Το ξέρατε ότι en σημαίνει γιεν;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Σελίδα 1 από 1
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    Asian Movies & TV Shows    Mother
sinkazama82
Δημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 19, 2011 8:58 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator:: ::Moderator::

Συμμετέχει από: 26 Απρ 04 Δημοσιεύσεις: 290 Τόπος: salonica
Οφείλω να ομολογήσω πως, αν και ουσιαστικά το μεγάλο μου πάθος είναι ο ιαπωνικός κινηματογράφος, τα τελευταία χρόνια οι Κορεάτες έχουν ξεφύγει, τουλάχιστον από άποψη σεναρίων, με ταινίες όπως τα Chaser, No mercy και I saw the devil, οι οποίες ήταν πραγματικά συγκλονιστικές. Στην ίδια κατηγορία ανήκει και το Mother, το οποίο έχει επίσης να προσφέρει και μια καταπληκτική ερμηνεία από την πρωταγωνίστρια του, κατά πάσα πιθανότητα την πιο εντυπωσιακή που έχω δει απο γυναίκα ηθοποιό σε κορεάτικη ταινία. Ας το δούμε όμως αναλυτικά.

Το σενάριο λοιπόν έχει ως εξής: H "Μητέρα" (μιας και το κανονικό της όνομα δεν αναφέρεται καθόλου στην ταινία) είναι μια χήρα, η οποία ζει μαζί με τον διανοητικά ανάπηρο γιο της, Do Joon. Για να συντηρήσει και τους δυο τους πουλάει φαρμακευτικά βότανα, ενώ εξασκεί και τον βελονισμό, αν και παρανόμως, χωρίς να κατέχει δηλαδή άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Ο γιος της, περνάει την περισσότερη ώρα του κάνοντας παρέα με τον Jin Tae, το "ρεμάλι" της περιοχής, ο οποίος συχνά τον εκμεταλλεύεται και τον μπλέκει σε μπελάδες, προς μεγάλη δυσαρέσκεια της "Μητέρας" .

Μια μέρα, μία μαθήτρια γυμνασίου βρίσκεται δολοφονημένη, στην οροφή ενός εγκαταλελειμμένου σπιτιού, μισοκρεμασμένη από τα κάγκελα. Η τοπική αστυνομία, η οποία παρουσιάζεται σε μεγάλο βαθμό ανέτοιμη να αντιμετωπίσει μια τέτοια υπόθεση, συλλαμβάνει ως ένοχο τον Do Joon, χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαρές ενδείξεις για την ενοχή του και κατά την ανάκριση, του αποσπούν ομολογία, ουσιαστικά εξαπατώντας τον. Εκείνη, μη μπορώντας να πιστέψει την ενοχή του γιου της, στρέφεται αρχικά σε έναν μεγαλοδικηγόρο της περιοχής, ο οποίος όμως φαίνεται να μην ασχολείται σοβαρά με την υπόθεση, ενώ παράλληλα αρχίζει και τις δικές της έρευνες για τον πραγματικό δολοφόνο, ξεκινώντας από το προφίλ του θύματος. Τα υπόλοιπα θα σας αφήσω να τα παρακολουθήστε μόνοι σας, μιας και οι ανατροπές στο σενάριο είναι συνεχείς.

Εκπληκτική σκηνοθεσία από τον Bong Joon Ho, ο οποίος υπογράφει, όπως πάντα, και το σενάριο. Μου άρεσε ιδιαίτερα ο τρόπος που χρησιμοποιεί το χιούμορ στη διάρκεια του φιλμ, με αποτέλεσμα να θυμίζει αρκετές φορές μαύρη κωμωδία, ενώ εξίσου εντυπωσιακές είναι τόσο η ανάπτυξη των χαρακτήρων, όσο και η εξέλιξη της πλοκής.

Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στις σκηνές έναρξης και λήξης της ταινίας, οι οποίες είναι πραγματικά όμορφες με έναν ασυνήθιστο τρόπο (θα καταλάβετε τι εννοώ όταν τις δείτε), ενώ πολύ δυνατή είναι και η σκηνή με την εμφάνιση της "Μητέρας", στην κηδεία του νεκρού κοριτσιού.

Ως "Μητέρα", η εκπληκτική Kim Hye Ja, η οποία αποδεικνύει, σχεδόν στα 70 της, πως το ταλέντο στην υποκριτική δεν γνωρίζει ηλικίες. Φανταστική απόδοση και μάλιστα σε έναν πολύ απαιτητικό ρόλο, γεγονός που αποδεικνύεται και από τα πολυάριθμα διεθνή βραβεία που έλαβε για την ταινία. Δεν θέλω να πω περισσότερα, θα καταλάβετε τι εννοώ όταν την δείτε.

Ως Do Joon, ο Won Bin, ο οποίος έχει επίσης πολύ καλή απόδοση σε έναν αρκετά δύσκολο ρόλο, όμως σίγουρα επισκιάζεται από την παρουσία της Kim Hye Ja.

Όπως καταλαβαίνετε, ουσιαστικά πρόκειται για αριστούργημα, οπότε δείτε το με οποιοδήποτε κόστος.

Για μια ελαφρώς πιο αναλυτική περιγραφή εδώ:
http://sin-kazama.blogspot.com/2011/12/mother.html
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος ICQ Αριθμός

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης