Το ξέρατε ότι kiba σημαίνει δόντι ζώου;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Σελίδα 1 από 1
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    Asian Movies & TV Shows    The raid: Redemption
sinkazama82
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Ιαν 19, 2013 1:18 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator:: ::Moderator::

Συμμετέχει από: 26 Απρ 04 Δημοσιεύσεις: 290 Τόπος: salonica
Περιπέτεια πολεμικών τεχνών τέτοια ποιότητας εμφανίζεται σπάνια πλέον, μιας και το είδος μένει ζωντανό μόνο σε παραγωγές του Hong Kong και της Ταϊλάνδης, αλλά ακόμα και εκεί σε περιορισμένο βαθμό. Όπως ήταν φυσικό, νωρίτερα από όλους την ανακάλυψαν οι Αμερικάνοι, με τη Sony Pictures Classics να αγοράζει τα δικαιώματα για τις ΗΠΑ, προτού ολοκληρωθεί ακόμα η παραγωγή. Αποτέλεσμα της κίνησης αυτής ήταν η προβολή της ταινίας, σε παγκόσμια πρεμιέρα μάλιστα, στο διεθνές φεστιβάλ του Τορόντο, όπου και όποιος εκπρόσωπος κινηματογραφικών δικαιωμάτων την παρακολούθησε, από την Ιρλανδία μέχρι την Ιαπωνία, έσπευσε να την εξασφαλίσει για τη χώρα του. Αναπόφευκτα, μετά από τέτοια επιτυχία (σχετικά πάντα, γιατί για να μην ξεχνιόμαστε, αναφερόμαστε σε ινδονησιακό φιλμ από Ουαλό σκηνοθέτη) οι δημιουργοί του The raid: Redemption ανακοίνωσαν την πρόθεση τους να γυρίσουν μια δεύτερη συνέχεια (με τον σκηνοθέτη να κάνει λόγο για τριλογία), της οποία τα δικαιώματα έχουν ήδη προαγοραστεί από τις χώρες με τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές αγορές (ΗΠΑ, Αγγλία, Καναδάς, Κίνα κτλ). Και φυσικά εξίσου αναμενόμενη η ανακοίνωση της Sony για αμερικάνικο remake. Ας τη δούμε όμως αναλυτικά:

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το σενάριο, όπως άλλωστε συνηθίζεται σε ταινίες του είδους, αποτελεί τον ορισμό του απλοϊκού, έχοντας έναν και μοναδικό σκοπό: Να εξυπηρετήσει τις σκηνές δράσης. Κατά συνέπεια έχει ως εξής: Μία επίλεκτη ομάδα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Ινδονησίας (Detachment 8Cool, με επικεφαλείς τον υπολοχαγό Wahyu και τον λοχία Jaka καταφθάνει σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων σε μια από τις φτωχογειτονιές της Jakarta. Σκοπός της ομάδας η σύλληψη του ιδιοκτήτη του συγκροτήματος, ενός διαβόητου αρχηγού της μαφίας, εν ονόματι Tama Riyadi. Στην ομάδα μετέχει επίσης ο Rama, ένας νεοσύλλεκτος, ο οποίος είναι και ο πρωταγωνιστής του φιλμ.

Και ενώ η άνοδος ως τον έκτο όροφο φαίνεται να κυλάει ομαλά για τους αστυνομικούς, σε εκείνο το σημείο ένας τσιλιαδόρος τους παίρνει είδηση και χτυπάει τον συναγερμό, λίγο προτού σκοτωθεί από τα πυρά της ομάδας. Ο Tama Riyadi, έχοντας γνώση πλέον της επιδρομής, την κοινοποιεί στους ενοίκους, οι οποίοι αποδεικνύονται, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, οπλισμένοι ως τα δόντια κακοποιοί, και τους προτρέπει να τους σκοτώσουν όλους, με ανταμοιβή μόνιμη διαμονή , χωρίς χρηματικό ενώ αντίτιμο, στο συγκρότημα, ενώ παράλληλα, στέλνει εναντίον τους και τα δύο πρωτοπαλίκαρα του, Andi και Mad Dog. Το τι ακολουθεί έπειτα μπορείτε να το φανταστείτε.

ΑΝΑΛΥΣΗ

Απόλυτος άρχοντας της ταινίας ο Gareth Evans, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την σκηνοθεσία, το σενάριο, το μοντάζ και την παραγωγή. Για όλα αυτά βέβαια μην περιμένετε καμιά βαθιά ανάλυση, μιας και όπως προείπαμε, ο όλος σχεδιασμός του φιλμ εξυπηρετεί τις σκηνές δράσης. Τον σκοπό του όμως, τον πετυχαίνει στο έπακρο, με εντυπωσιακά οπτικά αποτελέσματα, τα οποία ήταν και αυτά που υποθέτω πως εκτίμησαν και οι άνθρωποι της Sony. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε, πως αρχικά το project ήταν πολύ μεγαλύτερο και είχε άλλον τίτλο (Berandal), εγκαταλείφθηκε όμως, λόγω οικονομικών προβλημάτων, δίνοντας τη θέση του στο παρών, γεγονός που αναμφίβολα του βγήκε σε καλό.

Πρωταγωνιστής και υπεύθυνος για τις χορογραφίες (μαζί με τον Yayan Ruhian) ο Iko Uwais, o οποίος είναι πραγματικά εκπληκτικός στο ρόλο του. Έχοντας παρακολουθήσει όλες τις δουλειές των σύγχρονων κορυφαίων του είδους (Donnie Yen, Tony Jaa, "Jeeja"), είχα μείνει με την εντύπωση πως δεν υπάρχει και τίποτα καινούριο στον χώρο. Η διάψευση όμως ήρθε από την Ινδονησία και την ντόπια πολεμική τέχνη, εν ονόματι Pencak Silat, στην οποία και είναι πρωταθλητής ο Uwais.

Επίσης εντυπωσιακός στο ρόλο του ως Mad Dog, ο Yayan Ruhian, του οποίου η απόδοση δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την αντίστοιχη του Iko Uwais.

Συνοψίζοντας, μπορούμε να πούμε πως πρόκειται για μία από τις πιο εντυπωσιακές δουλειές του είδους, την οποία σίγουρα θα εκτιμήσουν οι λάτρεις των ταινιών δράσης, ενώ αποτελεί και καλή ευκαιρία για μια πρώτη γνωριμία με μία παραγωγή που αναμφίβολα θα γίνει πολύ μεγάλο franchise.

Κλείνοντας, θεωρώ πως πρέπει να αποδοθεί εύφημος μνεία στον Evans, που έφερε τους δύο προαναφερθέντες και το Pencak Silat στο παγκόσμιο προσκήνιο.

Για μια ελαφρώς πιο αναλυτική περιγραφή εδώ:
http://sin-kazama.blogspot.gr/
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος ICQ Αριθμός
Itachi_kun1990
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Ιαν 19, 2013 8:07 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.LoRD :: :: ANiME.LoRD ::

Συμμετέχει από: 17 Δεκ 07 Δημοσιεύσεις: 3134 Τόπος: Θεσσαλονίκη Τώρα Βλέπω: Naruto,One piece,toriko,hunterXhunter,buddy complex,space dandy και πολλά ακόμα
εμένα απλά με άφεισε άφωνο. Αξίζει να την δείτε

_________________
oruka karu ota tatoyito, koro noreo koros taka. urame, nikume, soste mini kouiki oni mai. nigete, nigete sein shiomi tsokumai. soste itsu kara, oreta nazi omote oreno mai koi
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger MSN Messenger
Animated
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Ιαν 19, 2013 9:56 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.CRaZy :: :: ANiME.CRaZy ::

Συμμετέχει από: 26 Φεβ 08 Δημοσιεύσεις: 507 Τόπος: Κατερινη Τώρα Βλέπω: naruto shippuuden, azumanga daioh, FLCL
Μακράν η πιο διασκεδαστική περσινή ταινία. Thumbs up και για το κυρίως τραγουδι απο Mike Shinoda των Linkin Park και Chino Moreno απο Deftones, τρελό κομμάτι!

https://www.youtube.com/watch?v=nTEIsrBJJRM

_________________
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης