Το ξέρατε ότι shigan σημαίνει εθελοντής;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη
Σελίδα 1 από 2
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    Γενικές Συζητήσεις    Αγορά Εργασίας Και Ελληνική Πραγματικότητα.
holborn
Δημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 09, 2007 8:44 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.PoWeR :: :: ANiME.PoWeR ::

Συμμετέχει από: 30 Ιούν 03 Δημοσιεύσεις: 1036 Τόπος: Thessaloniki
Aντε ας το ξεκινήσω εγώ το καινούργιο debate για το θέμα που προέκυψε από την ιστορία των συντελεστών της εκπομπής Anime Yakuza.

Πρόλογος:

Kenji έγραψε:
Εγώ θα πρώτεινα o blade, o hazuki, ο Morm και όποιο άλλο παιδί συμμετείχε να ανοίξουν ένα νέο thread περί "εθελοντικής" εργασίας-εκμετάλλευσης στην Ελλάδα. Να τo συζητήσουμε αλλά και να την ψάξουμε λίγο και για τα επαγγελματικά και για για οτιδήποτε ισχύει ή θα έπρεπε να ισχύει στην αγορά εργασίας(ο θεός να την κάνει αγορά με τους όρους που δουλεύουν πολλές ελληνικές επιχειρήσεις).

Πολλοί σε αυτά τα forum περί anime, games, κτλπ είναι νέοι και δε γνωρίζουνε τι και πώς, όχι τόσο σε περιστατικά(shit happens) αλλά κυρίως στο τι θα έπρεπει να ισχύει, τι δικαιώματα έχουν. O σταθμός δε ενδιαφέρει μια τέτοια συζήτηση. Αλλωστε σε εκείνο που σίγουρα είναι ειλικρινής ο προλλαλήσας "Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου!". Προσωπικά τσάμπα διαφήμιση στον οποιοδήποτε δεν έχω όρεξη να κάνω.

Υαkuza σας πετάω το μπαλάκι.

Ps: Dante αν βλέπεις ενδιαφέρον την ιδέα άνοιξε στο anime//gr. Θα σε ακολουθήσω στη συζήτηση.


Kenji έγραψε:
hado utsutsu η αναγώγη έχει σχέση και το καταλαβαίνεις. Όχι για την ιστορία των παιδιών και τους εργολάβους αλλά για την αγορά εργασίας που όλοι όσοι διαβάζουνε εδώ μέσα θα αντιμετωπίσουνε. Η πραγματική ζωή έχει νόημα και δυσκολίες και όχι ένα χόμπυ.
Δεν είμαι της λογικής ότι πρέπει να σπάσει κάποιος τα μούτρα του για να μάθει και να βγει ξεκάβρωτος στην αγορά εργασίας. Μακάρι σε όλα από μικροί να είμασταν πιο ενημερωμένοι και συνειδητοποιημένοι ώστε να μην αναπαράγουμε και εμείς καταστάσεις στο τέλος τέλος.
Να στο θέσω διαφορετικά αν ήμουν δημοσιογράφος θα με πείραζει αυτό η νοοτροπία havale και hoby στον κλάδο μου. Για τους λόγους που ανέφερα. Δεν είμαι αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορώ να κάνω και αναγωγές για το χώρο μου, και να με ενοχλεί πρώτα από όλα η νοοτροπία και από τις 2 πλευρές.
Αν ήμουν μικρότερος θα το παρέβλεπα ή ίσως να μην το αντιλαμβανόμουν καθόλου έτσι. Η ένταξη όμως στην ελληνική αγορά εργασίας και οι μεθόδοι επιβίωσης που υπάρχουν με κάνει να αρνούμαι κατηγορηματικά να δω αθώα ντεμί καταστάσεις, σε μια κοινωνία που το ντεμί έχει γίνει σημαία της.


Κυρίως Θέμα:

Δουλεύω από 17 χρονών και πλέον έχω φτάσει τα 28, είμαι σχετικά νέος στο χώρο αλλά είχα αρκετές και διάφορες εμπειρίες καθώς και πολλές συνεργασίες με πολλούς επαγγελματίες.
Δυστυχώς στο συγκεκριμένο τομέα από την μεριά τους έχουν όλοι κάποιο δίκιο. Αλλά το ζητούμενο είναι το τι πρέπει να ξέρει ο καθένας μας όταν αποφασίσει να βγει στην αγορά εργασίας.
Σήμερα στην πλειοψηφεία των επιχειρήσεων εκεί ισχύουν τα παρακάτω δεδομένα:
- Η ασφάλεια και τα ένσημα θεωρούνται προαιρετικά ή προνόμια.
- Το πτυχίο σου το μόνο που θα σου εξασφαλίσει είναι η επιλογή για συνέντευξη.
- Η προϋπηρεσία παίζει μεγάλο ρόλο.
- Οι απολαβές δεν είναι ποτέ αυτές οι οποίες έλπιζες.
- Συνήθως οι ημερομίσθιοι πληρώνονται για 20-25 euro το 8άωρο
- Συνήθως ο μηνιαίος μισθός είναι 600-700 euro ασχέτως από τα ένσημα
- Υπερωρίες? Δεν υφίστανται
- Θα χρειαστεί να αναλάβεις πολύ περισσότερες υποχρεώσεις από όσες αρχικά συμφώνησες.
- Ο γνωστός μπορεί να σου βρει δουλειά αλλά μπορεί και να σου την πάρει.
- Ο συνάδελφος σου σε βλέπει ανταγωνιστικά και δε θα χάσει την ευκαιρία να σου την «χώσει» για να φανεί πιο καλός.
- Μην περιμένεις αναγνώριση για τίποτα, ακόμα και αν έκανες κάτι από καλή θέληση και μόνο αλλά
- Να περιμένεις κράξιμο σοβαρό εάν δεν εκπληρώσεις σωστά κάποια από τις υποχρεώσεις σου και ακόμα και αν ήταν από τις «επιπλέον» που αναφέρω από πάνω.

Τώρα πέρα από αυτά υπάρχουν και μερικοί γενικοί κανόνες που πρέπει να γνωρίζεις πριν αποφασίσεις να δουλέψεις κάπου οι οποίοι συνοψίζονται ως εξής:
- Πρέπει να μιλήσεις με το αφεντικό ή με τον αντίστοιχο αρμόδιο
- Πρέπει να προσέξεις και να ξεκαθαρίσεις από την αρχή το ωράριο και τις ημέρες εργασίας σου
- Πρέπει να ξεκαθαρίσεις και να ρωτήσεις από την αρχή κιόλας για τον μισθό σου και κάθε πότε θα πληρώνεσαι.
- Πρέπει να ξεκαθαρίσεις από την αρχή για το αν θα παίρνεις ένσημα ή όχι. Στις περισσότερες φορές θα πάρεις την απάντηση θα δούμε ή αργότερα αλλά δεν έχει καμία σημασία.
- Πρέπει να ξεκαθαρίσεις από την αρχή για το ποιες θα είναι οι αρμοδιότητες και υποχρεώσεις σου πριν πιάσεις δουλεία. Φυσικά θα μπουν και επιπρόσθετες αλλά υπάρχουν αφεντικά τα οποία σε κράζουν αν δεν κάνεις πράγματα τα οποία δεν στα έχουν επιδείξει αλλά τα θεωρούν «αυτονόητα».

Σε γενικές γραμμές η αγορά εργασίας είναι υποφερτή αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που η κατάσταση γίνεται αφόρητη. Το πότε γίνεται αυτό είναι σχετικό και υποκειμενικό καθώς και απόρροια της προσωπικότητας του κάθε ανθρώπου αλλά και της οικονομικής του κατάστασης.

Για παράδειγμα στην πρώτη δουλειά που πήγα αρχικά έπαιρνα 90.000 δραχμές για εργασία 7 ημέρες την εβδομάδα και 8 με 11 ώρες την εβδομάδα. Φυσικά δεν είχα ξεκαθαρίσει τίποτα από την αρχή και ήταν λάθος μου αλλά δεν ήξερα. Ο εργοδότης είχε μεν υποχρέωση να με ενημερώσει αλλά έπρεπε και εγώ να το ρωτήσω. Βέβαια από την δουλειά δεν έφυγα γιατί χρειαζόμουν και τα λεφτά αλλά και την προυπηρεσία.
Στο τέλος αποδείχτηκε ότι ο εργοδότης κέρδισε μερικά λεφτά αλλά και εγώ κέρδισα προυπηρεσία και γνώση για να βρω την επόμενη δουλειά.
Βέβαια η δικιά μου οπτική γωνία δεν ταιριάζει με κανενός άλλου. Όλοι λέγανε ο τύπος με κορόιδευε και ότι και μόνο που πήγαινα και αφιέρονα τόσο χρόνο έπρεπε να παίρνω παραπάνω.
Στο τέλος όμως αποδυκνείεται ότι κανείς δεν είχε άδικο αλλά και κανείς δεν ήταν τελείως σωστός.
Τελείως ομαλή συμβίωση δεν μπορεί να υπάρξει ποτέ μεταξύ εργοδότη εργαζόμενου, όλο και κάποιος θα έχει κάποιο παράπονο το οποίο θα γενήσει και άλλα. Η ουσία είναι στο τι συμβιβασμούς σε πέρνει να κάνεις και ενεργείς ανάλογα.

Αυτά τα λίγα για αρχή. Ξεκινάω με μερικά guidelines και αφήνω πολλά κενά για την ώρα αλλά βαριέμαι να τα γράφω όλα και θέλω να παίξει συζήτηση και όχι να γράψω έκθεση.
Πάντως το θέμα δεν περιορίζεται μόνο στην αγορά εργασίας, έχει παράγοντες και το ασφαλιστικό σύστημα και την ελληνική νοοτροπία και την οικονομία γενικότερα.

_________________

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
kenji
Δημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 09, 2007 9:53 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.eNGiNe :: :: ANiME.eNGiNe ::

Συμμετέχει από: 30 Σεπ 04 Δημοσιεύσεις: 911 Τόπος: Θεσ/νικη / Πάτρα Τώρα Βλέπω: Ton kafe pano sto grafeio
Ξέχασες να κάνεις quoteαι αυτό, στοιχεία του οποίου αναφέρεις.

Παράθεση:
Η αγορά δεν δουλεύει με ηθικού κανόνες αλλά με κανόνες αγοράς. Με το να εκμεταλεύεται στον οποιδήποτε χώρο κάποιος την δωρεάν εργασία και να προσφέρει ο οποισδόποτε την εργασία του δωρέαν, καταπατούνται έννομα επαγγελματικά συμφέροντα των εργαζομένων, της αγοράς, του κράτους(διαφυγόντες φόροι-ασφαλιστικά ταμεία, ξεφτιλισμός των μισθών-τιμών παροχής υπηρεσιών, διαφυγόντα κέρδη από παραπλήσιες εταιρείες->άνιση και ανισόροπη αγορά μιας και δεν παίζεται το παιχνίδι επί ίσοις όροις, δε μιλάμε για εθεντολισμό vs επιχειρηματικότητα άλλο λέω). Το παιδί για όλες τις δουλειές και συμφέρει κάνει κακό κυρίως στην αγορά εργασίας. Οι μεταλύτεροι ελπίζω να καταλαβαίνεται τι εννοώ. Ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος, και η αγορά εργασίας είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα Imho για να το αντιμετωπίζωμε ηθικά. Πάρτε ένα τηλ την επιθεώρηση εργασίας και ρωτήστε πώς αντιλαμβάνεται το επαγγελματικό δίκαιο την δωρεάν υπηρεσία σε οργανισμούς που λειτουργούν με βάση οικονομικά κριτήρια και όχι κοινωνικής-ανθρωπιστικής προσφοράς.


Παράθεση:
Στο τέλος όμως αποδυκνείεται ότι κανείς δεν είχε άδικο αλλά και κανείς δεν ήταν τελείως σωστός.

Δε δουλεύει κανείς για την ψυχή της μάνας του. Αν κάποιος εκμεταλεύται και δεν είναι σωστός απέναντι στον εργαζόμενο έχει μόνο άδικο. Όπως και ο εργαζόμενος ο οποίος κοροϊδεύει και δεν κάνει σωστά τη δουλειά του μπορεί άνετα να πάει σπίτι του. Τα βρίσκω πολύ ξεκάθαρα αυτό.

Παράθεση:

Τελείως ομαλή συμβίωση δεν μπορεί να υπάρξει ποτέ μεταξύ εργοδότη εργαζόμενου, όλο και κάποιος θα έχει κάποιο παράπονο το οποίο θα γενήσει και άλλα. Η ουσία είναι στο τι συμβιβασμούς σε πέρνει να κάνεις και ενεργείς ανάλογα.

Άλλο τελείως ομαλή συμβίωση και άλλο αξιοπρεπής. Εδώ σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχουν αυτονόητα. Οπότε δε μιλάμε για το ίδιο πράγμα και ούτε είναι αυτό το ζητούμενο. Στην ελλάδα υπάρχει ελάχιστη αίσθηση επαγγελματισμού και σεβασμό στον εργαζόμενο, και αίσθηση επαγγελματικύ καθήκοντος(κυρίως στο δημόσιο, όμως και στους ελεύθερους επαγγελματίες υπάρχουν αρκετοί απατεώνες).

Σε όσα λες συμφωνώ hol και επαυξάνω αλλά το τελευταίο το βρίσκω αν μη τι άλλο απαισιόδοξο και πηγή του κακού. Οι ρόλοι είναι διακριτοί, οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα το ίδιο. Στο εξωτερικό γιατί κάποια πράγμα να μπορούν γίνουν και εδώ συνέχεια να βγαίνουμε στη μέση και εις άτοπο απαγωγή?

morm μεγιά το λατοπι. Very Happy
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
CommanderSP
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Φεβ 10, 2007 4:48 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: oBSeRVeR :: :: oBSeRVeR ::

Συμμετέχει από: 09 Φεβ 05 Δημοσιεύσεις: 57 Τόπος: UK
Ριξτε μια ματια στο παρακατω παρακαλω.

http://www.animeplanet.gr/forum/viewtopic.php?t=4451&postdays=0&postorder=asc&start=180

Με αλλα λογια μπερδευετε ανομοια πραγματα. Σε αυτους τους τομεις η λεξη επαγγελματισμος χανει το νοημα της γιατι πολυ απλα εδω ειναι Ελλαδα.

Επειδη ο τυπος ειπε μερικες ΜΕΓΑΛΕΣ ανακριβεις και μερικα ασυστολα ψευδη, ετοιμαζω και εγω την δικη μου απαντηση οποτε θα τα πουμε αναλυτικοτερα στο αμεσο μελλον το τι συνεβη πραγματικα τουλαχιστον με την πρωτη anime εκπομπη.

CommanderSP
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
kenji
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Φεβ 10, 2007 7:42 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.eNGiNe :: :: ANiME.eNGiNe ::

Συμμετέχει από: 30 Σεπ 04 Δημοσιεύσεις: 911 Τόπος: Θεσ/νικη / Πάτρα Τώρα Βλέπω: Ton kafe pano sto grafeio
Παράθεση:
Να θυμαστε ΕΝΑ πραγμα. Τα καλυτερα πραγματα σε αυτη τη χωρα που λεγεται Ελλαδα, γινονται ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΜΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Οτι παει να γινει για να τα πιασουμε, τελικα οδευει προς τον καδο των αχρηστων. Βαλτε λιγο μερακι σε αυτο που κανετε, σταματηστε τις υποσχεσεις και τις πιεσεις, ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ και ο κοσμος θα ερθει...μιλαω απο προσωπικη εμπειρια.

Διαφωνώ. Όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός με "φυσικά αέρια" δε βάφονται αυγά.
Άλλο το χομπίστικο και άλλο η δουλειά με την οποία θα πρέπει να πληρώσεις το ενοίκιό σου, το φαί σου, τα ρούχα σου, την ασφάλειά σου(ανάλογα πώς δουλεύεις), το αμάξι-τα service-τις βενζίνες, τις βόλτες σου, etc.
Για το γαμώτο και μόνο δε γίνεται τίποτα(παντού υπάρχει ένας μύθος). Οι δρόμοι, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια, η έρευνα, οι σοβαρές επιχειρήσεις, etc δε γίνονται με μαγικό ραβδάκι. Μια μικρή επιχείρηση μπορεί να ανοίξει κατά αυτόν τον τρόπο, αλλά μπορεί και να κλείσει χωρίς προγραμματισμό. Money talks and the bullshit walks.
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
CommanderSP
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Φεβ 10, 2007 9:33 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: oBSeRVeR :: :: oBSeRVeR ::

Συμμετέχει από: 09 Φεβ 05 Δημοσιεύσεις: 57 Τόπος: UK
Μολις μου απεδειξες το επιχειρημα μου. Γι αυτο στην Ελλαδα ΤΙΠΟΤΑ δεν λειτουργει οπως πρεπει. Οι δρομοι ειναι απαραδεκτοι γιατι καποιος τρωει απο τα υλικα. Τα σχολεια και η εκπαιδευση ειναι απαραδεκτα γιατι καποιος τρωει απο την παραπαιδεια. Τα νοσοκομεια ειναι απαραδεκτα για να πηγαινεις ιδιωτικα στο ιατρειο του γιατρου. Τα πεναπιστημια ... (ο νοων νοειτο). Η ερευνα στην Ελλαδα ειναι λιγο εως πολυ αστεια (στο λεω εκ πειρας - κανε μια βολτα απο το pubmed) Το σοβαρες επειχηρησεις ειναι λιγο ασαφες αλλα νομιζω οτι ο Ευαγγελατος στο τελος δεν θα αφησει τιποτε ορθιο για καμια "σοβαρη επειχηρηση".

Οπως βλεπεις σε αυτη τη χωρα ειναι ο κλεψας του κλεψαντος με το ερωητμα του ποιος εχει το μεγα...ακριβοτερο αμαξι. Στην προκειμενη περιπτωση, πιστευω οτι ενα site για video games που υπαρχει για το γαμωτο, μπορει να προσφερει πολυ περισοτερο απο ενα επαγγελματικο site που καθε λιγο και λιγακι ακουγεται οτι τα παιρνει απο καπου, η ακομα χειροτερα να πουλαει μουρη και απλα να αντιγραφει απο το IGN. (ονοματα δεν λεμε καταστασεις δεν θιγουμε ξανα)

Για να επανελθουμε, εχεις δικιο να υποστηριζεις οτι καμια ερασιτεχνικη δουλεια δεν μπορει ουτε κατα διανοια να συγκριθει με μια επαγγελματικη δουλεια αλλα δυστηχως σε αυτη τη χωρα, σε ορισμενους κλαδους (χωρις να θελω να προσβαλλω κανεναν μιλαω ομως σαν απλος αναγνωστης και καταναλωτης) η διαφορα οχι μονο ειναι ανυπαρκτη, αλλα ο ερασιτεχνικος τομεας υπερτερει του επαγγελματικου.

"Money talks and the bullshit walks"

Το παραπανω μην ξεχνας γραφτηκε στις ΗΠΑ για τις ΗΠΑ. :p

CommanderSP
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
kenji
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Φεβ 10, 2007 10:27 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.eNGiNe :: :: ANiME.eNGiNe ::

Συμμετέχει από: 30 Σεπ 04 Δημοσιεύσεις: 911 Τόπος: Θεσ/νικη / Πάτρα Τώρα Βλέπω: Ton kafe pano sto grafeio
com πήρες ηλεκτρική σκούπα και τα πήρες όλα στο διάβα σου. Το μόνο που μπορεί να αποδειχτεί είναι ότι κάνεις πολλές γενικεύσεις και μιλάς εν θερμώ. Το παράδειγμα του pubmed sorry αλλά το βρίσκω αστείο. Αν είναι να σου πω και εγώ πάνε μια βόλτα από την IEEE. Ναι γίνεται λιγότερη έρευνα, ναι υπάρχει μεγάλη διαφθορά, ναι υπάρχει μεγάλη τσαρλατιανιά. Αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Και στην τελική το να αλλάξουν αυτά δε θα γίνει με το να μιλάμε με αοριστίες περί σοβαρού ερασιτεχνισμού ο οποίος υπερτερεί του επαγγελματικού. Ένα χόμπι ξεκινήσατε δε κάνατε κάποια πολιτιστική επανάσταση ή κοινωνική ανακατάταξη. Δεν ανακαλύψατε κάποια καινούρια τεχνολογία. Δε ανακαλύψατε κάποιο καινούριο τομέα απασχόλησης. Φαντάζομαι και άλλα πολλά(κάποιος που έχει κάνει οικονομικές-διοικητικές σπουδές φαντάζομαι έχει πολλά να προσθέσει ή να διορθώσει) τα οποία όμως θα έχουν να κάνουν bussiness-economical-social terms. Όχι με fanbased volunteers' community terms.
Παραδείγματα σοβαρών επιχειρήσεων τουλάχιστον σε κλάδους που γνωρίζω είναι η intracom, η atmel, το ΑΙΤ, η lily(αν τη γράφω σωστά). Έχω την εντύπωση ότι αρκετή σοβαρότητα διακρίνει και όλες τις εταιρίες μέσα στα Τεχνολογικά Ινστιτούτα ανά την Ελλάδα. Ναι δεν είναι τόσα όσα του εξωτερικού. Σαφώς και θέλουμε να γίνουν περισσότερα. Αλλά για να γίνει αυτό κοίτα την τελευταία παράγραφο.

Αν έχεις να παραθέσεις συγκεκριμένα παραδείγματα ευχαρίστως να ακολουθήσω τη σκέψη σου. Αλλά ο γενικός και αόριστος ερασιτεχνισμό είναι ασαφές. Σε ποιο τομέα? Σε τι μέγεθος? Με τι τον συγκρίνεις? Ποιο είναι αυτοί οι ορισμένοι κλάδοι? Πόσο σημαντικοί είναι?

Όσο για τη φράση σημασία έχει που βγήκε? Ισχύει πιστεύεις μόνο στην Αμερική? Νομίζεις ότι όταν δουλεύει κάποιος για το ψωμί του θα μετρήσουν οι θεωρίες και οι προθέσεις?

Λειτουργούν αρκετά πράγματα στην Ελλάδα. Για αυτά που δεν λειτουργούν(και είναι πάρα πολλά) και τα τρώμε στη μάπα είμαστε υπεύθυνοι εμείς και μόνο εμείς. Αν δε μπορούμε να ξεχωρίσουμε τη φύρα από τον καρπό και τα βλέπουμε όλα μαύρα, και αναπαράγουμε τα ίδια μαύρα, τότε δε μας φταίει μία γενική και αόριστη κατάσταση αλλά πρώτα από όλα εμείς. Έχω βαρεθεί προσωπικά την κλάψα και τη μιζέρια του τι χάλια είναι το κράτος μας, όταν το ίδιο το κράτος είμαστε εγώ, εσύ, οι γονείς μας, οι γείτονές μας, οι φίλοι μας και πάει λέγοντας.


Έχει επεξεργασθεί από τον/την kenji στις Σαβ Φεβ 10, 2007 10:49 pm, 3 φορές συνολικά
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
zanatos
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Φεβ 10, 2007 10:30 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: HooKeD.SeRiouSLy :: :: HooKeD.SeRiouSLy ::

Συμμετέχει από: 09 Δεκ 03 Δημοσιεύσεις: 156 Τόπος: Shibuya Tokyo
kenji έγραψε:
Παράθεση:
Να θυμαστε ΕΝΑ πραγμα. Τα καλυτερα πραγματα σε αυτη τη χωρα που λεγεται Ελλαδα, γινονται ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΜΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Οτι παει να γινει για να τα πιασουμε, τελικα οδευει προς τον καδο των αχρηστων. Βαλτε λιγο μερακι σε αυτο που κανετε, σταματηστε τις υποσχεσεις και τις πιεσεις, ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ και ο κοσμος θα ερθει...μιλαω απο προσωπικη εμπειρια.

Διαφωνώ. Όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός με "φυσικά αέρια" δε βάφονται αυγά.
Άλλο το χομπίστικο και άλλο η δουλειά με την οποία θα πρέπει να πληρώσεις το ενοίκιό σου, το φαί σου, τα ρούχα σου, την ασφάλειά σου(ανάλογα πώς δουλεύεις), το αμάξι-τα service-τις βενζίνες, τις βόλτες σου, etc.
Για το γαμώτο και μόνο δε γίνεται τίποτα(παντού υπάρχει ένας μύθος). Οι δρόμοι, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια, η έρευνα, οι σοβαρές επιχειρήσεις, etc δε γίνονται με μαγικό ραβδάκι. Μια μικρή επιχείρηση μπορεί να ανοίξει κατά αυτόν τον τρόπο, αλλά μπορεί και να κλείσει χωρίς προγραμματισμό. Money talks and the bullshit walks.


θα συμφωνήσω 104% με τον προλαλήσαντα...

Καλή η πλάκα, αλλά δουλειά, δουλειά. Και η δουλειά απαιτεί προγραμματισμό και επαγγελματισμό. Κανενάς δεν θα σε πληρώσει γιατί είσια καλό παιδί.. Θα σε πληρώσουν γιατί προσθέτεις αξία με κάποιον τρόπο.

_________________
Power corrupts
Absolute power
Corrupts absolutely
http://zanat0s.typepad.com
The ultimate blog
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
CommanderSP
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Φεβ 10, 2007 10:51 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: oBSeRVeR :: :: oBSeRVeR ::

Συμμετέχει από: 09 Φεβ 05 Δημοσιεύσεις: 57 Τόπος: UK
"Αν έχεις να παραθέσεις συγκεκριμένα παραδείγματα ευχαρίστως να ακολουθήσω τη σκέψη σου. Αλλά γενικό και αόριστο ερασιτεχνισμό. Σε ποιο τομέα? Σε τι μέγεθος? Με τι τον συγκρίνεις? Ποιο είναι αυτοί οι ορισμένοι κλάδοι? Πόσο σημαντικοί είναι?"

To βλεπω το flame να ερχεται δεν αποφευγεται με τιποτα τελικα...

Να σου δοσω ενα παραδειγμα λοιπον. Πηρα το καλοκαιρι ενα πολυ γνωστο περιοδικο και διαβασα ενα review του παιχδινιου Brain Training. Ο τυπος πολυ ωραια ξεκινησε και περιεγραφε το παιχνιδι λεγοντας οτι εχει φτιαχτει κατοπιν ερευνας του Dr Kawashima οποτε τιποτα δεν ειναι στον αερα, (υπαρχει και καταχωρηση στο pubmed by the way) και μετα ΚΡΕΜΑΣΕ ολο το review συγκρινοτας τα test του παιχνιδιου με τα micro games του Wario Ware λεγοντας οτι συνεχιζεις να παιζεις το brain training για τον ιδιο λογο που σινεχιζεις να παιζεις το Wario Ware μονο που οποιος εχει παιξει τα δυο αυτα παιχνιδια μπορει να σου πει οτι το BT σε κραταει για ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικους λογους απο το WW.

Ανακριβειες, ασυναρτησιες, λαθη και αντιγραφες ειναι μερικοι χαρακτηρισμοι που εχουν να κανουν με τον χωρο των video games στην Ελλαδα. Οποτε απο το να παρεις αυτα τα "χαρτια υγειας" και να διαβασεις το review, μερικες φορες διαβαζοντας 5 γραμμες απο εναν χρηστη σε ενα forum, εχεις μια καλυτερη ιδεα για το παιχνιδι.

ΝΑ επαναλαβω, ο κανονας ειναι οπως πολυ σωστα ανεφερες. Αλλα υπαρχουν και εξαιρεσεις.


PS:Οσω για την ερευνα, επειδη εχω ψαξει την κινηση στην ελλαδα στον κλαδο της μοριακης, οι ερευνες ειναι απλα αστειες σε σχεση με τα κονδυλια απο την ΕΕ. Να στο πω αλλιως, ειναι αμαρτια να εχει σπουδασει κανεις στο εξωτερικο και να ερθει να κανει ερευνα στην Ελλαδα.

CommanderSP
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
kenji
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Φεβ 10, 2007 11:10 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.eNGiNe :: :: ANiME.eNGiNe ::

Συμμετέχει από: 30 Σεπ 04 Δημοσιεύσεις: 911 Τόπος: Θεσ/νικη / Πάτρα Τώρα Βλέπω: Ton kafe pano sto grafeio
Παράθεση:
To βλεπω το flame να ερχεται δεν αποφευγεται με τιποτα τελικα...

Δεν υπάρχει λόγος για flame, εμπόδιο να αποφύγεις(εκτός ίσως από το tripaki ότι όταν διαφωνούμε μαλώνουμε). Από τη συζήτηση το κέρδος δεν είναι η ικανοποίηση της παράθεσης μια γνώμης(που θα πρέπει καλώς ή κακώς να έχει μια αποδεικτική βάση, αλλιώς μιλάμε μόνο για εικασίες) αλλά η οποιαδήποτε καινούρια πληροφορία ή οπτική μπορεί να ανακύψει. Θετικός επιστήμονας είσαι και εσύ οπότε μπορείς να το αντιληφθείς πολύ καλά αυτό που λέω. Wink

com για το χώρο που περιγράφεις έχω μια ιδέα μιας και η αδερφή μου είναι μοριακός με 5 χρόνια σπουδές έξω αγγλία, αμερική, διδακτορικό εδώ. Και εγώ που είμαι στην διαδικασία του διδακτορικού επίσης προβληματίζομαι για πολλά. Οπότε καταλαβαίνω μεν τι λες το θέμα είναι όμως εμείς τι κάνουμε ως νέοι επιστήμονες και αυριανοί επαγγελματίες. Αυτό πρέπει να είναι το θέμα μας και όχι η γκρίνια.

Στο παράδειγμα για το οποίο αναφέρεις τον ερασιτεχνισμό τι οφέλη έχει? Έχει κάποια άμεσα, πολύ σημαντικά οφέλη στην κοινωνία και στην οικονομία? Καλύτερη ενημέρωση σε ένα χώρο και μια μικρή αγορά όπου το warez είναι κανόνας. Θα προτιμούσα ένα παράδειγμα που να έχει πραγματικά large scale σημασία. Γιατί στο παράδειγμα που μου αναφέρεις αν το κοιτάξω με καθαρά οικονομικούς όρους μεγαλύτερο κακό κάνει στην αγορά τα communities του warez παρά ένα κακό review. Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι μηχανικοί, πληροφορικοί, δημοσιογράφοι σαν όνειρό τους δε θα έχουν να κάνουν review video games για μια περιορισμένη αγορά. Πόσα περιοδικά άραγε θα μπορούσε και να συντηρήσει η συγκεκριμένη αγορά(πχ φυλλάδες αθλητικών όπου έχει βρωμίσει ο τόπος και ως αποτέλεσμα είναι να είναι ελάχιστο το επίπεδό τους προκειμένου να πουλήσουν όσο μπορούν)?

EDIT:
Πραγματικά πιστεύω ότι κάποια στιγμή στην Ελλάδα πρέπει να ασχολούμαστε μόνο με τα πραγματικά καλά(τα οποία δυστυχώς δεν πουλάνε) και όχι με τα ίδια και τα ίδια που ακούμε κάθε μέρα στο χαζοκούτι. Έτσι ώστε να εμπεδώσουμε ότι μπορεί να γίνει κάτι, και ότι υπάρχει θέληση. Να κατακεραυνώσουμε τη σαπίλα χωρίς να το εφτελίσουμε σε κουτσομπολιό και συζήτηση γηπέδου, και κυρίως να δούμε ο καθένας τη δουλειά μας να την κάνει όσο μπορεί καλύτερα.
Το μεράκι μεράκι και η δουλειά δουλειά. Το ιδανικό imho είναι το μεράκι να είναι η δουλειά σου.

EDIT^2:
Στο παραπάνω να προσθέσει ότι κάποια στιγμή από το δημόσιο έως τον ιδιοτικό τομές, από τον πιο απλό ελεύθερο επαγγελματία και μικρομεσαία επιχείρηση ώς τη μεγάλη πολυεθνική θα πρέπει managers, υπεύθυνοι τμημάτων, "αφεντικά", υπάλληλοι θα πρέπει να δείγουμε μεγαλύτερο επαγγαλματισμό και συνέπεια. Και στο τι παρέχουμε και στο τι διεκδικούμε.

My 2c


Έχει επεξεργασθεί από τον/την kenji στις Σαβ Φεβ 10, 2007 11:33 pm, 1 φορά
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
CommanderSP
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Φεβ 10, 2007 11:30 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: oBSeRVeR :: :: oBSeRVeR ::

Συμμετέχει από: 09 Φεβ 05 Δημοσιεύσεις: 57 Τόπος: UK
"Αυτό πρέπει να είναι το θέμα μας και όχι η γκρίνια."

Ενας (η στην προκειμενη περιπτωση, οι νεοι επιστημονες=κανενας) και εδω δεν εχει νοημα να το παιξω επαναστατης. Θελω μια δουλεια με καλες απολαβες και θελω να κανω μια σοβαρη ερευνα και οχι να περιμενω μεχρι και ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ για να παρω τα ρημαδια τα φαρμακα που περιμενω. Γιατι αν (λεω ΑΝ) εχω μια πιθανοτητα στο δισεκατομυριο να φτασω σε ενα βραβειο Nobel, θελω να ειμαι σε ενα μερος οπου να την εχω αυτη την πιθανοτητα και οχι να φτασω να δουλευω με "οτι υπαρχει". Αμα εισαι στο χωρο ξερεις πολυ καλα τι λεω, παμε παρακατω.

Ο λογος που εγινε η λανθασμενη ισως γενικευση απο την μερια μου, ειναι οτι ο λογος υπαρξης του εν λογω thread ειναι το τι εγινε με το gamesradio οποτε αναφερομαι στον τομεα που κινειται ο σταθμος. Επισης νομιζω μπορεις να καταλαβεις οτι ακομα και στον anime τομεα δεν νοειται επαγγελματισμος στην Ελλαδα γιατι πολυ απλα δεν υπαρχει κοινο για να αγορασει anime στην Ελλαδα, ακομα και εαν ερχοντουσαν με τον ρυθμο που ερχονται στο Ηνωμενο Βασιλειο και οχι 1-2 ταινιες απο την προοπτικη (για να μην μιλησω για την Silver Star). Αυτο που δεν καταλαβαινει ο τυπος (και ξεκιναω να βγαινω εκτος θεματος με συγχωρεις) ειναι οτι ΟΛΟΙ το ξερουν αυτο οποτε και να βρει ατομα για να συνεχισει την anime εκπομπη, η θα φυγουν μετα απο κανα μηνα, η θα ξαναγινει το ιδιο. (δεν ειναι και πολυ εξυπνος αμα τον γνωρισεις ετσι και αλλιως)

Να επαναλαβω, δεν διαφωνω με τις θεσεις σου. Απλα σου λεω οτι σε ορισμενους τομεις που τα οικονομικα ωφελη ειναι ελαχιστα, ο ερασιτεχνισμος εχει ξεπερασει κατα πολλου τον οποιονδηποτε επαγγελματισμο.


CommanderSP
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
kenji
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Φεβ 10, 2007 11:36 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.eNGiNe :: :: ANiME.eNGiNe ::

Συμμετέχει από: 30 Σεπ 04 Δημοσιεύσεις: 911 Τόπος: Θεσ/νικη / Πάτρα Τώρα Βλέπω: Ton kafe pano sto grafeio
Που θέλεις να καταλήξεις όμως δεν καταλαβαίνω? Τον κράξαμε τον τύπο τελείωσε το θέμα. Από εκεί και πέρα?
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
CommanderSP
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Φεβ 10, 2007 11:41 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: oBSeRVeR :: :: oBSeRVeR ::

Συμμετέχει από: 09 Φεβ 05 Δημοσιεύσεις: 57 Τόπος: UK
Θελω να καταληξω οτι στην προκειμενη περιπτωση ενας ερασιτεχνικος ΚΑΘΑΡΑ σταθμος μπορει να προσφερει πολυ περισσοτερα απο εναν επαγγελματικο, τουλαχιστον σε αυτο το επιπεδο. Σε οτιδηποτε αλλο εχεις απολυτο δικιο. (εχω βγει εκτος θεματος, δεν αναφερομαι γενικα αλλα ειδικα)

Οσω για το flaming που ελεγα...αμα το διαβασουν ορισμενοι το παραπανω, θα εχουμε φωτιες μεγαλες αλλα οπως προειπα, σαν αναγνωστης και καταναλωτης τα πραγματα που γραφουν ειναι αστεια.

CommanderSP
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
kenji
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Φεβ 10, 2007 11:44 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.eNGiNe :: :: ANiME.eNGiNe ::

Συμμετέχει από: 30 Σεπ 04 Δημοσιεύσεις: 911 Τόπος: Θεσ/νικη / Πάτρα Τώρα Βλέπω: Ton kafe pano sto grafeio
Ερασιτεχνικός καθαρά με εκπομπές όλη τη μέρα χωρίς έσοδα, άτομα dedicated(που να τηρούν κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα αυστηρά) για αυτό το σκοπό πώς γίνεται? Και αν έχει έσοδα πόσο ερασιτεχνικός θα μείνει?
Μια εκπομπή δεν είναι σταθμός. Δε συμφωνώ με την αναγωγή που κάνεις.
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
CommanderSP
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 11, 2007 12:06 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: oBSeRVeR :: :: oBSeRVeR ::

Συμμετέχει από: 09 Φεβ 05 Δημοσιεύσεις: 57 Τόπος: UK
Τα προβληματα με το κανονικο προγραμμα ειναι αρκετα. Πολλες φορες εχουμε quantity over quality οπου οι παραγωγοι δεν εχουν κανενα θεμα να συζητησουν και δεν ξερουν τι να πουν. Ενας ερασιτεχνικος σταθμος (παντα κατα τη γνωμη μου και εχοντας και μια εμπειρια του τι γινεται) με πιο σπαστο προγραμμα, οπου εκπομπες θα γινονται με βαση του τι νεα υπαρχουν, ισως ειναι πιο εκλυστικη ιδεα.

Ο ερασιτεχνισμος εχει λιγοτερη ρουτινα, εχει λιγοτερη βαρεμαρα, περισοτερη ορεξη και σε καποιες (ελαχιστες, δεκτον) περιπτωσεις, εχει και καλυτερα αποτελεσματα.


CommanderSP
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
kenji
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 11, 2007 3:06 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.eNGiNe :: :: ANiME.eNGiNe ::

Συμμετέχει από: 30 Σεπ 04 Δημοσιεύσεις: 911 Τόπος: Θεσ/νικη / Πάτρα Τώρα Βλέπω: Ton kafe pano sto grafeio
Για να ελαφρύνω και τη συζήτηση να πώς μπορεί να μας καταντήσει η εργασιακή κατάσταση στην ελλάδα
http://www.careerbuilder.com/age%2Do%2Dmatic/

Δομικάστε το text to speech και βάλτε του greeklish. Έχει αρκετό γέλιο.
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 1 από 2
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης