Το ξέρατε ότι bunka σημαίνει κουλτούρα;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2
Σελίδα 2 από 2
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    Γενικές Συζητήσεις    Nevada-tan:True story
Manos the Great
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Αύγ 28, 2005 9:30 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: HooKeD.SeRiouSLy :: :: HooKeD.SeRiouSLy ::

Συμμετέχει από: 23 Νοέ 03 Δημοσιεύσεις: 152
Παράθεση:
den xero an iparxi tetio paixnidi. paradigma ine
Wink
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
CM Punk
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Αύγ 28, 2005 10:03 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.oBSeSSeD :: :: ANiME.oBSeSSeD ::

Συμμετέχει από: 18 Αύγ 05 Δημοσιεύσεις: 427 Τόπος: Athens
pantos poli aidiastiko 12 xronon na skotoneis etsi apanthropa ton simathiti sou kai o tropos pou ekane to fono ypodikniei to stil tou elfen lied,prosopika nomizo oti kai i bia pou proballoun ta anime eixe na kanei me tin psixosynthesi tou koritsiou,poli lypiro to fainomeno ayto kai ta synafi pou ginontai stin japan Crying or Very sad

_________________
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Vetus
Δημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 30, 2005 11:12 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator::
::Black Winged Angel::
::Moderator::<br>::Black Winged Angel::

Συμμετέχει από: 04 Μάϊ 04 Δημοσιεύσεις: 5127
Manos the great, από την μια λες ότι το μαχαίρι θεωρείται καλό ή κακό αναλόγως με την χρήση του κι από την άλλη λες ότι όποιος έχει το BR ως την αγαπημένη του ταινία είναι ανισόρροπος επειδή η ταινία είναι τελείως ψυχανώμαλη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχεις ψάξει να μάθεις σχέδον τίποτε για την ταινία. Τι εννοώ; Διάβασε τις παρακάτω γραμμές (απόσπασμα από τις πληροφορίες της ταινίας από το official site της Προοπτικής) και θα καταλάβεις:

***
Ο αγώνας για την επιβίωση αρχίζει άμεσα. Οι μαθητές, πριν ακόμη προλάβουν να ξεπεράσουν το πρώτο ξάφνιασμα, βλέπουν τους συμμαθητές τους να δολοφονούνται ή δολοφονούνται οι ίδιοι. Αναζητώντας τα όπλα τους, βρίσκονται μπροστά σε μια πραγματικότητα, που θυμίζει έντονα τη 'μοίρα' του ανθρώπου: Κάποιοι έχουν τυχαία εφοδιαστεί με συμβατικά, δυνατά φονικά όπλα, ενώ άλλοι διαθέτουν κάποια απλά αντικείμενα, που απαιτούν αυτοσχεδιασμό και πονηριά για να γίνουν αποτελεσματικά. Και ενώ στο τέλος κάθε μέρας ο δάσκαλος Κιτάνο εκφωνεί το αναλυτικό 'δελτίο θυμάτων', το αρχικό «γιατί;» των παγιδευμένων μαθητών δίνει αναγκαστικά τη θέση του σε άλλα ερωτήματα: «Ποιον μπορώ να εμπιστευτώ;» «Μπορώ να ξεφύγω;» «Μπορώ να σκοτώσω;» «Μπορώ να σκοτώσω τον φίλο μου;»

Πρόκειται για μια πρωτότυπη, συγκλονιστική ταινία, που σίγουρα σοκάρει, όχι τόσο με την ωμότητά της, αλλά με το πολύ σαφές της μήνυμα: «Όλοι είμαστε εν δυνάμει δολοφόνοι». Ή σχεδόν όλοι. Οι περισσότεροι μαθητές, υπό το κράτος του πανικού, δολοφονούν στο όνομα της αυτοσυντήρησης. Πολλοι βρίσκουν ευκαιρία να εκφράσουν απροκάλυπτα τα σαδιστικά τους ένστικτα. Κάποιοι λιγοστοί, προτιμούν την αυτοκτονία. Το ζευγάρι των νεαρών πρωταγωνιστών, ο Σούγια και η Νορίκο (ΤΑΤΣΟΥΓΙΑ ΦΟΥΤΖΙΓΟΥΑΡΑ & ΑΚΙ ΜΑΕΝΤΑ) αρνείται τον παράλογο φόνο, όμως ο Σούγια είναι έτοιμος να τον διαπράξει, αν απειληθεί η σύντροφός του. Και όλοι, ανεξαιρέτως, καταλήγουν να μην εμπιστεύονται κανέναν...

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του ΚΟΣΟΥΝ ΤΑΚΑΜΙ, η ταινία του διακεκριμένου Ιάπωνα δημιουργού ΚΙΝΤΖΙ ΦΟΥΚΑΣΑΚΟΥ είναι μια σκληρή μελέτη πάνω στην παράλογη βία, στο τίμημα της επιβίωσης και στη μετάλλαξη των ανθρώπινων σχέσεων κάτω από απρόβλεπτες αντίξοες συνθήκες. Ένα γιγαντιαίο 'βιντεοπαιχνίδι' και ταυτόχρονα μια σαρκαστική ματιά στη λογική των reality shows. Με σκηνές ακραίας βίας ο δημιουργός ειρωνεύεται τις σύγχρονες ισοπεδωτικές τάσεις, την παντοδυναμία του συστήματος, την αδηφαγία των media και την ηρωοποίηση του ατομικισμού. Δεν παραλείπει, παρόλ' αυτά, να μας αφήσει με μια αισιόδοξη νότα ελπίδας...

Σκηνή ανθολογίας αποτελεί η σουρεαλιστική παρουσίαση των αδυσώπητων κανόνων του φονικού παιχνιδιού από μια νεαρή μοντέρνα κοπέλα, με έναν τρόπο που ακροβατεί ανάμεσα στο MTV και το telemarketing!

***

Χαρακτηριστικά, το Battle Royale είναι από τις αγαπημένες μου ταινίες κι αυτό όχι επειδή μου δίνει ιδέες για το πως θα σκοτώσω στο μέλλον κανα άτομο που θα μου σπάσει τα νεύρα.
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Manos the Great
Δημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 31, 2005 2:41 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: HooKeD.SeRiouSLy :: :: HooKeD.SeRiouSLy ::

Συμμετέχει από: 23 Νοέ 03 Δημοσιεύσεις: 152
Παράθεση:
από την μια λες ότι το μαχαίρι θεωρείται καλό ή κακό αναλόγως με την χρήση του

Ego ixa pi:
Παράθεση:
Opos akrivos ine aparetito to maxeri me to opio kapios mpori na skotosi. Den mporis na les oti to maxeri ine kako epidi mpori na prokalesi kako. To maxeri den feri euthini gia tin kaki tou xrisi.

Opos ipa, to maxeri den feri euthini gia tin kaki tou xrisi. Tora an o allos ine mlk kai skotoni m'auto den pai na pi oti to maxeri ine kako. Antithetos to maxeri dimiourgithike gia kalo.
Ma me to maxeri mporoume na skotosoume anthropo. Pos ine dinaton na min ine kako?
O logos ine aplos. Den ftei to maxeri an o allos ine psixanomalos kai skotosi anthropo me tin voithia enos maxeriou. Autos pou skotose ton anthropo ine kakos. To maxeri me kamia dinami den ine kako, kathos den dimiourgithike me skopo na prokalesi kako ston anthropo.
Mipos theoris tin petra kakia epidi mporis m'autin na skotosi anthropo? To touvlo mipos? Tin varitita mipos? Den to nomizo. Ara oute to maxeri mpori na theorithi kako.

Παράθεση:
από την άλλη λες ότι όποιος έχει το BR ως την αγαπημένη του ταινία είναι ανισόρροπος επειδή η ταινία είναι τελείως ψυχανώμαλη

Fisika kai ine. To BR 1 kai 2, to mono pou exi ine spixanomales dolofonies me dosis pseuto-filosofismou.

Παράθεση:
πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχεις ψάξει να μάθεις σχέδον τίποτε για την ταινία

Na psaxo na matho ti? Exo di kai tis 2. Kai i 2 psixanomales.

Παράθεση:
Χαρακτηριστικά, το Battle Royale είναι από τις αγαπημένες μου ταινίες κι αυτό όχι επειδή μου δίνει ιδέες για το πως θα σκοτώσω στο μέλλον κανα άτομο που θα μου σπάσει τα νεύρα.

Ara exis provlima.
Ma giati exis provlima?
Ine aplo.
Mia ap'tis agapimenes sou tainies ine to BR, opou ta minima pou mas dini -opos esi ipostirizis- ine to exis:
«Όλοι είμαστε εν δυνάμει δολοφόνοι».
Orea tainia dialexes gia agapimeni. Kai is anotera. Razz
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Menghus
Δημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 31, 2005 9:13 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.DRuNK :: :: ANiME.DRuNK ::

Συμμετέχει από: 30 Ιαν 04 Δημοσιεύσεις: 481 Τόπος: Ξάνθη Τώρα Βλέπω: Πολλά και διάφορα
Τι στην ευχή σημαίνει "Είναι η αγαπημένη μου ταινία"; Και εμένα αν είναι έτσι μου αρέσουν πολύ το Χ ερωτικό φιλμ Razz ή η το LOtR... ε και; Έχει τεράστια διαφορά το να σου αρέσει κάτι από το να έχεις προσκοληθεί σε αυτό. Και στα 11 σου πιστεύω είναι εύκολο να προσκοληθείς σε κάτι τόσο ακραίο αλλά και συνάμα φυσικό όπως το BR.
Ίσως δεν μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε εδώ αλλά έχει μεγάλη σημασία το γεγονός πως όλο το concept του BR είναι ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ με Ιάπωνες. Φανταστείτε να το βλέπατε να είναι Έλληνες. Για εμάς τώρα είναι απλά μια "ξένη" ταινία. Το κοριτσάκι όμως αυτό είδε πράγματα που τα συνδύασε άμεσα με την καθημερινή της ζωή. Πολύ απλά όταν πάω εγώ στο γυμνάσιο / λύκειο (δεν ξέρω και το εκπαιδευτικό τους σύστημα) μπορεί να μου συμβεί κάτι τέτοιο και να με σκοτώσουν οι κολλητοί μου για να σώσουν το τομάρι τους. Δεν ξέρω, εγώ θεωρώ πως όπως οι Αμερικανοί λέμε πως επηρεάζονται εύκολα από τις ταινίες τους, το ίδιο πολύ απλά συνέβη και σε αυτό το παιδί.

Τώρα το "φταίει το internet" ή "φταίει ο φούρναρης της γειτονιάς" είναι πολύ γενικό και το πιπιλίζουμε πολύ εύκολα. Εγώ θα πω πως φταίει η τηλεόραση γιατί εκείνη την ημέρα το κοριτσάκι είδε και κάτι ακόμη στο καπάκι και σάλταρε το μυαλό του.

Πέρα από το γεγονός πως το κοριτσάκι δεν έπρεπε ΚΑΝ να δει την ταινία (ποιος στο διάολο ελέγχει κάτι τέτοια θα μου πείτε), δεν μπορεί να "παλάβωσε" έτσι απλά. Θεωρώ πως κάθε υγιή άτομο έχει κάποια όρια λογικής, ασχέτως της ηλικίας, και για να φτάσεις στο σημείο να κάνεις κάτι που όλη σου την ζωή σου μαθαίνεις πως είναι παράλογο... θέλει χρόνο.

_________________


Βαρύς ο κόσμος να τον ζήσεις, όμως για λίγη περηφάνεια - τ' άξιζε!
Γ. Σεφέρης
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Manos the Great
Δημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 31, 2005 10:22 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: HooKeD.SeRiouSLy :: :: HooKeD.SeRiouSLy ::

Συμμετέχει από: 23 Νοέ 03 Δημοσιεύσεις: 152
Παράθεση:
Τι στην ευχή σημαίνει "Είναι η αγαπημένη μου ταινία";

--No comment--

Παράθεση:
Και εμένα αν είναι έτσι μου αρέσουν πολύ το Χ ερωτικό φιλμ

Auto aplos dixni oti ise sterimenos. Wink

Παράθεση:
η το LOtR

Kai lipon? Ti exi to LOTR???

Παράθεση:
Έχει τεράστια διαφορά το να σου αρέσει κάτι από το να έχεις προσκοληθεί σε αυτό.

Fisika kai exi. Smile

Παράθεση:
Και στα 11 σου πιστεύω είναι εύκολο να προσκοληθείς σε κάτι τόσο ακραίο

Sta 11 sou den ine fisiologiko na proskolithis se kati psixanomalo.

Παράθεση:
αλλά και συνάμα φυσικό όπως το BR.

Epikinonis 'h mou kanis plaka?

Παράθεση:
Ίσως δεν μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε εδώ αλλά έχει μεγάλη σημασία το γεγονός πως όλο το concept του BR είναι ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ με Ιάπωνες. Φανταστείτε να το βλέπατε να είναι Έλληνες.

Ta idia skata tha itan.

Παράθεση:
Για εμάς τώρα είναι απλά μια "ξένη" ταινία. Το κοριτσάκι όμως αυτό είδε πράγματα που τα συνδύασε άμεσα με την καθημερινή της ζωή.

Ine xeni tainia. Ta isagogika ti ta itheles?
Exis dikio. Ta sindiase me olous tous fonous pou ixe kani. Confused
Me doulevis pali? Pia kathimerini zoi tou? Se oli tin tainia fonous evlepes... den ipirxe kati pou sindeete amesa me tin kathimerini zoi tou, ektos an enois pos to koritsaki sindiase olokliri tin tainia me tin kathimerini tou zoi epidi gia 5 lepta edixne ta paidia sto sxolio kai sto leoforio pou ta pigene ekdromi. Razz

Παράθεση:
Πολύ απλά όταν πάω εγώ στο γυμνάσιο / λύκειο (δεν ξέρω και το εκπαιδευτικό τους σύστημα) μπορεί να μου συμβεί κάτι τέτοιο και να με σκοτώσουν οι κολλητοί μου για να σώσουν το τομάρι τους.

Shocked Me doulevis??? Sigoura den exis di tin tainia. Stin tainia, ipotithete pos exi psifisti enas nomos (megali xazomara auto to pragma. Pio psixanomalo fantastiko nomo den exo xanakousi), opou kathe xrono 1 taxi epilegete apo 1 sxolio kai to pane se ena nisi, opou arxizoun na allilosfazonte. Opios mini sto telos ine o nikitis kai pigeni spiti tou. Nai, sigoura to koritsaki nomise pos auto itan pragmatikotita kai ipe na skotosi tin simathitria tis mia ora arxitera.

Παράθεση:
Δεν ξέρω, εγώ θεωρώ πως όπως οι Αμερικανοί λέμε πως επηρεάζονται εύκολα από τις ταινίες τους, το ίδιο πολύ απλά συνέβη και σε αυτό το παιδί.

Den ftei auto. Ftei pos stin Ameriki ta pragmata pane skata se sxesi me tin oikogenia. Pos ine dinaton na vgi ena fisiologiko paidi otan i ikogenia tou to parameli. Den enoo oti den kalipti tis anages tou, aplos den tou prosferi tin agapi tou. Fisika den pai na pi pos olles i ikogenies eki ine etsi. Wink

Παράθεση:
Τώρα το "φταίει το internet" ή "φταίει ο φούρναρης της γειτονιάς" είναι πολύ γενικό και το πιπιλίζουμε πολύ εύκολα. Εγώ θα πω πως φταίει η τηλεόραση γιατί εκείνη την ημέρα το κοριτσάκι είδε και κάτι ακόμη στο καπάκι και σάλταρε το μυαλό του.

Les antifatika pragmata. Stin arxi les oti den mporimou na leme sinexia kati poli geniko, opos oti ftei to internet 'h oti ftei o fournaris tis gitonias (ligo psiloasxeto auto), alla stin sinexia les "πως φταίει η τηλεόραση"!!! Dld i tileorasi den ine kati poli geniko???
Den gnorizo kai oute esi mporis na to xeris, an ide kati stin tileorasi kai me sinistameni osa ixe idi aporofisi apo alles psixanomales tainies, video games kai den xero ego ti, ekane ton fono. Den ine anagi na dis 1 epipleon psixanomali tainia gia na saltaris. Olla osa evlepe tosa xronia arkousan gia na saltari. Wink

Παράθεση:
Πέρα από το γεγονός πως το κοριτσάκι δεν έπρεπε ΚΑΝ να δει την ταινία (ποιος στο διάολο ελέγχει κάτι τέτοια θα μου πείτε), δεν μπορεί να "παλάβωσε" έτσι απλά.

Kanis den to elenxi. Mono i gonis mporoun, pou profanos kati ixan kani lathos stin anatrofi tis. Wink
Les pali antifatika pragmata. Stin akrivos proigoumeni sira les xoris kan na exis stixia, oti to koritsaki ide mia tainia stin TV kai "σάλταρε το μυαλό του", alla edo les oti den mpori na "παλάβωσε" epidi ide to BR!!! Pos kai etsi? Razz

Παράθεση:
Θεωρώ πως κάθε υγιή άτομο έχει κάποια όρια λογικής, ασχέτως της ηλικίας, και για να φτάσεις στο σημείο να κάνεις κάτι που όλη σου την ζωή σου μαθαίνεις πως είναι παράλογο... θέλει χρόνο.

Fisika kai den ine dinaton mesa se mia mera apo fisiologiko atomo na ginis palavos. Fisika kai theli xrono. Smile
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
baka-neko
Δημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 31, 2005 10:49 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.DRuNK :: :: ANiME.DRuNK ::

Συμμετέχει από: 06 Ιαν 04 Δημοσιεύσεις: 464 Τόπος: my own world... Τώρα Βλέπω: eeeeee..nai, auto akrivws.
IMO ftaiei to oti mikra paidia mporoun na vlepoun skhnes vias..kai mikra ennow akomh kai 4-5 xronwn, kai skhnes vias ennow ka8e anime, tainia, paixnidi 'h akomh kai deltia eidhsewn..E apo ekei 3ekinane ola.. Den 3exwrizoun to kalo apo to kako kai meta ginontai ola skata! (kai variemai twra na analuw.. )

_________________
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Blademaster_X
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Σεπ 01, 2005 12:21 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator::
Official AP GFX Artist
::Moderator::<br>Official AP GFX Artist

Συμμετέχει από: 30 Απρ 04 Δημοσιεύσεις: 1933 Τόπος: Athens - city of no refund
Πολλες αποψεις,πολλες αληθειες...σε γενικοτητες πολλα φταιξανε για αυτο που εγινε αλλα τωρα εγινε.Ο καθενας μπορει να πει οτι θελει και να δημιουργησει 1000 σεναρια για το πως εγινε αυτο αλλα δεν θα το βρει ποτε γιατι κανεις δεν ξερει τι περναει απο το μυαλο του καθενος.

Manos σε παρακαλω συγκρατησου!Το thread εγινε για συζητηση και για να πουνε ολοι τη γνωμη τους και οχι για να πιεσεις τις δικες σου ιδεες σε ολους εμας.Μεχρι τωρα εχεις πει καποια πραγματα τα οποια μπορουν να θεωρηθουν αρκετα προσβλητικα(ξερεις για ποιους μιλαω...)και το τελευταιο πραγμα που θελω να δω ειναι flame wars για μερικες λεξεις...

_________________
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 2 από 2
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης