Το ξέρατε ότι kaku σημαίνει γράφω;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Σελίδα 1 από 1
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    Asian Movies & TV Shows    Sunflower
sinkazama82
Δημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 29, 2012 3:48 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator:: ::Moderator::

Συμμετέχει από: 26 Απρ 04 Δημοσιεύσεις: 290 Τόπος: salonica
Ουσιαστικά επρόκειτο για την πρώτη αμιγώς κοινωνική κορεάτικη παραγωγή που θα παρακολουθούσα, οπότε ήμουν πραγματικά περίεργος για το αν θα έφτανε το επίπεδο των προσφάτων αριστουργημάτων της χώρας (Mother, I saw the devil, The chaser κτλ). Τελικώς το Sunflower περιείχε όλα αυτά τα στοιχεία που κάνουν ένα φιλμ του είδους πραγματικά ενδιαφέρον (δράμα, χιούμορ, λίγο ρομάντσο, μία αποκάλυψη,δακρύβρεχτο τέλος) συν τα πλέον χαρακτηριστικά στοιχεία του κορεάτικου κινηματογράφου (αίμα, βία ενδοοικογενειακή και μη, εκδίκηση κτλ).Ας το δούμε όμως αναλυτικά.

O Tae Sik στην εφηβεία του, ήταν ένας αλήτης, ο οποίος, όντας εξαιρετικά δυνατός, περνούσε την ώρα του μπλέκοντας συνεχώς σε καυγάδες, μαζί με τους δύο παρατρεχάμενους του, Yang Ki και Chang Mu. Εκείνη την περίοδο αρχηγός της μαφίας στην περιοχή ήταν ο Choi Dopil, ο οποίος προσπαθούσε, μάταια, να θέσει τον Tae Sik, υπό τον έλεγχο του. Στην τελευταία του προσπάθεια, ο ίδιος μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας, του επιτέθηκαν, με σκοπό να τον σκοτώσουν. Κατά τη διάρκεια του καυγά όμως, εκείνος, αν και ήταν μόνος εκείνη την ώρα, τραυμάτισε σοβαρά έναν, εν ονόματι Byung Jin και σκότωσε έναν άλλο, από τους επιτιθέμενους του. Αποτέλεσμα ήταν η φυλάκιση του και η διάλυση της ομάδας του Choi Dopil.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη φυλακή και ενώ όλοι περίμεναν από τους Yang Ki και Chang Mu να αναλάβουν την περιοχή, έκανε την εμφάνιση του ένας άλλος μαφιόζος, ο Cho Pansu, ο οποίος με τη βοήθεια του Byung Jin, ανάγκασε τους δύο να γίνουν μέλη της δικής του συμμορίας και απέκτησε ουσιαστικά τον έλεγχο της περιοχής.

Δέκα χρόνια μετά, ο Tae Sik αποφυλακίζεται με αναστολή, έχοντας αλλάξει ριζικά τον χαρακτήρα του. Αποφασίζει να μείνει μαζί με την ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Sunflower, Duck Ja και την κόρη της Hee Ju, εργαζόμενος εκεί, ενώ παράλληλα προσπαθεί να πετύχει κάποιους στόχους για τη ζωή του, τους οποίους έχει γράψει σε ένα μικρό σημειωματάριο.

Την περίοδο όμως εκείνη, ο Cho Pansu έχει εκλεγεί μέλος του δημοτικού συμβουλίου και έχει βάλει ως σκοπό του την ανέγερση ενός νυχτερινού club,με την επωνυμία Oracle, καθώς και ενός εμπορικού κέντρου, στην περιοχή που βρίσκεται και το Sunflower. Για το λόγο αυτό έχει αναθέσει στους Yang Ki και Chang Mu, να αναγκάσουν την Duck Ja να πουλήσει το εστιατόριο, παρά την θέληση της, με έπαθλο για όποιον τα καταφέρει τον έλεγχο του Oracle. Όπως καταλαβαίνετε, η άφιξη του Tae Sik περιπλέκει τα πράγματα σε πολύ μεγάλο βαθμό. Το πως όμως, θα σας αφήσω να το παρακολουθήσετε μόνοι σας.

Σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας ο Kang Seok Beom, ο οποίος, αν και χρησιμοποιεί μία αρκετά συνηθισμένη βάση για την ιστορία του, την αποδίδει με τέτοιο τρόπο, ώστε να φαίνεται ξεχωριστή. Δεν αποφεύγει τις υπερβολές, με αποκορύφωμα την σκηνή του τέλους, σε γενικές γραμμές όμως, είναι αρκετά ρεαλιστής, στοιχείο πολύ σημαντικό για φιλμ του είδους. Συνοψίζοντας, μπορούμε να πούμε πως κάνει πολύ καλή δουλειά στον πρώτο τομέα και μέτρια στον δεύτερο.

Ως Tae Sik, o Rae Won Kim, του οποίου η απόδοση αποτελεί μεγάλο ατού της ταινίας. Εξαιρετικά πειστικός είτε υποδυόμενος έναν συνεσταλμένο, μετανιωμένο χαρακτήρα, στο μεγαλύτερο μέρος του φιλμ, είτε έναν οργισμένο κακό, στο υπόλοιπο, χωρίς μάλιστα να έχει πολλές ατάκες, γεγονός που θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο. Ιδιαίτερα διασκεδαστικές οι σκηνές που παίζει με την αδερφή του.
Δεν είναι αριστούργημα, αλλά είναι μια πολύ καλή ταινία, την οποία πιστεύω θα ευχαριστηθούν όλοι όσοι απολαμβάνουν τα κοινωνικά φιλμ. Η ποιότητα πάντως του κορεατικού κινηματογράφου εξακολουθεί να με εκπλήσσει.


Για μια ελαφρώς πιο αναλυτική περιγραφή εδώ:
http://sin-kazama.blogspot.com/2012/02/sunflower.html
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος ICQ Αριθμός

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης