Το ξέρατε ότι jiyuu σημαίνει ελευθερία;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Σελίδα 1 από 1
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    Asian Movies & TV Shows    With beauty and sorrow
sinkazama82
Δημοσιεύθηκε: Τρι Νοέ 08, 2011 9:13 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator:: ::Moderator::

Συμμετέχει από: 26 Απρ 04 Δημοσιεύσεις: 290 Τόπος: salonica
Τώρα τελευταία, αποφάσισα να ασχοληθώ και με τον παλαιότερο, ιαπωνικό κυρίως κινηματογράφο, ώστε να καλύψω και κάποια κενά που έχω, όσο αναφορά την ιστορία του. Έτσι, μετά το Female convict scorpion, του 1972, παρακολούθησα το With beauty and sorrow, του 1965, το οποίο με τράβηξε για τρεις λόγους: Το ότι βασίζεται σε βιβλίο του βραβευμένου με Nobel, Yasunari Kawabata, για τον σκηνοθέτη, Masahiro Shinoda και τον πρωταγωνιστή, So Yamamura. Ας το δούμε όμως πιο αναλυτικά.

Όταν ήταν ακόμα ανερχόμενος συγγραφέας, λίγο πριν την μέση ηλικία, ο Toshio Oki, είχε μια εξωσυζυγική σχέση με μία δεκαεξάχρονη κοπέλα, την Otoko Ueno, η οποία έμεινε έγκυος. Η ιστορία είχε τραγικό τέλος, μιας και το βρέφος γεννήθηκε νεκρό, ενώ και η ίδια νοσηλεύτικε για κάποιο διάστημα σε ψυχιατρική κλινική, μη μπορώντας να ξεπεράσει τα γεγονότα. Προβλήματα αντιμετώπισε και ο ίδιος, μιας και κάποια στιγμή η σύζυγος του έμαθε για το περιστατικό, το οποίο μάλιστα ο ίδιος χρησιμοποίησε ως βάση για το μυθιστόρημα, που τον έκανε ουσιαστικά διάσημο και από τότε η συμπεριφορά της άλλαξε προς το χειρότερο.

Το χρονικό διάστημα που διαδραματίζεται η ιστορία, 24 χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα, ο Oki ταξιδεύει από το Tokyo στο Kyoto, για να συναντήσει ξανά την Otoko.Εκείνη, αν και πλέον είναι επιτυχημένη ζωγράφος, ουσιαστικά δεν ξεπέρασε ποτέ τα γεγονότα του παρελθόντος και πλέον διατηρεί λεσβιακή σχέση με μία πολύ όμορφη μαθήτρια της, η οποία αφού γνωρίζει από κοντά τον Oki, αποφασίζει να πάρει εκδίκηση για τα δεινά που προξένησε στην σύντροφο της, με τον πιο επώδυνο για εκείνον τρόπο. Τα υπόλοιπα θα σας αφήσω να τα παρακολουθήσετε μόνοι σας.

Σκηνοθέτης της ταινίας, ο Masahiro Shinoda, o οποίος σκηνοθετεί με τον ίδιο τρόπο που γράφει ο Kawabata. Αργά, χωρίς εξάρσεις, εστιάζοντας στα συναισθήματα των χαρακτήρων, μέχρι τη βαθύτερη λεπτομέρεια. Είναι βέβαια φανερό πως το όλο στυλ διαφέρει αρκετά από το σημερινό, οπότε ίσως σε πολλούς να φανεί κάπως περίεργο, αν όχι κουραστικό.

Ως Toshio Oki, ο So Yamamura, ο οποίος αποδίδει με συνέπεια έναν ρόλο, ο οποίος απαιτεί προσήλωση σε ένα συγκεκριμένο μοτίβο, πράγμα που μερικές φορές αποδεικνύεται αρκετά δύσκολο για τους ηθοποιούς. Δεν είναι ο καλύτερος ρόλος του αλλά δεν χρειάζεται κιόλας. Σαν επαγγελματίας όμως είναι άψογος.

Δε θα σας αφήσω με αυταπάτες, το With Beauty and sorrow ενδείκνυται μόνο για φανατικούς του ιαπωνικού κινηματογράφου, οπότε ας προσέλθουν μόνο οι οραγματικά πιστοί.

Για μια ελαφρώς πιο αναλυτική περιγραφή εδώ:
http://sin-kazama.blogspot.com/2011/11/blog-post.html
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος ICQ Αριθμός

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης