Το ξέρατε ότι watashi σημαίνει εγώ;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Σελίδα 1 από 1
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    Γενικές Συζητήσεις    Olympos Gakuen
Vetus
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Απρ 06, 2013 1:21 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator::
::Black Winged Angel::
::Moderator::<br>::Black Winged Angel::

Συμμετέχει από: 04 Μάϊ 04 Δημοσιεύσεις: 5127
To παρών thread αποτελεί μια παλιά ιστορία που εμπνεύστηκα πριν μερικά χρόνια μαζί με τον Ponder Stibbons από την ελληνική μυθολογία κι όπου βλέπουμε τους ολύμπιους θεούς ως μαθητές λυκείου στην σημερινή εποχή. Το όλο στήσιμο της ιστορίας το κάναμε ακολουθώντας διάφορα, κλασσικά στάνταρ των school/slice of life/romance/comedy/action/delinquents anime και manga και παράλληλα διατηρώντας ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία των προσωπικοτήτων ή του ιστορικού υπόβαθρου των θεών της ελληνικής μυθολογίας προσαρμόζοντάς τα κατάλληλα στο όλο στήσιμο της ιστορίας κάνοντάς την πιο απολαυστική.

Επειδή, όμως, τόσο εγώ όσο κι ο Ponder Sibbons δεν έχουμε και ιδιαίτερη ευχέρεια στην συγγραφή ιστοριών (μπορούμε να τις πλάσουμε στο μυαλό μας αλλά όχι να τις αποτυπώσουμε καλά σε κείμενο) φτιάξαμε μονάχα ένα βασικό, ιστορικό υπόβαθρο μαζί με το βασικό προφίλ των κύριων χαρακτήρων. Από ‘κει και πέρα μπορεί ο καθένας από εσάς να γράψει τα δικά του κεφάλαια ανεξαρτήτου μεγέθους έχοντας ως βάση το όλο στήσιμο της ιστορίας και τους χαρακτήρες της αναλόγως τις εμπνεύσεις που έχετε. Επίσης όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να προσθέσει και νέους χαρακτήρες εμπνευσμένους από την ελληνική μυθολογία.

H όλη ιστορία ήταν ξεχασμένη εδώ και χρόνια σ’ ένα αρχείο word στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή μου την οποία δεν μοιράστηκα ποτέ με κανέναν άλλον επειδή είναι ολίγον τι άθλια και χαζή. Τώρα όμως αποφάσισα να την μοιραστώ μαζί σας για το γαμώτο κι από ‘κει και πέρα όποιος κάνει τον κόπο να το διαβάσει ας πρόσεχε! Razz Φυσικά έκανα κάποιες μικρές αλλαγές ώστε να δείχνει η ιστορία λιγότερο άθλια. Για την ακρίβεια αφαίρεσα όλους σχεδόν τους ξενικούς χαρακτηρισμούς (κυρίως ορολογίες από την anime κουλτούρα) με ελάχιστες μονάχα εξαιρέσεις (όπου θα κάνω επισήμανση με αστερίσκο που θα παραπέμπουν σε σχετικά links για την επεξήγησή τους για τους μη εξοικειωμένους με την anime κουλτούρα).

Μετά απ’ όλον αυτόν τον μεγάλο πρόλογο σας αφήνω ν’ απολαύσετε το thread και να μου πείτε τις εντυπώσεις σας, θετικές κι αρνητικές. Καλή ανάγνωση!

************************************************************************************




Olympos Gakuen


Olympos Gakuen. Ένα από τα πιο φημισμένα λύκεια στην Ελλάδα του σήμερα απ’ το οποίο έχουν αποφοιτήσει ορισμένοι από τους καλύτερους μαθητές της Ελλάδας οι οποίοι έχουν διαπρέψει στους επαγγελματικούς τομείς που ακολούθησαν. Την σημερινή διεύθυνση του Olymbus Gakuen έχει αναλάβει πλέον ο Κρόνος, μια έντονη προσωπικότητα.

---------
Κρόνος
---------

Ο διευθυντής του Orymbus Gakuen. Είναι φαλακρός με αγριωπό μουστάκι και γένια και παρόλη την μεγάλη ηλικία του είναι πανύψηλος, απίστευτα γεροδεμένος και άσσος στις πολεμικές τέχνες. Βλέποντάς τον κάνεις θα νόμιζες ότι ήταν δάσκαλος dojo κι όχι διευθυντής σχολείου. Είναι άκρως αυστηρός, επιβλητικός και παλαιών αρχών. Νοιάζεται πολύ για τις πραγματικές αξίες που πρέπει να προσφέρει ένα σχολείο στους μαθητές

Απειλεί διαρκώς ότι θα φάει τους μαθητές του και ποτέ δεν είσαι σίγουρος αν το εννοεί ή το λέει για να τους φοβερίσει.

-----
Δίας
-----

Μοναχογιός του Κρόνου. Ποτέ δεν είχε τις καλύτερες σχέσεις με τον πατέρα του και βρίσκονται σε διαρκή αντιπαράθεση. Έχει πάρει όρκο ότι κάποτε θα πάρει την θέση του ως διευθυντής για να έχει το λύκειο μ' ένα διευθυντή που δεν θα δυναστεύει τους μαθητές. Φυσικά, ο Κρόνος δεν δέχεται τον Δία ως άξιο διάδοχό του στην διεύθυνση του λυκείου καθώς δεν έχει τα κατάλληλα προσόντα και δυστυχώς ο Δίας δεν έχει την κατάλληλη δύναμη για να πάρει την θέση του. Είναι άσσος στις πολεμικές τέχνες και τον διακατέχει έντονα το αίσθημα της δικαιοσύνης που προσπαθεί ν' αποδώσει πάντα χωρίς δισταγμό και δεύτερη σκέψη. Γεννημένος αρχηγός. Αποτελεί αρχηγός της ομάδας ouendan* (αρσενικοί cheer squad) του σχολείου.


-----
Ήρα
-----

Η ερωμένη του Δία. Αρκετά πιστή στον Δία, ευγενική, γλυκομίλητη και τέλεια φιλενάδα αν εξαιρέσεις το μεγάλο της ελάττωμα: είναι τόσο ζηλόφθονη που αν δει οποιοδήποτε θηλυκό να κάνει τα γλύκα μάτια στον Δία (ή γενικά να είναι φιλικές μ' αυτόν) θα περάσει από απίστευτα βασανιστήρια και στην χειρότερη περίπτωση ακαριαίο θάνατο. Τότε γίνεται άλλο άνθρωπος. Γι' αυτό μπορείς να την χαρακτηρίσεις ως η yandere** της παρέας.

-------------
Aπόλλωνας
-------------

To oμορφόπαιδο της παρέας, περιβόητος γυναικοκατακτητής που ξέρει πως να φέρεται στις γυναίκες οι οποίες όλες κόβουν φλέβες για πάρτη του. Είναι αρχηγός στην λέσχη μουσικής όπου πέρα απ' αυτόν όλα τα υπόλοιπα μέλη είναι πανέμορφες κοπέλες. Μέσα από την λέσχη αυτή δημιούργησε το μουσικό συγκρότημα "Οι Μούσες" όπου αποτελείται από τα υπόλοιπα (θηλυκά) μέλη της λέσχης κι επιμελείται την χορογραφία, την ενδυματολογία (μια φορά τις είχε ντύσει και sexy υπηρέτριες) και την στιχουργία.

-------
Ερμής
-------

Το μικρό αγόρι της παρέας (λόγω του IQ του πήγε κατευθείαν από το δημοτικό στο λύκειο) και μικρός αδερφός του Απόλλωνα. Αν και δείχνει αθώος είναι παμπόνηρος και χρησιμοποιεί την γοητεία του για να εξαπατήσει οποιοδήποτε κορίτσι με τ' οποίο βγαίνει. Στυγνός εκμεταλλευτής που το παίζει αθώα περιστερά βρίσκει το μάστορά του στην Γαία την οποία δοκίμασε να ξεγελάσει αλλά τον πήρε χαμπάρι και του μαθαίνει το κουκί και το ρεβίθι. Από τότε άρχισε η Γαία να τον εκμεταλλεύεται άγρια απειλώντας ότι θα τα βγάλει όλα στην φόρα και γι' αυτό ο Ερμής την τρέμει.

-----------
Ήφαιστος
-----------

Αν και γιγαντόσωμος είναι αρκετά φιλήσυχος. Καταπιάνεται συνέχεια με διαφόρου είδος μαστορέματα και πιάνουν τα χέρια του. Αν και μιλάει λακωνικά όταν γίνει λόγος σε συζήτηση για μαστορέματα τον πιάνει απίστευτη φλυαρία. Με δύο λόγια, είναι η μανία του.

------
Άρης
------

Ο αλήτης του σχολείου. Ένας μοναχικός λύκος ο οποίος είναι μονίμως τσαντισμένος και ψάχνει διαρκώς αφορμή για ξύλο. Αν και φαίνεται τσαμπουκαλής κι όλοι σχεδόν τον αποφεύγουν ή τον φοβούνται, έχει κατά βάθος καλή ψυχή (αρκεί να ξέρεις πως να τον προσεγγίσεις) κι έχει απίστευτη αδυναμία στα γατιά. Κι όποιος τολμήσει να πειράξει καμιά γάτα, αλίμονο του!

--------------
Ποσειδώνας
--------------

Ο καλύτερος φίλος του Δία. Είναι αρχηγός της λέσχης κολύμβησης κι έχει πάθος με τα θαλάσσια αθλήματα. Ένας αρκετά χαλαρός χαρακτήρας.

-----
Ήβη
-----

Ένα παντοτινό loli (κοινώς, μια κοπέλα μεγάλης ηλικίας με το σώμα και το πρόσωπο μικρού κοριτσιού). Κανείς δεν ξέρει την πραγματική της ηλικία και το πως διατηρείται πάντα τόσο νέα. Αν και χαριτωμένη είναι παμπόνηρη. Έχει στενή σχέση με τον Ήφαιστο τον οποίο αν και φαίνεται ότι τον χρησιμοποιεί ως σκυλάκι της ξέρει πότε να τον σέβεται. Κι όποιος τολμήσει να τον πειράξει αλίμονο του!

-----
Γαία
-----

Η καθηγήτρια της ιστορίας. Έχει απίστευτες καμπύλες (ειδικά το στήθος της είναι πελώριο) κι έχει ξεμυαλίσει όλα τα αγόρια χωρίς να το επιδιώκει. Έχει τρελή πείρα στο κρεβάτι, είναι αρκετά έξυπνη, γνωρίζει τα πάντα και τους πάντα και ξέρει πως να ψυχολογεί τους άλλους. Με δύο λόγια, έχει εμπειρία σε όλους τους τομείς.

----------
Ηρακλής
----------

Ένας τυπάς που έχει το ψώνιο του ήρωα και προσπαθεί να το επιδεικνύει με οποιαδήποτε αφορμή αλλά καταλήγοντας τις περισσότερες φορές να γελοιοποιείται. Είναι όπως και να το κάνουμε η κωμική νότα της παρέας. Δεν έχει όμως ποτέ κακές προθέσεις, δεν λέει ψέματα και δεν θα σε προδώσει ποτέ γι' αυτό μπορείς να τον εμπιστευτείς με κλειστά μάτια. Το κατά πόσο θα μπορέσει να σε βοηθήσει είναι μια άλλη ιστορία καθώς είναι αρκετά αδέξιος. Αν και αρκετά δυνατός δεν καταφέρνει ποτέ να νικήσει άτομα όπως τον Δία ή τον Άρη.

-------
Χάρος
-------

O επιστάτης του σχολείου και το πιο αρχαίο άτομο που δουλεύει εκεί. Η ταυτότητά του είναι άκρως μυστηριώδες καθώς δεν μιλάει ποτέ, φοράει πάντα μια μαύρη μπλούζα με κουκούλα που καλύπτει το πρόσωπό του και φαίνεται απίστευτα ηλικιωμένος αν κρίνεις από τα άσπρα, κοκκαλιάρικα χέρια του. Παρόλα αυτά κρατιέται γερά. Κουβαλάει πάντα μαζί του μια σκούπα, τον βρίσκεις πάντα στα πιο απίθανα σημεία και κανείς δεν αντιλαμβάνεται την παρουσία του. Το μόνο άτομο με τ' οποίο κάνει παρέα είναι ο Άδης (αν κι αρκείται στο ν' ακούει τις συζητήσεις του κι απλά να γνέφει με νοήματα όταν θέλει να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει).

-----------
Αφροδίτη
-----------

Η πιο όμορφη μαθήτρια του σχολείου που όλα τα αγόρια την ποθούν κι όλα τα κορίτσια την θαυμάζουν. Ως κλασσική ξανθιά δείχνει ηλίθια αλλά καλή αν και κατά βάθος είναι αρκετά έξυπνη (αν και δεν το πολυδείχνει) και έχει απίστευτη πείρα στο θέμα sex κάνοντας σεμινάρια ολόκληρα στις φιλενάδες της.

-------------
Προμηθέας
-------------

Παρόλο που είναι γιγαντόσωμος δεν ασχολείται με τον αθλητισμό αλλά με το διάβασμα μετά μανίας. Ο τύπος είναι κινητή εγκυκλοπαίδεια και του αρέσει να μοιράζει τις ατελείωτες γνώσεις του με τους υπόλοιπους. Θα μπορούσε κανείς ότι αποτελεί το καλύτερο πρότυπο μαθητή αν δεν είχε την επικίνδυνη μανία να καταπιάνεται με την δημιουργία πυρομαχικών και πυροτεχνημάτων που αν και δεν τα χρησιμοποιεί ποτέ για κακό σκοπό όλο και κάποιος θα βρίσκεται κατά λάθος στο πεδίο βολής των πειραμάτων του. Γι' αυτό και του 'χουν βγάλει το παρατσούκλι "Ο πυρομανής".

-------
Αθηνά
-------

Η student council president (συγνώμη, δεν ξέρω ποιά είναι η αντίστοιχη ελληνική φράση γι' αυτό). Αρκετά δυναμική, μιλάει και συμπεριφέρεται σαν άνδρας, έχει ξυλοφορτώσει το μισό σχολείο κι είναι αρχηγός της λέσχης καράτε. Την γουστάρουν αγόρια και κορίτσια. Βρίσκεται σε διαρκής αντιπαράθεση με τον Άρη και ορισμένες φορές καταλήγουν να πλακώνονται στο ξύλο.

------
Άδης
------

Ο γκοθάς του σχολείου. Σιωπηλός, σκοτεινός τύπος με μονίμως αρνητική προσωπικότητα. Αν και πανίσχυρος σπάνια μπλέκει σε μάχες και κυρίως μονάχα όταν χρειάζεται σε περίπτωση που απειλείται η σωματική του ακεραιότητα. Επειδή, όμως, προσπαθεί ν' αποφεύγει τις μάχες επιδιώκει να τρομάξει τους τσαμπουκαλήδες που του κολλάνε με την σκοτεινή του αύρα και το τρομακτικό του βλέμμα. Συνήθως θα βρίσκεται κλεισμένος σ' ένα υπόγειο (είτε πρόκειται για την απόκρυφη λέσχη όπου περνά την ώρα του μακριά από την βαβούρα του σχολείου) και λίγα είναι τα άτομα με τα οποία κάνει παρέα.

--------
Άρτεμη
--------

Αθλητικός τύπος που ξεπερνά σε επιδόσεις αρκετά αγόρια, με sexy σώμα, διαρκώς ευδιάθετη, ελαφρώς αερόμυαλη κι αφηρημένη. Αν και πολλοί την ποθούν, είναι παρθένα, έχει παντελής άγνοια από θέμα sex και ποτέ δεν πιάνει τα σεξουαλικά υπονοούμενα που της κάνουν ή τις ενδείξεις αγάπης που προσπαθούν να της δείξουν, γι' αυτό και κανένας δεν κατάφερε να την κερδίσει. Ακόμα και να την έλεγες ευθέως ότι την αγαπάς θα νόμιζε ότι την αγαπάς ως φίλη. Επιπλέον, κάθε φορά που η Αφροδίτη μιλάει για sex αυτή δεν καταλαβαίνει σχεδόν το παραμικρό.

-------
Εκάτη
-------

Η πρόεδρος της απόκρυφης λέσχης που βρίσκεται σ' ένα σκοτεινό υπόγειο του σχολείου. Έχει μανία με την μαύρη μαγεία και της αρέσει να βασανίζει συμμαθητές της και να ψάχνει διαρκώς για νέα μέλη ώστε να μπορεί να χρησιμοποιεί ως πειραματόζωά της. Είναι από τα λίγα άτομα που συνεννοούνται με τον Άδη (ο οποίος είναι παθητικό μέλος της λέσχης).

-----------
Διόνυσος
-----------

Το party animal της παρέας. Το άτομο αυτό ζει μονάχα για το φαγοπότι, τα πιοτά και τις γυναίκες. Αν και είναι τελείως μέτριος σε φάτσα και σώμα έχει τον τρόπο του για να ρίχνει τις γυναίκες. Αν και δεν δείχνει μεγάλο μυαλό, είναι αρκετά καλλιεργημένος και φιλοσοφημένος αλλά το δείχνει με το δικό του τρόπο και κυρίως όταν θέλει να δικαιολογήσει τον τρόπο ζωής του (ή όταν παρεκτρέπεται) και για να επεκτείνει το γλέντι. Και κυρίως για να ρίχνει τις κοπέλες. Οπότε ποτέ δεν ξέρεις αν είναι στην πραγματικότητα τούβλο ή το παίζει τούβλο για να τους ψαρώνει όλους.

----------
Δήμητρα
----------

Η "μεγάλη αδερφή" της παρέας. Μονίμως χαμογελαστή και καλή με όλους και είναι αγαπητή ακόμα και στα ταραχοποιά στοιχεία. Όλοι την βλέπουν ως η μεγάλη, σοφή αδελφή τους που μπορούν να εμπιστευτούν ή να ζητήσουν συμβουλές απ' αυτήν. Σπάνια την βλέπεις θυμωμένη κι όταν θα γίνεται αυτό όλοι την τρέμουν και στέκονται σούζα. Απορρίπτει οποιοδήποτε αγόρι της κάνει πρόταση να γίνει το κορίτσι τους επειδή όλους τους αγαπάει το ίδιο. Το μοναδικό άτομο που μισεί θανάσιμα είναι ο Άδης ο οποίος κάποτε είχε πληγώσει την μικρή της αγαπημένη αδερφή, την Περσεφόνη. Αν κι αποφεύγει να του μιλάει με την στάση της και μόνο φαίνεται το μίσος που του τρέφει και του φέρεται τελείως διαφορετικά απ' ότι συμπεριφέρεται στους υπόλοιπους. Επίσης, αν και δεν έχει ιδιαίτερη προσωπική πείρα στις ερωτικές σχέσεις ξέρει πως να συμβουλεύει άλλα άτομα στον τομέα αυτό που ζητάνε συχνά την συμβουλή της για το πως να προσελκύσουν άτομο του αντίθετου φύλου.

-------
Εστία
-------

Αρκετά ευχάριστη και γλυκομίλητη, αποτελεί πρότυπο κλασσικής νοικοκυράς μιας και λατρεύει να καταπιάνεται διαρκώς με τα οικιακά (σε σημείο υστερίας ώρες-ώρες) όπως το να μαγειρεύει, να τακτοποιεί, να ράβει κ.ο.κ. Eίναι επίτιμο μέλος της λέσχης μαγειρικής. Της αρέσει να κάνει maid cosplay*** (προς πιο συντηρητικό, όμως, όχι το πρόστυχο) όταν βρίσκει την αφορμή (όπως για παράδειγμα, να συμμετάσχει σε maid cafe είτε ως εποχιακή δουλειά είτε σε εκδηλώσεις στο σχολείο).

-------------
Περσεφόνη
-------------

Η μικρή αδερφή της Δήμητρας που όλοι την βλέπουν και λατρεύουν ως την "μικρή αδερφούλα" της παρέας λόγω της απέραντης αθωότητάς της. Κάποτε ήταν παράφορα ερωτευμένη με τον Άδη αλλά κάτι είχε συμβεί μεταξύ τους που έκανε την Περσεφόνη να πληγωθεί απίστευτα. Αν και τον παράτησε εξακολουθεί να τρέφει αισθήματα γι' αυτόν αν και ο Άδης δεν δείχνει να ανταποκρίνεται πλέον όπως παλιότερα που ενδιαφερόταν για την Περσεφόνη. Είναι πανέμορφη, αρκετά ευάλωτη, ολίγον τι κλαψιάρα και βρίσκεται συνέχεια κοντά στην Δήμητρα. Έχει ως κολλητή της φίλη την Αθήνα η οποία την βλέπει ως μικρή χαριτωμένη αδερφούλα και της τρέφει απίστευτη αδυναμία σε σημείο να σφάξει κόσμο σε όποιον τολμήσει έστω και να της κάνει επίμονο καμάκι. Τον Δία τον βλέπει ως τον cool "μεγάλο αδερφό" της (χωρίς να έχει ερωτικές βλέψεις, φυσικά, στο όλο πράμα) και ακόμα κι η Ήρα δεν της πάει η καρδιά να την βασανίσει καθώς την βρίσκει απίστευτα χαριτωμένη.

------
Έρως
------

Αν και δεν έχει πάει με πολλές κοπέλες όπως ο Απόλλωνας κι ο Διόνυσος έχει την μεγαλύτερη πείρα απ' όλους στο θέμα του έρωτα μιας και πέρα των άλλων είναι αξιόλογος ψυχολόγος. Όλοι τον αποκαλούν ως τον "Γιατρό του Έρωτα" για τον οποίο θα ρωτάνε οποιαδήποτε απορίες έχουν στον ερωτικό τομέα. Είναι άτομο χαμηλών τόνων και του αρέσει να ενώνει ζευγάρια όποτε βλέπει ότι υπάρχει πάθος από την μια πλευρά.

---------
Μούσες
---------

Oι "Μούσες" είναι η επίσημη ονομασία που έχει βγάλει ο Απόλλωνας για την πολυμελής γυναικεία λέσχη μουσικής την οποία κι ηγείται. Αλλά στην ουσία όταν όλοι ακούνε τ' όνομα Μούσες συνήθως τις χαρακτηρίζουν ως το χαρέμι του Απόλλωνα (πράγμα που δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα). Η Μούσες αποτελούνται από τις εξής κοπέλες:
- Καλλιόπη
- Ευτέρπη
- Κλειώ
- Ερατώ
- Μελπομένη
- Πολυμνία
- Τερψιχόρη
- Θάλεια
- Ουρανία

* http://en.wikipedia.org/wiki/Ouendan
** http://en.wikipedia.org/wiki/Yandere#Y
*** http://en.wikipedia.org/wiki/Cosplay
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης