Το ξέρατε ότι basho σημαίνει μέρος, τοποθεσία;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Σελίδα 1 από 1
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    Asian Movies & TV Shows    3/3/2007 Εt1 - Last life in The Universe
kenji
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 01, 2007 1:42 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.eNGiNe :: :: ANiME.eNGiNe ::

Συμμετέχει από: 30 Σεπ 04 Δημοσιεύσεις: 911 Τόπος: Θεσ/νικη / Πάτρα Τώρα Βλέπω: Ton kafe pano sto grafeio
Ευτυχώς που υπάρχει και η et. Προσπαθώ να συνέλθω από την καραπατάτα που μόλις είδα και να που έπεσα πάνω στο πρόγραμμα της et-1.
Κατά τα γνωστά έχουμε και λέμε. Στις 3/3/2007, ημέρα Σάββατο στις 24:00 η et1 θα παίξει την ταϋλανδέζικη ταινία Τελευταίος έρωτας στον κόσμο (Last life in The Universe).
Παράθεση:
Ο Κέντζι είναι ένας Ιάπωνας που ζει στη Μπανγκόκ αναζητώντας σημάδια που θα του αποδείξουν την αξία της ύπαρξής του. Η αυτοκτονία του έχει γίνει έμμονη ιδέα, και φαντάζεται το θάνατο σαν την απόλυτη ευδαιμονία: το επακόλουθο τέλος μιας χωρίς νόημα ζωής που του φαίνεται να στοιχειοθετείται απλώς από μια σειρά τυπικών πράξεων. Έχει αποπειραθεί να αυτοκτονήσει πολλές φορές, φροντίζοντας κάθε φορά μέχρι και την τελευταία αισθητική λεπτομέρεια. Αλλά η μοίρα του παίρνει
άλλο δρόμο διότι, κάθε φορά, κάτι απρόοπτο συμβαίνει. Ένα βράδυ, εκεί που ετοιμάζεται να πέσει από μια γέφυρα, γίνεται η αιτία του τυχαίου θανάτου της Νιντ, την στιγμή που έτρεξε να τον σώσει. Η Νιντ εργαζόταν σε κακόφημο μπαρ και τσακωνόταν συχνά με την αδελφή της, Νόι, με αφορμή τον κοινό τους εραστή, έναν ύποπτο τύπο που έχει πάρε δώσε με τους γιακούζα . Η Νόι που είναι παρούσα τη στιγμή του τροχαίου, θα φέρει μια φοβερή, αλλά και ζωτικής σημασίας, αναστάτωση στη ζωή του Κέντζι. Οι δυο τους βρίσκονται ξαφνικά μαζί σ? ένα παιχνίδι του πεπρωμένου, και μαζί θα μοιραστούν την κρυφή ελπίδα να βρουν τον έρωτα και την εξιλέωση.
Ο βραβευμένος Ταϊλανδός σκηνοθέτης Πεν Εκ Ραταναρουάγκ αποφασίζει, με την ταινία αυτή, να ακολουθήσει ένα νέο δημιουργικό ξεκίνημα. Από τις κιτς σάτιρες περνάει σε μια «σοβαρή», σκοτεινή αλλά και ανθρώπινη ερωτική ιστορία όπου κυριαρχούν μοναξιά, απελπισία και θάνατος. Με συνεργάτες τον φημισμένο στη χώρα του συγγραφέα Μπράμπντα Γιούν, τον έξοχο μανιερίστα διευθυντή φωτογραφίας Κρίστοφερ Ντόιλ (συνεργάτη του Γουόνγκ-Καρ-Γουάϊ) και τον θαυμάσιο Ιάπωνα ηθοποιό Ταντανόμπου Ασάνο (Ζατόιτσι), ο Ραταναρουάγκ καταρρίπτει, σ?ένα ονειρικό, εξωπραγματικό κλίμα, όλες τις βεβαιότητες μιας συμβατικής αφήγησης. Ο παράξενος ήρωας του, ο Κέντζι, ένας μανιακός της αυτοχειρίας και της καθαριότητας, προετοιμάζει τον θάνατό του με κάθε λεπτομέρεια ενώ οι γύρω του ζουν σε μια κατάσταση διαρκούς ρευστότητας. Ο θεατής μένει μαγεμένος από τα μυστήρια της ζωής και τις απροσδόκητες διαστάσεις της μοίρας που...


http://imdb.com/title/tt0345549/
http://en.wikipedia.org/wiki/Last_life_in_the_universe

Την ταινία την έχω δει και μου άρεσε πολύ. Δεν έχει πολλούς διαλόγους οπότε να είστε προετοιμασμένοι. Νομίζω αξίζει τον κόπο να τις ρίξετε μια ματιά αν δε έχετε τίποτα καλύτερο Σάββατο βράδυ.

Ps: Ναι ο ηθοποιός καλώς σας θυμίζει κάτι.

Ps^n: Στην et1 έπαιξε άλλες 2-3 ασιατικές τις οποίες δεν έχω αναφέρει. Θα τις αναφέρω χωριστά στο thread με τις ασιατικές.
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Erisabetsu
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 01, 2007 10:25 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.oBSeSSeD :: :: ANiME.oBSeSSeD ::

Συμμετέχει από: 28 Μάρ 06 Δημοσιεύσεις: 416
Βασικά η ΕΤ! κάθε Σαββάτο έχει και απο ένα αφιέρωμα.
αν δεν κάνω λάθος το ίδιο ισχύει και την παρασκευή.
Θα προσπαθίσω να δώ την ταινία και ευχαριστώ κιολας.

Όταν η Ετ1 αρχίζει τέτια αφιερώματα τότε κρατούν για πολύ οπότε υπολογίζω ότι όλος ο μήνας θα είναι Ασιατικός. Το έχει ξανακάνει άλωστε.
(επι 3 χρονια η τv μου έπιανε μόνο ΕΤ1 trust me)

_________________
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger MSN Messenger
kenji
Δημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 02, 2007 2:52 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.eNGiNe :: :: ANiME.eNGiNe ::

Συμμετέχει από: 30 Σεπ 04 Δημοσιεύσεις: 911 Τόπος: Θεσ/νικη / Πάτρα Τώρα Βλέπω: Ton kafe pano sto grafeio
Παρασκευή και Σάββατο παίζει διεθνές κινηματογράφο και δεν νομίζω ότι είναι με βάση το μήνα. Φέτος έχει παίξει πάρα πολύ ασιατική, έχω την εντύπωση ότι 2 στις 3 πρέπει να ήταν απωνατολίτικες(sic). Αν δεις και το υπόλοιπο subforum έχω κάνει thread και αρκετές άλλες ταινίες. Ασιατικές τις παίζει κυρίως Παρασκευή που έχει "ταινίες από όλο τον κόσμο"(ή κάπως έτσι είναι ο τίτλος). Αυτή την Παρασκευή έχει στίβο οπότε μας προέκυψε Σάββατο με ασιατική. Not bad. Αν δεις και αυτό το thread
http://www.animeplanet.gr/forum/viewtopic.php?t=3876
έχω ποστάρει αρκετές ταινίες που μπορεί να βρει κανείς στο δίκτυο.
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης