Το ξέρατε ότι byouin σημαίνει Νοσοκομείο;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Σελίδα 1 από 1
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    Asian Movies & TV Shows    Μάνγκα και άνιμε στην μεγάλη οθόνη
sinkazama82
Δημοσιεύθηκε: Παρ Ιούλ 10, 2015 10:40 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator:: ::Moderator::

Συμμετέχει από: 26 Απρ 04 Δημοσιεύσεις: 290 Τόπος: salonica
Την τακτική των μεγάλων κινηματογραφικών στούντιο του Χόλιγουντ, φαίνεται να ακολουθούν τα τελευταία χρόνια τα αντίστοιχα ιαπωνικά, μεταφέροντας στην μεγάλη οθόνη τα δικά τους κόμικ, τα γνωστά στους περισσότερους πλέον, μάνγκα. Τέσσερα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των ταινιών αυτών:

1. Βασίζονται σε πολύ επιτυχημένα μάνγκα, τα οποία πριν γίνουν κινηματογραφικές παραγωγές είχαν ανάλογη επιτυχία ως τηλεοπτικές σειρές άνιμε.

2. Έχουν πολύ μεγάλο προϋπολογισμό, σαφέστατα δηλαδή μιλάμε για υπερπαραγωγές.

3. Πρωταγωνιστούν κυρίως ηθοποιοί που θεωρούνται είδωλα στην Ιαπωνία, ένας όρος που περιγράφει εξαιρετικά όμορφους και δημοφιλείς καλλιτέχνες, που συνήθως δραστηριοποιούνται τόσο ως ηθοποιοί όσο και ως τραγουδιστές.

4. Έχουν μεγάλη εμπορική επιτυχία

Οι μεταφορές αυτές δεν είναι ακριβώς καινούρια τακτική, μιας και ταινίες βασισμένες σε μάνγκα κυκλοφορούσαν από το 1970, αλλά είναι η πρώτη φορά που έχουμε να κάνουμε με τόσες πολλές και τόσο ακριβές παραγωγές. Ας δούμε λοιπόν κάποιες από τις καλύτερες.

Death Note

Αν και ουσιαστικά μιλάμε για μεταγενέστερη τάση ( ξεκίνησε απο το 2011 και μετά) θεωρώ πως είναι ο πρώτος τίτλος που ανήκει στην κατηγορία. Πρόκειται για δύο ταινίες που προβλήθηκαν μέσα στο 2006 (Death Note και Death Note 2: The last name) και κατέλαβαν την 17η και 10η θέση αντίστοιχα στον πίνακα με τις πιο εμπορικές ταινίας της χρονιάς. Πρόκειται για την ιστορία του Γιαγκάμι Λάιτ, ενός φοιτητή που ανακαλύπτει ένα τετράδιο, στο οποίο όταν γράφεται το όνομα ενός ανθρώπου, αυτός λίγο αργότερα πεθαίνει. Ένας ντετέκτιβ εν ονόματι Ελ, είναι ο επικεφαλής μιας διεθνούς ομάδας αστυνομικών που προσπαθεί να σταματήσει τον Λάιτ. Το 2008 προβλήθηκε και μια τρίτη ταινία, το L: Change the world, το οποίο υπήρξε ανάλογη επιτυχία

Gantz

Και εδώ έχουμε να κάνουμε με δύο ταινίες που προβλήθηκαν την ίδια χρονιά (2011) με τίτλους Gantz και Gantz: Perfect answer, καταλαμβάνοντας την 9η και την 13η θέση αντίστοιχα στον πίνακα με τις πιο εμπορικές ταινίας της χρονιάς (από δω και κάτω θα τον αναφέρω απλώς ως πίνακα). Δύο συμμαθητές, ο Κέι Κουρόνο και ο Μασάρου Κάτο σκοτώνονται, προσπαθώντας να σώσουν έναν άστεγο που έχει πέσει στις γραμμές του μετρό. Μετά το θάνατό τους, μεταφέρονται σε ένα διαμέρισμα, όπου ένας τύπος που βρίσκεται καλωδιωμένος μέσα σε μια μαύρη σφαίρα, τους υποχρεώνει να συμμετέχουν σε ένα θανατηφόρο παιχνίδι, όπου πρέπει να σκοτώσουν κάποιους συγκεκριμένους στόχους, αν θέλουν να συνεχίσουν να υπάρχουν.

Rurouni Kenshin

Πρόκειται για τριλογία, με το πρώτο μέρος να προβάλλεται το 2012 και τα υπόλοιπα δύο το 2014, καταλαμβάνοντας την 16, 4η και 7η θέση στον πίνακα αντίστοιχα. Οι ταινίες καταπιάνονται με τις περιπέτειες του Κένσιν Χιμούρα, ενός σαμουράι, πρώην δολοφόνου του καθεστώτος, που πλέον έχει αποκηρύξει το παρελθόν του και μαζί με τους καινούριους του συντρόφους μάχεται ενάντια στον Σίσιο Μακότο και την συμμορία του, που έχουν σκοπό να βυθίσουν το Κιότο στο χάος.

Gatchaman

Το συγκεκριμένο δεν τα πήγε και τόσο καλά εμπορικά, καταλαμβάνοντας μόλις την 91η θέση στον πίνακα του 2013, το αναφέρω όμως επειδή βασίζεται σε μία από τις αγαπημένες μου σειρές άνιμε, που προβαλλόταν στην ελληνική τηλεόραση την δεκαετία του ΄80, με τίτλο ομάδα Τζι. Αναφέρεται σε μία ομάδα, που αποτελείται από 5 μέλη με υπερφυσικές δυνάμεις, οι οποίοι μάχονται ενάντια σε ένα μυστηριώδη οργανισμό, εν ονόματι Γκαλάκτορ.

Parasyte

Και εδώ έχουμε να κάνουμε με 2 ταινίες (Μέρος 1 και 2), που προβλήθηκαν το 2014 και το 2015, με την πρώτη να κόβει τα περισσότερα εισιτήρια από κάθε άλλη το πρώτο σαββατοκύριακο που προβλήθηκε στους ιαπωνικούς κινηματογράφους. (Στοιχεία για το 2015 δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα στα αγγλικά). Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο 17χρονος Σινίτσι Ιζούμι, ο οποίος είναι ένας από τους λίγους που γλυτώνει, όταν παράσιτα από το διάστημα καταλαμβάνουν εγκεφάλους γήινων, με αποτέλεσμα να ελέγχουν απόλυτα τον ξενιστή τους. Το παράσιτο του Σινίτσι, αποτυγχάνει να εισχωρήσει στον εγκέφαλό του και εισχωρεί τελικά στο χέρι του. Μια περίεργη σχέση δημιουργείται ανάμεσα στους δύο, οι οποίοι καταλήγουν τελικά να μάχονται ενάντια στα υπόλοιπα παράσιτα.

Hot Road

Το φιλμ προβλήθηκε το 2014, καταλαμβάνοντας την 15η θέση στον πίνακα ενώ εντυπωσιάζει το γεγονός πως οι δύο πρωταγωνιστές (Ρένα Νούνεν, Χιροόμι Τοσάκα) κέρδισαν τα βραβεία καλύτερων πρωτοεμφανιζόμενων από την Ιαπωνική Ακαδημία Κινηματογράφου. Το φιλμ πραγματεύεται τη σχέση της 14χρονης Καζούκι με τον 16χρονο Χιρόσι, ο οποίος είναι μέλος μιας λέσχης μοτοσικλετιστών. Είναι και ο μόνος τίτλος της λίστας που δεν έγινε ποτέ άνιμε.

Attack on Titan

Δύο ταινίες και εδώ, οι οποίες αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον φετινό Αύγουστο και Σεπτέμβριο και αναμένεται να σπάσουν τα ταμεία, ίσως περισσότερο από κάθε άλλο τίτλο του είδους, μιας και μιλάμε για ένα υπερεπιτυχημένο franchise. Εδώ θα παρακολουθήσουμε τις περιπέτειες του Έρεν Γιέγκερ, της θετής αδερφής του, Μικάσα Άκερμαν και του παιδικού τους φίλου Άρμιν Αλέρτ. Κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης στην πόλη όπου κατοικούν, ο Έρεν γίνεται μάρτυρας της δολοφονίας της μητέρας του από έναν γίγαντα. Ορκίζεται να πάρει εκδίκηση και κατατάσσεται στο στρατό, με τους άλλους δύο να τον ακολουθούν.

Αναμενόμενα, το Χόλιγουντ δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από αυτό τον χορό των εκατομμυρίων, μιας και υπάρχει αρκετά μεγάλο κοινό για τα άνιμε και στις Η.Π.Α. Έτσι, έχουν ανακοινωθεί οι μεταφορές στον αμερικάνικο κινηματογράφο μιας σειράς εκ των καλύτερων τίτλων. Είναι τα εξής:
Ghost in the Shell (θα προβληθεί το 2017, με πρωταγωνίστρια την Σκάρλετ Γιόχανσον) , Akira, Beyblade, Bleach, Cowboy Bebop και Death Note. Δεν είναι σίγουρο βέβαια αν θα καταφέρουν τελικά να κυκλοφορήσουν όλοι οι παραπάνω τίτλοι, ο αριθμός τους και μόνο πάντως, είναι ενδεικτικός της τάσης

Για μια ελαφρώς πιο αναλυτική περιγραφή εδώ:
http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/kotzathanasis-mnga-anime-9599/#.VZ-E6PmqpHy

_________________
https://www.facebook.com/groups/118146481693463/
http://sin-kazama82.blogspot.gr/
http://sin-kazama.blogspot.gr/
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος ICQ Αριθμός
lk1234
Δημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 21, 2015 2:07 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: LeaRNeR :: :: LeaRNeR ::

Συμμετέχει από: 02 Μάϊ 15 Δημοσιεύσεις: 20 Τόπος: Αθηνα
Μην ξεχάσεις και το bakuman που έγινε και αυτό ταινία. Τώρα βέβαια δεν ξέρω αν είχε ανάλογη επιτυχία με αυτά που ανέφερες. Very Happy Smile
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης