Το ξέρατε ότι tako σημαίνει χταπόδι;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Σελίδα 1 από 1
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    ANiME Συζητήσεις    GIOVANNI'S ISLAND
sinkazama82
Δημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 08, 2015 1:18 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator:: ::Moderator::

Συμμετέχει από: 26 Απρ 04 Δημοσιεύσεις: 290 Τόπος: salonica
Αρχικά να αναφέρω πως το φιλμ, στο μεγαλύτερο μέρος της διάρκειάς του εκτυλίσσεται στο Σικοτάν, ένα νησί που ανήκει στις Κουρίλες Νήσους, ένα σύμπλεγμα νησιών που ανήκε στην Ιαπωνία, αλλά πέρασε στην ρωσική κυριαρχία, μετά τον Β' Παγκόσμιο. Η Ιαπωνία υποστηρίζει πως η προσάρτηση έγινε παράνομα και υπάρχει διένεξη μεταξύ των δύο χωρών για το ζήτημα, το οποίο για τους Ιάπωνες θεωρείται μείζον εθνικό.

Υπό αυτό το κλίμα λοιπόν, βλέπουμε τη ζωή δύο αδερφών, του εντεκάχρονου Τζουνπέι και του μικρότερου Κάντα κατά τη διάρκεια τριών περιόδων: Του πολέμου, όπου όλα κυλούν σχετικά ομαλά, μιας και τα νησιά απέχουν αρκετά από το θέρετρα των πολεμικών επιχειρήσεων. Της κατοχής, με τους Ρώσους να εποικίζουν το νησί και να εκτοπίζουν ουσιαστικά τους ντόπιους, αν και η συνύπαρξη συνεχίζεται. Της διαμονής της οικογένειας σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Η δεύτερη περίοδος είναι και η κύρια, με τα δύο παιδιά να γνωρίζουν την κοπέλα που μετακομίζει στο σπίτι τους, την Τάνια και μια ιδιαίτερη σχέση να δημιουργείται ανάμεσα σε αυτήν και τον Τζουνπέι. Θεωρώ πως η καλύτερη σκηνή του φιλμ εκτυλίσσεται όταν Ιάπωνες και Ρώσοι μαθητές, που συστεγάζονται στο ίδιο σχολείο, τραγουδούν όλοι μαζί τραγούδια και των δύο χωρών.

Βέβαια έχουμε να κάνουμε με ένα αντιπολεμικό δράμα, οπότε τα περισσότερα που συμβαίνουν είναι δραματικά και ενίοτε ελαφρώς δακρύβρεχτα. Κατά τ' άλλα έχουμε να κάνουμε με ένα ακόμα τεχνικό αριστούργημα από τα στούντιο I.G., αν και οφείλω να ομολογήσω πως τα σχέδια ξεφεύγουν από τις συνηθισμένες γραμμές της ιαπωνικής τεχνοτροπίας, της οποία όμως η αρτιότητα γίνεται φανερή τόσο στο φόντο όσο κι στην κίνηση. Άλλωστε τεχνικά τουλάχιστον, μιλάμε για την κορυφαία τεχνοτροπία στο χώρο.

Να αναφέρω τέλος, πως υπάρχουν πολλές και συχνές αναφορές στο Night on the galactic railroad, ένα από τα σημαντικότερα έργα της κλασικής ιαπωνικής λογοτεχνίας, με τον σκηνοθέτη να ενσωματώνει συχνά, σκηνές από το βιβλίο στη ταινία. Από εκεί δανείζονται τα ονόματά τους οι δυο κεντρικοί χαρακτήρες, οι οποίοι συστήνονται στην Τάνια ως Τζιοβάνι και Καμπανέλα. Προφανώς από εκεί παίρνει και τον τίτλο του το φιλμ.

Συνοψίζοντας, έχουμε να κάνουμε με ένα εξαιρετικό δείγμα του ιαπωνικού animation και μια ιδανική αφετηρία να γνωριστούν με το είδος, όσοι δεν έχουν ασχοληθεί ακόμα.

Για μια ελαφρώς πιο αναλυτική περιγραφή εδώ:
http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/tziovani-ei-gka-kotzathanasis-9080/#.VXV4zM-qpBc

_________________
https://www.facebook.com/groups/118146481693463/
http://sin-kazama82.blogspot.gr/
http://sin-kazama.blogspot.gr/
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος ICQ Αριθμός

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης