Το ξέρατε ότι kakera σημαίνει θραύσμα / κομμάτι;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Σελίδα 1 από 1
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    Sneak Peaks    Kannagi
Dante80
Δημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 17, 2009 9:16 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator:: ::Moderator::

Συμμετέχει από: 11 Φεβ 06 Δημοσιεύσεις: 1052 Τόπος: Ima, Sokoni Iru Boku. Τώρα Βλέπω: Bounen no Xamdou


Spoiler:
Jin decided to use a piece of the sacred tree to carve a statue for his middle-school project and while moving it outside, it happens to touch the ground and transforms into a very cute girl. She is Nagi, a Shinto spirit, the guardian of the village and she is pissed that her sacred tree was cut down. Having no place to live, Nagi is forced to move in with Jin and tries to accept her new existence by taking out her anger in squashing bugs....er, cleaning the "Impurities".

Nagi has a rival in a little sister guardian deity, who lives in a shrine located on the other side of the river.
Well, Zange-chan has woken up too and decides to become a top teen-idol of the village, much to Nagi's dismay.

Βασισμένο πάνω στο πασίγνωστο και πολύπαθο ομώνυμο manga της νεοφώτιστης Eri Takenashi, το Kannagi του 2008 αποτελεί (τόσο λόγω θεματολογίας όσο και πρόθεσης) ένα από τα τελευταία δείγματα του multi-genre fuckfest που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια (α ρε haruhi...). Χρησιμοποιώντας τον βατήρα του πολύ καλού manga από το οποίο προέρχεται, όπως και τα αστρονομικά επίπεδα hype στο οποίο έχει αυτό φτάσει (λόγω των καταπληκτικών char designs αλλά και της guilty pleasure θεματολογίας του), αποτέλεσε για πολλούς fans τον πιο μετά λύσσας και αφρών αναμενόμενο τίτλο του Q4 '08. Το αν δικαίωσε την αναμονή ή όχι, εξαρτάται καθαρά από...την ποσότητα του αφρού στο πιγούνι.



I have no waifu and I must scream
Ίσως το πιο ενδιαφέρον στοιχείο γύρω από τον συγκεκριμένο τίτλο είναι ο τραγέλαφος που συνόδεψε ένα από τα τελευταία chapters του manga του. H καημένη Takenashi έκανε το θανάσιμο λάθος να αφήσει σε ένα σημείο την μπηχτή πως η πρωταγωνίστρια της σειράς είχε γκόμενο στο (μακρινό?) παρελθόν (btw, η Νagi η πρωταγωνίστρια της σειράς είναι απροσδιορίστου ηλικίας, Yuurei/kami-sama dakara). Και έτσι εξάγεται το συμπέρασμα πως ενδεχομένως υπάρχει η πιθανότητα κάποια στιγμή στο παρελθόν να μας προϊδεάζει για το ενδεχόμενο του να μην αποκλειστεί πως ο γκόμενος υπάρχει μια μικρή περίπτωση να θεωρείται πως την πέρασε από την κορδέλα.

Το e-rage που ακολούθησε από τους unfappables ήταν πρωτοφανές. Στο 2chan και σε άλλα στέκια της geek cum virgin cum neet decadence έγινε της Πόπης, με αγριεμένους άμα τε απατημένους e-συζύγους να ποστάρουν φωτογραφίες και video με τις αφεντοσκατόφατσές τους να σκίζουν τα manga, να πετάνε κατάρες για το ανίερο αυτό γεγονός του ξεπαρθενέματος του έτερου e-ήμισυ και να ορκίζονται εκδίκηση στο όνομα του φεγγαριού. Λίγο μετά από αυτό το γεγονός, η mangaka σταμάτησε την παράδοση των chapters για λόγους υγείας, και σύμφωμα με κάποιες πληροφορίες εισήχθη στο νοσοκομείο και υπεβλήθη σε επιτυχημένη εγχείρηση από την οποία τώρα αναρρώνει καλώς. Οι κακές γλώσσες λένε πως αυτά τα 2 γεγονότα συνδέονται, με την ασθένεια να αποτελεί περισσότερο δικαιολογία της ίδιας της δημιουργού για την τσαντίλα της για τις εξελίξεις, όπως και για τον φόβο της από τα 100αδες απειλητικά τηλεφωνήματα και γράμματα που έχει λάβει τελευταία. Χέσε ψηλά και αγνάντευε δλδ.



Show must go OFF
Όμως οκ, αρκετά τρομπάραμε, πάμε στο anime τώρα. Στον τεχνικό τομέα το Κannagi δίνει ρέστα για την κατηγορία του, με το ποιο εντυπωσιακό aspect του να είναι το animation. Πανέμορφα CG 2d γραφικά, με πρωτόγνωρη για το genre λεπτομέρεια και πιστότητα, μας χαρίζουν σε συνδυασμό με τα εμπνευσμένα lovu lovu char designs και την στρατηγική τοποθέτηση και επαγγελματική μεταχείριση κάποιων CG 3d σκηνών ένα φοβερό αποτέλεσμα, πάντα μέσα στα όρια της θεματολογίας, και των δυνατοτήτων που αυτή που μπορεί να δώσει (ή μάλλον, των περιορισμών που αυτή εμπεριέχει). Οι παράγοντες της Α1 pic του aniplex δεν είναι χθεσινοί εξάλλου, το animation που μας έχουν δώσει κατά καιρούς είναι απλά top notch.
Η ηχητική επένδυση της σειράς στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, με το καταπληκτικό OP song να κλέβει την παράσταση (κυρίως όμως λόγω του φοβερού animation που χρησιμοποιεί) και τα υπόλοιπα κομμάτια να υποστηρίζουν ικανοποιητικά το έργο. Πολύ καλή δουλειά και στο voice acting, με τους seiyuus να επιτυγχάνουν μια πολύ καλή φυσικότητα στην απόδοση των traits του κάθε χαρακτήρα.

Τέλος, ο Yutaka Yamamoto (παλιός μας γνώριμος σε πολλές δουλειές, όπως το L☆S και το SHnY) σκηνοθετεί αρκετά καλά, χωρίς βέβαια να μπορεί να αποφύγει τα κλασσικά σπαγγάτα στην λήψη σκηνών όπως και τα lara crofts' butt+camera=LFE shots. It goes with the position though, screwup comedy σκηνοθετεί και όχι ντοκιμαντέρ για πέστροφες με διάρροια.



Πουτ δε μπέιμπυ όιλ ντάουν, σλόουλυ
Υπόθεση. Ποιά υπόθεση? Θέλετε και υπόθεση? Μιλάμε για 2 αδερφές θεές που βγαίνουν στην γη με σκοπό να γίνουν pop idols ώστε να χρησιμοποιήσουν την ενέργεια που θα τις δίνουν οι οπαδοί τους για να κυνηγήσουν με μαγικά ραβδιά (και μη) πνευματικές ανωμαλίες με την μορφή σκουληκαντέρων, αραχνών κτλ. ΧD

Περιέργως, το παραπάνω δεν είναι κακό όσο ακούγεται. Η σειρά παρωδεί το otaku culture και τα magic garru anime ενώ μας δίνει καλό slapstick χιούμορ, κάποιες θεϊκές cameo εμφανίσεις και κυρίως, υλικό για να ματώνει η μύτη σου. Έως εδώ καλά, το harem-school-slapstick-magic-parody-lovu στοιχείο δεν κουράζει, μάλλον διασκεδάζει.

Και μετά η σειρά τραβάει την κάρτα "Ιm a drama queen nao, come cry with us grasshopper so that we wrap up this shit". Ρε δεν μας χέζετε λέω εγώ (with sugar cream on top plz)? Ανάμεσα στα βυζιά της Zange, τα μπούτια της Τsugumi και τα "μέρια-σε-κώλε-να-διαβώ" της Nagi περιμένετε σοβαρά να νιώσω συγκίνηση με τα 3 τελευταία επεισόδια της σειράς? OYTE O ΠΡΕΚΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΑΚΡΥΖΕ ΡΕ!!!!11

Nice way to spill the milk. Εκτός και αν δεν είναι ακριβώς γάλα, οπότε μπαίνουμε σε ιδέες:
1> Γιατί το μαζεύετε ότι μαζεύετε?
2> Αυτό είναι που λέμε "χύσαμε"?
3> Περιμένετε σοβαρά την S2 που έρχεται να τα μαζέψει από το πάτωμα?

Γκουχ...αnyway, παραέγινα περιγραφικός. Αυτό που θέλω να πω είναι πως η υπόθεση σε περίπτωση που δεν έκαναν την ταρζανιά να το γυρίσουν σε marimar στο τέλος θα ήταν οk. Τώρα είναι ko. Ζωή σε λόγου μας.



Σούμα το λοιπόν. Αν και από ότι φαίνεται μέχρι τώρα το Kannagi δεν κατάφερε να κεφαλαιοποιήσει την δυναμική του υλικού από το οποίο προέρχεται, αποτελεί σίγουρα ένα πολύ ενδιαφέρον τίτλο για τους fans του είδους, που έχει αγγίξει πολλές νεανικές (και όχι και τόσο νεανικές) καρδιές, και ακόμα περισσότερα πορτοφόλια για κούκλες, μαξιλάρια και λοιπά καταναλωτικά must-have-or-die-sinner μπιχλιμπίδια.

Αντικειμενικά το anime βλέπεται αρκετά ευχάριστα, έχει υψηλό δείκτη κεφαλοστροφής και "υδραυλικής ανύψωσης", και δίνει αρκετές ευκαιρίες για γέλιο, ακόμα περισσότερες για υστερικό γέλιο, και ακόμα ακόμα περισσότερες για moe εγκεφαλικά με μετάσταση στον Long-John-Silver μας (down boy, DOWN!!). Αναμένουμε S2 για τα περαιτέρω.

Του δίνουμε 46,2 στους 65 τσακισμένους e-marriages.

Η καλύτερη έκδοση στο κουρμπέτι αυτή την στιγμή είναι αυτή των EnΑ, αλλά τους πήρε ο ύπνος περίπου στο eps 8 και τώρα άντε ξύπνα τους.
Τσιμπάτε EnA 1-8 από lolipow, και τα υπόλοιπα από Ayako.

Επίσης ξεκινήστε προπόνηση με τα παρακάτω...και καλά κόλλυβα....




_________________
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Ponder_Stibbons
Δημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 17, 2009 9:47 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: FeaRLeSS :: :: FeaRLeSS ::

Συμμετέχει από: 10 Οκτ 04 Δημοσιεύσεις: 209 Τόπος: Θεσσαλονίκη Τώρα Βλέπω: Madoka, Index S2, Korean Zombie Desk Car, Beelzebub, Gosick, Star Driver
Όντως, η φασαρία που προκάλεσε κάτι τόσο μικρό ήταν κοσμοιστορική. Βεβαίως, με τη βαρύτητα που δίνουν σε αυτό το θέμα (μη παρθένα=βρώμικο ξεσκονόπανο), αυτό ήταν το επόμενο βήμα. Λόλ, Τζαπάν. Όσο για την ίδια τη σειρά, όπως είπες, ήταν ευχάριστη όσο κρατούσε το αυθεντικό κλιμα της. Όταν το γύρισε σε Evangelion/δράμα ξενέρωσα. Το μόνο κομμάτι που άξιζε απο κεί και πέρα ήταν το surprise-fu της Zange.

Πραία παρουσίαση, btw

_________________
Ridalnae ture inferiare manaf,
presia briyante enclone anw sol ciel.
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
Vetus
Δημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 18, 2009 4:23 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator::
::Black Winged Angel::
::Moderator::<br>::Black Winged Angel::

Συμμετέχει από: 04 Μάϊ 04 Δημοσιεύσεις: 5127
Aπό τα πρώτα λεπτά του πρώτου επεισοδίου μου φάνηκε αρκετά βαρετό, οπότε έφαγε άκυρο με την πρώτη. Με την ευκαιρία, δεν μπορώ να καταλάβω προς τι τόση φασαρία για την σειρά αυτή. Να 'λεγα ότι έχει το ωραίο character design ή καλό υλικό για άπειρα doujinshi και τα συναφή να πάει στον κόρακα. Άλλωστε, είναι αρκετές οι anime σειρές που έχω δει με το ζόρι μερικά επεισόδια αλλά να κατεβάζω εικόνες τους με το κιλό (λέγε με Zero no Tsukaima, Magical Girl Lyrical Nanoha, Ikkitousen και τα ρέστα παγωτό). Αλλά από το Kannagi ούτε μια εικόνα, fanart ή hentai δεν έχω κατεβάσει. Όλες οι κοπέλες της σειράς σχεδιαστικά μου φαίνονται άκρως αδιάφορες.
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
powerboy
Δημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 18, 2009 4:19 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.DeViL :: :: ANiME.DeViL ::

Συμμετέχει από: 01 Μάρ 04 Δημοσιεύσεις: 1351 Τόπος: Ρόδος Τώρα Βλέπω: Hayate No Gotoku, Ichigo Mashimaro, Seto No Hanayome
Βασικά εμένα μου άρεσε. Το χιούμορ ήταν εξαιρετικά χαμηλών τόνων, κάτι το οποίο δεν συνηθίζεται για το είδος, και μου προκάλεσε εντύπωση. Τα αστεία είναι καλοστημένα, με εξαιρετικό timing ενώ οι "μπηχτές" που αφήνει ο Yamakan σχετικά με την απόλυσή του από το Kyoto Animation σου είναι αρκετά πετυχημένες.

Α, να αναφέρω ότι το anime έχει και την Karaoke Warrior Takako, μια μελαχρινή θεά που κάνει nosebleed!

Ναι με εκνεύρισε που μου το γύρισε σε Harem πάλι, αλλά δεν είναι άσχημο σόου.

_________________

Θέλετε να δείτε την κορούλα μου;
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger
kyr gkikas
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Φεβ 21, 2009 2:02 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: oBSeRVeR :: :: oBSeRVeR ::

Συμμετέχει από: 28 Απρ 08 Δημοσιεύσεις: 65 Τόπος: N Smyrnh Τώρα Βλέπω: ikkitousen
μ αρεσε η σειρα αλλα δεν καταλαβαινω γιατι τελειωσε στα 13 eps. Confused
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
GT4md
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Φεβ 21, 2009 10:06 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.LoRD :: :: ANiME.LoRD ::

Συμμετέχει από: 18 Ιούλ 07 Δημοσιεύσεις: 2525 Τώρα Βλέπω: OnePiece, Urusei Yatsura, Bleach, Dream Eater Merry
Ενταξει δεν ειχε και στορι... βασικα ολο κενα αφηνε Confused

_________________

I'm Everything and Nothing. The Reality Refuse my Existence. I am a DRAGON
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης