Το ξέρατε ότι yorokobi σημαίνει χαρά;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Σελίδα 1 από 1
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    Sneak Peaks    Special Review: Νιλς Χόλγκερσον
Darcia
Δημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 07, 2007 9:49 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.oNe :: :: ANiME.oNe ::

Συμμετέχει από: 10 Ιούν 05 Δημοσιεύσεις: 782 Τόπος: Θεσσαλονίκη, μεγάλη φραπεδομάνα Τώρα Βλέπω: την τύφλα μου
Τα πνευματικά δικαιώματα για κριτικές anime τα έχει αποκλειστικά το anime.gr. Οποιαδήποτε παράβαση τιμωρείται αυστηρά.Αλλά ας κάνω μια εξαίρεση και ας αφιερώσω στο Animeplanet ένα θέμα για την αγαπημένη μου παιδική σειρά, αγαπητή και σε μυριάδες άλλους που δεν έχουν κόμπλεξ με τα κινούμενα σχέδια.
Μπορεί να είναι ιεροσυλία που θα κάνω μια κριτική για την αγαπημένη μου σειρά. Αλλά αυτό είναι αναγκαίο καθώς άλλο είναι να βλέπεις μια σειρά στα 8 και άλλο στα 28 (πως πέρασε ο καιρός γαμώ....). Ευτυχώς που οι Γάλλοι και οι Γερμανοί φροντίζουν για τις παλιές σειρές (ιδίως οι πρώτοι που στα ανιμε είναι πιο μπροστά από όλους) και έτσι προμηθεύτηκα τη Γαλλική έκδοση από την IDPVIDEO, ψηφιακά επεξεργασμένη με πολύ καλή ποιότητα εικόνας και ήχου (αν και μονοφωνικός).

Για τους γονείς μας οι παιδικές αναμνήσεις ήταν τα παραμύθια στο ραδιόφωνο, αλλά για μένα οι σειρές της δεκαετίας του 80 ήταν από τις ευχάριστες αναμνήσεις (αν και άκουγα και εγώ παραμύθια από κασσέτες).
Ξερω ότι σε ότι αφορά την αρτιότητα της σειράς υπάρχουν και καλύτερες και πολλοί θεωρούν άλλες σειρές τις αγαπημένες τους (παλιότερες και πρόσφατες) που μερικές ούτε τις έχω ακουστά.



Παραγωγής 1980, διάρκειας 52 επεισοδίων, βασισμένη στο διήγημα του 1907 της ιδιαίτερα γνωστής στη χώρα της Σουηδέζας συγγραφέα Selma Lagerloef (1858-1940) που βραβεύτηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1909 (πρώτη γυναίκα και πρώτη Σουηδέζα που κέρδισε το βραβείο), η σειρά κινουμένων σχεδίων ακολουθεί πιστά τα κεφάλαια του βιβλίου. Το βιβλίο προοριζόταν ως σχολικό βοήθημα για να μάθουν τα παιδιά γεωγραφία. Για αυτό πολλές φορές είναι ιδιαίτερα περιγραφικό και στη μετάφραση στα Αγγλικά κάποια κεφάλαια παραλήφθηκαν. Εκτός από το ανιμε και στη Σοβιετική Ένωση έγινε μια ταινία κινουμένων σχεδίων το 1955 με το ίδιο θέμα, όπως και μια ταινία στη Σουδία το 1962. Η σειρά προβλήθηκε σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Να σημειώσω πως διάβαζα και το βιβλίο μετά από κάθε επεισόδιο ώστε να τα συγκρίνω. Η ιστορία περιληπτικά: Στη Σουηδία του 1900 ο Νιλς, ένας άτακτος, ανυπάκουος και τεμπέλης 14χρονος που βασανίζει τα ζώα, επειδή φέρθηκε άσχημα σε ένα ξωτικό μεταμορφώνεται σε νάνο και αποκτά την ικανότητα να μιλά στα ζώα. Μαζί με το χάμστερ του και τον σπιτόχηνό του Μάρτιν σμίγουν με ένα σμήνος από αγριόχηνες και ο Νιλς πρέπει να βρει τρόπο να επανέλθει όπως ήταν πριν, πετώντας πάνω από τη Σκανδιναβία με τις αγριόχηνες και ζώντας διάφορες περιπέτειες.

Επειδή δε θυμάμαι όλα τα ελληνικά ονόματα για αυτό τα αναφέρω όπως είναι στο βιβλίο. Αν υπάρχει κάποιος που τα θυμάται ας με διαφωτίσει. Να ξέρετε πως όπως συμβαίνει με κάθε διασκευή σειράς από βιβλίο (πχ. Σάρα η Μικρή Πριγκίπισσα, Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Μέρες, Οι 3 Σωματοφύλακες, Τομ Σόγιερ, Το Νησί των Θησαυρών) το βιβλίο είναι καλύτερο. Μερικές σκηνές που είναι λίγο μακάβριες στο βιβλίο αλλάζουν στο ανιμε για να μη σοκάρουν τα παιδιά (πχ στη γιορτή του Κούλανμπεργκ η αλεπού Σμίρε τιμωρείται με κόψιμο του αυτιού, σε ένα άλλο κεφάλαιο ο Νιλς σκοτώνει ένα κοράκι, ο Γκόργκο ο αετός είναι πιο βιαίος και εντελώς διαφορετικός στο βιβλίο, ένα συγκινητικό αλλα θλιβερό κεφάλαιο δε μεταφέρεται καθόλου στη σειρά, τα αδέρφια Όσα και Ματς δεν έχουν τόσο ευχάριστο τέλος όσο στο ανιμε κτλ). Άλλα κεφάλαια πάλι όπως αυτό με τον Τζάρο την πάπια ή το Γκρέυσκιν το ελάφι είναι πολύ καλύτερα στο βιβλίο.




Οσα επεισόδια ακολουθούν τα κεφάλαια του βιβλίου, έστω και προσαρμοσμένα στο επίπεδο μιας παιδικής εκπομπής, τα βρήκα πολύ ωραία. Μετά όμως από το επεισόδιο 33 ακολουθούν κάποια fillers που δείχνουν ότι η σειρά έπρεπε να έχει 39 και όχι 52 επεισόδια. Ωστόσο τα fillers αυτά προσθέτουν ενδιαφέροντες ιστορίες από τη σκανδιναβική λαογραφία. Η συγγραφέας αφιέρωσε αρκετό χρόνο στο να μελετήσει τη χώρα της, τόσο στη φύση όσο και στους ανθρώπους. Το βιβλίο περιέχει και οικολογικά μηνύματα που μερικά μεταφέρονται στη σειρά.
Και το τελευταίο επεισόδιο είναι μακράν το συγκινητικότερο που έχω δει σε οποιαδήποτε σειρά και μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές γενικά βλέποντας τηλεόραση

Ας περάσω τώρα στους χαρακτήρες. Έχω δει πολλές σειρές με ζώα που μιλάνε με ανθρώπινη λαλιά (πχ Ταο-Ταο, Κίμπα το Ασπρο Λιονταρι, Ντίσνεϋ και πολλά καρτούν που δεν θυμάμαι τους τίτλους) αλλά αυτή τη σειρά τα ανθρωπόμορφα ζώα την κάνουν ίσως την καλύτερη στον τομέα αυτό. Ο Νιλς είναι αναγκασμένος για τις σκανταλιές του να πετά με ένα σμήνος από αγριόχηνες μαζί με τον Μάρτιν, τον χήνο του σπιτιού του, που θέλει να αποδείξει στις αγριόχηνες πως οι σπιτόχηνες δεν υστερούν σε τίποτα. Κάθε χήνα έχει και διαφορετικό χαρακτήρα.

Η Άκκα από το Κεμπνεκάιζε, η αρχηγός του σμήνους, είναι μακράν ο καλύτερος χαρακτήρας. Επιβλητική η παρουσία και η σοφία της. Λίγες σειρές για παιδιά έχουν να επιδείξουν τέτοιους χαρακτήρες. Ο Μάρτιν ο χήνος που συνοδεύει τον Νιλς είναι ξεροκέφαλος αλλά και γενναίος εκεί που πρέπει. Οι άλλες αγριόχηνες ποικίλουν επίσης. Επειδή τα ονόματα των αγριόχηνων πάντα τα μπέρδευα (και πως να μην τα μπερδεύεις αν αυτά είναι Ίκσι, Κάκσι, Κόλμι, Νέλγιο, Βίιση και Κούουσι, δηλ. οι πρώτοι έξι φινλανδικοί αριθμοί), απλά θα πω πως ένας είναι ο υπαρχηγός του σμήνους, ο άλλος είναι ο χαζός της παρέας, ο άλλος ο κουφιοκέφαλος και ο δύσπιστος, ενώ για τις θηλυκές υπάρξεις η μια είναι ανεκτική και συμπονετική ενώ η άλλη έχει μανία να φλυαρεί και να τραγουδά παράφωνα.

Στο ανιμε ο Νιλς συνοδεύεται από ένα χάμστερ τον Κάρροτ, που δεν υπάρχει στο βιβλίο, ώστε να υπάρχουν και μερικές εύθυμες στιγμές.



Από τους κακούς υπάρχει η παμπόνηρη αλεπού Σμίρε που θέλοντας να εκδικηθεί τον Νιλς που την γελιοποίησε ξεφεύγοντας στην πρώτη τους συνάντηση, τον κυνηγά στα πέρατα της Σουηδίας και της Λαπωνίας. Στο ανιμε εμφανίζεται πολλές φορές και σε ορισμένα σημεία καταντά κουραστική και γελοία, σε αντίθεση με το βιβλίο που φαίνεται η πονηριά της.

Αργότερα εμφανίζονται ο Γκόργκο ο αετός που από μικρός εγκαταλήφθηκε από τους γονείς του και ανατράφηκε από την Άκκα και έμαθε να συμπεριφέρεται σα χήνα (εκτός από το κακάρισμα) και περιφέρεται με το σμήνος. Βέβαια στο βιβλίο είναι πολύ καλύτερος ο χαρακτήρας αυτός.

Η Ντάνφιν που εμφανίζεται και αυτή αργότερα, είναι μια γαλάζια αγριόχηνα που την σώζει ο Μάρτιν από βέβαιο θάνατο (στο βιβλίο αποκαλύπτεται ο λόγος που βρέθηκε σε αυτήν τη κατάσταση) και αυτή είναι συμπονετική επίσης (κλασσικός ανιμε χαρακτήρας του 80 εδώ που τα λέμε).

Ο Νιλς που είναι ο πρωταγωνιστής μπορώ να πω πως υστερεί σε σχέση με τις αγριόχηνες στον χαρακτήρα, εκτός από τα τελευταία επεισόδια. Στο βιβλίο αναπτύσσεται καλύτερα και κυριαρχεί πιο έντονα η αναποφασιστικότητα αν θα μείνει νάνος μαζι με τις χήνες που δέθηκε συναισθηματικά ή θα γυρίσει στους γονείς του. Όταν ήμουν μικρός ούτε είχα ιδέα για το βιβλίο. Νόμιζα πως η σειρά ήταν σουηδική!




Το animation από το Studio Pierrot σίγουρα δεν συγκρίνεται με τις νεότερες σειρές αλλά για την εποχή του ήταν πολύ καλό για μια παιδική σειρά με ζώα. Οι σκηνές της πτήσης του σμήνους των αγριόχηνων είναι πολλές φορές εντυπωσιακές, ενώ και τα σουηδικά τοπία (όρη, δάση, κοιλάδες, χωριά, κάστρα κλπ) και οι άνθρωποι είναι άριστα σχεδιασμένοι και ανταποκρίνονται στην εποχή που λαμβάνει χώρο η ιστορία.

Η μουσική στο dub δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο. Λίγες μελωδίες εδώ και εκεί, επαναλαμβανόμενες, αλλά σε μερικά επεισόδια (και ιδίως στο τελευταίο) είναι συγκινητικές. Επίσης η ιαπωνική εισαγωγή από ότι είδα είναι άθλια. Η γερμανική και φινλανδική είναι μακράν οι καλύτερες. Τα ηχητικά εφφέ και αυτά φτωχά. Μόνο οι φωνές των χαρακτήρων είναι άριστες. Αν και σε πολλά σημεία οι φωνές μείναν αμεταγλώττιστες και οι χαρακτήρες μιλάνε χωρίς φωνή. Πιθανόν στα ηχητικά εφφέ η ιαπωνική έκδοση να ήταν καλύτερη.


Στο σενάριο συμμετείχαν πολλοί γνωστοί Ιάπωνες σκηνοθέτες. Τα ονόματα τους:
Hisayuki Toriumi, Mamoru Oshii, Masami Anno, Mitsuo Kaminashi, Motosuke Takahashi. 52 επεισόδια κρατά η σειρά και στα περισσότερα το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο. Γενικά από τις καλοδουλεμένες σειρές του 80.




Η σειρά είναι κλασσική και όσοι νεότεροι δεν την προλάβατε μικροί και όσοι παλαιότεροι δεν την θυμάστε (αμφιβάλλω αν κάποιος παλιός που μπαίνει σε site ανιμε μπορεί να ξεχάσει τέτοια σειρά), μπορείτε να τη βρείτε στα Γερμανικά ή στα Γαλλικά, μιας και η ΕΡΤ όποια σειρά παίζει την βάζει στο αρχείο και καμιά εταιρία διανομής εδώ δεν έχει τα μέσα ή τα λεφτά να εκδώσει τις παλιές σειρές σε DVD στα Ελληνικά.

Βλέποντας τη σειρά αυτή ένιωσα περίεργα και το τελευταίο επεισόδιο θα μου μείνει στη μνήμη για πάντα, όπως και το βιβλίο. Το βιβλίο είναι διαθέσιμο δωρεάν online, όπως και πολλά άλλα από το Gutenberg Project για όσους ενδιαφέρονται. Διαβάστε και κανα βιβλίο να ξεστραβωθείτε λίγο Wink

Καμιά σχέση με το να βλέπεις τα καινούργια και τυποποιημένα ανιμε. Για αυτό μη με παρεξηγήτε όταν προτιμώ τις παλιές σειρές. Ευτυχώς είδαμε τις παλιές ώστε να μπορούμε να τις συγκρίνουμε με τις σημερινές. Όσο κρατά το αξέχαστο μαγικό ταξίδι του Νιλς στα υπέροχα Σκανδιναβικά τοπία, σε συνεπαίρνει με έναν τρόπο που λίγες σειρές κατάφεραν να πετύχουν και δεν εννοώ τις σημερινές. Αλησμόνητη σειρά για μικρούς και μεγάλους. Όμως για χάρη της πολιτικής ορθότητας και εμπορευματοποίησης που να ξαναπαιχτούν τέτοιες σειρές.

Και εικόνες από το συγκλονιστικό τελευταίο επεισόδιο:




Βαθμολογία σε ήχο, σενάριο, γραφικά: παλιά σειρά οπότε δεν συγκρίνεται
Συναισθηματική αξία:
100/100 και αυτό αρκεί.
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Mr Ayu-Mania
Δημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 07, 2007 11:13 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: PoSSeSeD :: :: PoSSeSeD ::

Συμμετέχει από: 18 Ιαν 07 Δημοσιεύσεις: 258 Τόπος: Θεσσαλονίκη Τώρα Βλέπω: Death Note, FMA, Yakitate Japan
Thumbs UP!

Πολυ καλο review. Και εγω στην ηλικια σου ειμαι, οποτε πολλες αναμνησεις απο αυτην την σειρα... Smile

Πως περνανε τα χρονια... Ηταν μια απο της 2 πιο αγαπημενες μου σειρες των παιδικων μου χρονων..

Η αλλη ειναι αυτη:



Θυμιζει τιποτα? Very Happy Πρεπει να την κανουμε review και αυτη Cool

_________________
Ayumi will be my wife and Namie will be my mistress
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Erisabetsu
Δημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 07, 2007 11:15 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.oBSeSSeD :: :: ANiME.oBSeSSeD ::

Συμμετέχει από: 28 Μάρ 06 Δημοσιεύσεις: 416
Ειμαι πολύ παλίομπιτσα σήμερα..

Λοιπόν ένα δίκιο το έχεις για το βιβλίο.
Φανταστική σειρά την παρακολουθούσα και εγώ μικρή..
Δεν κατάφερα να τη βρώ τώρα, αλλά απο ότι θυμάμαι εκείνη η σειρά με έκανε να βαριέμαι απόλυτα και παίζει να ήταν η μόνη που το κατάφερνε αυτο..

Τραγικό ξενέρωμα το τέλος της σειράς που μου ήθραν τα πάνω κάτω.
Τουλάηιστον για την τότε Fuki που ήταν παιδί ακόμη.

_________________
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger MSN Messenger
Dante80
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 08, 2007 5:28 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator:: ::Moderator::

Συμμετέχει από: 11 Φεβ 06 Δημοσιεύσεις: 1052 Τόπος: Ima, Sokoni Iru Boku. Τώρα Βλέπω: Bounen no Xamdou
To κέρατό μου μέσα....τα νιάτα μου θυμήθηκα και εγώ..

Πέτρο είσαι υπερκωλόφαρδος που ξεστραβώθηκες να μάθεις Γαλλικά. Αυτή η σειρά (καθώς και κάποια τρελά R2 από Γαλλία) είναι ένας από τους λόγους για τον οποίο σε ΜΙΣΩ ΘΑΝΑΣΙΜΑ.... Laughing Laughing


Παράθεση:
Τα πνευματικά δικαιώματα για κριτικές anime τα έχει αποκλειστικά το anime.gr. Οποιαδήποτε παράβαση τιμωρείται αυστηρά.


Σιγά μην βάζουμε και DRM στα posts.... Razz

_________________
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
kenji
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 08, 2007 10:16 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.eNGiNe :: :: ANiME.eNGiNe ::

Συμμετέχει από: 30 Σεπ 04 Δημοσιεύσεις: 911 Τόπος: Θεσ/νικη / Πάτρα Τώρα Βλέπω: Ton kafe pano sto grafeio
Παράθεση:
Πέτρο είσαι υπερκωλόφαρδος που ξεστραβώθηκες να μάθεις Γαλλικά. Αυτή η σειρά (καθώς και κάποια τρελά R2 από Γαλλία) είναι ένας από τους λόγους για τον οποίο σε ΜΙΣΩ ΘΑΝΑΣΙΜΑ....

+1

Darcia απλά respect. Μαζί με το ulysses αλλά και τα κινεζίκα παραμύθια πιστεύω ότι ήταν από τις καλύτερες σειρές.
Συναισθηματική αξία: priceless

Αν και δε ξέρω Γαλλικά αν δε γίνει τίποτα με Ελληνικά για αυτή τη σειρά, ίσως αγοράσω και εγώ τα dvd της. Κανένας funsubber γαλλικών?? Razz
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
utsutsu
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 08, 2007 11:53 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.LoRD :: :: ANiME.LoRD ::

Συμμετέχει από: 29 Φεβ 04 Δημοσιεύσεις: 1762 Τόπος: Αθήνα
den tha po polla....
1. ena megalo euharisto gia to review se ena anime pou latrepsa k latervo akoma

2. nomizo pos telika auto itan to proto anime pou ida sti zoi mou. an k eho akoma tis amfivolies mou , mpori na itan to captain harlock

3. allos enas logos pou i papies-hines ine ta agapimena mou zoa

4. i foni pou ekane sto elliniko dub to hamsteraki sinagonizete tis kawai jap voices

5. thee mou giati megalono toso grigora....alla niotho tiheros pou megalosa me tetia "pedika" k se kales epothes greek tv

6. me psinis va paro to vivlio k isos na se parakaleso na me voithisis na akoniso ta ftoha gallika mou Embarassed (an vrite tpt gia elliniko sub pite kati k se mena ton ftohoooo)

_________________
https://soundcloud.com/pressure-spirals/tracks
https://www.pressure-spirals.club/
http://pressuridion.blogspot.com/

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
kenji
Δημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 09, 2007 4:21 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.eNGiNe :: :: ANiME.eNGiNe ::

Συμμετέχει από: 30 Σεπ 04 Δημοσιεύσεις: 911 Τόπος: Θεσ/νικη / Πάτρα Τώρα Βλέπω: Ton kafe pano sto grafeio
hado-utsutsu τσέκαρε εδώ για το βιβλίο σε ηλεκτρονική μορφή
http://www.gutenberg.org/etext/10935
http://digital.library.upenn.edu/women/lagerlof/nils/nils.html
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
KuRy-ou
Δημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 09, 2007 12:18 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: HooKeD :: :: HooKeD ::

Συμμετέχει από: 22 Μάϊ 05 Δημοσιεύσεις: 147 Τόπος: Στην καρέκλα του σπιτιού μου! Τώρα Βλέπω: Την οθόνη μου!
utsutsu έγραψε:
6. me psinis va paro to vivlio


Έχω το βιβλίο στα ελληνικά εδώ και .... ούτε θυμάμαι πόσα χρόνια (πιστεύω γύρω στα δέκα) και έτσι ξέρω ότι υπάρχει στην Ελλάδα (εμ... τουλάχιστον πριν 10 χρόνια...) Πιστεύω ότι θα υπάρχει και σήμερα. Με λίγο ψάξιμο θα το βρεις.
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
utsutsu
Δημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 09, 2007 5:56 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.LoRD :: :: ANiME.LoRD ::

Συμμετέχει από: 29 Φεβ 04 Δημοσιεύσεις: 1762 Τόπος: Αθήνα
Thanx a lot Kenji (me vlepo an teliono to melani tou ektipoti tis doulias Razz ) and KuRy-ou (tha kano tin apopira na rotiso Smile )

_________________
https://soundcloud.com/pressure-spirals/tracks
https://www.pressure-spirals.club/
http://pressuridion.blogspot.com/

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
anime136
Δημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 07, 2007 9:35 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: HooKeD :: :: HooKeD ::

Συμμετέχει από: 04 Μάρ 07 Δημοσιεύσεις: 100 Τόπος: Ξανθη Τώρα Βλέπω: πολλα και διαφορα
το νιλς ηταν η πρωτη επαφη μου με τα παιδικα και σ αυτο χρωστω τα οσα
ξερω για τα ανιμε (μπηκα στο ιντερνετ να ψαξω φωτο)και συναντησα το μελλον μου (μια πορωμενη με τα ανιμε) Smile
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
Darcia
Δημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 16, 2009 9:57 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.oNe :: :: ANiME.oNe ::

Συμμετέχει από: 10 Ιούν 05 Δημοσιεύσεις: 782 Τόπος: Θεσσαλονίκη, μεγάλη φραπεδομάνα Τώρα Βλέπω: την τύφλα μου
αν και καπως αργα......

οσοι απο εσας ενδιαφέρεστε, μπορείτε να ακούσετε και την υπέροχη μουσική από την ευρωπαικη έκδοση της σειράς, από τον μακαρίτη πλέον Karel Svoboda.

Μεταξύ άλλων είχε συνθέσει και τη γερμανική εισαγωγή της σειράς "Μάγια η Μελισσα", όπως και μουσική για τις επισης ευρω-ιαπωνικής παραγωγής γνωστες σειρές "Πινόκιο" και "Βικυ ο Μικρος Βικινγκ". Ειχε κυκλοφορησει σε CD.


(link αφαιρεθηκε επειδη δεν επιτρεπονται πλεον τα direct links. Οποιος ενδιαφερεται ας μου στειλει pm.)
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης