Το ξέρατε ότι biyou σημαίνει ομορφιά;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Σελίδα 1 από 1
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    Animeetings Και Events    Βραδιές Ασιατικού και Ιαπωνικού Κινηματογράφου στην Ίριδα
Hazuki
Δημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 22, 2012 4:34 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator:: ::Moderator::

Συμμετέχει από: 06 Ιαν 04 Δημοσιεύσεις: 3211 Τόπος: Αθήνα



Ο Κινηματογραφικός Τομέας του Πολιτιστικού Όμιλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (ΠΟΦΠΑ) διοργανώνει τα βράδια του Σαββάτου και της Κυριακής στην Ίριδα (Ιπποκράτους 15 & Ακαδημίας 55, Αθήνα) δύο διαφορετικά σεμινάρια με επίκεντρο τον ασιατικό κινηματογράφο. Το Σάββατο το βράδυ είναι οι προβολές Ασιατικού σινεμά και την Κυριακή το βράδυ οι προβολές Ιαπωνικού.


Πιο συγκεκριμένα, οι προβολές του Σαββάτου γίνονται στις 23:00 το βράδυ (ακριβώς!) και περιλαμβάνουν ταινίες διάφορων ασιατικών χωρών :Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Κορέα, Ταϊλάνδη, Ιαπωνία από τους κυριότερους σκηνθέτες του New Wave κάθε χώρας. Αναλύετει η κινηματογραφική πορεία του κάθε δημιουργού και των αλλαγών που αυτή επέφερε στο σινεμά της χώρας τους και επιπλέον γίνεται μία μελέτη των κοινωνικοπολιτικών συνθηκών που έθιγε η κάθε ταινία μέσω των συμβολισμών της. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εξοικίωση του ελληνικού κοινού με τις λιγότερο δημοφιλείς στη Δύση Ασιατικές ταινίες και η ανακάλυψη κινηματογραφικών ειδών που δάνεισαν πολλά στοιχεία στο Δυτικό σινεμά.


Ενδεικτική λίστα σκηνοθετών ανά χώρα:


Χονγκ Κονγκ : Tsui Hark, Wong Kar-wai, Johnnie To, Ringo Lam
Ταϊλάνδη: Wisit Sasanatieng, Aditya Assarat, Pang Brothers
Νότια Κορέα: Chan-wook Park, Seung-wan Ryoo, Jang-Jun Hwan, Myung-Se Lee
Ιαπωνία : Takashi Miike, Shion Sono, Shintaro Katsu, Kenji Misumi, Kinji Fukasaku, Takashi Ishii κτλ κτλ..



Το κλίμα είναι χαλαρό καθώς η προβολή γίνεται αρκετά αργά και μόνη της η αιθουσα της Ίριδας προσδίδει στην εμπειρία μία καλτ αίσθηση Μάλιστα τα παιδιά, στο τέλος της προβολής μοιράζουν και αφισάκια για όσους ενδιαφέρονται. Πήγα και η ίδια το Σάββατο, που προβαλόταν το Blade (όχι αυτό με τα βαμπίρ XD) και πέρασα πολύ ωραία. Αν ψάχνετε κόσμο να μοιράζεται το πάθος σας για το ασιατικό σινεμά, θα βρείτε αρκετούς "καμμένους" να πιάσετε κουβέντα.


[url=http://www.facebook.com/pages/Ασιατικό-Σινεμά-Κινηματογραφικού-Τομέα-Ποφπα/480950235257221?fref=ts]Εδώ[/url] η fanpage τους στο facebook και [url=http://kinimatografiko.gr/category/σεμινάρια-κ-εκδηλώσεις-2012-2013/ασιατικό-σινεμά/]εδώ[/url] το site τους.



Οι προβολές της Κυριακής γίνονται στις 20:30 (μετά από το σεμινάριο επιστημονικής φαντασίας, το οποίο αρχίζει στις 17:00 για όσους ενδιαφέρονται) και αφορούν τον ιαπωνικό κινηματογράφο των δεκαετιών '60 και '70. Στο σεμινάριο αυτό "θα δούμε την απότoμη μετάβαση του ιαπωνικού κινηματογράφου από την περίοδο όπου κυριαρχούσαν οι υφολογικές διδαχές του Γιασουτζίρο Όζου και προωθούνταν οι εναπομείναντες φεουδαρχικοί θεσμοί και η “επίσημη” εικόνα της Ιαπωνίας από την κινηματογραφική βιομηχανία των μεγάλων στούντιο, στην εποχή της ανταρσίας των πρώτων δημιουργών του New Wave μέσα στο ίδιο το κινηματογραφικό σύστημα και της ανάδυσης ενός ελεύθερου, ανεξάρτητου σινεμά που έμελλε να αγκαλιάσει τους πρωτοπόρους της εποχής, να επαναστατήσει, να επανεξετάσει την παράδοση και να γεννήσει τα διάφορα είδη και υποείδη τα οποία θα παρουσιαστούν μέσα στη χρονιά."


Μερικά από τα υποείδη με τα οποία θα ασχοληθούν τα σεμινάρια είναι: Ιαπωνικό Νew Wave , ανεξάρτητος κινηματογράφος, underground cinema, avant-garde film,

ντοκιμαντέρ, film noir, nunsploitation, pinku eiga, ero guro, kaibyo eiga, yakuza eiga.


Πήγα στην προβολή που έγινε χθες και είδα το "Death by hanging" του Nagisha Oshima, μία εξαιρετική πολιτική ταινία, η οποία με εξέπληξε σε πολλά επίπεδα και που μάλλον δεν θα έβλεπα αν δεν πήγαινα στη συγκεκριμένη προβολή.


Σε γενικές γραμμές, μην σας τρομάζει ο όρος "σεμινάριο". Στην ουσία πρόκειται για την προβολή μίας ταινίας στην καλύτερη κινηματογραφική αίθουσα της Αθήνας ( από άποψη αισθητικής όχι άνεσης ) και χαλαρής κουβέντας αργότερα για όσους φυσικά το θέλουν.



Αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών θα βρείτε παρακάτω

http://kinimatografiko.gr/προσεχείς-προβολές/

αλλά θα ανανεώνω και εγώ το topic κάθε βδομάδα.



Όσοι πιστοί, ξέρετε τί να κάνετε...


~Hazuki's Comment

Paste από το Anime\\Gr, γιατί βαριόμουνα να γράφωωωωωωωωωωω!!!!!!! Rolling Eyes

http://tinyurl.com/8lto3lb

_________________
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης