Το ξέρατε ότι raihousha σημαίνει επισκέπτης;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Σελίδα 1 από 1
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    Asian Movies & TV Shows    Pulse
sinkazama82
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 03, 2011 12:38 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator:: ::Moderator::

Συμμετέχει από: 26 Απρ 04 Δημοσιεύσεις: 290 Τόπος: salonica
Ακόμα ένα αριστουργηματικά σκηνοθετημένο μεταφυσικό θρίλερ, από έναν δημιουργό, ο οποίος έχει ειδικευθεί στο να προβάλλει το είδος, στην αγνότερη μορφή του, χωρίς ακριβά εφέ και σκηνές άσκοπου εντυπωσιασμού, κάνοντας το να φαίνεται ως ανώτερο καλλιτεχνικό δημιούργημα. Ας δούμε όμως περί τίνος πρόκειται.
Το σενάριο, το οποίο είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του σκηνοθέτη, αποτελείται από δύο ιστορίες, οι οποίες εκτυλλίσονται παράλληλα. Η πρώτη, αφορά 4 φίλους, τους Kudo Michi, Sasano Junko, Toshio Yabe και Taguchi, οι οποίοι δουλεύουν σε ένα θερμοκήπιο. Ο τελευταίος, ο οποίος δούλευε σε ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή, εξαφανίζεται για ένα διάστημα, γεγονός που αναγκάζει την Michi να τον αναζητήσει στο διαμέρισμα του. Όταν τον συναντάει, εκείνος δείχνει απόμακρος, ενώ λίγο αργότερα ανακαλύπτει στο διπλανό δωμάτιο τον Taguchi κρεμασμένο, συνειδητοποιώντας πως αυτό που είχε δει πριν λίγο ήταν το φάντασμα του. Αναρωτώμενοι οι τρεις φίλοι για τα αίτια της αυτοκτονίας του φίλου τους, αποφασίζουν να εξετάσουν το πρόγραμμα, το οποίο δούλευε ο Taguchi, όπου ανακαλύπτουν μια φωτογραφία του διαμερίσματος του, όπου στην οθόνη του υπολογιστή καθρεφτίζεται το φάντασμα του.

H δεύτερη έχει για πρωταγωνιστή τον Ryosuke Kawashima, έναν φοιτητή οικονομικών, ο οποίος αποφασίζει να ασχοληθεί με το Διαδίκτυο. Όταν συνδέεται όμως για πρώτη φορά, ο υπολογιστής αυτόματα τον κατευθύνει σε μια σελίδα, η οποία δείχνει εικόνες από ανθρώπους να κάθονται σε σκοτεινά δωμάτια, ενώ λίγο αργότερα του εμφανίζει ένα μήνυμα που αναφέρει "Do you want to meet a ghost?". Εκείνος, έντρομος κλείνει τον υπολογιστή, για να διαπιστώσει λίγο αργότερα, το βράδυ πως έχει ξανασυνδεθεί στην ίδια σελίδα από μόνος του. Την επόμενη μέρα πηγαίνει στο τμήμα πληροφορικής του πανεπιστημίου, όπου η υπεύθυνη, Harue Karasawa, του δίνει συμβουλές για το πως να αποθηκεύσει τη σελίδα, ώστε να μπορέσουν να την ελέγχξουν. Τα υπόλοιπα θα σας αφήσω να τα παρακολουθήσετε μόνοι σας.

Να αναφέρω επίσης, πως υπάρχει μια σαφέστατη αλληγορία στην ταινία, για την αποξένωση των ανθρώπων στις μεγαλουπόλεις, η οποία οδηγεί στην κατάθλιψη και ειδικότερα στην Ιαπωνία, στην αυτοκτονία.

Σκηνοθέτης ο Kiyoshi Kurosawa, σε ένα στυλ, το οποίο ουσιαστικά έχει γίνει σήμα κατατεθέν του, αυτό του αργού τρόμου, το οποίο σαφέστατα έχει επηρεαστεί από το Ring, αλλά τελικώς βαδίζει σε άλλα μονοπάτια, τα οποία εμπλέκουν και το κοινωνικό φιλμ, έστω με τη μορφή αλληγορίας, γεγονός που ουσιαστικά δημιουργεί ένα άλλο είδος ταινίας.

Έχοντας πάντα στο νου μας πως στις ταινίες του Kurosawa τον πρώτο λόγο έχει η ατμόσφαιρα και όχι οι ηθοποιοί, ας περάσουμε να δούμε τους πρωταγωνιστές.

Ως Kodo Michi, η Kumiko Aso, η οποία για την ερμηνεία της κέρδισε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού στα Japanese Professional Awards. Παίζει αρκετά καλά, πράγμα το οποίο, όπως προείπαμε, σημαίνει ότι εξυπηρετεί άριστα την ατμόσφαιρα.

Ως Ryosuke Kawashima, o Haruhiko Kato και ως Harue Karasawa, η Koyuki, για τους οποίους πάνω κάτω ισχύουν τα ίδια με την Kumiko Aso.

Γενικότερα, αν σας άρεσαν τα ιαπωνικά Ring, κατά πάσα πιθανότητα θα σας αρέσουν και οι ταινίες τρόμου του Kurosawa. Αν προτιμάτε το αμερικάνικο στυλ (γρήγορη δράση, εφέ, έντονοι ήχοι κτλ) ψάξτε αλλού.

Για μια ελαφρώς πιο αναλυτική περιγραφή εδώ:
http://sin-kazama.blogspot.com/2011/09/pulse.html
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος ICQ Αριθμός

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης