Το ξέρατε ότι furansu σημαίνει γαλλία;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη
Σελίδα 1 από 2
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    Γενικές Συζητήσεις    Μαζικοποίηση internet vs tv
kenji
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 04, 2007 9:00 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.eNGiNe :: :: ANiME.eNGiNe ::

Συμμετέχει από: 30 Σεπ 04 Δημοσιεύσεις: 911 Τόπος: Θεσ/νικη / Πάτρα Τώρα Βλέπω: Ton kafe pano sto grafeio
Από το thread αυτό(το οποίο αναφέρει κάτι το οποίο κακώς δε του έχει δωθεί η σημασία που του αξίζει)
http://www.animeplanet.gr/forum/viewtopic.php?t=4976
ανάφερα κάτι και το μεταφέρω εδώ για ξεχωριστή κουβεντούλα(sic) και αμπελοfilosophy. Laughing
Παράθεση:
Ps^n&offtopic:
Πρόσφατα είχα κάνει συζήτηση με τον dante και του είχα πει ότι όταν φτάσει το internet την μαζικότητα της tv, τότε πραγματικά αρχίζουν τα δύσκολα(εκείνος ήθελε την μαζικότητα εγώ προσωπικά δεν την θέλω). Μέχρι κάποιο σημείο στο net υπάρχει κάποιο επίπεδο πληροφορίας. Όταν το net γίνει το ίδιο μαζικό και αντιμετωπιστεί το ίδιο εύπεπτα όπως η τηλεόραση, έχοντας και το ίδιο σαν μέσο την ικανότητα να μεταφέρει οποιαδήποτε πληροφορία από τον οποιδήποτε αλί αλί και τρισαλί.

Παράθεση:
vasika kata ekei pame ^^ alla nomizw afti einai kai h sosth katefthinsi ! kai nomizw pws ta uperaplousteveis ta pramata sigkrinontas thn mazikotita ths tv me afthn tou internet ...

Παράθεση:
Αν αναλογιστείς τι έχουν αρχίσει να γράφονται σε forums, blogs, wikis και portals της κουτσής μαρίας και του nonsense που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια εγώ νομίζω ότι υπάρχει πιθανότητα να υπερ-παραβλέπεις τους κινδύνους που κρύβονται από την μαζικοποίηση της κάθε δραστηριότητας, ιδίως όταν αρχίζει να μετατρέπεται από χόμπυ, ενασχόληση για την απόκτηση γνώσης, εναλλακτικό τρόπο επικοινωνίας, σε υποκατάστατο άλλων πραγμάτων και αναγκών(εννίοτε να μετατρέπεται το ίδιο σε ανάγκη), υπηρεσία προς πώληση ή εκμετάλλευσης ιδιωτικών συμπερόντων.
Σαφώς και η σωστή κατεύθυνση είναι να έχουν πρόσβαση όλοι στη γνώση και στις νέες τεχνολογίες, αλλά όχι το να μπορεί να λέει ο καθένας το μακρύ και το κοντό του και στο τέλος να ψάχνεις να διακρίνεις την πληροφορία, την φήμη, την προπαγάνδα, την επιστημονική γνώση και την γνώση καφενείου. Για να τελειώσω το offtopic, μαζικοποίηση χωρίς εμπορευματικοποίηση δε βλέπω πώς μπορεί να υπάρξει, και κυρίως που αλλού μπορεί να καταλήξει με τις συγκεκριμένες κοινωνικές συνθήκες που έχουμε.
Αυτή είναι η γνώμη μου. Αν θες με pm ή σε κάποιο καινούριο thread μπορείς να μου εξηγήσεις-συζητήσουμε κιόλας πώς το υπερπλουστεύω και γιατί δεν μιλάμε για ίδιου τύπου μαζικοποίηση(με αντιθέσεις για τις θέσεις και όχι απλά με την άποψή σου για αυτό που έθεσα).

Παράθεση:
kenji άνοιξε σχετικό thread, και off να μην είμαστε και να γίνει κουβεντούλα καλή...
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Hazuki
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 04, 2007 9:34 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator:: ::Moderator::

Συμμετέχει από: 06 Ιαν 04 Δημοσιεύσεις: 3211 Τόπος: Αθήνα
An katalava kala to thema einai an tha ginei pote to net isodinamo me to skoupidi pou legete tv, apla ohi, gia na deis esi kati stin othoni tis siskeuis sou kapoios anthropos ehei plirosei kai thelei ta lefta tou amesa, tha mou peis kai sto net kapoioi plironoun gia na iparhoun server oste esi na postareis/vlepeis/akous/diavazeis plirofories, alla poso stoihizei na eheis ena horo sto net kai na katahoreis plirofories kai poso na tis metadoseis meso aera se hiliades kosmou, profanestata kamia shesi, opote i anagi gia pliromi ton parehomenon ipiresion stin tv einai autoskopos kai logo autou akoloutheitai i analogi politiki oste na ehoume ameso kerdos panta me meiomeno kostos. Episis stin tv stin ousia den sou dineai kamia epilogi mias kai pou oloi serviroun tin idia soupa xanazestameni xana kai xana, eno sto net eheis epiloges apeires apo to na tsekareis ta teleutaia nea [auta pou thes kiolas] kai genika na kaneis oti thes. Tora an meso tis mazikopoiiseis tha epelthei koresmos i kati tetoio an ennoeis, mporei alla opos vlepoume autoi pou prosferoun "ergo" anakaliptontai kai diafoimizontai apo tous ikanopoiimenous hristes aporiptontas ta skoupidia. To an tha ftasoume se simeio na min xeroume ti einai alithino kai tin ohi, nomizo den einai anagi na ginei, ifistate idi, apla dialegeis kai perneis auto pou thes, an kai thelo na pisteuo pos den ehoume ftasei sto simeio na eimaste entelos bots kai na pisteuoume oti mas lene Razz Razz Razz Auta ta oligan kapos hima vevaia Rolling Eyes

_________________
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Avenger
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 04, 2007 9:48 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.CoLLeCToR :: :: ANiME.CoLLeCToR ::

Συμμετέχει από: 03 Οκτ 04 Δημοσιεύσεις: 695 Τόπος: Thessaloniki Τώρα Βλέπω: Apeires grammes kwdika ....
Mpa pote aplws , kai gia enan aplo logo.To internet den einai pathitiko , enw to skoupidi me to tetragwno sxima einai entelws pathitiko kai ayta pou provalei prosvaloume proswpika tin noimosini mou.

Anoiksa simera meta apo poli kairo tin tileorasi kai to metaniwsa .... eilikrina omws ... Confused

_________________
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
kenji
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 04, 2007 9:53 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.eNGiNe :: :: ANiME.eNGiNe ::

Συμμετέχει από: 30 Σεπ 04 Δημοσιεύσεις: 911 Τόπος: Θεσ/νικη / Πάτρα Τώρα Βλέπω: Ton kafe pano sto grafeio
Να δώσω μερικές ακόμα σκέψεις-διευκρινήσεις. Δεν μιλάμε για τώρα αλλά για τη πορεία που μπορεί να έχει το πράγμα. Επίσης στην Ελλάδα δεν είναι νομίζω τόσο εμφανές αυτό που έχω στο μυαλό μου όσο στο εξωτερικό ιδίως σε χώρες όπου το διαδίκτυο είναι τρόποσ ζωής για όλους.
Υποψιάζομαι ότι η μαζικοποίηση θα επιφέρει και αρθρόα εμπορευματοποίηση στο μέσο. Επειδή αναφέρθηκες σε tv έρχεται και το triple play και εκεί θα δούμε κατά το πόσο ισχύουν τα κόστος μεταφοράς της πληροφορίας.
btw όσες άπειρες επιλογές και να έχεις ο χρόνος είναι πεπερασμένος. Και το θέμα δεν είναι μόνο να έχεις την αίσθηση της ελευθερίας αλλά να έχεις και την δυνατότητα να την απολαύσεις στην γνήσια μορφή της. Το net είναι μέσο δεν είναι αυτοσκοπός. Αρνούμαι να αποδεχτώ την δυνατότητα που μπορεί να δώσει αυτή η ελευθερία ώστε να ψάχνεις στο άπειρο τo χρήσιμο από τη σκαρταδούρα. Αν για την τηλεόραση μας αναλογούνε 15 λεπτά δημοσιότητας αναλογιστείτε πόσα kb, mb, gb(?) χώρου αναλογούνε στον καθένα μας και ταυτόχρονα πόσα λεπτά, ώρες, μέρες(?) του χρόνου μας αναλογεί το ψάξιμο που μπορεί να επιφέρει μια τελείως χαοτική δομή της γνώσης στο net(εδώ βέβαια να αναφέρω και το semantic web, το οποίο αν και ερευνητικό ίσως να είναι μια λύση σε αυτά που προαναφέρω).
http://en.wikipedia.org/wiki/Semantic_web
http://lifeboat.com/ex/minding.the.planet

Όπως και να έχει το τι μορφή μπορεί να πάρει η εμπορευματοποίηση του μέσου προσωπικά με προβληματίζει έστω και διαισθητικά.

hazuki είναι κάπως χύμα. Ελπίζω να λυπηθείς λίγο περισσότερο τα ματάκια μας. Wink

EDIT:
To παθητικό ή όχι δε μου λέει τίποτα. Αν κάποιος το χρησιμοποιεί καταναλωτικά και παθητικά(ελπίζω να καταλαβαίνετε τι εννοώ) δε βλέπω τι το διαφοροποιεί σε σχέση του με την tv. Αν αναπαράγαγει καταστάσεις, αντιλήψεις, δημιουργεί νέες καταστάσεις ποια η διαφορά στην πράξη?
Με την λογική της επιλογής, αν αυτό εννοείς και η τηλεόραση δεν είναι παθητική. Επιλέγεις τι θα δεις. Είτε με το τηλεκοντρόλ σου είτε πληρώνοντας για να δεις πραγματικά ποιτική τηλεόραση. Το δεύτερο το βλέπω κάποια στιγμή σαν ενδεχόμενο στο net.
Προσοπικά με φοβίζει το spam άχρηστης πληροφορίας που συσσωρεύεται, και της νοοτροπίας που εκφράζει.
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
hajate
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 04, 2007 10:35 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: HooKeD.SeRiouSLy :: :: HooKeD.SeRiouSLy ::

Συμμετέχει από: 14 Μάρ 06 Δημοσιεύσεις: 158 Τόπος: sleepy hollow Τώρα Βλέπω: τον λογαριασμό της Δ.Ε.Η @_@
το ότι η μαζικότητα του net θα φτάσει αυτή της tv είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο,έτσι και αλλιώς εκεί μας οδηγούν τα πράγματα.και πιστεύω ότι θα την ξεπεράσει.προτιμώ να έχω την ελευθερία να επιλέξω ανάμεσα σε 10.000 σκουπίδια και 1.000 σωστές πληροφορίες παρά να ε΄χω 15 κανάλια που μου πασάρουν τα ίδια και τα ίδια και άλλα 3 που κάνουν την διαφορά(και συνήθως αυτά είναι τα κρατικά).και αν αυτά ισχύουν εδώ στην ελλάδα πες μου από που ήρθαν Question
φυσικά από χώρες πιο ανεπτυγμένες,με περισσότερες επιλογές και εύρος πρόσβσης πληροφοριών.και όμως ακόμα και σε αυτές τις χώρες αυτά τα σκουπίδια έχουν πέραση.talk shows με τον κάθε κακόμοιρο να λέει τον πόνο του και να ξευτιλίζεται,big brother για χορευτές,τραγουδιστές,πδοσφαιριστές...κ.τ.λ.
αν πάλι στο μέλλον από το net θα μας πασάρονται τα ίδια και τα ίδια είμαστε άξιοι της μοίρας μας,κάτι το οποίο δεν πιστεύω Smile

_________________
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
Hazuki
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 04, 2007 11:01 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator:: ::Moderator::

Συμμετέχει από: 06 Ιαν 04 Δημοσιεύσεις: 3211 Τόπος: Αθήνα
kenji έγραψε:
Να δώσω μερικές ακόμα σκέψεις-διευκρινήσεις. Δεν μιλάμε για τώρα αλλά για τη πορεία που μπορεί να έχει το πράγμα. Επίσης στην Ελλάδα δεν είναι νομίζω τόσο εμφανές αυτό που έχω στο μυαλό μου όσο στο εξωτερικό ιδίως σε χώρες όπου το διαδίκτυο είναι τρόποσ ζωής για όλους.

I poreia tou nomizo einai dedomeni apla tha menei se sena na kaneis tis epiloges sou kai den einai emfanes edo alla to net einai pagosmio opote mporeis na tsekareis site apo alles hores kai na deis oti to prama ontos paei pros tin "ekmeutaleusi"

Παράθεση:
Υποψιάζομαι ότι η μαζικοποίηση θα επιφέρει και αρθρόα εμπορευματοποίηση στο μέσο.

Ennoeitai

Παράθεση:
Επειδή αναφέρθηκες σε tv έρχεται και το triple play και εκεί θα δούμε κατά το πόσο ισχύουν τα κόστος μεταφοράς της πληροφορίας.

Den anaferthika, anaferthikes [checkare ton titlo Razz ] kai to triple play ti shesi ehei [en to metaxi den les oti prokeitai gia ipiresies VoIP, IPtv, net meso enos forea Razz ] apla einai ena paketo apo tous opoious providers gia na mporesoun na mazepsoun kosmo oste na hrisimopoioun tis ipiresies tous, stin periptosi omos pou ennoeis oti tha meiothei to kostos kai oti ta kanalia tha hrisimopoioun to net gia na provaloun to programma tous, tote poli apla tin ehoun patisei giati o kosmos tha mporesei na dei oti iparhoun kai alles poli kaliteres enalaktikes.

Παράθεση:
btw όσες άπειρες επιλογές και να έχεις ο χρόνος είναι πεπερασμένος.

Ermm next question, einai i alitheia distihos kai auto einai pou kanei to net kalitero apo tin tv, esto kai an arktetes an ohi oi perissoteres den axizoun.

Παράθεση:
Και το θέμα δεν είναι μόνο να έχεις την αίσθηση της ελευθερίας αλλά να έχεις και την δυνατότητα να την απολαύσεις στην γνήσια μορφή της.

True gi auto mathe na vriskeis auto pou thes kai min ginesai ermeo arhiston pliroforion, an eheis kritiki ikanotita mporeis Razz

Παράθεση:
Το net είναι μέσο δεν είναι αυτοσκοπός.

Poios eipe oti einai autoskopos Razz

Παράθεση:
Αρνούμαι να αποδεχτώ την δυνατότητα που μπορεί να δώσει αυτή η ελευθερία ώστε να να ψάχνεις στο άπειρο την χρήσιμο από τη σκαρταδούρα.

Tote mporeis na hrisimopoiiseis tis opoies alles dinatotites pou sou dinei to net gia na mporeseis na eleutherotheis apo tin euresi tis sostis pliroforias, i tv den sou dinei kamia tetoia epilogi, sto servirei me ti mia.

Παράθεση:
Αν για την τηλεόραση μας αναλογούνε 15 λεπτά δημοσιότητας

mlks

Παράθεση:
αναλογιστείτε πόσα kb, mb, gb(?) χώρου αναλογούνε στον καθένα μας

Apeira se shesi me to anothen kai kala kanoun arkei na ehoume na poume kati alla kai na tipota na ehoume pali kala kanoume, oi alloi tha mas krinoun "eleuthera" kai analogos i tha mas epilexoun i tha mas apovaloun, kati pou stin tv ginetai mono an tin kliseis pou apo to sinolo tou plithismou den ginetai Very Happy

Παράθεση:
και ταυτόχρονα πόσα λεπτά, ώρες, μέρες του χρόνου μας αναλογεί το ψάξιμο που μπορεί να επιφέρει μια τελείως χαοτική δομή της γνώσης στο net

Xaotiki mporei na einai alla gi auto den efeurame hrisima ergaleia opos to google i gia auto den dimiourgisame hrisimes vaseis dedomenon, gia na mporoume na vriskoun auto pou theloume, den hreiazetai na pas sto mellon gia na to katalaveis auto, fantasou to simerino net horis search engines kai databases, apla iligos Razz

Παράθεση:
(εδώ βέβαια να αναφέρω και το semantic web, το οποίο αν και ερευνητικό ίσως να είναι μια λύση σε αυτά που προαναφέρω).
http://lifeboat.com/ex/minding.the.planet
http://lifeboat.com/ex/minding.the.planet

Ok auto imo den einai exelixi Razz giati polli apla tha sou pasaroun oti sou goustaroun horis esi na mpaineis se kapoio kopo gia na vreis to kalitero, opos xers kai esi, ena pc den "diavazei", den ehei epiloges kai den ehei ta antistoiha erethismata enos anthropou kai tis opoies empiries pou ton kanoun na krinoun diaforetika gia to ti thelei, diavazei kapoies metavlites kai autes oi metavlites poli eukola mporei na hrisimopoiithoun gia ekmetaleusi tou anthropou, tora gia ta links pou dineis odigoun se ena idrima pou ipotheto oti ehei skopo na diafilaxei tin anthropotita apo tin lanthasmeni hrisi tehnologion, xmm nai omos to net sou edose tin dinatotita na matheis gia autous, kati pou stin tv den ipirhe periptosi, kahtos den poulaei. Telos pls, min anafereis gia ki allo sto mellon giati tha piasoume gits epipeda Razz opou den einai kai i poio sosti prosegissi Very Happy

Παράθεση:
hazuki είναι κάπως χύμα. Ελπίζω να λυπηθείς λίγο περισσότερο τα ματάκια μας. Wink

Very Happy Very Happy Very Happy Mi job.

Παράθεση:
To παθητικό ή όχι δε μου λέει τίποτα. Αν κάποιος το χρησιμοποιεί καταναλωτικά και παθητικά(ελπίζω να καταλαβαίνετε τι εννοώ) δε βλέπω τι το διαφοροποιεί σε σχέση του με την tv. Αν αναπαράγαγει καταστάσεις, αντιλήψεις, δημιουργεί νέες καταστάσεις ποια η διαφορά στην πράξη?
Με την λογική της επιλογής, αν αυτό εννοείς και η τηλεόραση δεν είναι παθητική. Επιλέγεις τι θα δεις. Είτε με το τηλεκοντρόλ σου είτε πληρώνοντας για να δεις πραγματικά ποιτική τηλεόραση. Το δεύτερο το βλέπω κάποια στιγμή σαν ενδεχόμενο στο net.

Xmm nai na allaxo kanali alla apo ti stigmi pou to periehomeno einai to idio den prosferei kamia epilogi kat'ousian, eno to na pliroso na do poiotitki tv [an iparhei tetoi prama], ermm auto den einai i ekmetaleusi tou mesou pou legame.

_________________
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
kenji
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 04, 2007 11:30 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.eNGiNe :: :: ANiME.eNGiNe ::

Συμμετέχει από: 30 Σεπ 04 Δημοσιεύσεις: 911 Τόπος: Θεσ/νικη / Πάτρα Τώρα Βλέπω: Ton kafe pano sto grafeio
Μερικές επισημάνσεις για να βοηθήσω τη συζήτηση.
Παράθεση:
Den anaferthika, anaferthikes

Μίλησες για κόστος και για αυτό το ανέφερα. Πάρε και Link να γουστάρεις Razz
http://en.wikipedia.org/wiki/Triple_play_%28telecommunications%29
Παράθεση:
Ok auto imo den einai exelixi ...

Το πρώτο link είναι λάθος. Καμία σχέση με αυτό αυτό που υποθέτεις. Η τεχνολογία δεν είναι τόσο ερευνητική όσο νομίζεις. Σαφέστατα χρειάζονται καλύτεροι μηχανισμοί data mining στο δίκτυο όσο διογνώνεται. Τα περί μεταβλητών κτλπ τα βρίσκω αρκετά θεωρητικά και ασαφή.
Παράθεση:
Το net είναι μέσο δεν είναι αυτοσκοπός.

Άμεσα μπορώ να σου απαντήσω με τις κλινικές αποτοξίνωσης που υπάρχουν στο εξωτερικό.
Παράθεση:
True gi auto mathe na vriskeis auto pou thes kai min ginesai ermeo arhiston pliroforion, an eheis kritiki ikanotita mporeis

Κάτι είπες τώρα. Μιλάμε για μαζικότητα και για αναπαραγωγή της ίδιας κουλτούρας με τις ίδιες αναλογίες και στο net. Ενώ υπάρχουν επιλογές στην tv μας φαίνεται ανυπόφορη η πολύ μικρή αναλογία τους σε σχέση με το junk. Ξεχνάμε όμως ότι ακόμα δεν έχει φτάσει σε αυτό το επίπεδο το net. Πώς είστε τόσο σίγουροι ότι στο χάος που μπορεί να υπάρξει το net, και με το δεδομένο του πεπερασμένου χρόνου, δεν μπορεί να δημιουργηθεί το ίδιο πρόβλημα(μην αναλύσουμε πόσες παραμέτρους χρειάζονται για να ψάξεις κάτι καλό στο tv και πόσες για το net).
Προσωπικά κάνω υπόθεση εργασίας ότι το μέσο δεν πρόκειται να αλλάξει τις νοοτροπίες των ατόμων που το χρησιμοποιούν. Απλά θα τις αναπαράγει. Αυτή τη στιγμή έχω την εντύπωση ότι το μέσο επίπεδο στο web είναι καλύτερο από το καθημερινό έξω. Για αυτό και είναι πιο εύκολο να βρεις σχετικά εύκολα αξιόλογα πράγματα. Όταν εξοιμοιωθεί αυτό το ποσοστό και πιθανώς και η διαδικτυακή συμπεριφορά με αυτήν της καθημερινότητας αμφιβάλω ότι θα είναι τόσο ρόδινα τα πράγματα. Υπόθεση εργασίας.

Παράθεση:
Xmm nai na allaxo kanali alla apo ti stigmi pou to periehomeno einai to idio den prosferei kamia epilogi kat'ousian, eno to na pliroso na do poiotitki tv [an iparhei tetoi prama], ermm auto den einai i ekmetaleusi tou mesou pou legame.

Διαφωνώ στο ότι δεν υπάρχουν πράγματα να δεις(αρκετά από αυτά που δείχνει το skai, τα κρατικά, μερικές εκπομπές από τα ιδιωτικά). Όποιος ψάχνει βρίσκει. Επίσης αν εσύ θεωρείς κανάλια τύπου discovery, biography και ότι άλλο παρεμφερές μπορεί να παίζει παγκοσμίως σε κανάλια μη ποιοτική τηλεόραση τότε έχουμε αντίθετη άποψη περί δυνατότητας ύπαρξης ποιοτικής τηλεόρασης(γιατί τα παραπάνω να μη λογίζονται ως ποιοτικά και αξιόλογα?).

Εκείνο που δε ξέρω αν το λαμβάνουμε υπόψιν είναι το πόσο έχουμε κακομάθει με το free της κατάστασης στο net, και αν έχουμε προβληματιστεί ότι κάποια στιγμή αυτό μπορεί να κοπεί. Επίσης με την ίδια λογική της τηλεόρασης όπου ότι πουλάει το αναπαράγουμε, όταν όλοι θα συμμετέχουν στο μέσο τι κατεύθυνση θα έχει η πληροφορία μέσα στο net(όπου πολλοί περισσότεροι θα το βλέπουν σαν μέσο επένδυσης και απόκτησης χρημάτων).

Ps: Ισως o darcia που είναι κοινωνιολόγος να έχει διαβάσει τίποτα ενδιαφέρον να μας μεταφέρει.
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Hazuki
Δημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 05, 2007 12:21 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator:: ::Moderator::

Συμμετέχει από: 06 Ιαν 04 Δημοσιεύσεις: 3211 Τόπος: Αθήνα
Thanks gia ta links alla ekatsa kai epsaxa Razz kai gia to semantic web kai diavasa to deutero link pou edoses pou sto faq tou site auto to prama anaferei

Παράθεση:
The Lifeboat Foundation is a nonprofit nongovernmental organization dedicated to encouraging scientific advancements while helping humanity survive existential risks and possible misuse of increasingly powerful technologies, including genetic engineering, nanotechnology, and robotics/AI, as we move towards a technological singularity.


Milas gia klinikes apotoxinoseis apo to net eno anaferese sti maza, elpizo na min ftasoumai se auto to epipedo alla oi ethismenoi apoteloun meiopsifia kai iparhoun kai oi antistihoi me tv

Παράθεση:
Όποιος ψάχνει βρίσκει.


Giati na min ishiei akrivos to idio kai sto net. Poiotiki tileorasi iparhei kai periorizetai se memonomenes ekpompes, apo ta kanalia pou anafereis eiha dei kati foles docymanter stin ert1 apo auta ta dio pou den tha ithela na ta eiha plirosei px afieroma stous baldwin Razz tora vevaia tha mou peis itan merika doc kai ohi olokliro programma.

Vasika faulos kiklos, opote kalinihta apo mena, gambare Razz Razz Razz

_________________
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
merlin
Δημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 05, 2007 12:24 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: HooKeD :: :: HooKeD ::

Συμμετέχει από: 18 Νοέ 06 Δημοσιεύσεις: 106 Τόπος: Αθήνα Τώρα Βλέπω: School Rumble
Εγώ δεν πιστευώ ότι το νετ θα φτάσει στην κατάσταση της τελεόρασης δηλαδή πάντα θα υπάρχουν καλά πράγματα για να δεις στο διαδίκτυο, απλά όσο περνάει ο καιρός τόσο ποιο δύσκολο θα γίνεται αυτό, επειδή ο όγκος της πληροφορίας που διακινήται στο διαδίκτυο είναι τεράστιος και αυξάνεται με αλματώδης ρυθμούς.

Βέβαια ότι θα μαζικοποιηθεί είναι σίγουρο γιατί όσο περνάνε οι γενίες τόσο πιο πολύ εξοικοιόνονται με τους υπολογιστές, Έπίσης η τεχνολογία πρόσβασης για το διαδίκτυο και αυτή αναπτύσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς, πχ τα κινητά που μπορείς να κάνεις πλοήγηση στο διαδίκτυο κτλ.
Από την άλλη βέβαια αν το σκεφτούμε το δυαδίκτυο μπορεί να είναι μαζικοποιημένο απλά να μην το έχουμε αντιλυφθεί ή απλά ο τρόπος χρήσης του τώρα δεν υποδηκνύει κάτι τέτοιο.

Kenji με το free εννοείς ότι μπορούμε να βρούμε οτιδήποτε θέλουμε δωρεάν; Αυτό είναι πολύ πιθανό στο μέλλον να συμβεί για πολλούς και διαφόρους λόγους, ήδη γίνεται πόλεμος εναντίον τέτοιων υπηρεσιών πχ πριν από 1 με 2 εβδομάδες είχε κλείσει το www.isohunt.com επειδή του είχαν κάνει μύνηση. Μην ξεχνάμε επίσης τις διάφορες αγωγές που κάνει η μουσική βιομηχανία σε Kazaa κτλ. Θύμαστε τον λόγο για τον οποίο έκλεισε το Napster.

Αλλά από την άλλη το διαδίκτυο είναι εμπορευματοποιημένο σε πολλά σήμεια του. Πχ πολλά παιχνίδια στο διαδίκτυο που παίζονται μέσω του browser σου ζητάνε να δώσεις συνδρομή για να αποκτήσεις κάποια παραπάνω προνόμια, ιδιότητες κτλ. Επίσης πάρα υπάρχουν σελίδες όπου για να πάρεις άρθα που σε ενδιαφέρουν πρέπει να είσαι συνδρομητής σε αυτές, υπάρχουν ήδη εταιρίες που δραστηριοπούνται μέσα στο δυαδίκυο μόνο πχ e-shop, amazon κτλ. Επίσης δεν θυμάμαι που είχα ακούσει για μία κυρία που με την βοήθεία της ανιψίας της πωλούσε τα κουλουράκια της σε πελάτες στο διαδίκτυο, είναι αλήθεια απλά έχει περάσει καιρός που το είχα δει και δεν θυμάμαι το που.

Αυτά τα οποία φοβόμαστε υπάρχουν ήδη κατά την γνώμη μου, απλά δεν είναι ακόμα απειλητικά.

Σε πολλούς τομείς το διαδίκτυο σώζεται ακόμα από την άναρχη υποδομή του και ότι είναι διεθνές και για αυτό δεν μπορεί να ελεγχεί εύκολα, επειδή η κάθε χώρα έχει διαφορετικές πολιτικές για το διαδίκτυο. Βέβαια ήδη πολλοί σκέφτονται να καταφέρουν να ελέγξουν το διαδίκτυο και την κίνηση της πληροφορίας και να λογοκρίνουν μέσα σε αυτό.

Βέβαια σε πολλά πράγματα αυτό δεν θα ήταν κακό να υπάρχει έλεγχος αλλά από την άλλη στο βώμο της λύσεως αυτής θα μας περιορίσουν πόλυ. Πάρτε για παράδειγμα τα μέτρα κάτα της τρομοκρατίας, ναι μεν καλά αλλά μας καταπατούν πολλά δικαιωματά μας δε. Τώρα το πως ακριβώς θα εξεληγχεί το διαδίκτυο ο χρόνος θα δείξει, πάντως σίγουρο είναι ότι στο μέλλον θα μαχιθούμε για να μείνει το διαδίκτυο ελεύθερο όπως το έχουμε συνηθίσει τώρα.

Πω πω πρώτη φορά που γράφω τόσο μεγάλο ποστ, συγνώμη αν σας κούρασα αλλά αυτές είναι απόψεις για το θέμα.

_________________
Τελικά οι διάφορες σειρές ανίμε είναι μίκρες ή εγώ της τελείωνω πολύ γρήγορα...
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
kenji
Δημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 05, 2007 12:40 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.eNGiNe :: :: ANiME.eNGiNe ::

Συμμετέχει από: 30 Σεπ 04 Δημοσιεύσεις: 911 Τόπος: Θεσ/νικη / Πάτρα Τώρα Βλέπω: Ton kafe pano sto grafeio
Παράθεση:
kai diavasa to deutero link pou edoses pou sto faq tou site auto to prama anaferei
....
ipotheto oti ehei skopo na diafilaxei tin anthropotita apo tin lanthasmeni hrisi tehnologion

Έτσι όπως το εξέφρασες προσωπικά το εξέλαβα ότι μιλάς για κάποια ακτιβιστική οργάνωση για την διάδωση του διαδικτύου-διαδικτύου. Το semantic web φυσικά και δεν αποτελεί αντικείμενο ακτιβιστικών οργανώσεων(για τεχνολογία μιλάμε καθώς και για το θεωρητικό της υπόβαθρο). Razz
Παράθεση:
oi ethismenoi apoteloun meiopsifia kai iparhoun kai oi antistihoi me tv

Οι εθισμένοι στην βλακοτηλεόραση είναι πάρα πολλοί και δεν είναι σε κλινική αποτοξίνωσης. Αυτό με κάνει να κάνω συνειρμούς.
Παράθεση:
Giati na min ishiei akrivos to idio kai sto net.
...
Vasika faulos kiklos

Γιατί δε μιλάμε για ίδια μεγέθη(όχι πολύ ακριβές παράδειγμα αλλά το αναφέρω, σκεφτείτε μια τηλεόραση όπου ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να έχει όσες εκπομπές θέλει όποτε θέλει, και που όλες οι εκπομπές θα ήταν πεταμένες ανάμεσα στις συχνότητες, με κάποια επικάλυψη. Και η αναζήτησή τους να γινόταν πηδώντας συχνότητα συχνότητα). Κοίτα ξανά και το κάτω(φοβάμαι μην είναι αυτός ο φαύλος κύκλος).
Παράθεση:
Μιλάμε για μαζικότητα και για αναπαραγωγή της ίδιας κουλτούρας με τις ίδιες αναλογίες και στο net. Ενώ υπάρχουν επιλογές στην tv μας φαίνεται ανυπόφορη η πολύ μικρή αναλογία τους σε σχέση με το junk. Ξεχνάμε όμως ότι ακόμα δεν έχει φτάσει σε αυτό το επίπεδο το net. Πώς είστε τόσο σίγουροι ότι στο χάος που μπορεί να υπάρξει το net, και με το δεδομένο του πεπερασμένου χρόνου, δεν μπορεί να δημιουργηθεί το ίδιο πρόβλημα(μην αναλύσουμε πόσες παραμέτρους χρειάζονται για να ψάξεις κάτι καλό στο tv και πόσες για το net).
Προσωπικά κάνω υπόθεση εργασίας ότι το μέσο δεν πρόκειται να αλλάξει τις νοοτροπίες των ατόμων που το χρησιμοποιούν. Απλά θα τις αναπαράγει. Αυτή τη στιγμή έχω την εντύπωση ότι το μέσο επίπεδο στο web είναι καλύτερο από το καθημερινό έξω. Για αυτό και είναι πιο εύκολο να βρεις σχετικά εύκολα αξιόλογα πράγματα. Όταν εξοιμοιωθεί αυτό το ποσοστό και πιθανώς και η διαδικτυακή συμπεριφορά με αυτήν της καθημερινότητας αμφιβάλω ότι θα είναι τόσο ρόδινα τα πράγματα. Υπόθεση εργασίας.


Παράθεση:
opote kalinihta apo mena, gambare

καληνύχτα hazuki. Ganbare mina(που λέει και ο dante)!! Razz Razz

merlin αλίμονο δεν κουράζεις κανένα. Συζήτηση κάνουμε και εφόσων θέλεις να εκφράσεις κάτι εξέφρασε το όσο απλά ή όσο αναλυτικά μπορείς. Smile
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Dante80
Δημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 05, 2007 9:08 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator:: ::Moderator::

Συμμετέχει από: 11 Φεβ 06 Δημοσιεύσεις: 1052 Τόπος: Ima, Sokoni Iru Boku. Τώρα Βλέπω: Bounen no Xamdou
Οk!!....debate time!!!!... Laughing Laughing


Ας δούμε καταρχάς το που οδεύουν τα πράγματα. Η μαζικοποίησης της χρήσης του internet είναι γεγονός, και σε συνδυασμό με τον παγκόσμιο χαρακτήρα του, πράγματι θα βοηθήσει τα μάλα ώστε στο μέλλον να αποτελέσει τον no1 πολιορκητικό κριό της φιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης.

Εκεί που διαφωνώ με το μοντέλο της TV είναι πως το net σου δίνει την μαμημένη την πρόσβαση, ενώ η TV απλά το control στο χέρι. Την στιγμή που ελεύθερα μπορείς να γίνεις ο αρχισυντάκτης του εαυτού σου (λέγε με blog), να αναζητήσεις και να βρεις την πληροφορία που θες (λέγε με wikipedia) και να δημιουργήσεις αντί να μαζεύεις δίπλες στον καναπέ, δεν μπορώ να εξισώσω τα 2 μέσα σε καμία περίπτωση, τώρα ή στο υποθετικό μέλλον.

Και πάμε τώρα στο υπαρκτό πρόβλημα που αναφέρει ο σύντροφος kenji...ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΤ = METAΦΟΡΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ONLINE

Σε μια πρώτη θέαση, πράγματι. Το να βρείς την πληροφορία που χρειάζεσαι γίνεται όλο και πιο δύσκολο, περίεργοι ξεφυτρώνουν αριστερά και δεξιά αραδιάζοντας τις παπαριές τους, το content spam πάει σύννεφο κτλ κτλ...αλλά ρε παιδιά, όλα αυτά είναι απόρροια της ίδιας της ελευθερίας που σου παρέχει το μέσο, να τα αναδείξεις ή να τα ρίξεις στον κουβά.
Την στιγμή που θα αφαιρέσουμε το δικαίωμα της ελευθερίας του να γράψει ο καθείς το μακρύ και το κοντό του, χάσαμε την μπάλα. Και φυσικά δεν μιλάω για το καθένα cluster της internetικής κοινωνίας (Px. ένα site ή forum) που θέτει κανόνες συμπεριφοράς ανάλογα με τον οικοδεσπότη ή την θεματολογία που το διέπει αλλά για το σύνολο του. Τo net δεν έχει οικοδεσπότες, και ούτε θα έπρεπε να έχει ποτέ. Για κάθε ένα νέο παπάρα που θα έχουμε να spammάρει και να μας ανεβάζει την πίεση, θα έχουμε και άλλους που θα κάθονται να γράφουν άρθρα στο wikipedia, ή να αναπτύσσουν περίπλοκα debates για την διαφορά της τανίνης στο κρασί και την γενεαλογία της ηθικής.

Είναι αλήθεια πως η κοινωνία μας είναι ολίγον "μπουρδέλο" σε αρκετά πράγματα, και μια μαζικοποίηση του net ως μέσο θα μεταφέρει περισσότερη καφρίλα και αηδία και εκεί. Αλλά μαζί με το κακό content, μοιραία θα μεγαλώσει και το μέγεθος του καλού ακριβώς λόγω της μεγαλύτερης πρόσβασης. Το Semantic publishing που ανέφερες kenji θα βοηθούσε τα μάλα για να δημιουργηθούν content oriented περιβάλλοντα, αλλά αν κρίνω απλά από τα δις.$ που σπαταλιούνται κάθε χρόνο για έρευνα σε τεχνικές SEO, μάλλον θα προχωρούσαν τελικά σε εμπορευματοποίηση του μέσου γρηγορότερα...

Και πάμε στην λέξη κλειδί για την παρούσα υπόθεση...ΑΝΑΛΟΓΙΑ. Η καρδιά του θέματος είναι πως όπως και στην TV (ή/και στην ίδια την κοινωνία μας αν θέλετε) η αναλογία καλού και κακού content παλαντζάρει αναγκαστικά όλο και περισσότερο προς το δεύτερο...και ενδεχομένως, θα παλαντζάρει χειρότερα στο μέλλον. ΠΩΣ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΑΥΤΟ?....απάντηση: δεν το σταματάς, το χρησιμοποιείς προς συμφέρον σου.

Αν πας να το σταματήσεις λογοκρίνοντας ή περιορίζοντας το, έχεις χάσει από το ημίχρονο, για τον απλούστατο λόγο πως κάνοντας το σκάβεις τον ίδιο σου τον λάκκο βαθύτερα. Την στιγμή που θα βάλουμε ηθικούς ή άλλους περιορισμούς στο content του net, χάσαμε την ελευθερία που αυτό μας παρέχει για να δημιουργούμε, βρίσκουμε και κάνουμε αυτά που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θέλουμε και μας ενδιαφέρουν. Έκτος αυτού, γνωρίζοντας πως το ίδιο το content έχει χιλιάδες δελφίνους και μνηστήρες που θέλουν να το βάλουν στο κρεβάτι τους θα πρέπει να παλέψουμε ακόμα περισσότερο, για να διασφαλίσουμε την απολυτότητα αυτής της ελευθερίας. Ειδάλλως μια ωραία πρωία θα ξυπνήσουμε δέσμιοι της ίδιας της σαπίλας που θέλαμε να αποτινάξουμε από πάνω μας...Το πασίγνωστο γνωμικό του μακαρίτη Μπρέχτ νομίζω πως είναι ταμάμ για αυτό το σημείο...

Πως χρησιμοποιούμε προς το συμφέρον μας την κατάσταση το λεπόν?...Αν είμαστε lurkers της πληροφορίας πολύ απλά εντείνουμε την προσπάθεια στο να μάθουμε να την βρίσκουμε ευκολότερα. Καλό το Google, αλλά δεν αρκεί αν θες να κάνεις την δουλειά σου γρήγορα. Η καλή πληροφορία υπάρχει, και στο μέλλον μέσω της μαζικοποίησης θα γίνει περισσότερη. Μοιραία, η επέλαση των βαρβάρων θα μας οδηγήσει στο να γίνουμε καλύτεροι και πιο αποδοτικοί με την επεξεργασία του τι βλέπουμε και τι κάνουμε. Θα μπορούμε να διυλίζουμε την φύρα από τον λάδι καλύτερα, να βρίσκουμε αυτό που ψάχνουμε ευκολότερα, και όλα αυτά χάρις στα σκουπίδια που προαναφέραμε...

Αλλά το κυριότερο ladies and gents, είναι πως θα αποκτήσουμε τα @@ να πολεμήσουμε για ένα καλύτερο net. Και θα γίνουμε περισσότεροι. Και αν καταφέρουμε να κρατήσουμε την ελευθερία του, μια μέρα που η κοινωνία θα είναι το net και το net η κοινωνία, θα ξεκινήσουμε την δικιά μας επανάσταση. Και αντιθέτως με την κωλοTV ή την ΠΟΥΤ*** την ζωή, εκεί...θα έχουμε την πρόσβαση...

http://www.hrc.wmin.ac.uk/theory-californianideology-main.html
http://www.hrc.wmin.ac.uk/theory-hypermediafreedom.html
http://emoglen.law.columbia.edu/publications/dcm.html

PS: No excessive quoting plz, γαμιέται η κουβέντα. Επίσης, θα ήθελα να εκτιμηθεί το γεγονός πως κατά την συγγραφή του παρόντος ο υποφαινόμενος ήταν τέζα απο ξύδια...ευχαριστώ... Razz

_________________
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
kenji
Δημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 05, 2007 1:06 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.eNGiNe :: :: ANiME.eNGiNe ::

Συμμετέχει από: 30 Σεπ 04 Δημοσιεύσεις: 911 Τόπος: Θεσ/νικη / Πάτρα Τώρα Βλέπω: Ton kafe pano sto grafeio
Dante sorry αλλά χωρίς quoting δε γίνεται δουλειά.
Παράθεση:
Είναι αλήθεια πως η κοινωνία μας είναι... γρηγορότερα

Μια διόρθωση πρώτα. Content oriented μάλλον είναι τώρα. To semantic web(σαν publishing είναι πιο γενικό) είναι meaning oriented(πχ. τα tags στο vbulletin είναι μια primitive μορφή semantics). H λέξη Semantic έχει να κάνει με την σημασία μιας λέξης κατά τη χρήση της, και νομίζω ότι θα μπορούσε κάποιος να την παραληρήσει με την σημειολογία όπως τουλάχιστον την γνώρισα χομπίστικα από τα βιβλία του Εκο(όπου η σημειολογία ασχολείται με την σημασία σημάτων). Επίσης μέσα σε όλα το semantic web τεχνική θα μπορούσε να λογίστεί και ως SEO οπότε δεν καταλαβαίνω τον παραλληρισμό σου.
http://en.wikipedia.org/wiki/Semantic
http://en.wikipedia.org/wiki/Semiotics
http://en.wikipedia.org/wiki/Semiosis

Σχετικά με όλα τα υπόλοιπα. Δε βρίσκω τρόπο πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις προς το συμφέρον σου την πληθώρα σκαρτούρα από χρήσιμα πράγματα. Αυτό δεν γίνεται στην καθημερινότητα και δε βρίσκω πώς θα αλλάξει αυτό ξαφνικά. Δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ψάξιμο της καρφίτσας στα άχυρα και το χάσιμο χρόνου σε κέρδος.
Ξαναλέω προσπαθήστε λίγο να αναλογιστείτε πώς θα είναι το web όχι πώς είναι τώρα. Ο εθελοντισμός(μεγάλο κομμάτι της γνώσης είναι από φοιτητές, τεχνοκράτες, επιστήμονες που κατέχουν κάποιο συγκεκριμένο πεδίο), πράγμα που στην κοινωνία δεν είναι και ιδιαίτερα δημοφιλής, στο web είναι σε πολύ μεγάλο ποσοστό κανόνας. Μιλάω για συγκριτικά μεγέθη και όχι για απόλυτα. Αν μεταφερθεί η κοινωνία στο web θα διατηρηθεί αυτό(θα συνεχίσουν πολλοί να το κάνουν for the shake of it, όσο αυξάνουν η μη αποδεκτές-community based συμπεριφορές)? Το μέσο θα καθορίσει τη μορφή της κοινωνίας ή η κοινωνία θα καθορίσει τη μορφή του μέσου?
Εμένα με προβληματίζει το αν διατηρηθεί ο εθελοντικός χαρακτήρας του, τι μορφή θα πάρει η πληροφορία, τι μορφές θα πάρουν οι υπηρεσίες που πωλιούνται μέσω του net.
Παράθεση:
Πως χρησιμοποιούμε προς το συμφέρον μας την κατάσταση προαναφέραμε...

Αυτά που λες ισχύουν και για έξω. Όμως πραγματικά ξαναλέω δε βλέπω πώς και γιατί αυτά θα αλλάξουν μαγικά στο web. Όταν στο όνομα της δημοκρατίας μπορεί να γίνει οχλαγωγία, παραπληροφόρηση και προπαγάνδα δε βλέπω πώς αυτό θα βοηθήσει. Μεγάλο ζήτημα ήδη είναι το τι διαβάζουμε από το net και πόσο έγκυρο είναι. Τέλος, το ζητούμενο για μένα δεν είναι το καλύτερα αλλά το αποδοτικότερα και αποτελεσματικότερα, με το αποτέλεσμα να είναι όσο το δυνατόν ποιοτικότερο. Επίσης και το ίδιο φθηνότερα. Αν αλλοιωθεί ο εθελοντικός χαρακτήρας χάθηκε και αυτό. Αυτή τη στιγμή αρκετές φορές μπορείς να τα κάνεις τα παραπάνω. Στο μέλλον δε ξέρω ειλικρινά αν θα μπορείς να το κάνεις στον ίδιο βαθμό.
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Darcia
Δημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 05, 2007 1:56 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.oNe :: :: ANiME.oNe ::

Συμμετέχει από: 10 Ιούν 05 Δημοσιεύσεις: 782 Τόπος: Θεσσαλονίκη, μεγάλη φραπεδομάνα Τώρα Βλέπω: την τύφλα μου
τώρα είμαστε σε ένα στάδιο που γίνεται προσπάθεια να επεκταθεί το Διαδίκτυο και στις αναπτυσσόμενες χώρες (κοινώς, Δεύτερος και Τρίτος Κόσμος).

Γιατί μην ξεχνάμε πως ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν έχει ακόμα πρόσβαση. Πολλοί δεν έχουν ούτε καν τηλέφωνα και τηλεοράσεις παρά μόνο ραδιόφωνα.

Αν γίνει και αυτό το Web θα γίνει πιο αντιπροσωπευτικό.

Οσον αφορά λοιπόν αυτές τις χώρες είμαι υπέρ της μαζικοποίησης του Web. Και για αυτό δεν νομίζω να έλθει κορεσμός.

Και η τηλεόραση μπορεί να γίνει ένα χρήσιμο μέσο ενημέρωσης, πχ. με τη δορυφορική και αν ξέρεις 2-3 ξένες γλώσσες. Μπορείς έτσι να δεις κάτι πιο αντικειμενικά από το να περιορίζεσαι στα κανάλια μιας μόνο χώρας. Τα συνδρομητικά κανάλια υπάρχουν μόνο για τις ταινίες και τα αθλητικά ώστε να καλύψουν το κόστος. Υπάρχουν πολλά ωραία κανάλια που είναι δωρεαν.

Το ραδιόφωνο είναι σε καλύτερη μοίρα όσον αφορά την αντικειμενικότητα και την ελευθερία της έκφρασης και παραμένει το προτιμόμενο μέσο ενημέρωσης.

Και το ότι έχεις πρόσβαση σε όλες σχεδον τις εφημεριδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς και βιβλία online δε πρέπει να παραληφθεί.

Πιστεύω ότι εξαρτάται από την παιδεία του κάθε χρήστη να χρησιμοποιήσει το Δίκτυο σωστα και να επιλέγει τον τρόπο ενημέρωσής του.

Πρόβλημα είναι ότι πλέον υπάρχουν τόσα πράγματα να κάνεις για να αξιοποιήσεις τον ελεύθερο χρόνο σου, ιδίως στις ανεπτυγμένες χώρες, που δεν μπορείς πλέον να καθορίσεις τις προτεραιότητές σου. Γιατί το να είσαι στο Δίκτυο συνέχεια και να αποκτάς μια εικονική ταυτότητα γεννά νέα προβλήματα. Αλλά αυτό είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο.

ψάχνοντας βρήκα αυτή την ενδιαφέρουσα συζήτηση

http://tribes.tribe.net/10thcircleofhellwelcomingcommittee/thread/e2d0086c-fb21-4ae3-8d1d-db3d50f0e5ec

isn't amerikkkan society and culture a sort of jail and we just another gang??...aren't the ideas and subjects we discuss here just another part of a black market ideology??...in many instances it would seem that the chains have been removed from our bodies simply to be placed on our minds...aren't the furtive actions we engage in not so much revolutionary but simply rebellious on an individual basis??...we may feel that we are doing something big...but in reality we are doing the same thing as an inmate in an institution does...furtively attempting to exert a little bit of individuality...we are not so much freedom fighters as rabble rousers...and yes...rabble rousers have their place too...but it's hard to rouse sheeple...
join to post





What you've just thrown out there is a notion I've long been preoccupied with ~ and even more so while in and since getting out of jail. Only until a person's basic liberties have been taken from them can they fully appreciate just how much or how little freedom they actually possess in this free 'Amerikkkan' society we live in. Like I said, jail's an education in every sense of the word.
I have the freedom to pick which brand of fabric softener I want and I have the freedom to choose Kraft dinner as opposed to Mccain's pizza pops for suppertime. I have the freedom to purchase brand's A, B, C or D and the freedom to choose among an endless assortment of shit that through the internet, T.V., radio, paper print media and billboard advertising, bombards my psyche from the moment I get my ass out of bed in the morning until the moment I lay my head back down on the pillow at night. So long as I continue to consume and pay my taxes on the money that I earn to produce, so that I may continue to go out into the world everyday to consume more and more and more, they tell me I'm free. Fuck with this arrangement in any way, shape or form and you'll find out pretty fucking quick just how illusory true freedom really is. Once they've got you over that barrel then you don't have to choose anything anymore ~ other than staying alive and maintaining your sanity.
join to post


sooo very true...trying to exert true freedom will get you liberated from breathing...
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
inlovewithlife
Δημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 06, 2007 10:29 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: r00k ::

Συμμετέχει από: 05 Φεβ 07 Δημοσιεύσεις: 4
Ο Kenji θίγει από την αρχή της συζήτησης δύο (ή μάλλον τρία) πολύ σόβαρα θέματα.

«η μαζικοποίηση θα επιφέρει και αρθρόα εμπορευματοποίηση στο μέσο.»
«(μ)αζικοποίηση χωρίς εμπορευματικοποίηση δε βλέπω πώς μπορεί να υπάρξει, και κυρίως που αλλού μπορεί να καταλήξει με τις συγκεκριμένες κοινωνικές συνθήκες που έχουμε.»

Επίσης.

«Μέχρι κάποιο σημείο στο net υπάρχει κάποιο επίπεδο πληροφορίας. Όταν το net γίνει το ίδιο μαζικό και αντιμετωπιστεί το ίδιο εύπεπτα όπως η τηλεόραση, έχοντας και το ίδιο σαν μέσο την ικανότητα να μεταφέρει οποιαδήποτε πληροφορία από τον οποιδήποτε αλί αλί και τρισαλί.»
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
inlovewithlife
Δημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 06, 2007 10:33 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: r00k ::

Συμμετέχει από: 05 Φεβ 07 Δημοσιεύσεις: 4
Για το πρώτο ζήτημα.
Είναι αλήθεια ότι το σημερινό διαδίκτυο δε θυμίζει σε τίποτα τις απαρχές του διαδικτύου με τις μεγάλες συμπαγείς κοινότητες χρηστών και το πνεύμα αλληλοσεβασμού και αλληλεγγύης. Υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή οι διαδικτυακοί χρήστες φτάνουν το ένα δις και είναι διασπαρμένοι (ανισομερώς βέβαια) σε όλες τις μεριές του πλανήτη. Ταυτόχρονα και ενώ όλα τα μέσα ηλεκτρονικών επικοινωνιών (σταθερή, κινητή τηλεφωνία, ραδιόφωνο, τηλεόραση, fax, κτλ) εισέρχονται στη χρήση των προτοκόλλων TCP/IP και συγκλίνουν στη δημιουργία ενός τεράστιου συνδεδεμένου δικτύου, οι διαφορές γίνονται ακόμα μεγαλύτερες αλλά απέχουν πολύ από το να γίνουν δομικές.

Όλοι καταλαβαίνουμε γιατί η εμπορευματικοποίηση είναι αρνητικό φαινόμενο για ένα τέτοιο μέσο. Η πλήρης ολοκληρωτική εμπορευματικοποίηση χωρίζει αυστηρά τους διαδικτυακούς χρήστες σε πάροχους (προϊόντων/υπηρεσιών) και καταναλωτές, εισάγει την παθητικότητα και αναιρεί τη διαδραστικότητα του μέσου, που μέχρι σήμερα μας έχει δώσει τόσα πολλά. Η τηλεόραση (επίσης τηλέγραφος και ραδιόφωνο) είναι παράδειγμα προς αποφυγή ενός παθητικού μέσου. Να σημειώσω ότι το ραδιόφωνο στις απαρχές του ξεκίνησε ως διαδραστικό μέσο επικοινωνίας (ραδιοερασιτεχνισμός) και μετά τα πρώτα 10 χρόνια και μαζί με τις «κατάλληλες» κρατικές πολιτικές εμπορευματικοποιήθηκε ολοκληρωτικά.

Επιφυλάσσει το μέλλον μια τέτοια τύχη στο διαδίκτυο; Θα διαφωνήσω με τον kenjii («Αν κάποιος το χρησιμοποιεί καταναλωτικά και παθητικά(ελπίζω να καταλαβαίνετε τι εννοώ) δε βλέπω τι το διαφοροποιεί σε σχέση του με την tv). Οι άνθρωποι είναι εξαιρετικά όντα. Όσο περισσότεροι γίνονται οι χρήστες (και ωριμάζουν μέσα από τη χρήση) τόσο θα ανθίζουν οι κοινότητες, η διάδραση, η δημιουργία και η αφιλοκερδής προσφορά στο σύνολο. Οι κίνδυνοι βρίσκονται αλλού. Για να αλλάξει η φύση του διαδικτύου πρέπει να συμβούν δομικές αλλαγές, που θα μεταβάλλουν αποφασιστικά την αρχιτεκτονική ελευθερίας που έχει και θα θέτουν φραγμό στη διαδραστικότητά του. Και υπάρχουν τεχνικά τρόποι να γίνει αυτό (επεμβάσεις στα βασικά πρωτόκολλα, εμπόδια στην ελεύθερη/ισότιμη διακίνηση πληροφοριών κτλ).

Τα τελευταία δύο χρόνια γίνεται κουβέντα στις ΗΠΑ για τη λεγόμενη ουδετερότητα δικτύου (technology neutrality). Οι μεγάλες εταιρείες ηλεκτρονικών επικοινωνιών που έχουν την ιδιοκτησία της τεχνικής υποδομής του διαδικτύου (backbone providers) αποφασίζουν από κοινού ότι δε θα λογαριάζουν όλες τις πληροφορίες που θα κυκλοφορούν από τα δίκτυά τους πλέον ως ίσες. Όσοι επιθυμούν ταχύτητα και προνομιακή εξυπηρέτηση θα πληρώνουν παραπάνω. Στην πράξη αυτό σημαίνει για τους παρόχους υλικού ότι αν δεν πληρώνουν (πολύ παραπάνω) ο ιστότοπός τους θα γίνεται υπερβολικά αργός. Επίσης αν επιθυμούν να διανείμουν μεγάλο όγκο πληροφοριών πχ. βίντεο, ήχο, εικόνα θα κοστίζει πάρα πολύ. Αντίστοιχα οι χρήστες θα πληρώνουν επιπρόσθετα για ενέργειες ανώτερου επιπέδου (downloads). Και βέβαια τα αυξημένα έξοδα θα καταστρέψουν εκείνη (είναι και η συντριπτικά μεγαλύτερη) πλευρά του διαδικτύου που δεν κινείται με βάση τους κανόνες της αγοράς αλλά με βάση τους κανόνες του ελεύθερου ανθρώπου. Η γνώμη μου είναι ότι τέτοιες εφιαλτικές λογικές δε θα περάσουν. Θα περάσει όμως μια όλο και περισσότερο εμφανής εμπορευματικοποίηση, που όμως τουλάχιστον στο εγγυς μέλλον δε θα αναιρεί τον αναρχικό/ελευθεριακό χαρακτήρα του μέσου.

Για την technology neutrality κάνω μια μικρή έρευνα και σύντομα θα δημοσιεύσω στο μπλογκ μου.


Έχει επεξεργασθεί από τον/την inlovewithlife στις Τετ Φεβ 07, 2007 7:46 pm, 1 φορά
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 1 από 2
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης