Το ξέρατε ότι itachi σημαίνει νυφίτσα;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Σελίδα 1 από 1
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    Sneak Peaks    Kino no Tabi
Darcia
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούλ 02, 2006 5:36 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.oNe :: :: ANiME.oNe ::

Συμμετέχει από: 10 Ιούν 05 Δημοσιεύσεις: 782 Τόπος: Θεσσαλονίκη, μεγάλη φραπεδομάνα Τώρα Βλέπω: την τύφλα μου
Το ανιμε αυτό είναι ίσως από τα καλύτερα που έχω δει. Βαθιά φιλοσοφημένο, ερευνά διάφορες πτυχές της ανθρώπινης φύσης με έναν αφηγηματικό τρόπο ανεπανάληπτο.



Παραγωγής 2003, βασισμένο στην ομώνυμη σειρά βιβλίων του Keiichi Sigsawa -που ήδη βρίσκεται στον ένατο τόμο και πρωτοεκδόθηκε το 2000- σεναριογραφημένο από τον σεναριογράφο του Boogiepop Phantom Sadayuki Murai και σκηνοθετημένο από τον σκηνοθέτη του Serial Experiments Lain, Ryutarou Nakamura το Κino no Tabi αφηγήται αριστοτεχνικά τα ταξίδια ενός κοριτσιού με το όνομα Κίνο (καμιά σχέση με το παιχνίδι) μαζί με τη μοτοσικλέτα της με το όνομα Ερμής σε διάφορες φανταστικές χώρες. Αυτή η μοτοσυκλέτα έχει την ικανότητα να μιλάει με ανθρώπινη λαλιά, κάνοντας έτσι την αλλεπίδραση των δύο αυτών χαρακτήρων μοναδική.


η ιδιαιτερότητα των ταξιδιών ωστόσο είναι πως η Κίνο ποτέ δε διαμένει σε κάθε τόπο περισσότερο από 3 μέρες, έτσι ώστε όπως λέει και η ίδια να μην παρασυρθεί και μείνει εκεί για πάντα. Κάθε χώρα ή κράτος έχει και από μια ιδιαιτερότητα, αντιπροσωπεύοντας και διαφορετικούς ανθρώπους. Σε μια χώρα πχ οι άνθρωποι ζουν απομονωμένα , ο καθένας στο σπίτι του γιατί φοβούνται να συναντήσουν ο ένας τον άλλον. Ο λόγος είναι πως δοκίμασαν ένα φάρμακο που τους έκανε να νιώθουν ακριβώς τα συναισθήματα των άλλων, όπως και οι άλλοι τα δικά τους.
Σε μια άλλη χώρα γίνονται μονομαχίες σε ένα Κολοσσαίο προς τέρψην του βασιλιά της. Σε μια άλλη τα παιδιά άνω των 12 υπόκεινται σε μια χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο για να τους αφαιρεθεί κάθε ίχνος παιδικότητας και να σκέφτονται όπως οι ενήλικοι.



Σε κάθε επεισόδιο η Κίνο επισκέπτεται και μια ή περισσότερες χώρες. Μόνο στην χώρα με το Κολοσσαίο αφιερώνονται 2 επεισόδια. Εκεί μάλιστα εμφανίζεται και ένας χαρακτήρας που επανεμφανίζεται αργότερα μόνο στα βιβλία.

Το πως η Κίνο έφτασε σε αυτή την απόφαση του να ταξιδεύει συνεχώς εξηγήται στο 4ο επεισόδιο και σε ένα μεταγενέστερο OVA του 2005.
Όσοι έχετε δει το Lain θα παρατηρήσετε κάποιες ομοιότητες στους κύριους χαρακτήρες. Με την πρώτη ματιά η Κίνο μοιάζει να είναι ένας απαθής και ανέκφραστος χαρακτήρας, αν και είναι άσος στο σημάδι με τα πιστόλια της, εξαίρετη μοτοσικλετίστρια και ιδιαίτερα ευέλικτη. Κάτι τέτοιο γίνεται εμφανέστερο στο 2ο επεισόδιο και στα επεισόδια με το Κολοσσαίο, τα οποία έχουν την περισσότερη δράση σε ένα κατά τα άλλα αργό ανιμε.

Όμως κατά βάθος αυτή είναι η στάση ζωής που διάλεξε. Όπως λέει σε μία γυναίκα που τη ρωτά γιατί δε τη σταμάτησε όταν αυτή πήγε να σκοτώσει το δολοφόνο του άντρα της, της απαντά: ''Γιατί δεν είμαι Θεός''. Δείχνει βέβαια κατανόηση και δε διστάζει να βοηθήσει ανθρώπους σε δύσκολες καταστάσεις. Όταν όμως τα πράγματα γίνονται δύσκολα δε διστάζει και να σκοτώσει. Είναι περισσότερο παρατηρήτρια μιας και κατά αυτήν οι άνθρωποι από μόνοι τους πρέπει να βρουν το δρόμο τους. Μόνο στο τελευταίο συγκλονιστικό επεισόδιο η έκφρασή της δείχνει πως πραγματικά νοιάζεται για τους ανθρώπους.

Η μοτοσικλέτα της από την άλλη περισσότερο ρωτάει παρά απαντάει και ο ρόλος της είναι να αμφισβητεί και να είναι πολύ παρεμβατικότερη σε ζητήματα που η Κίνο προτιμά να απέχει.


Κάθε ιστορία είναι ανεξάρτητη ως επί το πλείστον και εκτός από την Κίνο και τον Ερμή οι πρωταγωνιστές είναι συνήθως οι άνθρωποι στις διάφορες χώρες που επισκέπτονται. Όλα τα ανθρώπινα αισθήματα και πάθη εμφανίζονται και πραγματικά είναι ένα ανιμε που θα σας συγκλονίσει.Μου θύμισε κάτι από Μικρό Πρίγκηπα στην αφήγηση αλλά είναι από μόνο του κάτι διαφορετικό.



Το ανιματιον είναι καλό και απεικονίζει αρκετά καλά τον κόσμο των βιβλίων. Οι χαρακτήρες και τα παρασκήνια είναι απλά σχεδιασμένα αλλά με πολύ καλό χρωματισμό και αποχρώσεις.

Ο ήχος είναι και αυτός σε ικανοποιητικά επίπεδα.


Αν δεν σας αρέσουν τα σοβαρά και αργά ανιμε με όχι και τόσο πρόσχαρο περιεχόμενο προσπεράστε το, αλλιώς αξίζει να του ρίξετε μια ματιά
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
AtErMoNo
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούλ 02, 2006 6:43 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.CRaZy :: :: ANiME.CRaZy ::

Συμμετέχει από: 08 Μάρ 05 Δημοσιεύσεις: 540 Τόπος: Λάρισα Τώρα Βλέπω: Noein
Είδα το πρώτο επεισόδιο. Δεν θα πω ακόμα τη γνώμη μου αν δεν το δω όλο. Πάντως είναι σίγουρα κάτι το διαφορετικό. Αφού τελειώσω το Gantz, θα δω και το Kino και θα ποστάρω σχόλια...

_________________

"...Too much love will kill you..."
"...Αν μου δείξεις υπερβολική αγάπη θα σε κερατώσω..."
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Kienzan
Δημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 03, 2006 10:06 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: PoSSeSeD.SeRiouSLy :: :: PoSSeSeD.SeRiouSLy ::

Συμμετέχει από: 24 Φεβ 06 Δημοσιεύσεις: 316 Τόπος: Gianena-Athina Τώρα Βλέπω: Oti katsi^^
Darcia έγραψε:


Den toxo dei (an ke ine sta prosexos)
Alla afti i tipisa mou thimizei ti malakismeni Kirika apo to Noir ke ksenerono Sad

_________________
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Darcia
Δημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 03, 2006 4:31 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.oNe :: :: ANiME.oNe ::

Συμμετέχει από: 10 Ιούν 05 Δημοσιεύσεις: 782 Τόπος: Θεσσαλονίκη, μεγάλη φραπεδομάνα Τώρα Βλέπω: την τύφλα μου
μπα ευτηχώς καμια σχέση με το Noir, άλλωστε αυτή φορά πάντα παντελόνια. Και εγώ από το πρώτο επεισόδιο είχα επιφυλάξεις αλλά από το δεύτερο και μετά (αν τρέφεις συμπάθεια στους λαγούς μη δεις το δεύτερο) η σειρά αρχίζει πραγματικά και πέφτει πολύ ψυχοπλάκωμα σε ορισμένα επεισόδια. Μέχρι και ''Ο Πύργος'' του Κάφκα αναφέρεται σε ένα επεισόδιο και ένα άλλο επεισόδιο επίσης είναι καθαρά καφκικό. Θα καταλάβεις ποιο.

Αυτό όντως αξίζει να βρίσκεται υψηλά στη βαθμολογία και απευθύνεται σε σκεπτόμενα άτομα.

Αφηγηματικά είναι από τα καλύτερα ανιμε, αν αναλογιστείς ότι δεν είναι sci-fi.
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης