Το ξέρατε ότι omedeto σημαίνει συγχαρητήρια / χρόνια πολλά;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3  Επόμενη
Σελίδα 2 από 3
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    Γενικές Συζητήσεις    Η προσφορά ή το περασμένο μεγαλειο;
powerboy
Δημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 20, 2009 7:34 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.DeViL :: :: ANiME.DeViL ::

Συμμετέχει από: 01 Μάρ 04 Δημοσιεύσεις: 1351 Τόπος: Ρόδος Τώρα Βλέπω: Hayate No Gotoku, Ichigo Mashimaro, Seto No Hanayome
Όχι τελείως άσχετο...

Ο Μέγας Αλέξανδρος είναι επίσης υποψήφιος και στην παρωδία του διαγωνισμού αυτού όπου βραβεύονται οι 100 μεγαλύτεροι μ***κες Έλληνες (Ναι, φίλε Hellbroth, αυτό σε ενδιαφέρει) :

http://mallakesellines.blogspot.com/

Αξίζει να ρίξετε μια ματιά, θα γελάσετε πολύ. Πάντως προς το παρόν προηγείται ο Κούγιας (κατα σύμπτωση Αλέξης και αυτός) κατά πολύ.


Πάντως η προσωπική μου άποψη για την ψηφοφορία είναι ότι ο Μέγας Αλέξανδρος πήρε μάλλον δίκαια τον τίτλο. Ορίστε γιατί:



  • Δεν ήταν ένας απλός "σφαγέας" στρατηγός. Εάν ήταν η αυτοκρατορία του θα κατέρρεε μέσα σε λίγους μήνες. Όταν κατακτούσε μια περιοχή... Δεν έκανε τίποτα! Κρατούσε τους ήδη υπάρχοντες νόμους και αφαιρούσε απλά τα πιο απάνθρωπα στοιχεία του (όπως τους διαμελισμούς και τις εκτελέσεις). Αποτέλεσμα ήταν οι περιοχές που κατακτούσε να τον υποδέχονται σαν απελευθερωτή. Δεν σφαγίαζε χωριά και πληθυσμούς όπως κάποιοι άλλοι κατακτητές (βλέπε Τζενγκις Χαν). Ο Μέγας Αλέξανδρος κατάφερε να νικήσει τον Ξέρξη πολιτικά πρωτού τον νικήσει στρατιωτικά.

  • Είναι ίσως η μοναδική περίπτωση ανθρώπου στην ιστορία όπου κατάφερε να ξεπεράσει τον πατέρα του. Συνήθως βλέπετε τα παιδιά μεγάλων ανδρών (πχ Ναπολέων, Λουδοβίκος 14ος) γίνονται νοθρά και καταστρέφουν τα έργα των γονέων τους. Ο Μέγας Αλέξανδρος από την άλλη λόγω της κατηχήσεως της μάνας του, της διδασκαλίας του Αριστοτέλη, και του μίσους που έτρεφε για τον πατέρα του Φίλιππο (το οποίο φαίνεται από το γεγονός ότι διάδιδε ότι ήταν γιός του Δία), διαμόρφωσε μια αρκετά δυναμική, ασύμβατη και ενεργητική συμπεριφορά η οποία του επέτρεψε να ξεπεράσει τον πατέρα του σε όλα τα σημεία.

  • Τελειοποίησε την τέχνη της στρατηγικής. Το άτομο έθετε στόχους και έβρισκε τρόπους να τους πραγματοποιήσει. Βλέπετε οι περισσότεροι απο εμάς νομίζουμε ότι έχουμε στόχους ενώ στην ουσία έχουμε ευχές, επιθυμίες χωρίς πρακτικό τρόπο επίτευξής τους. Ο Μέγας Αλέξανδρος από την άλλη όχι μόνο έβαζε στόχους αλλά έβρισκε και πρακτικούς τρόπους για τους πραγματοποιεί. Γιατί, για παράδειγμα να επενδύσεις χρήματα σε στόλο ενώ μπορούσες να πας απλά στην Αίγυπτο και να καταστήσεις τον Περσικό στόλο άχρηστο; Γιατί να προσπαθήσεις να "εκπολιτίσεις" την τεράστια έκταση γής της μηδικής αυτοκρατορίας ενώ μπορούσε να κρατήσεις τις δομές της; Αγνοούσε τις συμβουλές των στρατηγών και ακολουθούσε την λογική του. Και αυτό είναι σημαντικό για έναν ηγέτη.


Σαφώς και υπάρχουν και άλλοι λόγοι, αλλά αυτοί είναι που μου έρχονται στο μυαλό αυτή την στιγμή. Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν ένας απλός σφαγέας, και πιστεύω ότι άξια κέρδισε τον τίτλο του μεγαλύτερου Έλληνα.

_________________

Θέλετε να δείτε την κορούλα μου;
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger
Hellbroth
Δημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 20, 2009 9:18 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.LoRD :: :: ANiME.LoRD ::

Συμμετέχει από: 21 Νοέ 07 Δημοσιεύσεις: 2433 Τόπος: Uk Wolverhampton Τώρα Βλέπω: Γραμμές κώδικα όλη την ώρα.
Ty gia to blog poli gelio ontws den eixan kai adiko se pola pragmata.

Oso gia mega aleksandro skotose?Esfale...Alla kai pali itan alla ta xronia tote opws kai na to kaneis alles skepseis idees klp.

Twra kai pou eftase opou eftase den exoume tipota auta.

Krima kai pou den iparxei kai i vivliothiki tis aleksandrias na kseroume ta panta kai oles tis alithies.

_________________


Oh god...He divided by 0! We're all dead! Noooo! Federal agents, capture him!
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
Smaragdia
Δημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 20, 2009 10:28 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator::
:: Angel of Wrath::
::Moderator::<br>:: Angel of Wrath::

Συμμετέχει από: 14 Απρ 08 Δημοσιεύσεις: 641 Τόπος: Peiraus
καταρχας να ξεκαθαριστει κατι!!

ηταν Ψηφοφορια!
Ψηφισαν πανω απο 600.000 ατομα. ο Μεγας Αλεξανδρος κατεληξε με 102.000+ ψηφους.
Αν δεν συμφονουσατε μπορουσατε καλλιστα να ψηφισετε καποιον αλλο μεσα στο τοσο μεγαλο χρονικο διαστημα. Οι ψηφοφοριες ξεκινησαν απο περσυ και οι τελικοι 10 παρουσιαστηκαν το Φεβρουαριο.
Αν τοσοι χιλιαδες θεωρησαν αυτο δικαιωμα τους.
Επισης. Στο debate προχτες εμφανιστηκαν 2 ατομα απο πανεπιστημια του εξωτερικου και ηρθαν μονο για λιγες ωρες μονο και μονο γι ααυτη τη ψηφοφορια. Για να μιλησουν για το Μεγα Αλεξανδρο.
Ουτε εγω τον ψηφησα γιατι θεωρησα αλλους δυο μεγαλους Ελληνες καθοτι ασχοληθηκα πιο πολυ με την ιστορια της Ελλαδας απο το 1830-σημερα, και ξερω πιο πολλα για τοτε χωρις βεβαια να αμφισβητω το εργο κανενος.
Ο καθενας επαιξε ενα ρολο και κυριως εμεις και οι προγονοι μας και οσοι περασαν απο αυτα τα εδαφη.
Αν λοιπον δεν σας αρεσει το αποτελεσμα απλα σκεφτητε οτι εγινε δημοκρατικα βαση πλεοψηφιας και βαση διαλογου. (οχι δημοκρατικα οπως μας παρουσιαζουν οι πολιτικοι. καθαρα δημοκρατικα)

εχετε το δικαιωμα να λετε τη γνωμη σας αλλα οχι να προσπαθειτε να πεισετε αλλους και να τους "εμφυσεισετε" το δικο σας τροπο σκεψης.

_________________
http://smaragdia.deviantart.com
http://www.conceptart.org/forums/showthread.php?p=2169677#post2169677
http://www.animeplanet.gr/forum/viewtopic.php?t=7517&start=0
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
izo
Δημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 20, 2009 11:21 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.eNGiNe :: :: ANiME.eNGiNe ::

Συμμετέχει από: 14 Οκτ 07 Δημοσιεύσεις: 900 Τόπος: Αμφισα
george21gs έγραψε:
megaloi elines??Poso megalos mpori n einai enas stratigos p thisiase xiliades anthropous oste n anadikti??..akoma kai an dexto oti t ekane gia t kalo ts eladas..t ekane eis varos allon laon..opote mporei n fanei akraio ala pisteuo oti dn tha eprepe na einai stous 10 MEGALITEROUS elines..telos enas polemos einai polemos kai an dn tn exis zisi dn mporis n katalaveis tn friki tou.(gia osous pisteuoun oti meso tn polemon t katafere n anadi3i politismo).


Πιστευω πως ο powerboy τα εθεσε πιο πάνω πολύ σωστα σχετικα με τον Αλέξανδρο και σχεδόν με κάλυψε.

Θα στάθω στα λόγια σου επειδή νομιζω πως με συγχρόνη ματιά αντιμετωπίζεις τις πράξεις του Αλέξανδρου.

Σαφως και έκανε πολέμο, σκέψου όμως, μπορούσε να χρησιμοποιήσει διπλώματια εκεινη την εποχη και δεν το έκανέ για να εισχωρήσει η ελληνική επιρροή στην Περσική αυτοκρατορία, μάλλον όχι...Wink Οποιαδηποτε άλλο τρόπο για να τα κατορθωσει αναιμεκτα όλα όσα με κινδυνο της ζωης και του στρατου του έπραξε, πιστευεις πάλι αυτο το λαμπρό στρατηγικό μυαλό, θα μπορουσε και δεν θα το έκανε?

Εγω δεν μπορώ να φανταστω πως ό ανθρωπός που διδαξε ο Αριστοτέλης αν είχε τρόπο να ενεργησει διαφορετικά στα πλαίσια της επόχης που έζησε και να διασφαλισει όλα όσα πετυχε δεν θα το έκανε, άλλα θα πήγαινε πάλι με πολέμο, άπλως έτσι ήταν μέχρι και μέτα το τέλος της ελληνιστικής επόχης η καθεστηκυια τάξη των πράγματων και έτσι ενεργουσαν, μην τα κρινουμε με συγχρονη ματιά γιατι τότε και εγω τα βρισκώ σαφώς λανθασμένα, όμως δεν ήταν τότε

Μην καταδικάζουμε τον Αλέξανδρο "φόρα πάρτιδα" επειδη ήταν στρατηλάτης και του κολλάμαι την ταμπέλα, ήταν κάτι πολύ παραπάνω. Αν λες "σφαγεα" ελαφρά τη καρδία τον Μεγαλο Αλέξανδρο ειναι σαν να λες πχ τον Σοφοκλή σεναριογράφο

Δεν πιστευω πως κάμμια από τις μέγαλες προσωπικότητες είναι ανάξια στην θέση που είναι και ας μην συμφωνω εγώ προσωπικά με την εκλόγη της. Πχ Προτιμούσα από όλους τον Σωκράτη προσωπικά, ωστόσο δεν μπορώ να μην αναγνωρισω κατι και στους υπολοιπούς. Το βρισκώ ισοπεδοτικό

_________________


Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Koshin
Δημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 20, 2009 11:59 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: HooKeD.SeRiouSLy :: :: HooKeD.SeRiouSLy ::

Συμμετέχει από: 24 Μάϊ 08 Δημοσιεύσεις: 182 Τόπος: Athina/Agia Paraskeui Τώρα Βλέπω: witchblade
Den antilegw ,logiko m fainetai i pliopsifia na thewrei to Mega Alexadro ws to megalitero ellina olwn twn epoxwn.Sigrinontas omws tin ellinistiki epoxi, me to xryso aiwna tou perikli to ergo p afise o deuteros thewrw oti exei eunoisei perisotero ton elliniko politismo para ta erga pou einai ektos twn sinorwn (alexadreia,antioxeia,mesopotamia)..Kai i koultoura kai tis politismikes axies twn athinewn kathws kai to politeuma tous sigrinetai mono me auto tis viktorianis Agglias 2000 kai kati xronia argotera..Aaa kai oi 2 den einai mono kommati tis istorias tis ellados, alla olis tis eurwpis gia ekeini ti periodo, opote min to vlepoume toso e8nikistika .
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Carnival of Rust
Δημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 20, 2009 1:34 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator::
e-lithium Μαντρόσκυλο

Συμμετέχει από: 04 Ιαν 06 Δημοσιεύσεις: 1430 Τόπος: Its a GIF. If you look long enough then they will pop out!
Αχ μια ζωή αχάριστος είναι ο ελληικός λαός.

Ας αφήσουμε το πολιτιστικό επίπεδο και οτιδήποτε άλλο πρόσφερε με την μεταδωσει του ελληνισμού.Αν δεν ήτανε ο μέγας Αλέξανδρος δεν θα έιχει κλείσει η απειλεί από τους πέρσες που θα ξαναξεκινάγανε εκστρατεία σίγουρα εναντίον της Eλλάδας.Αυτό σημαίνει ότι γλιτώσαμε να φοράμε τσεμπέρια στο κεφάλι και να δοξάζουμε τον αλλάχ.Για έναν λόγο ότι αν κατορθώνανε οι πέρσες να μας κατακτήσουνε ειδικά εκείνη την εποχή ίσως και να είχαμε εξαφανιστεί σαν φυλή.Με αυτό που έκανε διαφύλαξε την επιβίωση από την τότε τεραστια απειλή των περσών.

_________________

AnimePlanet Forums Γενικοί Κανόνες
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
Follet99
Δημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 20, 2009 1:53 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: r00k ::

Συμμετέχει από: 22 Μάρ 09 Δημοσιεύσεις: 12 Τόπος: Θεσσαλονίκη Τώρα Βλέπω: Utena (it rocks..!!)
Όπως το βλέπω εγώ όμως δεν ξεκίνησε την εκστρατεία του για λόγους άμυνας αλλά επέκτασης. Δεν πιστεύω πως οι λαοί της ανατολικής Ασίας ζήτησαν ποτέ τον "εκπολιτισμό" τους ( αν θέλετε να το θέσουμε έτσι) από τον Αλέξανδρο. Και συμφωνώ οτι οι εποχές υπήρξαν διαφορετικές, παρόλα αυτά ο πόλεμος σε όποια χρονική περίοδο, όταν δεν είναι απελευθερωτικός ή αμύνης, προσωπικά θεωρώ οτι είναι καταδικαστεός.

Note: Αυτές είναι δικές μου σκέψεις. Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν.
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Hellbroth
Δημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 20, 2009 5:23 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.LoRD :: :: ANiME.LoRD ::

Συμμετέχει από: 21 Νοέ 07 Δημοσιεύσεις: 2433 Τόπος: Uk Wolverhampton Τώρα Βλέπω: Γραμμές κώδικα όλη την ώρα.
Swstos o follet99...

_________________


Oh god...He divided by 0! We're all dead! Noooo! Federal agents, capture him!
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
Carnival of Rust
Δημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 20, 2009 11:38 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator::
e-lithium Μαντρόσκυλο

Συμμετέχει από: 04 Ιαν 06 Δημοσιεύσεις: 1430 Τόπος: Its a GIF. If you look long enough then they will pop out!
Follet99 έγραψε:
Όπως το βλέπω εγώ όμως δεν ξεκίνησε την εκστρατεία του για λόγους άμυνας αλλά επέκτασης. Δεν πιστεύω πως οι λαοί της ανατολικής Ασίας ζήτησαν ποτέ τον "εκπολιτισμό" τους ( αν θέλετε να το θέσουμε έτσι) από τον Αλέξανδρο. Και συμφωνώ οτι οι εποχές υπήρξαν διαφορετικές, παρόλα αυτά ο πόλεμος σε όποια χρονική περίοδο, όταν δεν είναι απελευθερωτικός ή αμύνης, προσωπικά θεωρώ οτι είναι καταδικαστεός.

Note: Αυτές είναι δικές μου σκέψεις. Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν.



Δεν ήμασταν εμείς που ζητήσαμε γη και ύδωρ.Δεν ήμασταν εμείς που τους επιτεθήκαμε πρώτοι.
Το ότι διασφάλισε μια και καλή την απειλή τον Περσών που ακόμα και τότε μας κάνανε μεγάλη ζημια εξαγοράζοντας διαφορους έλληνες για παρα πολλές δολοπλοκίες δεν το εξετάζουμε.
Δηλαδή με την ίδια λογική ας καθόμασταν στα αυγά μας και να περιμέναμε ποτε θα ξανακάνουνε ντού.
Για κάποιους είναι σφαγέας για κάποιου άλλους δεν είναι.Κατάφερε ότι κατάφερε και είμαι περήφανος για αυτό.Από εκεί και πέρα όμως ο καθένας έχει την άποψη του.

_________________

AnimePlanet Forums Γενικοί Κανόνες
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
powerboy
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 21, 2009 12:54 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.DeViL :: :: ANiME.DeViL ::

Συμμετέχει από: 01 Μάρ 04 Δημοσιεύσεις: 1351 Τόπος: Ρόδος Τώρα Βλέπω: Hayate No Gotoku, Ichigo Mashimaro, Seto No Hanayome
Βασικά η εκστρατεία ενάντια στην Περσία ήταν ο καλύτερος δυνατός τρόπος να συσπειρωθούν και να ενωθούν οι Έλληνες, οι οποίοι μέχρι τότε τρωγόντουσαν μεταξύ τους. Ναι, οι Πέρσες δεν ήταν άμεσος κίνδυνος, αλλά ο Αλέξανδρος ήξερε, από την διδασκαλία του Αριστοτέλη στην Ελληνική Ιστορία, ότι η ειρήνη ανάμεσα στις πόλεις-κράτη ήταν πάντα ασταθής και ευάλωτη και ότι η παρουσία των Περσών μόνο χειροτέρευε τα πράγματα.

Ο Αλέξανδρος δεν είχε καμία όρεξη να περάσει την ζωή του σε εμφύλιους πολέμους όπως ο πατέρας του Φίλιππος. Ήθελε να εδραιώσει την ειρήνη ανάμεσα στους Έλληνες. Με το να εκστρατεύσει ενάντια στην Περσία βρήκε ένα τρόπο να πετύχει τον σκοπό αυτό και να ξεπεράσει τον πατέρα του.

Δεν είναι τυχαίο που ο Μεγας Αλέξανδρος θεωρείται στρατηγική μεγαλοφυΐα.

_________________

Θέλετε να δείτε την κορούλα μου;
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger
Hellbroth
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 21, 2009 5:20 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.LoRD :: :: ANiME.LoRD ::

Συμμετέχει από: 21 Νοέ 07 Δημοσιεύσεις: 2433 Τόπος: Uk Wolverhampton Τώρα Βλέπω: Γραμμές κώδικα όλη την ώρα.
Ama to pame etsi na skotonoume oti pisteuoume sto apotero melon tha mas kanei kako epidi den exoume oreksi na mas kanei kapoios kako sto melon ?:S?

Παράθεση:
ο πόλεμος σε όποια χρονική περίοδο, όταν δεν είναι απελευθερωτικός ή αμύνης, προσωπικά θεωρώ οτι είναι καταδικαστεός.



Na kathotane sta avga tou kai ama mas kanane do na tous g..... t.. m.. eleos diladi.

O kapodistrias efere ti patata stin elada kai oloi den tin etrwgan kai evale meta frourous na tis filane ospou nomizan oti itan kati pou exei aksia kai etsi pigenan oi elines kai to klevane enw tautoxrona eixe pei stous frourous na kanoun ta strava matia.

Megas aleksandros theos sti stratigiki alla epektatiki politiki.

Afou nikise tous perses kai itan toso kalos tha tous nikouse kai dou na mas kanane kai tha eixame ti xwra mas kai ola kala.Oute thanatoi xwris logo oute tipota kai otan leme gia thanatous de leme mono exthroi tis eladas alla kai elines.(Mi to ksexname auto).

Ti emeine apo ton mega aleksandro exoume tipota apo osa katextise??Oxi.

Enw pithagoras ?Thalis?Arximidis?Omiros?Periklis?Kapodistrias?klp klp klp klp...

Me liga logia kai i ameriki pou ekane dou sto irak to ekane gia na mi fane ta pirinika apo tous irakinous?(Prosexte ti tha pite de lew oti ekane i ameriki kati swsto kai den einai kati diaforetiko epektatiki politiki itan auti kosmos pethane).

Twra tha me kraksete oloi alla de pirazei o kathenas exei ti gnwmi tou elpizw na to sevastite kai na diavasete ti eipa prin arxizete na mou lete ta katorthomata tou mega aleksandrou.

Signwmi ama sas epriksa kai gia ta greeklish eimai agglia kai den exw elinika sto pc kai oute mprorw na valw Embarassed

_________________


Oh god...He divided by 0! We're all dead! Noooo! Federal agents, capture him!
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
powerboy
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 21, 2009 9:27 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.DeViL :: :: ANiME.DeViL ::

Συμμετέχει από: 01 Μάρ 04 Δημοσιεύσεις: 1351 Τόπος: Ρόδος Τώρα Βλέπω: Hayate No Gotoku, Ichigo Mashimaro, Seto No Hanayome
Φίλε Hellbroth, σχετικά με το θέμα των Ελληνικών, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις Ubuntu Linux. Εναλλακτικά, εάν δεν έχεις όρεξη να κάνεις εγκαταστάσεις δοκίμασε τα Knoppel, Puppel ή Austrumi Linux τα οποία τρέχουν απευθείας από CD, έχουν άριστη υποστήριξη Ελληνικών και είναι αρκετά γρήγορα. Ορίστε οι ιστοσελίδες:

http://www.ubuntu.com
http://www.knoppel.org
http://hamster-linux.blogspot.com/2009/04/blog-post.html
http://cyti.latgola.lv/ruuni/

Θα σου πάρει λίγη ώρα να συνηθίσεις τα ιντερφέσια (Interface) αλλά αξίζει τον κόπο. Τα Linux είναι μαγεία.

ΟΚ, Back to topic.

Οι Πέρσες ήδη έκαναν κακό στην Ελλάδα. Μπορεί να μην "έκαναν ντού" αλλά υποκινούσαν πολέμους και εξεγέρσεις των οποίων το αποκορύφωμα ήταν η μάχη της Χαιρώνειας. Ο Αλέξανδρος ήξερε ότι εάν τους άφηνε ανενόχλητους ένας δεύτερος εμφύλιος ήταν αναπόφευκτος. Οπότε ο Αλέξανδρος έπρεπε να διαλέξει εάν θα πάλευε με Έλληνες ή με Πέρσες. Διάλεξε το δεύτερο.

Τώρα, σχετικά με το θέμα της κληρονομιάς, έχουμε τα Έργα της Ελληνιστικής περιόδου. Το γεγονός ότι δεν σωθήκαν πολλά από εκείνη την περίοδο οφείλεται περισσότερο μάλλον στο "Μέγα" Θεοδώσιο και το "θεόπνευστο" κάψιμο των αρχαίων ναών & βιβλιοθηκών παρά στον Αλέξανδρο (παρεπιπτόντως μην ξεχάσετε να ψηφίσετε τον Θεοδώσιο στο Γκάλοπ για τους μεγαλύτερους Μ***κες Έλληνες)

_________________

Θέλετε να δείτε την κορούλα μου;
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger
kabez
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 21, 2009 9:52 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.LoRD :: :: ANiME.LoRD ::

Συμμετέχει από: 12 Νοέ 04 Δημοσιεύσεις: 3238 Τόπος: borderguard
Ο George Carlin κάποτε είχε πει


Fighting for PEACE is like SCREWING for virginity.


.

Ο Μέγας Αλέξαντρος καλά έκανε και ξεκίνησε εξτρατεία για να διασφαλίσει το μέλλον της αυτοκρατορίας του ,ακολουθόντας την λογική του Utilitarianism "For the Greater Good".
Αλλά δεν κάνω πάρτυ κιόλας που έστελνε ελληνικά στρατεύματα (ειρήνης?) σε ξένους τόπους.
Eιναι παντως ενα διλημα και αυτο.Αν δεν ηταν ο Μ.Αλεξανδρος η Ελλαδα πιθανον να ειχε αφανιστει απο τοτε και να ειχαμε μια τεραστια διαφορα στην ροη της ιστοριας σημερα και στον παγκοσμιο χαρτη(στον οποιο το ελληνικο στοιχειο θα ηταν σβησμενο σιγουρα).Απο την αλλη ομως γινεται καποιος αχαριστος αν δεν πει ενα ευχαριστω σε αυτον που του εσωσε την ζωη, εστω ακομα και σκοτωνοντας εναν αλλο.


Πάλι ο George Carlin είχε πει ότι


If fire fighters fight fire, and crime fighters fight crime, then what freedom fighters fight?They never mention that part to us, do they?

_________________
"Whoever fights monsters should see to it that in the process he does not become a monster.
And when you stare into the abyss the abyss stares back at you"

Friedrich Nietzsche

http://www.animeplanet.gr/425_blue_submarine_no6.html

.



-
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Hellbroth
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 21, 2009 10:48 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.LoRD :: :: ANiME.LoRD ::

Συμμετέχει από: 21 Νοέ 07 Δημοσιεύσεις: 2433 Τόπος: Uk Wolverhampton Τώρα Βλέπω: Γραμμές κώδικα όλη την ώρα.
De mporw na ta valw giati prospathw na allaksw ta panta apo tin eliniki mou zwi tespa exw tous logous mou. off topic soz.

Tespa re paidia eimai kata twn polemwn pws na to kanw idika otan einai epektatiki politiki.

Kai pali imaste fimismenoi gia epitixies se texntes mathimatika kai lipa oxi gia kataktisame ti misi gi toso pia..

E anyway einai i gnwmi mou dexti kai i dikia sas ews ena simeio alla kapoia pragmata de ta dexomai.Euxaristw se osous mou apantisan kai kaname mia poli wraia sizitisi.Eimai eugnwmwm.

_________________


Oh god...He divided by 0! We're all dead! Noooo! Federal agents, capture him!
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
Carnival of Rust
Δημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 22, 2009 12:01 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator::
e-lithium Μαντρόσκυλο

Συμμετέχει από: 04 Ιαν 06 Δημοσιεύσεις: 1430 Τόπος: Its a GIF. If you look long enough then they will pop out!
Hellbroth έγραψε:
De mporw na ta valw giati prospathw na allaksw ta panta apo tin eliniki mou zwi tespa exw tous logous mou. off topic soz.

Tespa re paidia eimai kata twn polemwn pws na to kanw idika otan einai epektatiki politiki.

Kai pali imaste fimismenoi gia epitixies se texntes mathimatika kai lipa oxi gia kataktisame ti misi gi toso pia..

E anyway einai i gnwmi mou dexti kai i dikia sas ews ena simeio alla kapoia pragmata de ta dexomai.Euxaristw se osous mou apantisan kai kaname mia poli wraia sizitisi.Eimai eugnwmwm.


Οι λόγοι είναι σεβαστοί αλλα αυτό δεν έχει να κάνει με το φόρουμ.Και θα σε παρακαλέσω σε μεγάλο post να τα μετατρέπεις σε Eλληνικά.


Επίσης να ερευνήσεις καλύτερα την ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ίσως αναθεωρήσεις κάποια πράγματα.

_________________

AnimePlanet Forums Γενικοί Κανόνες
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 2 από 3
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3  Επόμενη

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης