Το ξέρατε ότι kao σημαίνει πρόσωπο (στο κεφάλι);


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Σελίδα 1 από 1
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    Asian Movies & TV Shows    Rie Miyazawa
sinkazama82
Δημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 08, 2014 8:25 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator:: ::Moderator::

Συμμετέχει από: 26 Απρ 04 Δημοσιεύσεις: 290 Τόπος: salonica
Γεννημένη από Γιαπωνέζα μητέρα και Ολλανδό πατέρα, τον οποίο δεν γνώρισε ποτέ, υπήρξε χαρακτηριστικά όμορφη, από πολύ μικρή ηλικία. Στα 11 της εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην τηλεόραση, σε μία διαφήμιση της Kit Kat. Από κει και πέρα εμφανίστηκε σε πολλές καμπάνιες, όντας μία από τις πρώτες bishojo, μια νέα τάση στη χώρα, όπου νεαρά κορίτσια προωθούσαν προϊόντα σε αφίσες, τηλεκάρτες και διαφημίσεις στην τηλεόραση, εν μέσω της της μεγαλύτερης οικονομικής άνθησης που γνώρισε ποτέ η Ιαπωνία. Όσο περνούσε ο καιρός, εμφανιζόταν και σε πιο πρωτοκλασάτες διαφημίσεις, ανάμεσά τους και μία με τον Arnold Schwarzenegger, στο απόγειο της καριέρας του, με αποτέλεσμα να είναι μία από τις πιο αναγνωρίσιμες προσωπικότητες της περιόδου.

Στα τέλη της δεκαετίας του '80, όταν η τάση αυτή άρχισε να ξεπερνιέται, έκανε μια πετυχημένη μετάβαση στον κινηματογράφο πρωταγωνιστώντας στην παιδική κωμωδία Seven days war, το 1988, κερδίζοντας το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενης από τα Mainichi και την Ιαπωνική Ακαδημία, ενώ την επόμενη χρονιά έκανε το ντεμπούτο της και στο τραγούδι.

Το 1990 η μητέρα της, Rie-mama όπως ήταν γνωστή, ίδρυσε ένα πρακτορείο ταλέντων, ώστε να διαχειριστεί την καριέρα της κόρης της όσο καλύτερα μπορούσε, με αποτέλεσμα στα 18 της η Miyazawa να έχει εισόδημα 385 εκατομμυρίων γιεν, μόνο από τις διαφημιστικές καμπάνιες.

Το 1992, έχοντας αποφασίσει να αλλάξει το ίματζ του κοριτσιού της διπλανής πόρτας, εμφανίστηκε στο pinku φιλμ, Erotic liaisons, του Koji Wakamatsu και εξέδωσε ένα γυμνό photo book, με τίτλο Santa Fe, από την περιοχή όπου τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες. Η ιαπωνική κυβέρνηση μόλις είχε δώσει την άδεια για τέτοιου είδους εκδόσεις, με αποτέλεσμα η κοινή γνώμη να σοκαριστεί. Τα αφεντικά της NHK δεν της επέτρεψαν να εμφανιστεί στο Kohaku, το πρωτοχρονιάτικο σπέσιαλ πρόγραμμα, οι όλο και περισσότεροι θαυμαστές της όμως το λάτρεψαν, με αποτέλεσμα να πουλήσει πάνω από 1,5 εκατομμύριο αντίτυπα σε τρεις μήνες, ενώ ακόμα και σήμερα παραμένει το πιο εμπορικό photo book του είδους.

Τα πράγματα πήγαιναν από το καλό στο καλύτερο με την Miyazawa να αποδέχεται την πρόταση γάμου του σταρ του σούμο, Takanohana τον Οκτώβριο του ίδιου έτους προς μεγάλο ενθουσιασμό των ΜΜΕ (φημολογούνταν πως το NHK πρόσφερε ένα δισεκατομμύριο γιεν για την τηλεοπτική κάλυψη του γάμου). Κάπου εκεί όμως η κατάσταση άλλαξε. Με την έλευση του 1993 μία διαμάχη ανάμεσα στις δύο οικογένειες μετατράπηκε σε αξεπέραστο εμπόδιο, κατά πάσα πιθανότητα λόγω της επιθυμίας της Miyazawa και της μητέρας της να συνεχίσει την καριέρα της και λίγο αργότερα οι αρραβώνες ακυρώθηκαν.

Η ίδια βρισκόταν σε τραγική ψυχολογική κατάσταση, με αποτέλεσμα μία απόπειρα αυτοκτονίας τον Σεπτέμβριο του 1994, που αποδόθηκε στα μέσα ως "ατύχημα". Ο σκανδαλοθηρικός τύπος επικεντρώθηκε στα προβλήματα της με το αλκοόλ και τις συνεχείς διαμάχες με τη μητέρα της, αν και η ίδια φάνηκε να συνέρχεται με μια εξαιρετική παρουσία στο 47 ronin του Kon Ichikawa.Στη συνέχεια όμως, ακύρωσε δύο από τις προγραμματισμένες δουλειές της και στις αρχές του 1996 μετέβη στο Λος Άντζελες για να ξεπεράσει την νευρική ανορεξία της.

Με την επιστροφή της το Μάιο, άρχισε να ξαναχτίζει την καριέρα της. Αρχικά εμφανίστηκε στην τηλεόραση ως ανταποκρίτρια του φεστιβάλ των Κανών και στη συνέχεια έπαιξε σε δύο τηλεοπτικές σειρές, με το Kyosokyoku να γίνεται μεγάλη επιτυχία.Την επόμενη χρονιά συνέχισε να παίζει στην τηλεόραση ενώ εμφανίστηκε για πρώτη φορά και στο θέατρο.

Από κει και πέρα, η καριέρα της άρχισε να παίρνει και πάλι τα πάνω της, με συμμετοχές σε εξαιρετικές παραγωγές, όπως τα Twilight samurai, για το οποίο κέρδισε το βραβείο α' γυναικείου ρόλου από την Ιαπωνική Ακαδημία, The face of Jizo, Tony Takitani, Hana κ.α. κερδίζοντας πολυάριθμα βραβεία και την γενικότερη αποδοχή ως πολύ καλή ηθοποιός.

Toν Φεβρουάριο του 2009 ανακοίνωσε πως ήταν 6 μηνών έγκυος και πως σύντομα θα παντρευόταν τον πατέρα του παιδιού, έναν πρώην σέρφερ - νυν ιδιοκτήτη εταιρείας γυαλιών ηλίου.Τον Μάιο του 2009 ανακοίνωσε πως επρόκειτο να χωρίσει.

Για μια ελαφρώς πιο αναλυτική περιγραφή εδώ:
http://sin-kazama82.blogspot.gr/2014/01/rie-miyazawa.html

_________________
https://www.facebook.com/groups/118146481693463/
http://sin-kazama82.blogspot.gr/
http://sin-kazama.blogspot.gr/
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος ICQ Αριθμός

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης