Το ξέρατε ότι chikara σημαίνει δύναμη,ενέργεια,ισχύς;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Σελίδα 1 από 1
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    Asian Movies & TV Shows    Dear doctor
sinkazama82
Δημοσιεύθηκε: Τρι Νοέ 22, 2011 6:39 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator:: ::Moderator::

Συμμετέχει από: 26 Απρ 04 Δημοσιεύσεις: 290 Τόπος: salonica
Μιας και προσφάτως ασχολήθηκα εκτενώς με τα διάφορα κινηματογραφικά βραβεία που λαμβάνουν χώρα στην Ιαπωνία (PIA, Japanese Academy, Nikkan Sports, Blue Ribbon, Yokohama, Kinema Junpo, Mainichi, Hochi ), αποφάσισα να ρίξω μια ματιά στους νικητές τους, ξεκινώντας από την παρούσα, η οποία, το 2010, κέρδισε πολυάριθμα βραβεία σε όλα τα παραπάνω.

Ουσιαστικά πρόκειται για μία από αυτές τις ταινίες, τις οποίες λατρεύουν οι Ιάπωνες, δηλαδή κοινωνική με θέμα την καθημερινή ζωή, γλυκόπικρη ιστορία με ισόποσες δόσεις χιούμορ και δράματος και αργή εξέλιξη χωρίς ιδιαίτερη δράση. Κατά τα άλλα το Dear Doctor, έχει εξαιρετική σκηνοθεσία, πολυ καλές ερμηνείες από το σύνολο των ηθοποιών του και εκπληκτική φωτογραφία. Ας το δούμε όμως αναλυτικά.

Ο Keisuke Soma είναι ένας τελειόφοιτος της ιατρικής, ο οποίος διορίζεται ως εκπαιδευόμενος σε ένα απομακρυσμένο αγροτικό χωριό. Εκεί γνωρίζει τον μόνιμο γιατρό της περιοχής, δρ Osamu Ino, ο οποίος φαίνεται να γνωρίζει τα πάντα για όλους τους κατοίκους του χωριού, όπου θεωρείται τοπικός ήρωας. Άμεση βοηθός του είναι μία νοσοκόμα, η Akemi Ohtake, η οποία έχει πείρα στα επίγοντα περιστατικά και είναι γενικότερα πολύ ικανή στη δουλειά της και ο Masayoshi Saimon, ο οποίος είναι ιατρικός επισκέπτης.

Και ενώ o Keisuke, του οποίου ο πατέρας διευθύνει ένα νοσοκομείο στο Tokyo, αρχικά θεωρούσε την δουλειά κατώτερη των δυνατοτήτων του, στη συνέχεια ενθουσιάζεται με τον τρόπο, με τον οποίο λειτουργεί ο δρ Ino, μαθαίνοντας ουσιαστικά έναν τρόπο προσέγγισης των ασθενών, τον οποίο δεν θα μπορούσε ποτέ να συναντήσει στα μεγάλα νοσοκομεία της πόλης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί μια γυναίκα του χωριού, η Kaduko Torikai, η οποία υποφέρει από έλκος, αλλά αρνείται να εξεταστεί από τον γιατρό, παρά μόνο ακούει τις συμβουλές της κόρης της, η οποία είναι γιατρός στο Tokyo. Εκείνος όμως, μέσω της πονηριάς και της ευγένιας του καταφέρνει να την πλησιάσει.

Και ενώ όλα φαίνονται να κυλούν καλά, ένα μυστικό έρχεται στην επιφάνεια, το οποίο φέρνει κυριολεκτικά τα πάνω κάτω. Τα υπόλοιπα θα σας αφήσω να τα παρακολουθήσετε μόνοι σας.

Σκηνοθέτης, σεναριογράφος και συγγραφέας του βιβλίου πάνω στο οποίο βασίστηκε το φιλμ, η Miwa Nishikawa, η οπία κάνει πραγματικά καλή δουλειά και στους δυο τομείς, προεξαρχόντως βέβαια της σύλληψης του χαρακτήρα του δρ Ino, ο οποίος είναι και αυτός που ουσιαστικά κάνει την ταινία να ξεχωρίζει από τις πολλές του είδους που κυκλοφορούν στην Ιαπωνία. Πρόκειται για την καλύτερη δουλειά της μέχρι σήμερα, από μία σκηνοθέτη, η οποία βελτιώνεται συνεχώς. Ανυπομονώ να παρακολουθήσω τις επόμενες δουλειές της.

Ως δρ Osamu Ino, ο Tsurube Shofukutei, ο οποίος για πρώτη φορά στην καριέρα του, η οποία είχε ξεκινήσει από το 1983, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και αποδεικνύει πως είναι μια τιμή, η οποία καθυστέρησε πολύ. Η απεικόνιση μιας ευρείας γκάμας συναισθημάτων είναι πραγματικά εκπληκτική, χωρίς μάλιστα τις συνήθεις υπερβολικές αντιδράσεις που συνηθίζουν οι Ιάπωνες ηθοποιοί. Αναμφίβολα από τα ατού της ταινίας.

Ως Keisuke Soma, ο Eita, ο οποίος έχει σαφέστατα δευτερεύων ρόλο, τον οποίο όμως αποδίδει αρκετά καλά, χωρίς όμως να αποτελεί σημείο αναφοράς. Εξυπηρετεί το χαρακτήρα του και αυτό είναι αρκετό για την συγκεκριμένη του εμφάνιση.

Ως Akemi Ohtake, η Kimiko Yo, η οποία αποδεικνύει για μία ακόμα φορά πόσο καλή είναι σε δευτερεύοντες ρόλους, μετά το Departures.

To ίδιο συμβαίνει και με την Κaoru Yachigusa, η οποία υποδύεται την Kaduko Torikai με εξίσου μεγάλη επιτυχία.

Γενικότερα το επιτελείο των ηθοποιών αποδίδει πάρα πολύ καλά, εξού και τα πολυάριθμα βραβεία που κέρδισαν όλοι τους.
Ειδική μνεία πρέπει να γίνεi και στην κινηματογράφιση του Katsumi Yanagizima, μας δίνει μερικά πραγματικά όμορφα πλάνα.

Συνοψίζοντας μπορούμε να πούμε πως το Dear Doctor, είναι μια πάρα πολύ καλή ταινία, σε ένα είδος όμως, το οποίο θεωρώ πως έφτασε στην κορύφωση του με το Departures. Και στη σύγκριση, αν και για λίγο, το Dear doctor είναι κατώτερο κυρίως στον τομέα της ανάπτυξης των χαρακτήρων, γεγονός που σαφέστατα έχει να κάνει και με την πληθώρα τους. Είναι πάντως ένα φιλμ που θα ευχαριστηθούν όλοι, ιδιαίτερα αυτοί που απόλαυσαν και το Departures.

Για μια ελαφρώς πιο αναλυτική περιγραφή εδώ:
http://sin-kazama.blogspot.com/2011/11/dear-doctor.html
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος ICQ Αριθμός

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης