Το ξέρατε ότι kaku σημαίνει γράφω;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Σελίδα 1 από 1
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    Asian Movies & TV Shows    SPACE BATTLESHIP YAMATO
sinkazama82
Δημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 02, 2011 9:03 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator:: ::Moderator::

Συμμετέχει από: 26 Απρ 04 Δημοσιεύσεις: 290 Τόπος: salonica
Κάποτε, όταν ήμουν μικρός, έβλεπα κυρίως δύο πράγματα: Μεταγλωττισμένα anime και ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Όταν είδα λοιπόν πως στην Ιαπωνία ( που αλλού άλλωστε), έχει κυκλοφορήσει κινηματογραφική μεταφορά του "Υποβρύχιο Κεραυνός", του οποίου τα τρία επεισόδια που προβάλλονταν στην ελληνική τηλεόραση είχα παρακολουθήσει δεκάδες φορές, και μάλιστα πανάκριβη παραγωγή (22 εκατομμύρια δολάρια) πραγματικά ενθουσιάστηκα, ιδιαίτερα αφού παρακολούθησα και το trailer, το οποίο θύμιζε αρκετά Star Wars, στο στήσιμο. Κοιτώντας λίγο αργότερα και τους συντελεστές της ταινίας, το μάτι μου έπεσε στον σκηνοθέτη, Takeshi Yamazaki, ο οποίος ήταν υπέυθυνος για το Always sunset on third street και υπέθεσα πως τίποτα δεν μπορούσε να πάει στραβά. Τελικά, όχι πως δεν την ευχαριστήθηκα, αλλα το αριστούργημα που περίμενα δεν φάνηκε ποτέ. Και αποδείχτηκε για μία ακόμα φορά πως τα blockbuster, ανεξαρτήτως χώρας παραγωγής πάσχουν από τα ίδια συμπτώματα. Πολύς εντυπωσιασμός, λίγη ουσία και τραγικα ηθικά διδάγματα, που για να λέμε και την αλήθεια, μόνο σε ένστολους θα μποροούσαν να έχουν πραγματική απήχηση. Αν πάντως κάποιος παρακάμψει τα τελευταία, και ισχύουν και για αυτόν τα πρώτα, θα τη δει τουλάχιστον ευχάριστα την ταινία. Ας τη δούμε όμως με λεπτομέρειες.

Αρχικά να αναφέρουμε πως πρόκειται για ένα τεράστιο franchize, το οποίο εκτείνεται χρονικά από το 1974 και φτάνει ως τις μέρες μας, περιλαμβάνοντας 3 σειρές, 2 OVA, 7 ταινίες, όλα animated εκτός από την προκείμενη, 3 video games, 1 manga, μεταφορά στις Η.Π.Α και την Αυστραλία ως Starblazers και μεταγλωττίσεις σε πολλές γλώσες του κόσμου. To όλο αυτό μέγεθος αιτιολογεί και το μέγεθος του προϋπολογισμού, ένα αρκετά μεγάλο μέρος του οποίου δαπανήθηκε για τα εκπληκτικά ειδικά εφέ, τα οποία περιλαμβάνουν, σε μεγάλο ποσοστό τους, CGI.

Το σενάριο, το οποίο προϋποθέτει ως ένα βαθμό και μια γενικότερη γνώση του όλου franchise, έχει ως εξής: To 2199 η Γη έχει ερημώσει, εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης ραδιενέργειας στο έδαφος της, η οποία προέρχεται από τους συνεχείς βομβαρδισμούς μιας φυλής εξωγήινων, τους οποίους οι γήινοι ονομάζουν Gamillas. Όσοι άνθρωποι έχουν απομείνει προσπαθούν να επιζήσουν βαθιά μέσα στη Γη. Την ίδια περίοδο, μια προσπάθεια αντεπίθεσης των γήινων δυνάμεων έχει τραγικά αποτελέσματα, με το μεγαλύτερο μέρος του στόλου της να καταστρέφεται από τους Gamillas. Ο κεντρικός ήρωας της ταινίας, Susumu Kodai, πρώην πιλότος του στρατού, ζει αναζητώντας κομμάτια μετάλλων, τα οποία μετά πουλάει στο πολεμικό. Στη διάρκεια μιας εξερεύνησης, ανακαλύπτει μια κάψουλα με ένα μήνυμα από τους εξωγήινους, το οποίο παραδίδει στον κυβερνήτη Jyozo Okita, ο οποίος επιστρέφει με το πλοίο του από την τελευταία μάχη, στην οποία σώθηκε ουσιαστικά από τον αδερφό του Susumu, ο οποίος θυσίασε το σκάφος του για αυτόν το σκοπό.

Λίγο καιρό αργότερα αποκαλύπτεται στους εναπομείναντες ανθρώπους, από την κεντρική διοίκηση του στρατού, πως το μήνυμα στην κάψουλα περιείχε τις συντεταγμένες για ένα σημείο του πλανήτη Iskandar, όπου υπάρχει μια φόρμουλα για την μείωση και τελική εξαφάνιση της ραδιενέργειας από τον πλανήτη. Το τελευταίο πολεμικό διαστημόπλοιο της Γης, το Yamato, το οποίο είναι οπλισμένο με τεχνολογία από τους εξωγήινους, στελεχωμένο από εθελοντές, κυβερνήτη τον Okita, επικεφαλής μαχητικών τον Kodai και καλύτερη πιλότο την διασωθείσα από την τελεταία μάχη Yuki Mori,αναλαμβάνει την αποστολή να φέρει την φόρμουλα πίσω στη Γη. Τα υπόλοιπα θα τα παρακολουθήσετε μόνοι σας.

Σκηνοθέτης της ταινίας, όπως προείπαμε, ο Takeshi Yamazaki, ο οποίος, όπως και οι υπόλοιποι σκηνοθέτες blockbusters, υπηρετεί την δράση και τα εφέ. Τίποτα το συγκλονιστικό, χωρίς όμως να υπάρχουν και πολλές ευκαιρίες για το αντίθετο.

Ως Susumu Kodai, ο Takuya Kimura, ο οποίος είναι επίσης τραγουδιστής, μέλος της ιδιαίτερα δημοφιλούς στην Ιαπωνία boy band, τους Smap. Έχει παίξει, με μεγάλη επιτυχία, σε πολλές δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές, είχε έναν μικρό ρόλο στο 2046, του Wong Kar Wai, ενώ εργάστηκε και ως voice actor για τα anime Trinity blood και Howl's moving castle. Επίσης, έχει πρωταγωνιστήσει στο εξαιρετικό Love and honour, για το οποίο βραβεύτηκε κιόλας. Πολυάριθμα βραβεία έχει λάβει και για τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις. Στο συγκεκριμένο, υποδύεται έναν χαρακτήρα anime, οπότε καταλαβαίνετε...

Ως Okita, o Tsutomu Yamazaki, για τον οποίο είχαμε μιλήσει στο Departures. Στη συγκεκριμένη, ισχύουν τα ίδια με τον Kimura.

Ως Yuki Mori, η Meisa Kuroki, για την οποία είχαμε ξαναμιλήσει στο Crows Zero. Είναι εξαιρετικά δημοφιλής στην Ιαπωνία, όπου εργάζεται ως μοντέλο, τραγουδίστρια και ηθοποιός, κυρίως σε τηλεοπτικές παραγωγές. Πέρα από το προαναφερθέν, την έχω δει και στο εντελώς τραγικό Assault girls. Γενικά σαν ηθοποιός δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά η αλήθεια είναι πως είναι πολύ όμορφη και αυτό εξηγεί πολλά. Επιφυλάσσομαι μέχρι ενός βαθμού, μέχρι να τη δω σε κάποιο πρωταγωνιστικό ρόλο.

Κλείνοντας, όπως είπα και στην αρχή, αν σας αρέσουν οι ταινίες τύπου Star wars, πολύ πιθανό να σας αρέσει και αυτή.

Eλαφρώς αναλυτικότερη παρουσίαση εδώ:
http://sin-kazama.blogspot.com/2011/08/space-battleship-yamato.html
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος ICQ Αριθμός
Labrokratis
Δημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 02, 2011 9:38 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: oBSeRVeR :: :: oBSeRVeR ::

Συμμετέχει από: 06 Φεβ 11 Δημοσιεύσεις: 61 Τόπος: Αθήνα
Μόνο που η ταινία δεν έχει σχέση με το Υποβρύχιο Κεραυνός, αλλά την σειρά StarBlazers, δηλαδή την αμερικανική εκδοχή της σειράς των 3 Season και 6 ταινιών: Space Battleship Yamato.
Στην σειρά εμπλέκεται και ο Leiji Matsumoto, γνωστός και από τα Anime Galaxy Express 999, Captain Harlock και Queen Millennia.
Για την ιστορία, το γενετικό υλικό του αδελφού ενός πρωταγωνιστή της σειράς, θεωρείτε ότι ήταν η βάση της δημιουργίας του Captain Harlock, όπως μπορείτε να δείτε σε ένα Manga του 1975 εδώ:
http://www.veoh.com/watch/v20521694YDmrnfDc

Στην Ελλάδα μεταδόθηκαν οι πρώτες δύο season του Starblazers και η δεύτερη ταινία, με τίτλο: Διαστημόπλοιο Αργώ.
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης