Το ξέρατε ότι ikari σημαίνει οργή;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Σελίδα 1 από 1
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    Asian Movies & TV Shows    Meiko Kaji
sinkazama82
Δημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 16, 2013 7:20 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator:: ::Moderator::

Συμμετέχει από: 26 Απρ 04 Δημοσιεύσεις: 290 Τόπος: salonica
Ξεκίνησε την καριέρα της στα στούντιο της Nikkatsu, το 1965, ως Masako Ota, που ήταν και το κανονικό της όνομα. Ο πρώτος της ρόλος, άξιος αναφοράς, ήταν στο Territorial dispute (1968), του Yasuharu Hasebe, όπου υποδυόταν την φιλενάδα του πρωταγωνιστή.

Ο μοναδικός πρωταγωνιστικός της ρόλος με αυτό το όνομα ήταν στο Mini skirt lynchers (1969), το οποίο υπήρξε πρόδρομος της σειράς ταινιών Stray cat rock και ουσιαστικά όλων των υπόλοιπων φιλμ με συμμορίες γυναικών, που τόσο πρόβαλλε η Toei τη δεκαετία του '70.

Με την προτροπή του μέντορα της, σκηνοθέτη Masahiro Makino, αλλάζει την ίδια χρονιά το όνομα της σε Meiko Kaji. Η πρώτη της δουλειά με αυτό το όνομα ήταν το The clean up(1969), στο οποίο όμως είχε δευτερεύοντα ρόλο.

Ο πρώτος πρωταγωνιστικός της ρόλος ήρθε το 1970 με το Blind woman's curse, του Teruo Ishii, το οποίο επρόκειτο να είναι είναι το τελευταίο μέρος της τριλογίας Rising dragon, με πρωταγωνίστρια την Hiroko Ogi. Αυτή όμως δεν εμφανίστηκε καθόλου στην ταινία, κάνοντας ουσιαστικά χώρο στην Kaji,που παίζει την καλοπροαίρετη αρχηγό της μαφίας, που την βασανίζει μια γυναίκα που τύφλωσε στη διάρκεια μιας μάχης

Την ίδια χρονιά πήρε έναν ρόλο στο πρώτο φιλμ μιας σειράς ταινιών με θέμα έφηβους με παραβατική συμπεριφορά (delinquents). To πρότζεκτ αρχικά είχε σκοπό να προωθήσει την δημοφιλέστατη τραγουδίστρια Akiko Wada, αλλά τελικά την παράσταση έκλεψαν η Kaji και η Tatsuya Fuji. Η σειρά έφτασε τις 5 συνέχειες, με το τρίτο μέρος, Sex Hunter, να θεωρείται το καλύτερο. Όπως ήταν φυσικό, πρωταγωνίστησε σε όλες.

Το 1971, η Nikkatsu στράφηκε αποκλειστικά στα Roman Porno (pinku τα ονομάζουν οι Ιάπωνες και πρόκειται ουσιαστικά για soft πορνό), γεγονός που δεν άρεσε καθόλου στην ίδια, με αποτέλεσμα να υπογράψει συμβόλαιο με την Toei, η οποία είχε ήδη κυκλοφορήσει αρκετές περιπέτειες με γυναίκα πρωταγωνίστρια.

Η πρώτη της δουλειά εκεί ήταν το Wandering Ginza Butterfly (1972), του Kazuhiko Yamaguchi. Χαρακτηριστική είναι η σκηνή, όπου η Kaji, η οποία είναι στην πραγματικότητα εξαιρετική παίχτρια μπιλιάρδου, παίζει ενάντια στον πρωταθλητή του αντίπαλου αρχηγού. Όπως ήταν σύνηθες στα φιλμ της Toei, η ταινία τελειώνει με μια μεγάλη σκηνή βίας, που καταλήγει σε λουτρό αίματος. Την ίδια χρονιά γυρίστηκε και δεύτερο μέρος, στο οποίο συμπρωταγωνιστής ήταν ο Sonny Chiba.

Επίσης την ίδια χρονιά, πρωταγωνίστησε στο πρώτο μέρος της σειράς ταινιών Female convict Scorpion, η οποία έμελλε να την μετατρέψει σε αστέρι πρώτου μεγέθους. Βασισμένη σε manga της Toru Shinohara, που είχε ως θέμα γυναικείες φυλακές, παρουσίασε την Kaji στο ρόλο της Matsu (ψευδώνυμο Scorpion), μιας άδικα φυλακισμένης γυναίκας, που εκδικείται όλους τους άντρες που την έφεραν σε αυτήν την θέση. Και οι τέσσερις συνέχειες που πρωταγωνίστησε η ίδια είναι αρκετά καλές, με το δεύτερο (Jailhouse 41) και το τρίτο (Beast stable) να θεωρούνται τα καλύτερα.

Αμέσως μετά το δεύτερο φιλμ της σειράς, υπέγραψε να πρωταγωνιστήσει στο Lady Snowblood και τη συνέχεια του, Love song of vengeance, της εταιρείας Toho. Οι ταινίες ήταν βασισμένες στο manga του Kazuo Koike, δημιουργό του Lone wolf and cub, μεταξύ άλλων, ενώ σκηνοθέτης ήταν ο Toshiya Fujita.

To 1974 πρωταγωνίστησε στο Jean's blues, κάνοντας ουσιαστικά μια χάρη στον τομέα της Toho, που έδρευε στο Kyoto, όπου τα Female convict Scorpion δεν είχαν πάει και τόσο καλά εμπορικά. Στην ίδια δεν άρεσε καθόλου το σενάριο και μάλιστα σε μια συνέντευξη της το 1997 παραδέχεται πως ούτε καν την έχει δει ποτέ την ταινία, η οποία όπως ήταν αναμενόμενο, υπήρξε αποτυχία.

Τη δεκαετία του '70 εμφανίστηκε σε τρεις ταινίες του Kinji Fukasaku, τα Deadly fight in Hiroshima(1973), New battles without honor and humanity 2: Boss's Head(1975) και Yakuza graveyard (1976), το οποίο θεωρείται και το καλύτερο.

Αγαπημένη της ταινία, από αυτές που έχει εμφανιστεί είναι το Love suicides at Sonezaki, μεταφορά του ομώνυμου θεατρικού έργου του Monzaemon Chikamatsu, όπου η Kaji υποδύεται μία μαθητευόμενη πόρνη, που δραπετεύει με τον νεαρό έμπορο-εραστή της, για να περάσουν μαζί λίγες μέρες ελευθερίας. Ο σκηνοθέτης Yasuzo Masumura παρουσιάζει τις τελευταίες ώρες του ζευγαριού. Να αναφέρουμε επίσης πως τη δεκαετία του '70 πρωταγωνίστησε σε άλλες δύο ταινίες του ίδιου σκηνοθέτη, τα Pulsating island(1975) και Lullaby for the good earth(1976).

Από τη δεκαετία του '80 και μετά, συνεχίζει να δουλεύει, αν και κυρίως στην τηλεόραση πλέον.

H Kaji, έχει κάνει επίσης καριέρα στη μουσική, μιας και από την εποχή που δούλευε στη Nikkatsu, ήταν σύνηθες, οι πρωταγωνιστές των ταινιών να τραγουδούν και το κύριο μουσικό θέμα των soundtrack. Ως το 1975 είχε κυκλοφορήσει 11 δίσκους και singles, με πιο επιτυχημένα τα Song of hate (Urami Bushi), από το Female convict Scorpion και το Flowers of carnage (Shura no hana) από το Lady Snowblood, με το πρώτο να πουλάει πάνω από 1.000.000 αντίτυπα. Τα δύο αυτά τραγούδια χρησιμοποίησε ο Tarantino στο πρώτο Kill Bill, to 2003, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την ανανέωση του ενδιαφέροντος για τη μουσική της, που με τη σειρά του οδήγησε την Kaji στην κυκλοφορία ενός single, το 2009, με τίτλο Onna wa yametai soshite και ενός άλμπουμ, το 2011, με τίτλο Aitsu no suki so na burusu.

Για μένα, η απόλυτη ιέρεια του ιαπωνικού cult κινηματογράφου.

Για μια ελαφρώς πιο αναλυτική περιγραφή εδώ:
http://sin-kazama82.blogspot.gr/201

_________________
https://www.facebook.com/groups/118146481693463/
http://sin-kazama82.blogspot.gr/
http://sin-kazama.blogspot.gr/
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος ICQ Αριθμός

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης