Το ξέρατε ότι uma σημαίνει άλογο;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Σελίδα 1 από 1
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    Asian Movies & TV Shows    I saw the devil
sinkazama82
Δημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 18, 2011 3:20 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator:: ::Moderator::

Συμμετέχει από: 26 Απρ 04 Δημοσιεύσεις: 290 Τόπος: salonica
Η αλήθεια είναι πως όταν διάβασα στην περιγραφή της ταινίας πως σκηνοθέτης είναι ο Ji woon Kim του A tale of two sisters και πως ένας από τους πρωταγωνιστές είναι ο Min sin Choi του Old boy, περίμενα πως η ταινία θα ήταν πολύ καλή. Το πόσο καλή όμως, δεν θα μπορούσα να το είχα προβλέψει. Αποδείχθηκε για μία ακόμα φορά, πως όταν οι Ασιάτες αποφασίζουν να ασχοληθούν με την όλη έννοια της εκδίκησης, δημιουργούν αριστουργήματα. Ειδικά στην Κορέα, η κληρονομιά που άφησε η τριλογία του Chan wook Park (Sympathy for Mr Vengeance, Old boy, Lady Vengeance) φαίνεται να έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ας το δούμε λοιπόν αναλυτικά.

Η Joo yun, αρραβωνιαστικιά του ειδικού πράκτορα Soo hyun, δολοφονείται άγρια από έναν σαδιστή εγκληματία, τον Kyung chul. Όταν μετά από λίγες μέρες, η αστυνομία ανακαλύπτει κομμάτια, από το τεμαχισμένο σώμα της κοπέλας, σε ένα ποτάμι της περιοχής, ο πατέρας της, Jang, ο οποίος είναι αρχηγός της αστυνομίας, δίνει στον Soo hyun μία λίστα με τους υπόπτους για τον φόνο. Εκείνος τότε παίρνει 2 εβδομάδες άδεια από την υπηρεσία του,με σκοπό να πάρει εκδίκηση. Συγκρατείστε την λέξη εκδίκηση, γιατί για πρώτη φορά θα δείτε σε τι σημείο μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους, όταν λειτουργεί ως κινητήρια δύναμη. Κατά πάσα πιθανότητα, η μέχρι εδώ ιστορία δεν μοιάζει να είναι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά ουσιαστικά μιλάμε μόνο για το πρώτο εικοσάλεπτο μιας ταινίας, η οποία διαρκεί 140 απέριττα λεπτά. Οι ανατροπές είναι τόσες πολλές και τόσο συγκλονιστικές, που θεωρώ πως οτιδήποτε περαιτέρω αναφέρω εδώ, περισσότερο θα σας χαλάσει την εμπειρία, παρά θα βοηθήσει σε κάτι, για αυτό και τα υπόλοιπα θα αφήσω να τα ανακαλύψετε μόνοι σας.

Για τον σκηνοθέτη της ταινίας, Ji woon Kim έχουμε ξαναμιλήσει στο A tale of two sisters. Αν και οι προηγούμενες ταινίες του μου άρεσαν αρκετά, η παρούσα είναι το αριστούργημα του. Βελτιώνεται συνεχώς πάντως και πραγματικά ανυπομονώ να δω τις επόμενες δουλειές του. Να αναφέρουμε επίσης πως τη δεδομένη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της προπαραγωγής, το Last stand, ένα γουέστερν, το οποίο θα είναι η πρώτη ταινία που θα γυρίσει στο Hollywood και στο οποίο έχει ήδη συμφωνήσει να παίξει ο Arnold Schwarzeneger. Για να δούμε...

Ως Soo hyun, ο Lee Byung-hun, ο οποίος έχει μια καριέρα ως ηθοποιός άνω των 20 χρόνων και αποτελεί πλέον έναν από τους μεγαλύτερους αστέρες της χώρας του. Είναι επίσης μοντέλο ( το χει είναι η αλήθεια), τραγουδιστής ( όπως συνήθως άλλωστε) ενώ έγινε διάσημος αρχικά για τους ρόλους του στην τηλεόραση. Αυτή είναι η τρίτη φορά που συνεργάζεται με τον Ji woon Kim, μετά τα Α bittersweet life και The good, the bad, the weird ( το επόμενο άρθρο θα είναι για αυτήν παρεπιπτόντως), όλες με μεγάλη επιτυχία. Πολύ καλή ταινία που έχει εμφανιστεί είναι επίσης το JSA, ενώ το 2009 έκανε ντεμπούτο στις Η.Π.Α. με το GIJOE, ως Storm Shadow και έχει ήδη υπογράψει για το δεύτερο μέρος. Έχει κερδίσει πάρα πολλά ασιατικά βραβεία τόσο για τις κινηματογραφικές, όσο και για τις τηλεοπτικές του δουλειές, ενώ ενδιαφέρον είναι πως έχει αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο Hangyang με πτυχίο στην γαλλική φιλολογία! Μερικοί άνθρωποι απλά τα έχουν όλα, μου φαίνεται.

Ως Kyung chul, ο Choi Min-sik, ο οποίος μαζί με τον Song Kang-Ho του Thirst, θεωρείται ο καλύτερος σύγχρονος Κορεάτης ηθοποιός. Ξεκίνησε την καριέρα του στο θέατρο, με το οποίο συνέχισε να ασχολείται ως το 1999, χρονιά που πρωταγωνίστησε στο Shiri, το πρώτο blockbuster στην ιστορία του νέου κορεατικού κινηματογράφου, το οποίο έσπασε τα ταμεία στην Κορέα, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εισπράξεις του Τιτανικού,που είχε την πρωτοκαθεδρία ως τότε. Απο κει και πέρα η καριέρα του είχε σταθερά ανοδική πορεία, με ρόλους όπως στο Failan και το Chihwaseon, το οποίο κέρδισε το βραβείο Golden Palm στις Κάννες, για την σκηνοθεσία του Im Kwon-taek. Με το Old Boy, όπως είναι πλέον ευρέως γνωστό, ήρθε και η παγκόσμια αναγνώριση καθώς και η καθιέρωση του ως ενός από τους καλύτερους σύγχρονους ηθοποιούς, γεγονός που ο ίδιος έσπευεσε να στηρίξει με τις μετέπειτα παρουσίες του στο Sympathy for lady Vengeance και στην παρούσα, όπου δίνει ακόμα ένα ρεσιτάλ ερμηνείας. Από τους λόγους που αξίζει να δει κάποιος την ταινία.

2 ώρες και κάτι που δεν σε αφήνουν να ξεκολλήσεις από την οθόνη, σενάριο και σκηνοθεσία αριστουργηματικά, έξοχες ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών, ασιατικό χιούμορ εκεί που δεν το περιμένεις και μερικές σκηνές υπέρμετρης βίας (για μας που μας αρέσει και λίγο παραπάνω), συνθέτουν μία από τις καλύτερες ταινίες εκδίκησης που έχω δει ποτέ, μαζί με το Confessions και το Old Boy. Απλά πρέπει να τη δείτε.

Eλαφρώς αναλυτικότερη παρουσίαση εδώ:

http://sinkazama.wordpress.com/2011/07/18/i-saw-the-devil/
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος ICQ Αριθμός

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης