Το ξέρατε ότι shinpu σημαίνει ιερέας,παπάς;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2
Σελίδα 2 από 2
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    Γενικές Συζητήσεις    Προσβολή και ελευθερία του λόγου
kabez
Δημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 26, 2012 2:23 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.LoRD :: :: ANiME.LoRD ::

Συμμετέχει από: 12 Νοέ 04 Δημοσιεύσεις: 3238 Τόπος: borderguard
Παράθεση:
Ο 27χρονος από τα Ψαχνά Ευβοίας συνελήφθη την Παρασκευή από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκευμάτων, μέσω του Facebook.

Πώς όμως η δημιουργία μιας «χιουμοριστικής», οπως χαρακτηρίστηκε από πολλούς, σελίδας στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης οδήγησε στη σύλληψη του 27χρονου άντρα;

Όπως έγινε γνωστό, την περασμένη Τρίτη, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για τη σατιρική σελίδα «ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ», υποστηρίζοντας ότι «ο χρήστης υβρίζει, ειρωνεύεται και προσπαθεί να εξευτελίσει την ιερή μορφή της Ελληνορθοδοξίας, τον Γέροντα Παΐσιο. Ενδεικτικά αναφέρονται αναρτήσεις όπως «Γέρων Παστίτσιος ο Πατσαφαρίτης», «το νέο θαύμα-τρολιά του Γέροντα στις Σέρρες», καθώς και πολλές προκλητικές και ανάρμοστες φωτογραφίες».

«Θα προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες μέσω της υπηρεσίας δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος για την άμεση αφαίρεση του συγκεκριμένου προφίλ από το διαδίκτυο; Ή μήπως θα συνεχίσουν να κωφεύουν και να ανέχονται τον επονείδιστο αυτό εμπαιγμό του Γέροντα Παΐσιου», έκλεινε την ερώτησή του προς τους υπουργούς Παιδείας και Δημόσιας Τάξης ο Χ.Παππάς.



http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=225194


επίκαιρο.


i am casting *revive* το θέμα για να θυμουνται οι παλιοι και να μαθαινουν οι νεοτεροι περι προσβολης..

_________________
"Whoever fights monsters should see to it that in the process he does not become a monster.
And when you stare into the abyss the abyss stares back at you"

Friedrich Nietzsche

http://www.animeplanet.gr/425_blue_submarine_no6.html

.



-
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Kain
Δημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 26, 2012 3:49 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.oNe :: :: ANiME.oNe ::

Συμμετέχει από: 13 Δεκ 03 Δημοσιεύσεις: 709
Τα κόκκαλα του Αριστοφάνη θα τρίζουν αυτή τη στιγμή.

Είναι κρίμα να είναι οι αυτοαποκαλούμενοι "εθνικιστές" οι πρώτοι που σκοτώνουν την αρχαία Ελλάδα από την οποία έχουμε τόσα να μάθουμε.

Θυμήθηκα την γνωστή ιστοριούλα με τον βασιλιά που βλέπει έναν κρεμασμένο σε μια πλατεία και ρωτά "Γιατί τον κρέμασαν αυτόν;" Κάποιος περαστικός του απαντά "Επειδή έβρισε τα Θεία!" Οπότε λέει ο βασιλιάς "Τι ανόητος! Αν έβριζε εμένα δεν θα του έκανα τίποτα..."

Επίσης, δεν καταλαβαίνω με τι λογική η παντοδύναμη και πανάγαθη θρησκεία μπορεί να χρειάζεται οποιαδήποτε υπεράσπιση. Αν είναι τόσο δυνατότερα τα Θεία από τον απλό άνθρωπο, όσο κι αν προσπαθεί δεν θα μπορέσει κανένας να τα βλάψει, άρα η υπεράσπισή τους από απλούς ανθρώπους δεν αποτελεί από μόνη της μεγαλύτερη προσβολή, εφόσον υποτιμά τρελά την δύναμή τους;

Απλά δεν το καταλαβαίνω βρε παιδιά! Sad

_________________

"Ο εχθρός που νικάς παραμένει εχθρός σου. Ο εχθρός που πείθεις γίνεται φίλος σου."
Όταν οι αετοί πετούν ψηλά, η κοτσυλιά πονάει!
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Itachi_kun1990
Δημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 26, 2012 9:36 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.LoRD :: :: ANiME.LoRD ::

Συμμετέχει από: 17 Δεκ 07 Δημοσιεύσεις: 3134 Τόπος: Θεσσαλονίκη Τώρα Βλέπω: Naruto,One piece,toriko,hunterXhunter,buddy complex,space dandy και πολλά ακόμα
θα συμφωνίσω με τον kain.
Σε τέτοιες καταστάσεις δε μπορείς να πεις ο,τι ισχύει το άσε τον τρελό στην τρέλα του.

pathetic without limits

_________________
oruka karu ota tatoyito, koro noreo koros taka. urame, nikume, soste mini kouiki oni mai. nigete, nigete sein shiomi tsokumai. soste itsu kara, oreta nazi omote oreno mai koi
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger MSN Messenger
Kain
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Σεπ 27, 2012 12:55 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.oNe :: :: ANiME.oNe ::

Συμμετέχει από: 13 Δεκ 03 Δημοσιεύσεις: 709
Μόνο ένα έχω να συμπληρώσω επί του θέματος, που ξέχασα χθες...


Ο ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΝ ΛΙΘΟ ΒΑΛΕΤΩ!!!!!


EDIT: Ξαφνικά θυμήθηκα πως κάποτε είχα ερευνήσει το θέμα προσβολής της θρησκείας νομικά και είχα γράψει κάποια πράγματα σε άλλο forum που συχνάζω. Τα παραθέτω και εδώ καθώς έχουν σχέση με το θέμα.





Νομοθεσία και Θρησκεία.


Πριν από λίγο καιρό διάβασα σε ένα άλλο forum ένα σχόλιο που με προβλημάτισε:

Παράθεση:
Η εν λόγω εξύβρισις απαγορεύεται απο τον Ελληνικό νόμο όταν αναφέρει τα θεία και τιμωρείται με φυλάκιση.


Οπότε αποφάσισα να ψάξω λίγο το θέμα και βρήκα κάποια πράγματα.

Παράθεση:
ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ


ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ

ΕΒΔΟΜΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

Άρθρο 198

Κακόβουλη βλασφημία

1. Με φυλάκιση μέχρι δύο ετών τιμωρείται όποιος δημόσια και κακόβουλα βρίζει με οποιονδήποτε τρόπο το Θεό.
2. Όποιος, εκτός από τη περίπτωση της παρ.1, εκδηλώνει με βλασφημία έλλειψη σεβασμού προς τα θεία, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών μηνών.

Άρθρο 199

Καθύβριση θρησκευμάτων

Όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει με οποιονδήποτε τρόπο την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού ή άλλη θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.

Άρθρο 200

Διατάραξη θρησκευτικών συναθροίσεων

1. Όποιος κακόβουλα προσπαθεί να εμποδίσει ή με πρόθεση διαταράσσει μία ανεκτή κατά το πολίτευμα θρησκευτική συνάθροιση για λατρεία ή τελετή, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.
2. Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος μέσα σε εκκλησία ή σε τόπο ορισμένο για θρησκευτική συνάθροιση ανεκτή κατ’ το πολίτευμα ενεργεί υβριστικά ανάρμοστες πράξεις.


Για θρησκεία μιλά επίσης και το Σύνταγμα της Ελλάδας.

Παράθεση:
ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

Βασικές διατάξεις

ΤΜΗΜΑ Β

Σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας

Άρθρο 3

1. Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Μεγάλη Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Εκκλησία του Χριστού· τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις. Είναι αυτοκέφαλη, διοικείται από την Ιερά Σύνοδο των εν ενεργεία Αρχιερέων και από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο που προέρχεται από αυτή και συγκροτείται όπως ορίζει ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας, με τήρηση των διατάξεων του Πατριαρχικού Τόμου της κθ' (29) Ιουνίου 1850 και της Συνοδικής Πράξης της 4ης Σεπτεμβρίου 1928.
2. Το εκκλησιαστικό καθεστώς που υπάρχει σε ορισμένες περιοχές του Κράτους δεν αντίκειται στις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου.
3. Το κείμενο της Αγίας Γραφής τηρείται αναλλοίωτο. Η επίσημη μετάφρασή του σε άλλο γλωσσικό τύπο απαγορεύεται χωρίς την έγκριση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ελλάδας και της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη.


ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα

Άρθρο 13

1. Η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης είναι απαραβίαστη. Η απόλαυση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων δεν εξαρτάται από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις καθενός.
2. Κάθε γνωστή θρησκεία είναι ελεύθερη και τα σχετικά με τη λατρεία της τελούνται ανεμπόδιστα υπό την προστασία των νόμων. Η άσκηση της λατρείας δεν επιτρέπεται να προσβάλλει τη δημόσια τάξη ή τα χρηστά ήθη. Ο προσηλυτισμός απαγορεύεται.
3. Οι λειτουργοί όλων των γνωστών θρησκειών υπόκεινται στην ίδια εποπτεία της Πολιτείας και στις ίδιες υποχρεώσεις απέναντί της, όπως και οι λειτουργοί της επικρατούσας θρησκείας.
4. Κανένας δεν μπορεί, εξαιτίας των θρησκευτικών του πεποιθήσεων, να απαλλαγεί από την εκπλήρωση των υποχρεώσεων προς το Κράτος ή να αρνηθεί να συμμορφωθεί προς τους νόμους.
5. Κανένας όρκος δεν επιβάλλεται χωρίς νόμο, που ορίζει και τον τύπο του.


Και εδώ πέρα τίθεται το εξής θέμα. Το θέμα της ερμηνείας. Ας ξεκινήσουμε από την αρχή.

Παράθεση:
2. Όποιος, εκτός από τη περίπτωση της παρ.1, εκδηλώνει με βλασφημία έλλειψη σεβασμού προς τα θεία, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών μηνών.


Τι ακριβώς θεωρείται έλλειψη σεβασμού προς τα θεία;
Οι απόψεις εδώ διίστανται. Για κάποιος τίποτε άλλο δεν είναι προσβολή πέρα από την προφανή εξύβριση. Για άλλους αποτελεί βλασφημία και ο χλευασμός. Και υπάρχουν και κάποιοι που θεωρούν προσβολή προς το Θεό οποιουδήποτε είδους αμφισβήτιση.

Εάν, λοιπόν, εγώ πω "Οι πρόσφατες επιστημονικές ανακαλύψεις υποδεικνύουν πως ίσως ο κόσμος να μην δημιουργήθηκε όπως γράφεται στην Αγία Γραφή", από κάποιους θα θεωρηθεί βλασφημία. Ως εκ τούτου, και μόνο που έγραψα την παραπάνω πρόταση, θα έπρεπε να πάω για τρεις μήνες στη φυλακή.

Εάν, τώρα, πω ένα ανέκδοτο με θρησκευτική θεματολογία όπως "Ήταν ο Χριστός στο σταυρό, και λέει 'Ιωάννη... Ιωάννη...' 'Εδώ είμαι δάσκαλε, πες μου' 'Ιωάννη... χ=ψ+2' 'Τι είναι αυτό δάσκαλε;' 'Παραβολή Ιωάννη, παραβολή.'" κάποιοι σίγουρα θα προσβληθούν, και επιτόπου θα φάω τρεις μήνες φυλάκισης.

Και, φυσικά, θα μπορούσα να γράψω μια ιστορία που να λέει πως ο Διάβολος ίσως να μην ήταν και τόσο κακός όσο τον παρουσιάζει η Βίβλος, και ίσως να ήταν αδικημένος, με πραγματικό κακό να παρουσιάζω τον Θεό. (Άραγε πόσοι έχουν διαβάσει τον "Χαμένο Παράδεισο" του ΜίλτονWink Εδώ φεύγω από την απλή κριτική, και εισέρχομαι στην τέχνη. Και πάλι όμως είμαι παράνομος, καθώς κάποιοι θα θεωρήσουν την ιστορία μου βλάσφημη, οπότε τρώω τρεις μήνες φυλακή.

Και συνεχίζουμε...

Παράθεση:
Όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει με οποιονδήποτε τρόπο την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού ή άλλη θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.


Εδώ μιλάει για την εκκλησία. Απαγορεύεται να βρίζουμε την εκκλησία. Δεκτόν. Εφόσον όμως η κριτική δεν θεωρείται εξύβριση.

Ωστόσο, το δεύτερο σκέλος είναι που θα ήθελα να προσέξουμε. Λέει"άλλη θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα". Ποιές θρησκείες, όμως, είναι ανεκτές στην Ελλάδα; Ο Μουσουλμανισμός είναι ανεκτός στην Ελλάδα; Ο Βουδδισμός; Ο Δωδεκαθεϊσμός; Ο Τζενταϊσμός; Η Σατανολατρεία; Υπάρχει μια λίστα που να μας λέει ποιές θρησκείες είναι ανεκτές και ποιές όχι, ώστε να μπορούμε να δούμε ποιές θρησκείες καλύπτονται από το νόμο; Απαγορεύεται να βρίσω τον Αλλάχ, το Βούδδα, το Δία, τους Τζεντάϊ ή ακόμα και τον ίδιο το Σατανά; Μπορώ να ασκήσω κριτική πάνω τους; Έχω δει Χριστιανούς παπάδες να μιλούν άσχημα για το Δία ή για τον Σατανά, με τρόπο που θα μπορούσε άνετα να προσβάλλει ένα Δωδεκαθεϊστή ή έναν Σατανολάτρη. Θα κάλυπτε, όμως, κάποιον από τους δύο ο νόμος;

Παράθεση:
1. Όποιος κακόβουλα προσπαθεί να εμποδίσει ή με πρόθεση διαταράσσει μία ανεκτή κατά το πολίτευμα θρησκευτική συνάθροιση για λατρεία ή τελετή, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.


Τα ίδια με το παραπάνω. Ποιές θρησκευτικές συναθροίσεις θεωρούνται ανεκτές κατά το πολίτευμα;

Και φτάνουμε στο Σύνταγμα (όχι εκείνο με τους αγανακτισμένου και τα ΜΑΤ, το άλλο), το οποίο ίσως θα μπορούσε να ρίξει λίγο φως στις παραπάνω απορίες μου.

Παράθεση:
2. Κάθε γνωστή θρησκεία είναι ελεύθερη και τα σχετικά με τη λατρεία της τελούνται ανεμπόδιστα υπό την προστασία των νόμων. Η άσκηση της λατρείας δεν επιτρέπεται να προσβάλλει τη δημόσια τάξη ή τα χρηστά ήθη. Ο προσηλυτισμός απαγορεύεται.


Αυτό δηλαδή, εάν το καταλαβαίνω σωστά, σημαίνει πως οποιαδήποτε γνωστή θρησκεία είναι ανεκτή και προστατεύεται από το νόμο, σωστά; Άρα ο νόμος προστατεύει τον Δωδεκαθεϊστή που θα κάνει μήνυση στον Χριστιανό που έβρισε το Δία, ή ακόμη και τον Σατανολάτρη που κάνει μήνυση στον Χριστιανό που έβρισε τον Σατανά, έτσι; Χμμμ... Δεν ξέρω, νομίζω πως ακόμα κι εδώ δεν γίνεται αρκετά σαφές, αν και η παραδοχή πως ο κάθε ένας μπορεί να πιστεύει όποια θρησκεία θέλει σαφώς βοηθά.

Θα ήθελα ωστόσο να μείνουμε λίγο στα "χρηστά ήθη". "Η άσκηση της λατρείας δεν επιτρέπεται να προσβάλλει τη δημόσια τάξη ή τα χρηστά ήθη." Εάν θυμάμαι σωστά, αν και μπορεί να κάνω και λάθος, οπότε παρακαλώ να με διορθώσετε, στη δημόσια τάξη περιλαμβάνεται και η κοινή ησυχία. Οι καμπάνες της εκκλησίας αποτελούν διατάραξη της κοινής ησυχίας; Δεν γνωρίζω, όποιος ξέρει πέντε πράματα παραπάνω ας μου πει. Τα χρηστά ήθη, όμως, και το τι τα προσβάλλει, πώς καθορίζεται; Ένας Μουσουλμάνος που προσκυνά τον Αλλάχ δημόσια αποτελεί προσβολή των χρηστών ηθών; Μια Δωδεκαθεϊστική τελετή σε έναν αρχαίο ναό αποτελεί προσβολή των χρηστών ηθών; Φυσικά αυτές οι πράξεις θα προσβάλλουν πάρα πολλούς Χριστιανούς, οι οποίοι μπορούν ανετότατα να επικαλεστούν τα χρηστά ήθη για να εμποδίσουν κάθε μη Χριστιανική τελετή. Θα μπορούσε όμως να επικαλεστεί το ίδιο και μια ομάδα κάποιας άλλης θρησκείας για να εμποδίσει μια Χριστιανική τελετή; Δεν ξέρω, αλλά θα έλεγα πως όχι, για έναν απλούστατο λόγο. Επειδή θα ήταν μειονότητα. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως τα χρηστά ήθη καθορίζονται από την πλειοψηφία. Ίσως να είναι σωστό αυτό, αλλά κατά πόσο θα ήταν σωστό να πρέπει να γίνει δημοψήφισμα κάθε φορά που θέλει ένας μη Χριστιανός να τιμήσει τον Θεό του; Δεν θα ήταν λίγο σαν να ψηφίζουν τρεις λύκοι και ένα πρόβατο για το ποιός, ποιός ποιός θα φαγωθεί, οε οε οε οε; Με άλλα λόγια, είναι δίκαιο κάτι τέτοιο;

Και μην ξεχνάμε την τελευταία φράση, η οποία ίσως και να καθορίζει όλα όσα ειπώθηκαν, και να λύνει όλες μου τις απορίες.

Παράθεση:
Ο προσηλυτισμός απαγορεύεται.


Παράθεση:
Προσηλυτισμός ονομάζεται η προσπάθεια παρακίνησης ατόμων να υιοθετήσουν συγκεκριμένες απόψεις, και κυρίως θρησκευτικές αξίες. H λέξη προέρχεται ετυμολογικά από το "προς" και το "έρχομαι". Αν και ιστορικά χρησιμοποιήθηκε στην Καινή Διαθήκη για να περιγράψει τον εκχριστιανισμό των παγανιστών, σήμερα χρησιμοποιείται για να περιγράψει γενικότερα τις προσπάθειες άλλων θρησκειών να διαμορφώσουν τα πιστεύω ενός ατόμου, θρησκευόμενου ή μη, ώστε να υιοθετήσει την αντίστοιχη θρησκεία. Ο όρος έχει αρνητική σημασία και περιγράφει κυρίως τις βίαιες (σωματικά ή πνευματικά) προσπάθειες που χρησιμοποιούνται για να μεταπεισθεί ένα άτομο.

Το Σύνταγμα της Ελλάδος στο άρθρο 13 παράγραφος 2 απαγορεύει τον προσηλυτισμό χωρίς να εξαιρεί τον χριστιανισμό και την ελληνική ορθόδοξη εκκλησία, γεγονός που δημιουργεί μια σύγκρουση τόσο με τις πρακτικές της εκκλησίας όσο και με τις πρακτικές του κοινωνικού περιβάλλοντος κατά την διάρκεια της βρεφικής και παιδικής ηλικίας ενός ατόμου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα δια της βίας εξαναγκασμού σε συμμετοχή θρησκευτικών μυστηρίων είναι η βάφτιση. Κανείς δεν έχει ποτέ ρωτηθεί εάν θέλει να βαφτιστεί ούτε έχει ποτέ συναινέσει για την συμμετοχή του σε θρησκευτικό μυστήριο στην ηλικία του ενός έτους.


ΠΗΓΗ: Βικιπαίδεια

Σαφέστατο φαντάζομαι. Κι όμως, δυστυχώς ή ευτυχώς, υπόκειται και ο όρος "προσηλυτισμός" σε υποκειμενική ερμηνεία. Έχω ρωτήσει Χριστιανούς για το θέμα, και η απάντησή τους είναι, εν μέρει, αποστομωτική. Μου απάντησαν πως με τη βάφτιση και τις θρησκευτικές τελετές δεν προσηλυτίζουν το παιδί, αλλά το σώζουν. Συνέχισαν λέγοντας πως με τη λογική που ακολουθώ, και το να σώσω ένα παιδί από ένα αυτοκίνητο που πάει να το πατήσει θα παραβίαζε την προσωπική του ελευθερία. Για τους μη θρησκευόμενους τα παραπάνω θεωρούνται βλακείες, αλλά οι Χριστιανοί τα πιστεύουν πραγματικά, και θεωρούν κίνδυνο για την ψυχική υγεία του παιδιού τους να μην είναι βαφτισμένο ή να μην ασπάζεται τον Χριστιανισμό. Από αυτή την άποψη, αν και εξακολουθώ να μη συμφωνώ με τα πιστεύω τους, πρέπει να ομολογήσω πως τους καταλαβαίνω. Και ακόμα χειρότερα, ίσως εάν προσπαθήσω να τους μεταπείσω, να είμαι εγώ ο ένοχος προσηλυτισμού.

Το θέμα είναι πολύπλοκο και σηκώνει πολλή συζήτηση, ειδικά τα όσα αναφέρω περί προσηλυτισμού, και για αυτό άνοιξα αυτό το topic. Για να συζητήσουμε επί του θέματος, και να δούμε τις απόψεις του κάθε ενός, καθώς επίσης και να μας διαφωτίσει όποιος ξέρει κάτι περισσότερο. Ίσως να υπάρχει δικαστικό προηγούμενο που να αποσαφηνίζει κάποια πράγματα, αλλά δεν βρήκα κάτι.

Επίσης, έχω και μια άλλη απορία, ψιλοάσχετη. Ο Σατανισμός, ή αλλιώς η εκκλησία του Σατανά που ίδρυσε ο LaVey, είναι επίσημα αναγνωρισμένη στην Ελλάδα, και ως εκ τούτου προστατευόμενη από το νόμο; Ξέρω πως είναι στην Αμερική, αλλά δεν έχω βρει κάποια πληροφορία επί του θέματος. Όποιος ξέρει ας κάνει ένα καλό και ας μας πει.

_________________

"Ο εχθρός που νικάς παραμένει εχθρός σου. Ο εχθρός που πείθεις γίνεται φίλος σου."
Όταν οι αετοί πετούν ψηλά, η κοτσυλιά πονάει!
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Itachi_kun1990
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Σεπ 27, 2012 2:54 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.LoRD :: :: ANiME.LoRD ::

Συμμετέχει από: 17 Δεκ 07 Δημοσιεύσεις: 3134 Τόπος: Θεσσαλονίκη Τώρα Βλέπω: Naruto,One piece,toriko,hunterXhunter,buddy complex,space dandy και πολλά ακόμα
Kain απο όσο ξέρω σε εμάς η εκκλησία του σατανά δε είναι προστατευόμενει και υπάρχουν και περιπτώσεις που είναι υπο διωγμό, ανεπίσημα στάνταρ αλλά ακόμα δε ξέρω αν είναι και επίσημα

_________________
oruka karu ota tatoyito, koro noreo koros taka. urame, nikume, soste mini kouiki oni mai. nigete, nigete sein shiomi tsokumai. soste itsu kara, oreta nazi omote oreno mai koi
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger MSN Messenger
GT4md
Δημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 10, 2012 4:35 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.LoRD :: :: ANiME.LoRD ::

Συμμετέχει από: 18 Ιούλ 07 Δημοσιεύσεις: 2525 Τώρα Βλέπω: OnePiece, Urusei Yatsura, Bleach, Dream Eater Merry
Εγώ πιστεύω ότι ο καθένας μπορεί να κάνει κριτική για κάθε θρησκεία με σεβασμό μπροστά στον οιοδήποτε συνομιλητή του (δεν ξέρεις τι τρέλα καβαλάει ο καθένας) έχοντας μια σφαιρική γνώση για κάθε θρησκεία και οπωσδήποτε αυτοκριτική. Δες τι έγινε με τους μωαμεθανούς που μια ταινία-υπερπαραγωγή προσέβαλε τα πιστεύω τους. Κάποιοι ηλίθιοι δεν καταλαβαίνουν πόσο ‘ιερός’ είναι ο μωαμεθανισμός, αιώνες τώρα. Προσωπικά θα ήθελα ο χριστιανισμός να είναι σεβαστός στο επίπεδο που γράφονται στην ιστορία της Ελλάδας. Δεν θα είχαμε τους σημερινούς προδότες.


Kain έγραψε:
Έχω ρωτήσει Χριστιανούς για το θέμα, και η απάντησή τους είναι, εν μέρει, αποστομωτική. Μου απάντησαν πως με τη βάφτιση και τις θρησκευτικές τελετές δεν προσηλυτίζουν το παιδί, αλλά το σώζουν. Συνέχισαν λέγοντας πως με τη λογική που ακολουθώ, και το να σώσω ένα παιδί από ένα αυτοκίνητο που πάει να το πατήσει θα παραβίαζε την προσωπική του ελευθερία. Για τους μη θρησκευόμενους τα παραπάνω θεωρούνται βλακείες, αλλά οι Χριστιανοί τα πιστεύουν πραγματικά, και θεωρούν κίνδυνο για την ψυχική υγεία του παιδιού τους να μην είναι βαφτισμένο ή να μην ασπάζεται τον Χριστιανισμό

Oi, Kain. Μήπως το δήγμα στην στατιστική σου ήταν μικρο και σου βγήκε λάθος? Μήπως χάθηκες στην μετάφραση? Αυτά είναι σαχλοφανατικες αγράμματες κατσικοχωρικες ιδεολογίες κάποιας παλιάς εποχής. Η βάφτιση με νεράκι είναι συμβολισμός του χριστιανισμού όχι οξύ να φύγει ο διάβολος. Δεν περνάνε χειροπέδες στα μωρά, λάδι βάζουν, ούτε τα καρφώνουν με σκοινιά μαριονέτας και από πάνω δεμένα σε σταυρό. Η χειραγώγηση ενός παιδιού δεν είναι αποτέλεσμα καμίας θρησκείας στον κόσμο.

Όταν φτάσει σε ηλικία ένα παιδί που κάνει την επανάσταση του (συνήθως από το λύκειο) έχει την απόλυτη ελευθερία να πιστεύει ο τι γουστάρει, για τον κόσμο, τους ανθρώπους, τις θρησκείες κτλ. Αν συνεχίσει να είναι χριστιανός και μετά την ενηλικίωση θα είναι από επιλογή του και μόνο. Δεν πιστεύω ότι θα πετάξει κανένας χριστιανός το λιβανιστήρι στο κεφάλι κάποιου άλλου χριστιανού που ανακάλυψε ότι ο ίδιος είναι ο θεός, χμμμμ...

Το σουνέτι, ο χορός τον ινδιάνων, να σφάξουμε γίδα σε πεντάλφα και άλλα τέτοια που βαφτίζουν στο όνομα της θρησκείας τους και διδάσκουν τα πιστεύω τους στα παιδιά τους είναι o.k... στα δικά μας καταπατάμε την ελευθερία τους και τα κάνουμε έρμαια τις πίστης και παπάδων που κλέβουν, βιάζουν, σεξοδιαστροφές, οιιι τέτοια διαφθορά πουθενά αλλού.

_________________

I'm Everything and Nothing. The Reality Refuse my Existence. I am a DRAGON
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Kain
Δημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 12, 2012 9:30 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.oNe :: :: ANiME.oNe ::

Συμμετέχει από: 13 Δεκ 03 Δημοσιεύσεις: 709
http://www.lifo.gr/now/society/17603
http://www.lifo.gr/team/ekei/33014


Η υπόθεση της επίμαχης παράστασης.


Η Ελλάδα του 21ου αιώνα, κυρίες και κύριοι.
Η γενέτειρα της Δημοκρατίας και της Σάτιρας.
Η χώρα που έδωσε τον Αριστοφάνη και τον Διογένη.

Να τη χαιρόμαστε.

_________________

"Ο εχθρός που νικάς παραμένει εχθρός σου. Ο εχθρός που πείθεις γίνεται φίλος σου."
Όταν οι αετοί πετούν ψηλά, η κοτσυλιά πονάει!
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
GT4md
Δημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 12, 2012 6:54 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.LoRD :: :: ANiME.LoRD ::

Συμμετέχει από: 18 Ιούλ 07 Δημοσιεύσεις: 2525 Τώρα Βλέπω: OnePiece, Urusei Yatsura, Bleach, Dream Eater Merry
Ας περιμένουμε να ακουστούν οι γνώμες κάθε πλευράς. Ακόμα φρέσκο είναι.

_________________

I'm Everything and Nothing. The Reality Refuse my Existence. I am a DRAGON
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
kabez
Δημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 17, 2012 10:56 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.LoRD :: :: ANiME.LoRD ::

Συμμετέχει από: 12 Νοέ 04 Δημοσιεύσεις: 3238 Τόπος: borderguard
Εμενα παντως μου αρεσει το ακρως ιδιοφυεστατο και αινστανιο επιχειρημα "αν τα κανανε αυτα στο βορειοανατολικο ουγκανισταν, τωρα θα τους ειχαν κοψει τα χερια με lightsaber"

Cool

_________________
"Whoever fights monsters should see to it that in the process he does not become a monster.
And when you stare into the abyss the abyss stares back at you"

Friedrich Nietzsche

http://www.animeplanet.gr/425_blue_submarine_no6.html

.



-
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
dimit
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Νοέ 08, 2012 6:57 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: r00k ::

Συμμετέχει από: 07 Νοέ 12 Δημοσιεύσεις: 7
το θεμα δεν ειναι μονο αισθετικη αλλα και ελευθερια..χωρις ελευθερια δεν υπαρχει τεχνη
και
μερικες φορες η τεχνη προσβαλει τα πιστευω των αλλων αλλα μπορω να κανω κριτικη οπου θελω!
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 2 από 2
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης