Το ξέρατε ότι amerika σημαίνει Αμερική;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Σελίδα 1 από 1
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    Asian Movies & TV Shows    The yellow sea
sinkazama82
Δημοσιεύθηκε: Παρ Σεπ 16, 2011 11:56 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator:: ::Moderator::

Συμμετέχει από: 26 Απρ 04 Δημοσιεύσεις: 290 Τόπος: salonica
Έχω εκφράσει επανειλλημένως την άποψη μου, πως στον τομέα των περιπετειών οι κορεάτικες παραγωγές βρίσκονται τουλάχιστον ένα επίπεδο παραπάνω από τις αντίστοιχες άλλων κρατών. Ακόμα μία απόδειξη του γεγονότος αυτού είναι και η παρούσα ταινία, η οποία αν και δεν φτάνει στα επίπεδα του Chaser ή του I saw the devil, εξακολουθεί να είναι μια πάρα πολύ καλή περιπέτεια. Aς το δούμε λοιπόν αναλυτικά.

Joseon ονομάζονται οι Κινέζοι κορεατικής καταγωγής, οι οποίοι κατοικούν στην Κίνα, αλλά αποτελούν ξεχωριστή εθνότητα, η οποία είναι αναγνωρισμένη από την Λαϊκή δημοκρατία της Κίνας. Κατοικούν ως επί το πλείστον στην αυτόνομη κορεάτικη περιφέρεια, Yanbian και χαρακτηριστικό τους είναι πως συνήθως μιλούν άπταιστα και τα Μανδαρίνικα και τα Κορεάτικα.

Σε αυτήν την φυλή ανήκει και ο πρωταγωνιστής της ταινίας, Κu Nam, ένας πραγματικά ταλαίπωρος άνθρωπος. Δουλεύει ως ταξιτζής, αλλά έχει πάρα πολλά χρέη, λόγω του εθισμού του στο τζόγο, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος του μισθού του να το κρατάει η μαφία. Η γυναίκα του, η οποία έφυγε για να δουλέψει στην Ν. Κορέα, με απώτερο σκοπό να του στέλνει χρήματα, δεν έχει δείξει σημεία ζωής για μεγάλο διάστημα και ο ίδιος, υποψιάζεται πως τον έχει παρατήσει για κάποιον άλλο. Μη μπορώντας να συντηρήσει καν την μικρή τους κόρη, την έχει αφήσει στην μητέρα του, μια αθυρόστομη γυναίκα, η οποία τον αποκαλεί συνεχώς μπάσταρδο. Κάποια στιγμή το αφεντικό του τον απολύει και το μεγαλύτερο μέρος της αποζημίωσης του το παίρνει η μαφία.

Τον πλησιάζει τότε ένας από τους αρχηγούς της τοπικής μαφίας, ο Μyung Ga και του προτείνει να πάει στην Ν. Κορέα και να σκοτώσει κάποιον και θα πληρωθεί ένα ποσό αρκετό ώστε να ξοφλήσει το χρέος του. Εκείνος, μην έχοντας άλλη επιλογή, αποφασίζει να ενδώσει και μετά από ένα μεγάλο ταξίδι φτάνει λαθραία στην Ν. Κορέα. Εκεί, ο σύνδεσμός του, του εξηγεί πως έχει δέκα μέρες να φέρει σε πέρας το έργο του, γιατί τότε φεύγει το πλοίο που θα τον επιστρέψει.

Αρχίζει λοιπόν να παρακολουθεί τον στόχο του, ενώ παράλληλα προσπαθεί να βρει και τη χαμένη γυναίκα του. Τη μέρα που αποφασίζει τελικά να τον σκοτώσει, τα πράγματα περιπλέκονται, μιας και δεν είναι ο μόνος με τον ίδιο σκοπό. Στην υπόθεση μπλέκεται ένας αρχηγός της τοπικής μαφίας, ο Tae Won,ενώ λίγο αργότερα καταφθάνει στην Κορέα και ο Myung ga, με την συμμορία του και όλοι αυτοί, μαζί με την αστυνομία κυνηγάνε, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, τον Κu Nam. Τα υπόλοιπα θα σας αφήσω να τα παρακολουθήσετε μόνοι σας.

Σκηνοθέτης της ταινίας ο Na Hong Jin, στην δεύτερη του ταινία, όπου τα πηγαίνει επίσης πολύ καλά, χωρίς όμως να φτάνει τα επίπεδα του The chaser. Του καταλογίζω ιδιαίτερα μια κάποια ασυνέπεια στην εξέλιξη των χαρακτήρων του, μιας και ο πρωταγωνιστής από ανθρωπάκος της σειράς, μετατρέπεται ξαφνικά σε αδίστακτο κακοποιό, ενώ και ο Tae Won, πρέπει να είναι ο πιο φοβισμένος αρχηγός μαφίας, που έχω δει ποτέ. Επίσης δεν κατάλαβα γιατί κανείς δεν χρησιμοποιύσε πιστόλια ή άλλα σύγχρονα όπλα, παρά μόνο μαχαίρια, σφυριά και σε κάποιες περιπτώσεις κόκκαλα ζώων. Ας πρόσεχε κι αυτός να μην ανέβαζε τόσο πολύ τα στάνταρ του από την αρχή.

Ως Κu Nam, o Ha jeong woo, o οποίος πρωταγωνιστούσε και στο Chaser. Εδώ δίνει μια ακόμα πολύ καλή ερμηνεία, είτε ως καημένος ανθρωπάκος, είτε ως αιμοσταγής δολοφόνος.

Ως Μyung Ga, o Kim Yoon Seok, επίσης του Chaser, του οποίου είναι φανερό πως ο ρόλος του κακού του πάει πραγματικά πολύ. Εξαιρετικός στο ρόλο του.

Ως Tae Won, o Jo Sung Ha, ο οποίος παίζει επίσης πολύ καλά τον ρόλο του αγχωμένου κακού, αν και όπως είπα και παραπάνω δεν θεωρώ πως είναι τρόπος που αρμόζει σε αρχηγό μαφίας. Προφανώς πάντως, εκτελεί τις εντολές του σκηνοθέτη με τον καλύτερο τρόπο.

Πέραν των ενστάσεων που ανέφερα παραπάνω και την καμιά φορά κουραστική κάμερα, το Yellow sea δεν έχει άλλα ψεγάδια και γενικώς είναι μια τεχνικά άρτια ταινία, της οποίας τα 157 λεπτά θα απολαύσουν οι περισσότεροι.

Για μια ελαφρώς πιο αναλυτική περιγραφή εδώ:
http://sin-kazama.blogspot.com/2011/09/yellow-sea.html
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος ICQ Αριθμός

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης