Το ξέρατε ότι baison σημαίνει βίσονας;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Επόμενη
Σελίδα 2 από 7
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    Γενικές Συζητήσεις    Tha Feugate pote...




Tha fevgate pote....

NAI meta ta 1000!!!
29%
 29%  [ 17 ]
NAI alla ohi gia panta...
53%
 53%  [ 31 ]
OXI me tipota, san tin Ellada pouthena...
6%
 6%  [ 4 ]
OHI den eho ta kotsia i tin dinatotita...
1%
 1%  [ 1 ]
Isos...mpori...den to eho skefti....
8%
 8%  [ 5 ]

Σύνολο Ψήφων : 58


ATANASHIOSU
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 01, 2007 5:10 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.oNe :: :: ANiME.oNe ::

Συμμετέχει από: 22 Μάρ 04 Δημοσιεύσεις: 723 Τόπος: Σαππόρο Τώρα Βλέπω: Την οθόνη του υπολογιστή μου.
Εγώ την έκανα. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος και χαρούμενος. Δε μετάνοιωσα ούτε μια στιγμή που έφυγα, και θα προσπαθήσω να μην επιστρέψω ποτέ.

Το να αφήνεις οικογένεια και φίλους είναι δύσκολο, όμως πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε αυτό που μας αρέσει. Το να θυσιάζεις τη ζωή σου σε αυτό που θέλουν οι άλλοι είναι κρίμα.

Σχετικά με το περιβάλλον εργασίας:
Η Ιαπωνία είναι μια χαρά, και δεν υπάρχει ρατσισμός προς ξένους.

Αν δουλεύεις κανονικά μπορείς να φύγεις στην ώρα σου.

Ελάτε Ιαπωνία, και σίγουρα θα έχετε τουλάχιστον ενα φίλο (εμένα)

Ειδικά, αν έρθετε στο Χοκάιντο η ζωή είναι αρκετά φτηνή και άνετη.

Στην Ελλάδα κυκλοφορεί η αντίληψη ότι η Αγγλία είναι κοντά, ενώ η Ιαπωνία μακριά. Είναι αρκετοί αυτοί που γουστάρουν Ιαπωνία, αλλά για διάφορους λόγους μασάνε, και τελικά πάνε Αγγλία για σπουδές. Το ότι η Ιαπωνία δεν είναι αρκετά διαδεδομένη χώρα για σπουδές στην Ελλάδα είναι γνωστό, όμως υπάρχουν αρκετοί που θέλουν να πάνε.

Λογικό το βρίσκω, αφού υπάρχει εξοικίωση από μικρή ηλικία με τα αγγλικά. Αν από μικρά παιδιά κάναμε Ιαπωνικά, θα ήταν μια χαρά. Αλλά και σε μεγάλη ηλικία να αρχίσεις δεν είναι αργά. Εγώ ξεκίνησα Ιαπωνικά στα 18 και τώρα(25) είμαι σε ικανοποιητικό επίπεδο γλώσσας.
Τώρα, αν κάποιος θέλει να πάει για Αγγλία για σπούδες γιατί γουστάρει Αγγλία πάω πάσο.

Αν δεν αγωνιστούμε να αλλάξουμε το σύστημα, το σύστημα από μόνο του δεν αλλάζει. Εγώ όταν αποφάσισα να πάω για σπουδές Ιαπωνία πολέμησα αρκετά, αλλά τελικά τα κατάφερα. Δεν είχα κάποιον να με βοηθήσει, αλλά εγώ βοηθάω όσο μπορώ τους άλλους.

Πάντως, επειδή έχω σπουδάσει και σε ελληνικό πανεπιστήμιο, δεν μπορώ να πω ότι είναι κακό. Έμαθα αρκετά πράγματα. Ο λόγος που έφυγα είναι γιατί δεν υπήρχε κάποιος τομέας Ιαπωνικών σπουδών.

Όσοι πάνε έξω πάνε με διάθεση για σπουδές. Αν όλοι ήταν με διάθεση για σπουδές στην Ελλάδα τα Ελληνικά πανεπιστήμια θα ήταν από τα καλύτερα. Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε τη διάθεση.

Θεωρώ χρήσιμο το να ζήσει κάποιος στο εξωτερικό (ανεξαρτήτως χώρας) για να μπορεί να έχει κριτήριο σύγκρισης. Επίσης είναι χρήσιμο να ακούμε πράγματα από άλλα άτομα που έζησαν έξω και όχι από ράδιο αρβύλα. Το τι κοτσάνα είχα ακούσει εγώ για Ιαπωνία από άσχετους όταν ήμουν Ελλάδα δεν περιγράφεται.

Στο κάτω-κάτω είναι θέμα γούστου. Υπάρχουν πολλές χώρες και πολιτισμοί, δεν είναι δυνατόν όλοι να θέλουμε το ίδιο.

Καλή συνέχεια σε όλους!

_________________
ΤΑΠΑΝΤΑΡΕΙ
諸行無常
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
ATANASHIOSU
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 01, 2007 5:25 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.oNe :: :: ANiME.oNe ::

Συμμετέχει από: 22 Μάρ 04 Δημοσιεύσεις: 723 Τόπος: Σαππόρο Τώρα Βλέπω: Την οθόνη του υπολογιστή μου.
Mr Ayu-Mania έγραψε:

Και για οσους εχουν κολλημα με την Ιαπωνια. Ξεχαστε την!!! Η νοοτροπια ειναι πολυ διαφορετικη απο του ελληνα.. Δεν ταιριαζει ο ελληνας με τους Salary-men... Μπορει ο Ελληνας να καθεται στο γραφειο μεχρι της 9 το βραδυ απλα και μονο για να μην του κακοφανει του αφεντικου?? Ειναι μια πολυ κλειστη κοινωνια και αρκετα ρατσιστικη προς τους ξενους. Θελει μεγαλα αρχ**δια και πολυ προσπαθεια για να προσαρμοστεις εκει.


Διαφωνώ.
1. Δεν είναι όλες οι δουλειές στην Ιαπωνία Salary-man.
2. Δε χρειάζεται να δουλεύεις παραπάνω από το κανονικό.
3. Η κοινωνία δεν είναι καθόλου ρατσιστική. Είναι απαιτητική, αλλά είναι το ίδιο απαιτητική και με τους ίδιους τους Ιάπωνες. Αλλά νομίζω σε οποιαδήποτε χώρα και να πας θέλει να κάνεις σοβαρή προσπάθεια.
4. Τώρα σχετικά με αρχ**ια μου νομίζω ότι είναι κανονικά Laughing

Συμφωνώ 1000% να κρατήσουμε τα λεφτά των φροντιστηρίων είτε για σπουδές στο εξωτερικό, είτε ακόμα καλύτερα για μόνιμη εγκατάσταση στο εξωτερικό. Φροντιστήρια δεν πήγα, εκτός από αυτά των ξένων γλωσσών. Εγώ πάντως ούτε για διακοπές δε θέλω να πάω Ελλάδα.

Επίσης για το θέμα του στρατού, δεν είναι διάκριση να πηγαίνουν μόνο οι άντρες; Εφόσον μαχόμαστε για την ισότητα ανδρών-γυναικών είτε να βάλουμε υποχρεωτική θητεία και στις γυναικές, είτε να την καταργήσουμε ολοκληρωτικά, όπως είναι στην Ιαπωνία.

_________________
ΤΑΠΑΝΤΑΡΕΙ
諸行無常
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Tristessa_326
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 01, 2007 3:41 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator::
:: LoL-i::
::Moderator::<br>:: LoL-i::

Συμμετέχει από: 03 Ιούν 05 Δημοσιεύσεις: 1357 Τόπος: Θεσσαλονίκη Τώρα Βλέπω: Την anime wishlist μου που όλο μεγαλώνει...
Το να φύγω δια παντός δεν θα το σκεφτόμουν, το να φύγω για μερικά χρόνια για δουλειά ή για σπουδές και πάλι θα έπρεπε να το σκεφτώ πολύ σοβαρά. Το ν'αρχίσεις ξανά σε μια άλλη χώρα είναι κάπως τρομακτικό, τουλάχιστον εμένα μου δίνει τέτοια εντύπωση.

Από την άλλη βέβαια, ο Atanashiosu έχει δίκιο σ' αυτό που λέει, να κάνουμε αυτό που μας αρέσει. Οπότε αν ήθελα τόσο πολύ να φύγω, θα το έκανα Very Happy (αν και γενικά δεν είμαι και πολύ παρορμητική).

Όσο για την Ιαπωνία, αν και την αγαπώ απεριόριστα Razz , και πάλι θα ήμουν διστακτική στο ενδεχόμενο μόνιμης εγκατάστασης. Άσε που θα χανόμουν κάπου ανάμεσα σε anime, manga, cosplay, cd και συναυλίες και θα με ψάχνανε... Razz

Στην τελική, αν έχεις τα κότσια, το να φύγεις από την Ελλάδα (έστω και προσωρινά) είναι σοφή απόφαση Razz Κρίνοντας με βάση προσωπικές εμπειρίες, όμως, το ν' αφήσεις οικογένεια, φίλους και τον τόπο που μεγάλωσες πίσω, είναι δύσκολο. Αυτό δε σημαίνει όμως πως δε θα προσαρμοστείς αργά ή γρήγορα, ειδκά όταν ξέρεις πώς είναι η Ελλάδα... Razz

_________________


JaME Ελλάδα :: JMusic.gr :: my LJ :: my last.fm
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
noname
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 01, 2007 4:15 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
XD XD XD XD XD

Συμμετέχει από: 31 Μάϊ 04 Δημοσιεύσεις: 2829 Τόπος: Αθήνα - θεσσαλονίκη Τώρα Βλέπω: OMG!!! πώς βρέθηκε αυτό εκει ?
psilo off ... alla
Παράθεση:
Επίσης για το θέμα του στρατού, δεν είναι διάκριση να πηγαίνουν μόνο οι άντρες; Εφόσον μαχόμαστε για την ισότητα ανδρών-γυναικών είτε να βάλουμε υποχρεωτική θητεία και στις γυναικές, είτε να την καταργήσουμε ολοκληρωτικά, όπως είναι στην Ιαπωνία.
x 10000000 etsi etsi !!
oso skeftomai pws tha xasw ena xrono apo thn zoh mou se m*l*k**s .....

_________________
Not everything that can be counted counts, and not everything that counts can be counted.
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Celestial_Maiden
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 01, 2007 9:21 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: NeTWoRK.STaFF ::
:: iN.IY ::
:: NeTWoRK.STaFF ::<br>:: iN.IY ::

Συμμετέχει από: 24 Ιαν 04 Δημοσιεύσεις: 708 Τόπος: IY4ever Τώρα Βλέπω: NANA,Gokinjo,Chevalier,YamaNade,Nodame and various doramas and jtv shows
Psifisa "Nai, me ta 1000", giati exontas idi empeiria apo tin zoi kai e3o kai edo kai malista oxi mono os foititria alla kai os ergazomeni, exo katalli3ei sto sumperasma oti i Ellada etsi opos einai tora den einai meros opou mporei eukola na brei prokopi enas neos an8ropos pou einai sto 3ekinima tou.
Den leo oti e3o einai ola rodina i kati tetoio, i ka8e periptosi exei tis duskolies tis, alla toulaxiston ta pragmata e3o einai pio an8ropina. Giati stin Ellada ektos kai ean eisai sto dimosio,douleueis trela oraria, ta lefta pou pairneis as min ta sxoliasoume kalutera kai i poiotita zois einai gia klamata.
Opos proanafer8ike sto topic ki ego metaniono pikra pou gurisa piso kai einai ka8ara oikogeneiakoi oi logoi pou me kratane akoma edo. An mou do8ei pantos i eukairia 8a tin 3anakano m'elafra XD

_________________

http://www.iy4ever.net - come join the madness ^^
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
ATANASHIOSU
Δημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 02, 2007 8:55 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.oNe :: :: ANiME.oNe ::

Συμμετέχει από: 22 Μάρ 04 Δημοσιεύσεις: 723 Τόπος: Σαππόρο Τώρα Βλέπω: Την οθόνη του υπολογιστή μου.
Το να προσαρμοστεί κάποιος στην Ιαπωνία είναι αρκετά εύκολο. Για ό,τι χρειάζεται να κάνεις υπάρχουν αναλυτικότατες οδηγίες (συνήθως ως μάνγκα Very Happy ) οπότε όσο μπάζο και να είσαι συνηθίζεις. Επίσης, οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ εξυπηρετικοί και σε βοηθάνε λες και είσαι βασιλιάς! Το να είσαι εξυπηρετικός στην Ελλάδα φαίνεται ανέκδοτο, αλλά στην Ιαπωνία είναι δεδομένο ότι ο υπάλληλος θα ξεσκιστεί για τον πελάτη.
Γενικά, αυτό που μου αρέσει στην Ιαπωνία είναι ότι υπάρχει καλό κλίμα και ευχάριστη διάθεση. Στην Ελλάδα υπάρχει μια γκρίνια και μια διαρκής μουρμούρα. Όταν κατι πάει στραβά όλοι θα τσακωθούν, θα μπινελικώσουν, λες και είναι θεοί. Πράγματα φυσικά αδιανόητα για τα ιαπωνικά δεδομένα.


Το φαγητό είναι επίσης μια χαρά, και είναι και αρκετά φτηνό με εξαίρεση τα φρούτα και τα λαχανικά που είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ.

Το να αφήσουμε άτομα που αγαπάμε και φίλους είναι δύσκολο, αλλά το να ζούμε σε μια κοινωνία που θα μας καταδικάσει στη στασημότητα είναι τρέλα. Αν υπάρχουν άτομα που σας αγαπάνε το σίγουρο είναι πως θα χαρούν αν μάθουν ότι θα πάτε έξω, όσο και αν πικραθούν που θα τους λείψετε. Στην τελική, αν όντως θέλουν να είναι μαζί σας ας έρθουν μαζί σας ! Laughing


@ noname
'Εκανα ξεχωριστό θέμα για το στρατό. Ας μεταφέρουμε εκεί τη συγκεκριμένη συζήτηση.
http://www.animeplanet.gr/forum/viewtopic.php?p=73276#73276


ΥΓ: Και ένας χρήσιμος σύνδεσμος σχετικά με υποτροφίες για σπουδές στην Ιαπωνία. (Δεν υπάρχει ΜΟΝΟ ΜΙΑ δηλαδή)
http://www.jasso.go.jp/study_j/scholarships_sfisij_e.html

_________________
ΤΑΠΑΝΤΑΡΕΙ
諸行無常
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Mr Ayu-Mania
Δημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 02, 2007 5:07 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: PoSSeSeD :: :: PoSSeSeD ::

Συμμετέχει από: 18 Ιαν 07 Δημοσιεύσεις: 258 Τόπος: Θεσσαλονίκη Τώρα Βλέπω: Death Note, FMA, Yakitate Japan
Επειδη για Ιαπωνια το χω ψαξει το θεμα, σε ολα τα Φορουμ που ασχολουνται με Gaijin working in Japan θεματα, φαινεται οτι υπαρχει καποιο προβλημα αν οχι ρατσισμου τοτε διαφορετικης αντιμετωπισης. Εχω διαβασει οτι ειναι πολυ δυσκολο ο ξενος να βρει σπιτι, οτι πολλοι ιδιοκτητες δεν θα νοικιαζαν ποτε το σπιτι τους σε αλλοδαπους. Επισης οτι αμα εισαι ξενος σε σταματαει συχνα η αστυνομια χωρις λογο για ελενχο στοιχειων, και το οτι αμα βρεθεις τυχαια κοντα σε χωρο που εχει διαπραχθει εγκλημα, τοτε απλα την πατησες... Επισης εχω ακουσει για διακρισεις στο χωρο εργασιας και ακομα οτι πολλοι Ιαπωνες θα ενοχληθουν αμα μιλας πολυ καλα την γλωσσα τους. Βεβαια αυτα ισχυουν πιο πολυ για μαυρους και αλλους ασιατες παρα για ευρωπαιους. Και αυτα τα φαινομενα σιγουρα οφειλονται στην εξαιρετικα μεγαλη ομοιομορφια του Γιαπωνεζικου πληθυσμου.

ATANASHIOSU san ποσο ισχυουν αυτα, τι εχεις παρατηρησει εσυ??
Εχει να κανει με το οτι εισαι στο Sapporo και οχι στο Τοκυο?

Εισαι φοιτητης, ετσι δεν ειναι? Αμα δουλευες, πιστευεις οτι μπορει να εχεις παρομοιες εμπειριες?

_________________
Ayumi will be my wife and Namie will be my mistress
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Avenger
Δημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 02, 2007 5:17 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.CoLLeCToR :: :: ANiME.CoLLeCToR ::

Συμμετέχει από: 03 Οκτ 04 Δημοσιεύσεις: 695 Τόπος: Thessaloniki Τώρα Βλέπω: Apeires grammes kwdika ....
Re c Ayu , me tipota me kamia panagia.

Antitheta trelainontai na akoune ksenous na milane tin glwssa tous.Niwthoune perifanoi pou kapoios ksenos tin mathainei.Egw lew ti paratirisa ena mina ekei psaxnontas sxetika me spoudes kai pithani douleia argotera.
Piga rwtisa kai ematha , aplws.Kai twra ksanapaw na mathw parapanw.Min basizesai se rumours kai radio arvila.To oti eixa akousei gia tous iapwnes prin paw ekei den perigrafetai.Mono oti einai oloi magoi kai thisiazoune paidia ston bouda kathe nixta me panselino den akousa Rolling Eyes

_________________
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
kenji
Δημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 02, 2007 5:22 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.eNGiNe :: :: ANiME.eNGiNe ::

Συμμετέχει από: 30 Σεπ 04 Δημοσιεύσεις: 911 Τόπος: Θεσ/νικη / Πάτρα Τώρα Βλέπω: Ton kafe pano sto grafeio
Mr Ayu-Mania χωρίς να γνωρίζω και εγώ για παλιές φήμες τα ακούω αυτά. Αν το καλοσκεφτεί κανείς και οι Έλληνες γενικά και αόριστα ρατσισταράδες του κερατά είμαστε(πράγμα με το οποίο διαφωνώ γενικά και αόριστα). Βασικά η βλακεία είναι αήτητη και είναι παγκόσμια δυστυχώς. Sad
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Mr Ayu-Mania
Δημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 02, 2007 5:38 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: PoSSeSeD :: :: PoSSeSeD ::

Συμμετέχει από: 18 Ιαν 07 Δημοσιεύσεις: 258 Τόπος: Θεσσαλονίκη Τώρα Βλέπω: Death Note, FMA, Yakitate Japan
Το οτι αμα δουνε τουριστα, κανουν σαν τρελοι να ερθουν να δοκιμασουν τα αγγλικα τους το ξερω και εγω.

Αλλα εχω παραταρηρησει, σε αρκετα φορουμ για να ειναι απλα φημες, οτι αμα θες να μεινεις για εργασια, καποιοι θα χαλαστουν με αυτο. Σιγουρα ειναι το γεγονος οτι η Ιαπωνια μολις τωρα αρχιζει να νιωθει το φαινομενο της μεταναστευσης και της παγκοσμοιοποιησης και αρκετοι εχουν φρικαρει με αυτο...

Μην ξεχναμε οτι την πρωτη φορα που πηγε να γινει κατι τετοιο, βαλανε λουκετο στην χωρα για 300 χρονια Very Happy Very Happy

Ισως απλα να ειναι το αναμενομενο ποσοστο. Ολες οι χωρες εχουν ξενοφοβεια σε καποιο βαθμο. Μπορει και αν πηγαιναμε εμεις να μην ειχαμε ποτε προβλημα.

Για αυτο ρωταω και τον ATANASHIOSU san που ειναι ηδη εκει. Αυτος θα ξερει καλυτερα.

Φυσικα πιστευω οτι ειναι βασικο να εχεις καποια γνωση της Ιαπωνικης νοοτροπιας και συμπεριφορας. Αμα αυτο ισχυει τοτε πιο λογικο ειναι να μην αντιμετωπισεις κανενα προβλημα.

_________________
Ayumi will be my wife and Namie will be my mistress
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Celestial_Maiden
Δημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 02, 2007 9:24 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: NeTWoRK.STaFF ::
:: iN.IY ::
:: NeTWoRK.STaFF ::<br>:: iN.IY ::

Συμμετέχει από: 24 Ιαν 04 Δημοσιεύσεις: 708 Τόπος: IY4ever Τώρα Βλέπω: NANA,Gokinjo,Chevalier,YamaNade,Nodame and various doramas and jtv shows
Kala min nomizete kiolas oti i Iaponia (i kai i opoiadipote alli xora for that matter) einai i gi tis epaggelias opou ola einai rodina. Pantou uparxoun problimata kai malista arketa. Ki ego exo akousei gia tin Iaponia oti den einai toso eukola ama pas na ergasteis ekei kai eisai gaijin kai malista apo Iapones. E, olo kai kati 8a 3eroun. Allo na spoudazeis kapou kai allo na zeis kai na ergazesai ekei kai na prospa8eis na entax8eis sto sustima mias xoras. Exei polu megali diafora.
Omos oso duskolo i eukolo ki an einai eimai sigouri pos an kapoios exei 8elisi kai peisma ola ta katafernei.

_________________

http://www.iy4ever.net - come join the madness ^^
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Erisabetsu
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 08, 2007 12:54 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.oBSeSSeD :: :: ANiME.oBSeSSeD ::

Συμμετέχει από: 28 Μάρ 06 Δημοσιεύσεις: 416
basika egw exw allaxei ena soro topous diamonis stin ellada logo tou epagelmatos.. eilikrina merikes fores nomizw einai pio diskolo na prosarmosteis se ena neo meros sthn ellada para sto exotiriko.
sth teliki kai sto exoteriko oloi monoi 8a einai opws esu.
enw sthn elladitsa oloi exoume kai kapion apo konta mas.
to pio diskolo meros na prosarmosteis einai sthn ellhnikh eparxia ekei katelixa na kanw me 17xrona parea giati mono me ekeina epikoinwnousa dioti ta atoma sthn hlikia mou den eniothtan.
to kalo einai oti twra moprw na kanw parea me oles tis ilikies..

pantos kai ti 8a dina na eimoun sthn iaponia afth th stigmh kai as douleva 40wra kai na emena se mia tripa mesa sti gh.

_________________
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger MSN Messenger
Summoner
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 08, 2007 2:17 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.LoRD :: :: ANiME.LoRD ::

Συμμετέχει από: 21 Σεπ 03 Δημοσιεύσεις: 2801 Τόπος: the blue planet
As the eye is formed,such are its powers.
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Avenger
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 08, 2007 6:05 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.CoLLeCToR :: :: ANiME.CoLLeCToR ::

Συμμετέχει από: 03 Οκτ 04 Δημοσιεύσεις: 695 Τόπος: Thessaloniki Τώρα Βλέπω: Apeires grammes kwdika ....
Παράθεση:
As the eye is formed,such are its powers.


Bathistoxasto Shocked

Fuki , oso gia tin Iapwnia ama thes pragmatika kati tetoio prwta pane kamia .. ante 2 fores san ereyna .. na deis pws einai ( ama den to exeis kanei idi fisika ) , dioti pote ma POTE gia toso simadika pramata min basizesai se oti exeis akousei apo ton opoiondipote.

Bgale ta siberasmata sou kai apofasise.

_________________
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ATANASHIOSU
Δημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 09, 2007 5:56 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.oNe :: :: ANiME.oNe ::

Συμμετέχει από: 22 Μάρ 04 Δημοσιεύσεις: 723 Τόπος: Σαππόρο Τώρα Βλέπω: Την οθόνη του υπολογιστή μου.
Mr Ayu-Mania έγραψε:
Επειδη για Ιαπωνια το χω ψαξει το θεμα, σε ολα τα Φορουμ που ασχολουνται με Gaijin working in Japan θεματα, φαινεται οτι υπαρχει καποιο προβλημα αν οχι ρατσισμου τοτε διαφορετικης αντιμετωπισης.-1. Εχω διαβασει οτι ειναι πολυ δυσκολο ο ξενος να βρει σπιτι, οτι πολλοι ιδιοκτητες δεν θα νοικιαζαν ποτε το σπιτι τους σε αλλοδαπους. -2.Επισης οτι αμα εισαι ξενος σε σταματαει συχνα η αστυνομια χωρις λογο για ελενχο στοιχειων, και το οτι αμα βρεθεις τυχαια κοντα σε χωρο που εχει διαπραχθει εγκλημα, τοτε απλα την πατησες... -3.Επισης εχω ακουσει για διακρισεις στο χωρο εργασιας και ακομα οτι πολλοι Ιαπωνες θα ενοχληθουν αμα μιλας πολυ καλα την γλωσσα τους. Βεβαια αυτα ισχυουν πιο πολυ για μαυρους και αλλους ασιατες παρα για ευρωπαιους. Και αυτα τα φαινομενα σιγουρα οφειλονται στην εξαιρετικα μεγαλη ομοιομορφια του Γιαπωνεζικου πληθυσμου.

-4.ATANASHIOSU san ποσο ισχυουν αυτα, τι εχεις παρατηρησει εσυ??
Εχει να κανει με το οτι εισαι στο Sapporo και οχι στο Τοκυο?

-5.Εισαι φοιτητης, ετσι δεν ειναι? Αμα δουλευες, πιστευεις οτι μπορει να εχεις παρομοιες εμπειριες?


-1.Εγώ βρήκα σπίτι αμέσως, μέσω της εστίας του πανεπιστημίου. Φυσικά τρελλοί υπάρχουν παντού. π.χ. Ο σπιτονοικοκυρά ενός Ιάπωνα φίλου μου τον έδειωξε από το σπίτι του γιατί ήθελε να βάλει τα σκυλιά της!!
-2. Είμαι 2 χρόνια Ιαπωνία, ούτε μια φορά εξακρίβωση στοιχείων δε μου έκαναν.
-3. Όταν μιλάω Ιαπωνικά όλοι χαίρονται. Κανένας ρατσισμός, κάθε άλλο. Έχω και κινέζους και κορεάτες φίλους και κανένας δεν έχει κανένα πρόβλημα όσο γνωρίζω.
-4 Τόκυο δεν έχω ζήσει, αλλά το Σαππόρο είναι μια χαρά. Ίσως να είναι καλύτερα από την υπόλοιπη Ιαπωνία, μιας και στο Σαππόρο κατά βάθος είναι όλοι ξένοι.
-5. Εγώ δε δουλεύω, αλλά φίλοι μου που δουλεύουν δεν έχουν κάποιο πρόβλημα.

Γενικά μην κολλάτε σε φήμες. Η ζωή είναι απαιτιτική στην Ιαπωνία, αλλά όχι μόνο με τους ξένους. Αν ξέρεις τον κανόνες της κοινωνίας και τη γλώσσα δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν πας με σκοπό να τη δεις γ@μιάς την πάτησες. Αυτό νομίζω πως ισχύει παντού, όχι μόνο στην Ιαπωνία.

_________________
ΤΑΠΑΝΤΑΡΕΙ
諸行無常
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 2 από 7
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Επόμενη

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης