Το ξέρατε ότι maji σημαίνει σοβαρά;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Σελίδα 1 από 1
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    Asian Movies & TV Shows    23/12/2006 Et-1 Dersu uzala
kenji
Δημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 20, 2006 12:58 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.eNGiNe :: :: ANiME.eNGiNe ::

Συμμετέχει από: 30 Σεπ 04 Δημοσιεύσεις: 911 Τόπος: Θεσ/νικη / Πάτρα Τώρα Βλέπω: Ton kafe pano sto grafeio
Ταινία κοπής Σοβιετικής Ένωσης γυρισμένη από τον Κουροσάβα. Κατά τα γνωστά η ταινία θα παίξει 2006-12-23, 00:00 στην ΕΤ-1.
Παράθεση:
Το φθινόπωρο του 1902, στην άγρια τάιγκα της Σιβηρίας, ο αξιωματικός εξερευνητής Βλαντίμιρ Αρσένιεφ βρίσκεται με μερικούς άντρες σε τοπογραφική αποστολή και συναντάει για πρώτη φορά τον γερο κυνηγό Ντερσού Ουζαλά. Ο Ντερσού δέχεται να γίνει ο οδηγός της αποστολής και ο Αρσένιεφ γρήγορα γοητεύεται από την ποιότητα του ως άνθρωπο και από τις σπάνιες ικανότητες του που συνδυάζουν ενόραση, δεισιδαιμονία και μια καταπληκτική επικοινωνία με την φύση σε όλες τις μορφές της. Η φιλία τους μεγαλώνει μέσα από τις κοινές περιπέτειές τους. Κάποτε χωρίζουν αλλά ανταμώνουν ξανά, την άνοιξη του 1907. Συνεχίζουν τις εξερευνήσεις μέχρι τη μοιραία μέρα όπου ο Ντερσού πυροβολεί μια τίγρη. Βασανισμένος από την πράξη του και έχοντας συναίσθηση ότι η επιβίωση του στο δάσος γίνεται όλο και πιο προβληματική επειδή ελαττώνεται επικίνδυνα η όραση του, ο Ντερσού δέχεται την πρόταση του Αρσένιεφ να εγκατασταθεί μαζί του στη πόλη, στο Καμπαρόφσκ ......

Μετά την βαθιά κατάθλιψη και την απόπειρα αυτοκτονίας, ο Κουροσάβα, μην μπορώντας να βρει χρηματοδότες στην Ιαπωνία, δέχεται μια πρόταση από την Σοβιετική Ένωση να γυρίσει ταινία εκεί και επιλέγει δύο ιστορίες από τα απομνημονεύματα του Αρσένιεφ - ενός από τους πιο συνεπείς μαθητές του Γκόρκι - που ήθελε από παλιά να τις διασκευάσει. Το αποτέλεσμα είναι ένα συγκλονιστικό ποίημα στη φύση, στην φιλία και στη παλικαριά. Ο μέγας ανθρωπιστής Κουροσάβα μας χαρίζει το άκουσμα της γης και την ομορφιά της ενώ ιχνηλατεί την προσωπικότητα του μάγου Ντερσού που μιλάει με τη φωτιά, το νερό, τον άνεμο, τα δέντρα και τα πουλιά. Ξαναβρίσκει το τραγούδι των μεγάλων πρωτοπόρων της άγριας Δύσης όπως ο Γκρίφιθ ή ο Τζόν Φορντ παραδίδοντας στον θεατή ένα σπάνιο μάθημα οικολογικής και ανθρώπινης σωφροσύνης. Η σκηνοθεσία, απλή όχι μεγαλόστομη, αναπνέει αρμονικά και ποιητικά με το μήνυμα αδελφοσύνης και επιστροφής στις πηγές του πολιτισμού. Έξοχος ο μικρόσωμος Μαξίμ Μουντζούκ στο ρόλο του Ουζαλά. Εκπληκτική η φωτογραφία των άγριων τοπίων της Σιβηρίας.



http://www.imdb.com/title/tt0071411/
http://en.wikipedia.org/wiki/Dersu_Uzala_%281975_film%29
http://www.dersuuzala.info/

Την είχε αναφέρει και ο morm. Αναμένω με ενδιαφέρον να την δω και εγώ. Smile
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Garrett
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 21, 2006 4:58 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: PoSSeSeD.SeRiouSLy :: :: PoSSeSeD.SeRiouSLy ::

Συμμετέχει από: 19 Δεκ 03 Δημοσιεύσεις: 337 Τόπος: Μy little fantasy world
Aυτο ειναι σιγουρα κατι που δεν θα χασω!!Η συμπτωση ειναι οτι αυτες τις μερες αποφασισα να δω ολες τις ταινιες του Κουροσαβα μετα απο κατι αρθρα που διαβαζα στο net.Ως τωρα εχω δει μονο το 7 Samurai και το Yojimbo.
Thx for the info kenji Smile

_________________
Like my old grand daddy used to say, "The less a man makes declarative statements, the less apt he is to look foolish in retrospect"
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης