Το ξέρατε ότι chuugoku σημαίνει κίνα;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Σελίδα 1 από 1
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    ANiME Συζητήσεις    Berserk Movie (80% CG)
Kite
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 21, 2013 12:44 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.LoRD :: :: ANiME.LoRD ::

Συμμετέχει από: 13 Οκτ 04 Δημοσιεύσεις: 2625 Τόπος: Θεσσαλονικη Τώρα Βλέπω: Echhi anime
Το berserk ειναι ενα manga που ηταν πολυ δησκολο να γινει anime κυριος για το πολυ βαρι περιεχομενο του. Βιασμοι και βιεοι θανατοι ειναι μερος της πλοκης, και ηταν αδινατο να γινει σωστη σειρα χωρις να ειναι πετσοκομενο απο λογοκρισιες. Απο την αλλη, το manga ειναι σχεδιασμενο στο χερι, και εχει ενα απο τα καλιτερα σχεδια στην ιστορια τον manga (ή και των Comics γενικοτερα) και ειναι δισκολο να διξεις κατι αντιστιχης πιοτιτας.
Ο μονος τροπως λυπον να φερεις αυτο το manga στην οθωνη ειναι να ακολουθισεις τo σκεπτικο του Hellsing Ultimate και να το κανεις ολο OVA ή ταινια, οπου εχουν την δηνατοτιτα να διξουν περισωτερα, και δεν πιεζοντε απο χρωνικα περιθωρια για να ανεβασουν την πιοτιτα των σκινων και του animation στο επακρο.

Ειδα πρωσφατα την πρωτη απο τις νεες ταινιες Berserk. Ποτε δεν θα πηστεβα οτι θα παρακαλουσια να ειναι σαν την παλια σειρα... Εχωντας διαβασει/αγωρασει το manga, και ξερωντας τι κοβετε και τι οχι, μπορω να πω οτι αυτη η ταινια ειναι φτινη και κακογηρισμενη. Twisted Evil



Ας αναλισω εδω μερικα απο τα πρωβλιματα που εχει (spoiler alert):

1. Το 80% της ταινιας ειναι CG. Και δεν ειναι δα κανα καλο CG που ειναι δισκολο να το διακρινεις απο το anime, μα ειναι φτηνο CG απο αυτα που βλεπεις και παιζεις στα videogames της τωρινη γενιας (ect. Valkyria Chronicles, Naruto ultimate Ninja Storm, Final Fantasy Tactics). Το περιμενα οτι θα χρησιμοποιουσαν computer για να επεξεργαστου μερικες σκινες απο τις μεγαλες μαχες του manga, μα δεν περιμενα οτι θα το εκαναν τοσο φτηνα και σε τετιο βαθμο.

2. Η ταινια διαδραματιζετε μετα τον προλογο του manga και μετα την παιδικη ηλικια του guts. Δεν θα σχωλιασω την απουσια του πρωλογου (αν και απο μονος του θα εκανε φανταστικη ταινια), καθως η πραγματικη ιστορια ξεκιναει μετα, μα εδω εχουμε αλλο ενα πρωβλιμα!
Καθως στο manga βλεποντας την παιδικη του ηλικια του guts συνδεομαστε με τον χαρακτιρα του, βλεπουμε καθαρα υπο τι συνθικες μεγαλοσε κανοντας την δυναμη του να φενετε πολυ πιο ρεαλιστικη, και βλεπουμε και γιατι συχενετε τωσο τους ανθρωπους και γιατι σηχενετε να τον ακουμπανε.
Εδω πρωσπαθισαν να τα πεταξουν ολα σε ενα θολο flashback μισου λεπτου. Ο πιο πηθανος λογος που ξεκινισαν την σειρα απο εδω ειναι επιδη ηθελαν σονι και καλα να εχουν την Kaska μεσα και να διξουν και λιγο Zod (που φενετε απεσιος λογο του CG).

3. Κοψανε συμαντικα πραγματα. Απο την στιγμη που ο Guts γηνετε μελος του band of the hawk υπαρχουν πολες σοβαρες σκινες που κοψανε, οπου ο Guts συναναστρεφετε και βλεπει πως ειναι να ζεις σε μια ομαδα κοντα με αλλους ανθρωπους, και δευτερων που συναναστρεφετε με τον Grifith που κανει μπανιο και διχνει πως πισω τη επιβλιτικη παρουσια και τις εικανοτιτες, ειναι κι αυτος ενας κινος ανθρωπος, που δεν ειναι και πολυ διαφορετικος απο τον Guts. Στην ταινια σημπεριφερετε παντα σαν θεος που εχει παντα δικιο, κι ο Guts ξαφνικα μετα απο το timejump γηνετε σκλυροπηρινικος οπαδος της ομαδας. Εμεις εχωντας δει την παλια και πιο πιστη σειρα, ή/και εχοντας διαβασει το manga, τα ξερουμε ολα'υτα, μα ο κενουριος δεν τα ξερει...

4. Δεν εχει finale. Αν ειναι κατι για το οποιο συνγχερω αυτους που καναν τις OVες του Hellsing, ειναι ο τρωπος που τρωποποιησαν και εδιξαν τα γεγονοτα του manga οστε καθε επισοδιο να τελιονει με μια επικη μαχη! Εδω η ταινια μετα απο ολες αυτες τις μαχες και τα σημαντικα γεγονοτα, τελιονει με μια (συμαντικη στην πλοκη μεν) απλη δολοφονια. Η ταινια τελιονει πιο πολυ σαν επισοδιο απ'οτι οι OVες! Να ελεγε κανεις οτι οι συμαντικες μαχες εγιναν πρην και η δολοφονια ειναι κατι σαν επιλογος, η αμεσως πρωηγουμενη σκινη ειναι ενα ρομαντικο κινιγη αλεπους με μια μιξοπαρθενα!



Για να μην συνεχισω, πηστεβω οτι ο σκηνοθετης της ταινιας δεν ειχε ιδεα για το τη συνεσθιματα πρωσπαθουσε να περασει το manga για τους χαρακτιρες, και απλα πετουσε τα γεγονοτα οστε να κανεις μια σειρα ταινιων! Ολες οι μαχες ειναι φτηνοφτιαγμενες με CG (στην πρωτη σκινη τα πουλια πεταν πλαγια σαν καβουρες), που ουτε καν πρωσπαθει να κριψει το γεγονος οτι ειναι CG, και απο την στιγμη που ειναι τοσο πολυ, μου ειναι δησκολο να αποκαλεσω αυτην την ταινια "Anime".

Να πω οτι δεν εχω δει ακομα την δευτερη ταινια, και μπορει αυτη να εχει να διξει κατι καλιτερο, μα τα μονα θετικα που εχει πρωερχοντε απο το source material, (το οποιο στην τελικη δεν φενετα ουτε αυτου να του διχνουν ιδιετερο σεβασμο) και το sound department!

Κρημα το franchise! Crying or Very sad

_________________

Person1: "Εγώ είμαι Otaku."
Person2: "Κι εγώ είμαι ο Τάκης..."
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Arekkusu
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 24, 2013 1:35 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: PoSSeSeD.SeRiouSLy :: :: PoSSeSeD.SeRiouSLy ::

Συμμετέχει από: 07 Ιαν 09 Δημοσιεύσεις: 323 Τόπος: Shangri-La Τώρα Βλέπω: Naruto Shippuuden
Συμφωνώ με αυτά που λες. Θα μπορούσε η ταινία να είναι πολύ καλύτερη. Κρίμα γιατί είχαμε μεγάλες προσδοκίες Sad

_________________
Isn’t it weird how the death of one person washes out the color of an entire village?

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Vetus
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 28, 2013 4:48 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator::
::Black Winged Angel::
::Moderator::<br>::Black Winged Angel::

Συμμετέχει από: 04 Μάϊ 04 Δημοσιεύσεις: 5127
Πάντως χειρότερο από την TV σειρά του Blade of the Immortal αποκλείεται να είμαι, πάω στοίχημα. Razz
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Cloud...
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 03, 2013 11:19 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: PoSSeSeD :: :: PoSSeSeD ::

Συμμετέχει από: 23 Ιούν 10 Δημοσιεύσεις: 265 Τόπος: Θεσσαλονίκη Τώρα Βλέπω: One Piece, Naruto, Fairy Tail
Και οι δύο ταινές είναι όλα τα λευτά.Βέβαια απέχουν αρκετά από το manga και βασίστηκε στη σειρά που είχε βγει...Άντε να βγει και η 3 και να έχει και συνέχεια.Όποιος δεν έχει διαβάσει το Berserk σε Manga κάνει εγκλημα στον εαυτό του.Κατά την γνώμη μου είναι σίγουρα στα 3 καλύτερα!!!!!!!!!!!
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Killer-bee-senpai
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 03, 2013 11:56 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.oBSeSSeD :: :: ANiME.oBSeSSeD ::

Συμμετέχει από: 02 Ιαν 12 Δημοσιεύσεις: 423 Τόπος: Hellas Τώρα Βλέπω: One piece, Naruto Shippuuden, HxH(2011), Gintama k.a.
Vetus έγραψε:
Πάντως χειρότερο από την TV σειρά του Blade of the Immortal αποκλείεται να είμαι, πάω στοίχημα. Razz


h seira(blade of the immortal) einai kalh ama eksereseis to telos... Razz


kai sthn tenia(berserk) den edwsa tosh shmasia stis leptomeries isws epeidh exw xiliodiabasei to manga.
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Itachi_kun1990
Δημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 04, 2013 12:44 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.LoRD :: :: ANiME.LoRD ::

Συμμετέχει από: 17 Δεκ 07 Δημοσιεύσεις: 3134 Τόπος: Θεσσαλονίκη Τώρα Βλέπω: Naruto,One piece,toriko,hunterXhunter,buddy complex,space dandy και πολλά ακόμα
Μια χαρά ήταν

_________________
oruka karu ota tatoyito, koro noreo koros taka. urame, nikume, soste mini kouiki oni mai. nigete, nigete sein shiomi tsokumai. soste itsu kara, oreta nazi omote oreno mai koi
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger MSN Messenger
Killer-bee-senpai
Δημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 10, 2013 8:56 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.oBSeSSeD :: :: ANiME.oBSeSSeD ::

Συμμετέχει από: 02 Ιαν 12 Δημοσιεύσεις: 423 Τόπος: Hellas Τώρα Βλέπω: One piece, Naruto Shippuuden, HxH(2011), Gintama k.a.
den exw dei akoma thn 3h, h deuterh pantws einai akoma kalhterh apo thn prwth, se fash pou otan teliwse h 2h tainia arxisa na skeftomai "dikse ti ginetai parakato re gamoto" parolo pou kserw ti tha ginei parakatw Razz
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης