Το ξέρατε ότι fushigi σημαίνει κατάπληξη;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Σελίδα 1 από 1
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    Asian Movies & TV Shows    My grandpa
sinkazama82
Δημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 28, 2011 11:23 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator:: ::Moderator::

Συμμετέχει από: 26 Απρ 04 Δημοσιεύσεις: 290 Τόπος: salonica
Ακόμα μία ταινία στο γνώριμο ιαπωνικό στυλ, το οποίο όσοι παρακολουθείτε αυτό το blog θα έχετε μάθει πλέον απ'έξω κι ανακατωτά. Με μόνη διαφορά όμως, πως αυτή τη φορά έχουμε και δράση, ενώ και το μοτίβο του κάποιος-από-τα-παλιά-επιστρέφει-για-να-λύσει-όλα-τα-προβλήματα, σίγουρα κάνει το My grandpa πολύ πιο εύκολο να το παρακολουθήσει κάποιος, από τους υπόλοιπους τίτλους του είδους. Ας το δούμε όμως πιο αναλυτικά.

Το σενάριο, το οποίο βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Yasutaka Tsutsui έχει ως εξής: H Godai Tamako είναι μια τυπική δεκατριάχρονη, η οποία κατοικεί μαζί με τους γονείς της και τη γιαγιά της, με μόνο ίσως ουσιαστικό πρόβλημα στη ζωή της, κάποιες συμμαθήτριες και συμμαθητές, οι οποίοι της κάνουν τη ζωή δύσκολη.

Τα πράγματα όμως αλλάζουν, με την αποφυλάκιση του παππού της, Godai Kenzo, ο οποίος βρισκόταν στην φυλακή, για τον φόνο ενός Yakuza και την εγκατάσταση του στο σπίτι της οικογένειας. Αρχικά η γιαγιά της αποχωρεί, μιας και δεν θέλει να τον συναντήσει, οι γονείς της, των οποίων η σχέση ήταν ήδη τεταμένη, συγκρούονται για την παραμονή του, ενώ και η ίδια πέφτει θύμα προσβολών, από μαθητές του σχολείου, για τον δολοφόνο παππού της.

Στη συνέχεια όμως, όταν παρακολουθεί τον τρόπο που λύνει το θέμα με τα προβλήματα της στο σχολείο, καθώς και την σχεδόν καθολική αγάπη των κατοίκων της περιοχής προς το πρόσωπο του, αλλάζει και αυτή τη στάση της απέναντι του και σιγά σιγά τον αποδέχεται ως μέλος της οικογένειας της. Και ενώ τα πράγματα φαίνονται να ομαλοποιούνται, το παρελθόν του Kenzo, έρχεται ξανά στην επιφάνεια και όχι για καλό. Τα υπόλοιπα θα σας αφήσω να τα παρακολουθήσετε μόνοι σας.

Σκηνοθέτης της ταινίας, ο βετεράνος Yoichi Higashi, ο οποίος όταν δούλευε την ταινία ήταν ήδη 69 ετών, γεγονός που θεωρώ ότι τον βοήθησε στο να βρει χημεία με τον επίσης βετεράνο πρωταγωνιστή του. Κατά τ' άλλα, όπως είπαμε και παραπάνω, κλασική ιαπωνική σκηνοθεσία, η οποία όμως εμπλέκοντας και το θέμα της Yakuza, προσφέρει και μερικές σκηνές δράσης, κάνοντας την συγκεκριμένη να ξεχωρίζει ελαφρώς. Μόνη μου ένσταση, μια σκηνή όπου η Tamako αιωρείται μαζί με την καρέκλα της για λίγα δευτερόλεπτα, κάτι που μοιάζει εντελώς εκτός του γενικότερου ύφους του τίτλου. Μικρό το κακό όμως.

Ως Godai Kenzo, ο Bunta Sugawara, ο οποίος παίζει άψογα τον ρόλο του, του οποίου η δυσκολία έγκειται στο να είναι κάποιος τόσο χαρισματικός σε τέτοια ηλικία. Έτσι ο Go Ken, όπως τον φώναζαν από παλιά οι κάτοικοι της περιοχής, είναι δυνατός, ωραίος, πλούσιος, σοφός, δημοφιλής και γενικότερα καλός άνθρωπος, αγγίζοντας συχνά τα όρια του ήρωα. Ίσως σε κάποιο βαθμό, ο σκηνοθέτης, λόγω κυρίως της ηλικίας του, να ήθελε να δείξει αυτό ακριβώς το πράγμα, πως μπορεί κάποιος να αφήσει πίσω του τα λάθη του παρελθόντος και να γίνει ένας άξιος, από όλες τις πλευρές, άνθρωπος, ακόμα και στα γεράματα του. Εφόσον αυτός ήταν ο απώτερος σκοπός του, τότε βρήκε τον κατάλληλο ηθοποιό να τον ενσαρκώσει.

Ως Godai Tamako, η Satomi Ishihara, η οποία για την ηλικία της παίζει αρκετά καλά, παρουσιάζοντας με αρκετή πειστικότητα μια πλειάδα συναισθημάτων, με αποκορύφωμα την οργή σε στυλ Yakuza, που εμφανίζει από το πουθενά σε μία σκηνή. Εμφανισιακά είναι ακριβώς το στυλ το οποίο λατρεύουν οι Ιάπωνες, οπότε θεωρώ δεδομένο πως θα κάνει μεγάλη καριέρα, τουλάχιστον στη χώρα της.

Σε ένα μικρό ρόλο και ο Tadanobu Asano.

Πολύ καλή ταινία γενικότερα, με ατού την σκηνοθεσία, τον πρωταγωνιστή και την χημεία ανάμεσα στους δύο. Την είδα πολύ ευχάριστα και πιστεύω πως το ίδιο θα κάνετε κι εσείς.

Για μια ελαφρώς πιο αναλυτική περιγραφή εδώ:
http://sin-kazama.blogspot.com/2011/12/my-grandpa.html
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος ICQ Αριθμός

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης