Το ξέρατε ότι chimimouryou σημαίνει κάθε είδους πνεύματα της φύσης;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Σελίδα 1 από 1
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    Asian Movies & TV Shows    Shangri la
sinkazama82
Δημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 24, 2011 10:21 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator:: ::Moderator::

Συμμετέχει από: 26 Απρ 04 Δημοσιεύσεις: 290 Τόπος: salonica
Είναι από τις ταινίες που λέμε διαμαντάκι. Δεν είναι πολύ γνωστή, μιας και δεν κυκλοφόρησε καν σε dvd στις Η.Π.Α. Είναι όμως από τις παραγωγές, οι οποίες έφτιαξαν το μύθο του Takashi Miike. Πάμε να τη δούμε όμως αναλυτικά.

Shangri la ονομάζεται από αυτούς που μένουν εκεί, ένα μικρό κομμάτι γης δίπλα στη θάλασσα, του οποίου οι κάτοικοι, είναι όλοι άστεγοι. Αρχηγός τους ένας τύπος με αφάνα, που φοράει μονίμως μαύρα γυαλιά ηλίου και όλοι αποκαλούν Δήμαρχο(mayor). Την περίοδο που ξεκινά να εκτυλλίσεται η ιστορία, οι άστεγοι δέχονται επίθεση από μια ομάδα κακοποιών, οι οποίοι θέλουν να πετάξουν σκουπίδια στην περιοχή τους. Τους άστεγους σώζει ένας περαστικός, ο οποίος τρέπει τους κακοποιούς σε φυγή δείχνοντας τους το σήμα του, το οποίο αυτοί περνάνε για αστυνομική ταυτότητα μέσα στη νύχτα, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα βιβλιάριο του ταχυδρομείου. Λίγο αργότερα γίνεται και αυτός κάτοικος της περιοχής με το όνομα Βοηθός (deputy).Την επόμενη μέρα σώζουν από την αυτοκτονία, έναν ιδιοκτήτη τυπογραφείου, ο οποίος εξαιτίας της χρεοκοπίας της κύριας εταιρείας χρηματοδότησης του, κινδυνεύει να μείνει στον δρόμο. Όλοι μαζί καταστρώνουν ένα σχέδιο, με απώτερο σκοπό να εκβιάσουν τον διεφθαρμένο πρόεδρο της εταιρίας για να του αποσπάσουν χρήματα, ώστε να μπορέσει να ξαναλειτουργήσει η εταιρία του πλέον επονομαζόμενου Προέδρου(president).

Σκηνοθέτης της ταινίας όπως προείπαμε ο Takashi Miike , ο οποίος σκηνοθετεί αριστοτεχνικά, μια ουσιαστικά συνηθισμένη ιδέα. Αξίζει να αναφερθούμε στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί το χιούμορ σε στιγμές που δεν το περιμένεις, όπως πχ όταν μια υποτιθέμενη συμμορία μοτοσυκλετιστών πρόκειται να επιτεθεί στην Shangri La, αλλά όταν καταφθάνουν οδηγούν όλοι μικρές αυτόματες μηχανές, η όταν κατά τη διάρκεια μιας είσπραξης χρημάτων απο εκβιασμό, ο Δήμαρχος ρωτάει τον εκβιαζόμενο αν θέλει απόδειξη. Από τις πολύ καλές δουλειές του.

Ως Mayor, o αγνώριστος Sho Aikawa, ο οποίος υποδύεται το ρόλο του σα να ήταν χαρακτήρας anime και ουσιαστικά κλέβει την παράσταση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως είναι από τους αγαπημένους ηθοποιούς του Miike. Ως Deputy, o Shiro Shano και ως President, o Yu tokui και οι δύο βετεράνοι ηθοποιοί, οι οποίοι έχουν γίνει κυρίως γνωστοί μέσω των δευτερευόντων ρόλων που παίζουν συνήθως, πράγμα που συμβαίνει και εδώ. Η φωνή του δεύτερου πάντως είναι από αυτές που σίγουρα θα σας μείνει.

Σίγουρα θα τη δείτε ευχάριστα και μη φοβάστε αυτή τη φορά δεν υπάρχει καθόλου η χαρακτηριστική βία του Miike (Τώρα αν αυτό είναι καλό άλλο θέμα.)

Για μια ελαφρώς πιο αναλυτική περιγραφή εδώ:
http://sin-kazama.blogspot.com/2011/08/shangri-la.html
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος ICQ Αριθμός

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης