Το ξέρατε ότι musume σημαίνει κόρη;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Σελίδα 1 από 1
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    Asian Movies & TV Shows    A petal
sinkazama82
Δημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 20, 2015 8:04 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator:: ::Moderator::

Συμμετέχει από: 26 Απρ 04 Δημοσιεύσεις: 290 Τόπος: salonica
Ταινία σταθμός για τον σύγχρονο κορεάτικο κινηματογράφο, μιας και ήταν η πρώτη που αποτύπωνε ρεαλιστικά την σφαγή στην Gwuanju, σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο την αλλαγή που ερχόταν στη χώρα, μετά από χρόνια δικτατορίας. Ας δούμε όμως περί τίνος πρόκειται.

Για τα συγκεκριμένα γεγονότα έχουμε ξαναμιλήσει στο May 18, οπότε δε θα μπω σε λεπτομέρειες και θα περάσω απευθείας στο σενάριο της ταινίας, το οποίο έχει ως εξής: Τον Μάιο του 1980, εν μέσω πυροβολισμών από τους στρατιωτικούς, μία δεκαπεντάχρονη κοπέλα, εγκαταλείπει την μητέρα της που έχει δεχτεί σφαίρες και τρέχει να σωθεί. Περιφέρεται άσκοπα, όντας ψυχολογικά τραυματισμένη, ώσπου κάποια στιγμή καταλήγει στο σπίτι ενός εντελώς άγνωστου οικοδόμου, στον οποίο και προσκολλάται απελπισμένα. Εκείνος, οργίζεται συχνά από την σιωπή, το απλανές βλέμμα και το γεγονός πως δεν φεύγει με κανέναν τρόπο από το σπίτι του, με αποτέλεσμα να την κακοποιεί σε κάθε ευκαιρία, ιδιαίτερα όταν γυρνάει στο σπίτι μεθυσμένος.

Όσο όμως περνάει ο καιρός, αποκτά αληθινά αισθήματα για την κοπέλα καθ΄πως ο πόνος και η θλίψη της αρχίζουν να τον επηρεάζουν. Εν τω μεταξύ μια ομάδα τριών φίλων, συντρόφων της κοπέλας, την αναζητούν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της περιοχής. Τα υπόλοιπα θα σας αφήσω να τα παρακολουθήστε μόνοι σας.

Σκηνοθέτης της ταινίας ο Sun Woo Jang, ο οποίος ήταν μέλος του κινήματος ενάντια στο απολυταρχικό καθεστώς και την εποχή που συνέβησαν τα γεγονότα στην Gwanju, βρισκόταν στη φυλακή, έχοντας συλληφθεί επειδή οργάνωνε φοιτητικές διαδηλώσεις στη Σεούλ. Λίγο μετά την αποφυλάκιση του στράφηκε στον κινηματογράφο, αλλά θα περνούσαν δεκαπέντε χρόνια, μέχρι να πετύχει τον σκοπό του, που ήταν να γυρίσει μια ταινία για τα συγκεκριμένα γεγονότα.

Στην ταινία τώρα, ο σκηνοθέτης μας παρουσιάζει μια αλληγορία, με την κοπέλα να συμβολίζει την δημοκρατία και τους πολίτες της χώρας, οι οποίοι για πολλά χρόνια υφίστανται την βία του καθεστώτος, με αποτέλεσμα να αποκτήσουν ψυχολογικά και φυσικά τραύματα. Ο οικοδόμος από την άλλη, αντιπροσωπεύει όλους αυτούς που βρίσκονταν εκτός κινήματος και ιδιαίτερα εκτός των γεγονότων στην Gwuanju, οι οποίοι δεν μπορούσαν να κατανοήσουν την ψυχολογία και την γενικότερη κατάσταση των υπολοίπων.

Κατά τ'άλλα η ταινία είναι κάπως δύσκολη στην παρακολούθηση, με πολλά flashbacks και ασυνήθιστο μοντάζ ενώ και οι σκηνές ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές ενίοτε γίνονται αποτρόπαια ρεαλιστικές. Σαφέστατα ξεχωρίζει η τελευταία σκηνή, η οποία προσφέρει την κάθαρση που φαίνεται να αναζητούσε για χρόνια ο σκηνοθέτης.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντούμε την Jung Hyun Lee στο ντεμπούτο της στον κινηματογράφο, για το οποίο κέρδισε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενης από τα Blue Dragon και τον Seong Kun Mun ως οικοδόμο. Θεωρώ πως και οι δύο είναι εξαιρετικοί, σε αρκετά δύσκολους ρόλους.

Συνοψίζοντας, έχουμε να κάνουμε με ένα δύσκολο δράμα, το οποίο είχε έναν σαφέστατο πολιτικό σκοπό, τον οποίο και πέτυχε.

Για μια ελαφρώς πιο αναλυτική περιγραφή εδώ:
http://sin-kazama.blogspot.gr/2015/07/a-petal.html

_________________
https://www.facebook.com/groups/118146481693463/
http://sin-kazama82.blogspot.gr/
http://sin-kazama.blogspot.gr/
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος ICQ Αριθμός

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης