Το ξέρατε ότι mo σημαίνει πένθος;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Σελίδα 1 από 1
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    Asian Movies & TV Shows    Sonny Chiba
sinkazama82
Δημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 11, 2013 11:59 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator:: ::Moderator::

Συμμετέχει από: 26 Απρ 04 Δημοσιεύσεις: 290 Τόπος: salonica
Ο JJ Sonny Chiba είναι ένας από τους διασημότερους και πιο επιτυχημένους Ιάπωνες ηθοποιούς. Η πλούσια καριέρα του, που πλέον εκτείνεται πέρα από 5 δεκαετίες, του έχει χαρίσει σημαντική διεθνή αναγνώριση και οι ταινίες του έχουν επηρεάσει δημιουργούς από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου και του Quentin Tarantino, ο οποίος θεωρεί τον Chiba ως τον "καλύτερο ηθοποιό που έχει δουλέψει ποτέ σε φιλμ πολεμικών τεχνών". Η λατρεία του αυτή εδραιώθηκε με τη διανομή του ρόλου του Hattori Hanzo στο Kill Bill 1, ενώ υπήρξε και χορογράφος μαχών και στις δύο ταινίες.

Γεννημένος Sadaho Maeda, ήταν το τρίτο από τα 5 παιδιά της οικογένειας ενός πιλότου της πολεμικής αεροπορίας. Όταν ήταν 4 χρονών, ο πατέρας του πήρε μετάθεση για το Kisarazu, στην περιφέρεια Chiba, και η οικογένεια μετακόμισε στο Kimitsu, στην ίδια περιφέρεια.

Στο γυμνάσιο, ο καθηγητής γυμναστικής τον συμβούλεψε να ασχοληθεί με την ενόργανη γυμναστική. Ήταν επίσης πολύ καλός στο στίβο, στο μπέιζμπολ και στο βόλεϊ και συμμετείχε στους αγώνες της περιφέρειας και στα τέσσερα αθλήματα,.

Στο λύκειο, αφιερώθηκε αποκλειστικά στην ενόργανη και κέρδισε το Εθνικό Αθλητικό Φεστιβάλ της Ιαπωνίας, όταν βρισκόταν στην τρίτη του χρονιά.

Το 1957 εγγράφηκε στο Ιαπωνικό Πανεπιστήμιο Αθλητικής Επιστήμης, ενώ παράλληλα υπήρξε και σοβαρός διεκδικητής μιας θέσης στην ολυμπιακή ομάδα της χώρας, μέχρι που ένας τραυματισμός στον πλάτη τον έβγαλε εκτός συναγωνισμού. Ενώ φοιτούσε στο πανεπιστήμιο, ξεκίνησε να μαθαίνει πολεμικές τέχνες υπό τον Masutatsu "Mas" Oyama, Grand Master της σχολής καράτε Kyokoushin, τον οποίο χρησιμοποίησε αργότερα, τη δεκαετία του 70, ως χαρακτήρα στην τριλογία Champion of Death, Karate Bearfighter, Karate for life. Πήρε την Μαύρη Ζώνη στις 15 Οκτωβρίου 1965, ενώ έφτασε το τέταρτο Dan, στις 20 Ιανουαρίου 1984.

Μετά την αποφοίτηση του, κέρδισε έναν διαγωνισμό εν ονόματι "Νέα πρόσωπα", τον οποίο διοργάνωνε η Toei, με σκοπό την ανακάλυψη νέων ταλέντων και ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός, με το όνομα Shinichi Chiba.

Οι δύο πρώτοι του ρόλοι ήταν τηλεοπτικοί, μέχρι το 1961, όταν πρωταγωνίστησε στην επιστημονικής φαντασίας Invasion of the Neptune men. Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε στο Wandering detective: Tragedy in red valley του Kinji Fukasaku, μια συνεργασία που έμελλε να επαναληφθεί πολλές φορές στο μέλλον.

Το 1970 ίδρυσε την J.A.C. (Japan Action Club), μια σχολή που ειδικευόταν στην εκπαίδευση κασκαντέρ, καθώς και ηθοποιών για ρόλους σε ταινίες πολεμικών τεχνών. Απόφοιτοι της σχολής, ανάμεσα σε άλλους είναι και οι Hiroyuki Sanada και Shinichi Tsutsumi.

Το 1973 πρωταγωνίστησε στο Karate Kiba, την πρώτη του ταινία πολεμικών τεχνών, ενώ το 1974 ήρθε και η διεθνής επιτυχία με το The street fighter, όπου έπαιζε τον ομώνυμο ρόλο. Διανεμήθηκε στις ΗΠΑ από την New Line Cinema, υπήρξε το πρώτο φιλμ που πήρε διαβάθμιση ως ακατάλληλο από την Motion Picture Association of America, για υπέρμετρη βία και όχι για σεξ ή υβριστικό λεξιλόγιο. Ο ίδιος εθεωρείτο πλέον ως ο διάδοχος του Bruce Lee. Χαρακτηριστικό είναι επίσης πως για λόγους προώθησης της ταινίας, αναφερόταν ψευδώς πως ο Chiba ήταν γιος ενός Αμερικάνου στρατιώτη και μίας Γιαπωνέζας χορεύτριας και πως μεγάλωσε στους δρόμους του Τόκιο, όπου υπήρξε αρχηγός μιας δολοφονικής συμμορίας νέων, εν ονόματι Kamikaze Lords.

Γενικότερα τις δεκαετίες '70 και '80 εμφανιζόταν συνεχώς στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο για την Toei, με το κοντέρ να σταματάει στους 125 τίτλους.

Έχοντας φτάσει πλέον τα 50, την δεκαετία του '90 δούλευε κυρίως ως χορογράφος πολεμικών σκηνών, χωρίς αυτό να τον εμποδίζει να παίζει και ρόλους στον κινηματογράφο, όπως στην παραγωγή του Χονγκ Κονγκ The stormriders, το 1998.

Η καριέρα του συνεχίζεται ακάθεκτη και τον 21ο αιώνα, με παρουσίες σε διεθνείς και εγχώριες παραγωγές όπως το Kill Bill, που αναφέραμε και στην αρχή, Battle royale 2, Survival style 5+, The fast and the furious: Tokyo drift κ.α.

Το 2007 ανακοίνωσε πως αποσύρει το καλλιτεχνικό του όνομα Shinichi Chiba και πως πλέον θα αναφέρεται ως JJ Sonny Chiba ως ηθοποιός και ως Rindo Wachinaga, ως σκηνοθέτης, στα πρότυπα του Takeshi Kitano.

Να αναφέρουμε τέλος πως κατέχει τις εξής μαύρες ζώνες:

Kyokusin Karate: 4 Dan
Ninjutsu: 4 Dan
Goju Ryu Karate: 2 Dan
Shorinji Kempo: 2 Dan
Judo: 2 Dan
Kendo: 2 Dan.

Προσωπική μου άποψη, ο απόλυτος cult ηθοποιός της χώρας.

Για μια ελαφρώς πιο αναλυτική περιγραφή εδώ:
http://sin-kazama82.blogspot.gr/2013/12/sonny-chiba.html

_________________
https://www.facebook.com/groups/118146481693463/
http://sin-kazama82.blogspot.gr/
http://sin-kazama.blogspot.gr/
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος ICQ Αριθμός

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης