Το ξέρατε ότι yoru σημαίνει νύχτα;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Σελίδα 1 από 1
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    Asian Movies & TV Shows    Jun Ichikawa
sinkazama82
Δημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 31, 2013 1:13 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator:: ::Moderator::

Συμμετέχει από: 26 Απρ 04 Δημοσιεύσεις: 290 Τόπος: salonica
Αρχικά ήθελε να γίνει ζωγράφος, αλλά απέτυχε να περάσει τις εισαγωγικές εξετάσεις για το Εθνικό Πανεπιστήμιο Τεχνών του Τόκιο.Ένας φίλος, που είχε δει τα έργα του, του πρότεινε να ασχοληθεί με τη διαφήμιση. Έτσι, λίγο αργότερα προσλήφθηκε σε μια εταιρεία παραγωγής και άρχισε να σκηνοθετεί διαφημίσεις με μεγάλη επιτυχία, κερδίζοντας πολλά βραβεία, ανάμεσα τους και τον Χρυσό Λέοντα στο Διεθνές Φεστιβάλ Διαφήμισης των Κανών, το 1985.

Το 1987 και ενώ εργαζόταν ακόμα στο χώρο, του πρότειναν να σκηνοθετήσει το πρώτο του φιλμ, με τίτλο Bu Su, το οποίο ψηφίστηκε ως ένα από τα δέκα καλύτερα φιλμ της χρονιάς από το Kinema Junpo. Μερικά χρόνια μετά ο ίδιος θα εξέφραζε την δυσαρέσκεια του για το ντεμπούτο του: "Τα πλάνα ήταν σύντομα και γρήγορα και δεν υπάρχει χώρος για κάποιον να αναπνεύσει ή να χαλαρώσει.", όντας σαφώς επηρεασμένος από τις δουλειές του στη διαφήμιση.

Ως αντίδραση, ο Ichikawa άρχισε να χρησιμοποιεί μεγαλύτερα σε διάρκεια και πιο αργά πλάνα, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το Dying at a hospital, του 1993, μια μίξη μικρών, φανταστικών περιγραφών και ντοκιμαντερίστικων σκηνών, που παρουσιάζουν την καθημερινή ζωή έξω από ένα νοσοκομείο.

Το 1995 σκηνοθέτησε το Tokyo siblings, το οποίο ήταν το πρώτο από μια σειρά φιλμ (Τokyo Lullaby και Tokyo Marigold τα υπόλοιπα), που σκοπό είχαν να αποτίσουν φόρο τιμής στον Yasuhiro Ozu, τον οποίο ο ίδιος είχε σαν είδωλο, αλλά και στην ίδια την πόλη, που σπάνια εγκατέλειπε.

Το 2004 μετέφερε στον κινηματογράφο την νουβέλα του Haruki Murakami, Tony Takitani, που είναι και η πιο γνωστή δουλειά του στο εξωτερικό.

Πέθανε στις 19 Σεπτεμβρίου 2008 από εγκεφαλική αιμορραγία, ενώ βρισκόταν στο στάδιο του μοντάζ της τελευταίας του ταινίας, Buy a suit, η οποία ήταν προγραμματισμένη να προβληθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τόκιο.

Για μια ελαφρώς πιο αναλυτική περιγραφή εδώ:
http://sin-kazama82.blogspot.gr/2013/12/jun-ichikawa.html

_________________
https://www.facebook.com/groups/118146481693463/
http://sin-kazama82.blogspot.gr/
http://sin-kazama.blogspot.gr/
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος ICQ Αριθμός

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης