Το ξέρατε ότι okane σημαίνει λεφτά;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Σελίδα 1 από 1
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    Asian Movies & TV Shows    Lady Snowblood
sinkazama82
Δημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 16, 2013 7:11 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator:: ::Moderator::

Συμμετέχει από: 26 Απρ 04 Δημοσιεύσεις: 290 Τόπος: salonica
Η ταινία αυτή είναι πολύ σημαντική για δύο λόγους. Ο πρώτος, ότι την ξεσήκωσε ο Tarantino για να δημιουργήσει το Kill Bill και ο δεύτερος (χεχε), ότι αποτέλεσε την αφορμή για την δημιουργία του blog. Πάμε να την δούμε.

Πρόκειται ουσιαστικά για δύο ταινίες, τo Lady Snowblood και το Love song of vengeance, οι οποίες είναι βασισμένες στο ομώνυμο manga του Kazuo Kamimura, το οποίο εξέδωσε και στις Η.Π.Α. η Dark Horse Comics to 2005. Tα Kill Bill βασίζονται στην πρώτη ταινία. Ας δούμε όμως το σενάριο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Μία συμμορία αποτελούμενη από μία γυναίκα, την Kitahma Okono και 3 άντρες, τους Takemura Banzo, Shokei Tokuichi και Tsukamoto Gishiro επιτίθενται σε μια οικογένεια και σκοτώνουν τον σύζυγο, τον μικρό γιο και βιάζουν την γυναίκα, την Sayo. Εξακολουθούν να την βιάζουν για μέρες και λίγο αργότερα, ο Shokei την παίρνει μαζί του στο Τόκιο, ως παλλακίδα του. Κατά τη διάρκεια μιας ερωτικής συνεύρεσης τους η Sayo τον μαχαιρώνει θανάσιμα, γεγονός που οδηγεί στην σύλληψη της και στη συνέχεια στις γυναικείες φυλακές.

Έχοντας στο μυαλό της μόνο την εκδίκηση, η Sayo κάνει σεξ με όποιον από τους φύλακες μπορεί, στην προσπάθεια της να γεννήσει ένα δυνατό γιο, που θα μπορέσει να εκδικηθεί για το θάνατο της οικογένειας της. Κάποια στιγμή τα καταφέρνει, όμως για κακή της τύχη γεννάει κορίτσι και πεθαίνει κατά τη διάρκεια της γέννας. Λίγο πριν πεθάνει όμως εξηγεί στις συγκρατούμενες της τον λόγο της συμπεριφοράς της και τις ορκίζει να μεγαλώσουν το παιδί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορέσει να πάρει εκδίκηση.

Έξι χρόνια αργότερα μία από αυτές παραδίδει το παιδί, το οποίο ονομάζεται Yuki σε έναν ιερωμένο, πρώην κυβερνητικό, εν ονόματι Dokai, ο οποίος την εκπαιδεύει στην τέχνη του σπαθιού και των πολεμικών τεχνών. Μετά το τέλος της εκπαίδευσής της, η Yuki, η οποία πλέον αυτοαποκαλείται Lady Snowblood ξεκινάει την εκδίκησή της. Τα υπόλοιπα θα τα παρακολουθήσετε μόνοι σας.

ΑΝΑΛΥΣΗ

Γενικά μιλώντας, το να προσπαθείς να κάνεις ανάλυση σε cult ταινία του '70 είναι λίγο άτοπο, οπότε τα σχόλια θα είναι ελαφρώς λακωνικά

Σκηνοθέτης της ταινίας ο Toshiya Fujita, ο οποίος κάνει πολύ καλά ένα πράγμα. Αφήνει την Meiko Kaji να λάμψει με την παρουσία της. Ουσιαστικά, δεν χρειαζόταν να κάνει και κάτι άλλο, οπότε η παίρνει πολύ καλό βαθμό, από αυτό και μόνο. Στα θετικά επίσης, πως έμεινε πολύ κοντά στο πνεύμα του manga, το οποίο, ειδικά στο δεύτερο μέρος, δείχνει μεγάλη συμπάθια στους ριζοσπάστες αριστερούς, που καταπιέζονται από τις φασιστικές ιαπωνικές αρχές. Δεν ήταν τόσο εύκολο να παρουσιαστεί κάτι τέτοιο την εποχή εκείνη, αν και τα εύσημα για το γεγονός μοιράζονται μαζί με την εταιρεία παραγωγής, Toho.

Πρωταγωνίστρια και απόλυτη star των δύο ταινιών η Meiko Kaji. Χωρίς να μιλάει ιδιαίτερα, εντυπωσιάζει χάρη στην ψυχρή ομορφιά που παρουσιάζει το πρόσωπό της, ενώ μας παρουσιάζει απλόχερα την ικανότητα αυτήν που τόσο συναντάμε στον ιαπωνικό κινηματογράφο, την απόδοση συναισθημάτων αποκλειστικά μέσω εκφράσεων. Ο ρόλος της, τη δεκαετία του '70, ως η προσωποποίηση της εκδίκησης, βρίσκει την κορύφωση του στις δύο συγκεκριμένες ταινίες. Μια απόλυτα cult ηθοποιός για μία απόλυτα cult ταινία.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως εμφανίζεται ως Dokai o Ko Nishimura και ως Shokei Tokuichi ο Takeo Chii.

Δείτε το ως φόρο τιμής στην Μeiko Kaji, στον ιαπωνικό κινηματογράφο του ’70, στις αιματοβαμμένες ταινίες εκδίκησης, αλλά και για να συνειδητοποιήσετε πως χωρίς αυτήν την ταινία, το κατά τα άλλα εκπληκτικό Kill Bill δεν θα υπήρχε ποτέ.

Για μία ελαφρώς πιο αναλυτική περιγραφή δείτε εδώ:
http://sin-kazama.blogspot.gr/2013/12/lady-snowblood.html

_________________
https://www.facebook.com/groups/118146481693463/
http://sin-kazama82.blogspot.gr/
http://sin-kazama.blogspot.gr/
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος ICQ Αριθμός

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης