι οποίες προσφέρουν και εμπορικά προγράμματα μαζί με το Λινουξάκι σου, όπως αυτή που έβγαλε πρόσφατα η Ματζέντα στην Ελλάδα.

Τα Ubuntu και openSUSE πάντως από όσο ξέρω είναι δωρεάν. Θα σου συνιστούσα πάντως να κατεβάσεις τα Xubuntu εάν ο υπολογιστής σου είναι αρκετά παλιός.

_________________

Θέλετε να δείτε την κορούλα μου;
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger
[Aoshi]
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Αύγ 19, 2007 2:57 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator::
::Lock Machine::
::Moderator::<br>::Lock Machine::

Συμμετέχει από: 14 Μάϊ 04 Δημοσιεύσεις: 1811 Τόπος: Thessaloniki@Greece.EU
Awesome! Ξερω απο Linux και μαλιστα εχω ηδη στη διαθεση μου. Μου θυμισες εποχες σταθεροτητας και ασφαλειας σε κοντρα με τα WXP.

Παντως, votαρω για sticky. Οσοι δεν εχουν εγκαταστησει ακομα καποιο Linux ειναι το καταλληλο guide! Well done! Smile

_________________

The answer lies in a place with a view.
Technology Corner
Γενικοι Κανονες
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος AIM διεύθυνση Yahoo Messenger MSN Messenger ICQ Αριθμός
elissaios
Δημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 20, 2007 9:56 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: administrator ::
喜多野 栄治
:: administrator ::<br>喜多野 栄治

Συμμετέχει από: 29 Ιούν 03 Δημοσιεύσεις: 1440 Τόπος: Thessaloniki
Apsogo guide, thank you! Smile
Stickied

_________________
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
fusion
Δημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 20, 2007 10:35 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.BiaTCH :: :: ANiME.BiaTCH ::

Συμμετέχει από: 30 Ιούν 03 Δημοσιεύσεις: 897
Wow! Μπράβο Smile

Συμπληρώνω πως ασφάλεια στο Linux είναι:
(π.χ. βασισμένο σε πραγματικά εβδομαδιαία γεγονότα)
"yay, exploit στον MPlayer. Μέσω buffer overflow μπορεί να οδηγήσει στην εκτέλεση κώδικα στο μηχάνημα του θήματος". (_αν_ αποφασίσουν να ανακοινώσουν τα flows)
Επιτόπου βγαίνουν τα patches και εάν παρακολουθείς τις mailing lists θα το πάρεις πρέφα...

παραθέτω δύο-τρεις συνδέσμους:
distrowatch (όλες οι διανομές + *BSD με ανακοινώσεις και στατιστικά χρήσης
List_of_Linux_distributions @ Wikipedia
Comparison_of_Linux_distributions @ Wikipedia

btw, το Puppet, θεωρείται "rescue distro" νομίζω... δεν προορίζεται για desktop installation...
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
koznissj4
Δημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 20, 2007 5:36 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.oNe :: :: ANiME.oNe ::

Συμμετέχει από: 10 Δεκ 03 Δημοσιεύσεις: 706 Τόπος: Θεσσαλονίκη
egw exw ta ubuntu 7.04 se ena partition kai ta skalizw sto pc m stin thessaloniki, kai epeidi pleon den exw hd sto pc m stis serres, xrisimopoiw to knoppel 0.8 se sindiasmo me to stickaki m to 8GB... Razz

entaksei, dn einai tipota diskolo an dn thes na asxolitheis san power user, apla oi metafraseis sta ellinika einai ligaki "kapws"...

me eswse pantws to live cd, poli wraia kinisi apo to community tou pigkouinakiou, kathws apo oso kserw ta windows dn exoun kapoio live cd...

tespa, looking to see your tutorials...!!!

_________________

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Darcia
Δημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 20, 2007 5:49 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.oNe :: :: ANiME.oNe ::

Συμμετέχει από: 10 Ιούν 05 Δημοσιεύσεις: 782 Τόπος: Θεσσαλονίκη, μεγάλη φραπεδομάνα Τώρα Βλέπω: την τύφλα μου
απλα επειδη υπαρχουν και χρηστες που ενθουσιαζονται και ξεσηκωνονται ευκολα, καλο θα ηταν να μην διαφημιζεται το Linux οτι ειναι πιο ασφαλες από τα XP SP2, ειναι πιο γρηγορο κλπ. Αλλωστε δεν ειμαστε ολοι ειδικοι στα PC και σε επιπεδο απλου χρηστη (ιοι, spyware, firewall) η ασφαλεια πανω κατω ιδια ειναι. Και οι γνωστες ξερουν καλυτερα τα πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα των Windows/Linux. Αλλωστε τα XP SP2 και τα Vista με τα patches, hotfixes κλπ και τα τοσα πρωτοκολλα ασφαλειας και κρυπτογραφισης που υποστηριζουν δεν μπορουν να υποτιμηθουν σε αυτο. και πανω απο ολα τιποτε δεν ειναι ασφαλες αν δεν προσεχει ο ιδιος ο χρηστης.

Αν θελει καποιος το Linux το δοκιμαζει απο ενδιαφερον και αν του αρεσει καλως. Οχι να το δει σαν ανταγωνιστη των Windows. Και εγω σαν απλος χρηστης ειτε Linux, ειτε Windows χρησιμοποιω το ιδιο μου κανει.
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
powerboy
Δημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 20, 2007 10:09 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.DeViL :: :: ANiME.DeViL ::

Συμμετέχει από: 01 Μάρ 04 Δημοσιεύσεις: 1351 Τόπος: Ρόδος Τώρα Βλέπω: Hayate No Gotoku, Ichigo Mashimaro, Seto No Hanayome
Darcia έγραψε:
απλα επειδη υπαρχουν και χρηστες που ενθουσιαζονται και ξεσηκωνονται ευκολα, καλο θα ηταν να μην διαφημιζεται το Linux οτι ειναι πιο ασφαλες από τα XP SP2, ειναι πιο γρηγορο κλπ. Αλλωστε δεν ειμαστε ολοι ειδικοι στα PC και σε επιπεδο απλου χρηστη (ιοι, spyware, firewall) η ασφαλεια πανω κατω ιδια ειναι.


Η ταχύτητα του Linux εξαρτάται από τον τι έκδοση θα χρησιμοποιήσεις. Εάν χρησιμοποιήσεις Xubuntu ή Puppy Linux, θα δείς ότι η ταχύτητα είναι πολύ πιο μεγάλη. Εάν χρησιμοποιήσεις το (Αρκετά βαρύ) Sabayon, δεν θα παρατηρήσεις μεγάλες διαφορές και ίσως να δείς μείωση στην ταχύτητα.

Όσο για την ασφάλεια... Τα Linux δεν έχουν registry ούτε μπορεί κάποιος να τρέξει ένα ξέμπαρκο exe αρχείο χωρίς την άδειά σου. Αυτό από μόνο του λέει πολλά.

Τα Windows λόγου του τρόπoυ που είναι φτιαγμένα αυτοκαταστρέφονται. Δεν το λέω για να διαφημίσω τα Linux, είναι γεγονός. Κάθε χρήστης των Windows που έχω γνωρίσει έχει χρειαστεί να κάνει τουλάχιστον ένα Format. Χρειάζονται τα τρία Ξ (ξεψείρισμα, ξεσκάτισμα, ξεκαθάρισμα) κάθε τρείς και λίγο για να συνεχίσεις να λειτουργείς χωρίς πρόβλημα. Τα Linux μέχρι τώρα δεν μου έχουν εμφανίσει τέτοιου είδους προβλήματα.

Darcia έγραψε:

Και οι γνωστες ξερουν καλυτερα τα πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα των Windows/Linux. Αλλωστε τα XP SP2 και τα Vista με τα patches, hotfixes κλπ και τα τοσα πρωτοκολλα ασφαλειας και κρυπτογραφισης που υποστηριζουν δεν μπορουν να υποτιμηθουν σε αυτο. και πανω απο ολα τιποτε δεν ειναι ασφαλες αν δεν προσεχει ο ιδιος ο χρηστης.

Αν θελει καποιος το Linux το δοκιμαζει απο ενδιαφερον και αν του αρεσει καλως. Οχι να το δει σαν ανταγωνιστη των Windows. Και εγω σαν απλος χρηστης ειτε Linux, ειτε Windows χρησιμοποιω το ιδιο μου κανει.


Όπως είπα και πιο πρίν:

Παράθεση:

Εάν είστε απόλυτα ικανοποιημένοι με τον τρόπο που λειτουργεί ο υπολογιστής σας με τα Windows, και πάλι ΜΗΝ βάλετε Linux. Τα Linux προϋποθέτουν αρκετή δουλειά. Εάν με τα Windows κάνετε καλά την δουλειά σας, τρέχετε τα αρχεία σας χωρίς πρόβλημα και δεν κολλάτε ιούς, τότε δεν έχετε κανένα λόγο να εγκαταστήσετε Linux.


Άκου... Μου αρέσουν τα XP. Μου αρέσει η τεράστια συλλογή προγραμμάτων και η συμβατότητα που έχει με τις συσκευές μου. Όταν θέλω να παίξω παιχνίδια ή να τραγουδήσω Karaoke, χρησιμοποιώ Windows. Όταν θέλω να μπώ στο Internet και να κατεβάσω torrents και πράγματα χρησιμοποιώ Linux.

Ίσως ο κύριως λόγος που τα Linux θεωρούνται πιο ασφαλή να είναι το γεγονός ότι ο μέσος χρήστης Linux είναι κάπως πιο ενημερωμένος και εξοικιωμένος με τον τρόπο λειτουργίας του συστήματός του και δεν είναι αυτός που θα ανοίξει ένα αρχείο που περιέχει την επισύναψη "ILOVEYOU.VBS". Αυτό όπως είπα ίσως αλλάξει όσο τα Linux γίνονται όλο και πιο δημοφιλή και συνεπώς μεγαλύτεροι στόχοι για του Hackers. Πάντως μην υπερτιμάς τα Patches και μην υποτιμάς το DRM των Windows.

_________________

Θέλετε να δείτε την κορούλα μου;
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger
Hivlaher
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 15, 2007 10:17 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Co-Founder - ViP
.:: Sexy orC ::.
Co-Founder - ViP<br>.:: Sexy orC ::.

Συμμετέχει από: 30 Ιούν 03 Δημοσιεύσεις: 578 Τόπος: Thessaloniki@Gr33c3.EU
To linux einai ontos pio stivaro apo ta Windows k afto logo pyrhna. O pyrhnas tou omos einai k to megalytero provlhma tou. Afto dioti mpainei polys askopos kwdikas me ton opoio epivarynetai to leitourgiko systhma, k dhmiourgei trypes asfaleias. Kai se genikes grammes oi perissoteres dianomes den prosexoun to compile tou pyrhna pou vazoun k etsi afhnoun polles rypes asfaleias.
Exairesh apoteloun to Slackware(pou einai h palaioterh dianomh linux) k to Gentoo pou doulevei ta panta me download k compile. Sthn periptwsh tou Slack o Patrick(O anthrwpos pou to dhmiourghse) epikentrwnetai se mia minimal dianomh, enw To Gentoo afhnei ton xrhsth na apofasisei ti paketa tha egkatasthsei sthn dianomh, apo ton pyrhna mexri k to grafiko perivallon. Vevaia aftes oi dianomes einai dysxrhstes gia ton aplo kai ton apeiro xrhsth, alla tou dinoun thn dynatotha na emvathynei thn gnwsh tou panw sto leitourgiko.

Pantos se sygkrish me ta windows to Linux einai epivevaiwmena pio stathero, kanei kalytero optimization sta memory alocations, wste na mhn exoume ta gnwsta provlhmata mnhmhs pou exoun ta windows(out of memory plz restart).

Afta ta oliga apo mena:>

HiV

_________________
Well $0n 4 funny th1ng 4b0ut R3gr3t 1s, th4t 1$ b3tt3R t0 R3gr3t $0m3th1ng y0u H4v3 D0n3 th4n T0 R3gr3t $0m3th1ng y0u h4v3n't D0n3
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
merlin
Δημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 18, 2007 2:38 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: HooKeD :: :: HooKeD ::

Συμμετέχει από: 18 Νοέ 06 Δημοσιεύσεις: 106 Τόπος: Αθήνα Τώρα Βλέπω: School Rumble
Πραγματικά πολυ ενδιαφέρον οδηγός. Λίγο διάβασα άλλα μέχρι εκεί τον είχες γραψει πάρα πολύ καλά.

Το σκέφτομαι εδώ και καιρό, αλλά ακόμα δεν έχω αξιωθεί να βάλω Linux στον υπολογιστή. Πρέπει κάποια μέρα να κάνω το βήμα.

_________________
Τελικά οι διάφορες σειρές ανίμε είναι μίκρες ή εγώ της τελείωνω πολύ γρήγορα...
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
ghostdog
Δημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 18, 2007 11:59 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.CoLLeCToR :: :: ANiME.CoLLeCToR ::

Συμμετέχει από: 13 Ιούλ 06 Δημοσιεύσεις: 658 Τόπος: Αθήνα Τώρα Βλέπω: X_x
Τρομερή δουλειά powerboy. Σκεπτόμουν να βάλω το Ubundu, όμως είδα από φίλους που έχουν, πως γενικά το Linux δεν είναι πολύ καλό για p2p downloading. Κανένας linux torrent clinet δε φτάνει ούτε στο μικρό του δαχτυλάκι το utorrent και ούτε υπάρχει κανένα καλό αντίστοιχο του emule. Μπορείς βεβαία να προσπαθήσεις να τα τρέξεις μέσω wine αλλά θέλει πολύ ψάξιμο και δεν είναι σίγουρο πως θα τρέξουν σωστά.

_________________
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Hivlaher
Δημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 18, 2007 7:31 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Co-Founder - ViP
.:: Sexy orC ::.
Co-Founder - ViP<br>.:: Sexy orC ::.

Συμμετέχει από: 30 Ιούν 03 Δημοσιεύσεις: 578 Τόπος: Thessaloniki@Gr33c3.EU
egw mia xara katevazw me linux clients Smile
HiV

_________________
Well $0n 4 funny th1ng 4b0ut R3gr3t 1s, th4t 1$ b3tt3R t0 R3gr3t $0m3th1ng y0u H4v3 D0n3 th4n T0 R3gr3t $0m3th1ng y0u h4v3n't D0n3
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
powerboy
Δημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 18, 2007 11:06 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.DeViL :: :: ANiME.DeViL ::

Συμμετέχει από: 01 Μάρ 04 Δημοσιεύσεις: 1351 Τόπος: Ρόδος Τώρα Βλέπω: Hayate No Gotoku, Ichigo Mashimaro, Seto No Hanayome
ghostdog έγραψε:
Τρομερή δουλειά powerboy. Σκεπτόμουν να βάλω το Ubundu, όμως είδα από φίλους που έχουν, πως γενικά το Linux δεν είναι πολύ καλό για p2p downloading. Κανένας linux torrent clinet δε φτάνει ούτε στο μικρό του δαχτυλάκι το utorrent και ούτε υπάρχει κανένα καλό αντίστοιχο του emule. Μπορείς βεβαία να προσπαθήσεις να τα τρέξεις μέσω wine αλλά θέλει πολύ ψάξιμο και δεν είναι σίγουρο πως θα τρέξουν σωστά.


Πρώτα από όλα, Thanx Very Happy

Μάλλον σε αυτό φταίει περισσότερο το Port Forwarding παρά το ίδιο το Linux. Εγώ με το SagemFast E4 modem που έχω καταφέρνω φοβερές ταχύτητες με Bittorrent. Ο Client που χρησιμοποιώ είναι το Bittornado και το Transmission. Υπάρχει επίσης και το rtorrent το οποίο δεν έχει τίποτα να ζηλέψει σε ικανότητες από το μTorrent αλλά τρέχει στην γραμμή εντολών του Linux και μπορεί να ξενίσει κάποιους.

Επίσης μπορεί να φταίει και το ότι δεν έχει ορίσει καλά DNS στο δίκτυο. Πές στον φίλο σου να κατεβάσει τον οδηγό μου (το PDF αρχείο). Έχω συγκεκριμένες οδηγίες εκεί για το πώς να το κάνει αυτό.

Αντίστοιχα του emule στο Linux είναι το amule και το xmule, και εμένα προσωπικά μου τρέχουν αρκετά καλά. Επίσης το Frostwire είναι πολύ καλός Gnutella Client. Και να μην ξεχάσω το KLibido το οποίο είναι ο καλύτερος Newsgroup Downloader σε ΟΛΑ τα συστήματα. Το κακό είναι ότι είναι κάπως απαιτητικός σε μνήμη δηλαδή δεν μπορώ να παίζω Alien Arena όταν κατεβάζω από εκεί... Το ScummVM τρέχει καλά πάντως.

Μπορεί να ετοιμάσω μια έκδοση 1.1 του οδηγού όπου θα επεξηγώ ορισμένα "κολπάκια" στο Linux όταν τα πράγματα με την κορούλα μου χαλαρώσουν λίγο...

_________________

Θέλετε να δείτε την κορούλα μου;
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger
GT4md
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Δεκ 13, 2009 12:40 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.LoRD :: :: ANiME.LoRD ::

Συμμετέχει από: 18 Ιούλ 07 Δημοσιεύσεις: 2525 Τώρα Βλέπω: OnePiece, Urusei Yatsura, Bleach, Dream Eater Merry
Εμμμ... εβαλα καταλαθος τα Ubuntu δοκιμαστικα μαζι με τα windows. Ειμαι ηρεμος οταν συνεχεια παταω swift+ALT αντι Ctrl+space. Χαιρομαι οταν για να εγγαταστισω την Nvidia (Failed to parse existing X config file '/etc/X11/xorg.conf'!) αναγκστικα να μαθω αλοκοτες εντολες.

Ειναι τοσο καλη η (φιλοσοφια) του Ubuntu που με διχασε μεταξυ Windows και Linux.

Αλλα! Δεν μπορω να δω εφετζιδικα subs στα mkv Anime! Help!
Spoiler:


_________________

I'm Everything and Nothing. The Reality Refuse my Existence. I am a DRAGON
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 1 από 2
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης