Η μεγαλύτερη κοινότητα στην Ελλάδα με θέμα τα Anime, Manga και Games από την Ιαπωνία. Με δραστηριότητες όπως Anime Podcast, Gallery, Ιαπωνικό λεξικό και πολλά άλλα. The biggest Anime, Manga, Games and Japan community in Greece, in Greek. Podcasts, Anime Image Galleries, Anime Reviews, Anime Database, Blogs, Japanese Dictionary and much more.
  #ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ Προβολή Όλων
 
TVOVAΤαινία

One Piece
#19


 Κυκλοφορία   1999
 Studio   Toei Animation
 Τύπος   Περιπέτεια Κωμωδία Φαντασία
 Είδος   Επεισόδια - Δεν ανακοινώθηκε σύνολο
9.3
 


Παρουσίαση One Piece
Σύνταξη / Παρουσίαση: Psihakias
Δημοσιεύτηκε 24/05/2009Σενάριο


Ένα νεαρό αγόρι, ο Monkey D. Luffy εμπνευσμένο από τον ήρωα της παιδικής του ηλικίας τον "Red-Haired" Shanks, ξεκινάει να βρει τον θρυλικό θησαυρό "One Piece", για να γίνει ο καινούργιος "Pirate King" (ο βασιλιάς των πειρατών). Για να το κατορθώσει αυτό θα πρέπει να φτάσει το τέλος του πιο απρόβλεπτου, θανατηφόρου και επικίδυνου ωκεανού, του "Grand Line".

O Luffy οδηγεί τους "Straw Hat Pirates" πρώτα από την θάλασσα του "East Blue" και έπειτα στην "Grand Line" ακολουθόντας τον δρόμο του θανώντος "Pirate King", Gol D. Roger από νησί σε νησί προς το μεγάλο θησαυρό το "One Piece". Tο πλήρωμα μεγαλώνει, με έναν ξιφομάχο, μια πλοηγό, έναν ψέυτη.. με συγχωρείτε, εννοώ έναν ακροβολιστή, έναν διεστραμμένο.. και πάλι με συγχωρέιτε, εννοώ μάγειρα, έναν γιατρό, μία αρχαιολόγο, έναν ναυπηγό και τέλος έναν μουσικό.

Κατα την διάρκεια της ιστορίας το πλήρωμα έρχεται αντιμέτωπο με ηθικά χαμηλότερους πειρατές και τους "Marines" (το πολεμικό ναυτικό) οι οποίοι είναι μέρος της "World Government" (παγκόσμια κυβέρνηση) προσπαθώντας να λήξουν την "Golden Age of Pirates" (η χρυσή εποχή των πειρατών).

Αυτό το Anime έχοντας ως πρωταγωνιστές "ηθικότατους" πειρατές περνάει το μήνυμα τον στόχων και των ονείρων, για τα οποία όπως οι ίδιοι λένε, αξίζει να πεθάνεις προσπαθώντας. Είναι πολύ ευχάριστο και τα λίγα fillers που έχει, είναι ένα διασκεδαστικό διάλειμμα, μεταξύ των τιτανομαχιών μεταξύ του πληρώματος και των αντιπάλων τους. Έχει έξυπνα άστεια για κάποιον που καταλαβαίνει Ιαπωνικά και δυστυχώς όπως πάντα σε μεγάλες μάχες, δεν λείπουν τα flashbacks και οι σηζητήσεις.
Γραφικά


Έντονα και φωτεινά χρώματα κάνουν έναν απλό αλλά πολύ όμορφο συνδυασμό. Καταφέρνουν να προσδώσουν στους χαρακτήρες τους ανάλογους μορφασμούς αγωνίας, προσπάθειας, πόνου, γέλιου κλπ. πλούσια. Η εικόνα και οι κινήσεις είναι πολύ ομαλές και με το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι από τα καλύτερα.
Ήχος


Οι Voice Actors του One Piece είναι απίθανοι, έχοντας τέλειες φωνές για τους αντίστοιχους χαρακτήρες, βγάζοντας και τα ανάλογα συναισθήματα με την περίσταση. Τα ηχητικά εφε είναι πολύ ρεαλιστικά και πολυπληθή σε αντίθεση με την μουσική, η οποία αντιστοιχεί σε ένα theme ανά χαρακτήρα με 2-3 επιπλέον battle themes. Το 1ο opening theme "We Are" κέρδισε το Animation Kobe Theme Song Award του 2000.
Χαρακτήρες


Captain: Monkey D. Luffy. Ο Luffy δεν είναι ο τυπικός χαζός και πεινάλας πρωταγωνιστής. Η "βλακεία" του είναι διατυπωμένη πολύ έξυπνα από τον δημιουργό, ξεχωρίζοντας το αστείο απο το τυπικό γελοίο πρωταγωνιστή. Ο Luffy έχοντας τις δυνάμεις του "Gomu-Gomu no Mi" κάνοντας τον έναν "λαστιχάνθρωπο" έχει δηλώσει πως άμα καταφέρει να πραγματοποιήσει το όνειρο του και να γίνει ο "Pirate King" έχει καλώς, άμα πεθάνει προσπαθώντας, έχει πάλι καλώς. Είναι αυθόρμητος, γενναίος και πάνω από όλα ειλικρινής, έχοντας εντυπωσιακές αναλαμπές εξυπνάδας..

Swordsman: Roronoa Zoro. Ο Zoro έχει σαν όνειρο να γίνει ο καλύτερος ξιφομάχος του κόσμου. Αν και πειρατής ακολουθεί το Bushido κατά γράμμα και χρησιμοποιεί τρία σπαθιά στις μάχες. Ο Zoro μπορεί και δέχεται εξωφρενικά χτυπήματα, με τερατώδης αντοχή όπως συχνά λέει το υπόλοιπο πλήρωμα. Συνήθως περνάει την ώρα του σηκώνωντας βάρη ή κοιμόμενος στο κατάστρωμα. Μαλώνει συχνά με τον Sanji ο οποιος τον φωνάζει "Marimo-Head" (μουχλοκέφαλος) και έχει την ικανότητα να χάνεται μέχρι και σε ευθεία όπως έχει γίνει αρκετές φορές

Navigator: Nami. Η Nami έχει από ελάχιστη έως καθόλου ικανότητα στην μάχη. Είναι αληθινός Φραγκοφονιάς και δε δίνει τίποτα σε κανέναν. Το όνειρο της είναι να σχεδιάσει έναν χάρτη του κόσμου. Η Nami αρκετές φορές διατάζει το πλήρωμα έχοντας θαυμαστές ικανότητες πλοήγησης καθώς και πρόβλεψης καιρού.

Sniper: Usopp. Ο ψέυτης ακροβολιστής του πληρώματος. Χρησιμοποιεί σφεντόνα με διάφορες μπάλες, όπως ταμπάσκο ή λάδι κλπ. καθώς και λαστιχάκια.. Είναι συνήθως δειλός και κανει τα πάντα για να αποφύγει μια μάχη με εξαιρέσεις μετρημένες στα δάχτυλα. Αργότερα φοράει μια μάσκα, ονομάζοντας τον εαυτό του "Sogeking" ή αλλιώς "Sniper King" δείχνοντας και ανδρεία αρκετές φορές.

Cook: Sanji. Ο μάγειρας του πλοίου έχοντας σαν μακρινό όνειρο το "All Blue" και σαν κοινό σκοπό, να την πέσει σε οποιαδήποτε κοπέλα βρει, χρησιμοποιεί τα πόδια του για μάχες. Συχνά μαλώνει με τον Luffy για το φαγητό που κλέβει τα βράδια καθώς και με τον Zoro ο οποίος του έχει βγάλει τα παρατσούκλια "Curly" και "Love Cook".

Doctor: Tony Tony Chopper. Ο γιατρός του πλοίου είναι ένας τάρανδος, ο οποίος έχει φάει το "Hito-Hito no Mi" δίνοντας του την δυνατότητα να παίρνει πιο ανθρώπινες μορφές, καθώς και εξυπνάδα και ομιλία. Έχει κάποια μαχητική ικανότητα, άλλα συνήθως αποφεύγει τις μάχες. Είναι επίσης ο ήρωας Chopperman..

Archeologist: Nico Robin. Η Nico Robin είναι από τις λίγες φωνές λογικής στο πλήρωμα. Έχει φάει το "Hana-Hana no Mi" επιτρέποντας της να βγάζει οποιοδήποτε μέρος του σώματός της, από οποιαδήποτε επιφάνεια θέλει. Όνειρο της να βρει τον μονόλιθο "Poneglyph" που γράφει για την "True History". Λίγα είναι γνωστά για το παρελθόν της, εκτός του ότι ήτανε δολοφόνος.

Shipwright: Franky aka Cutty Flam. Ο Franky είναι ένα Cyborg, πολύ δυνατός και από τα λίγα μέλη του πληρώματος που σκέφτονται λογικά. Για καύσιμο χρησιμοποιεί Cola. Φτιάχνει το 2ο καράβι του πληρώματος, και όνειρό του να γυρίσει με αυτό τον κόσμο.

Musician: "Dead Bones" Brook. Ο Brook είχε φάει εν ζωή το "Yomi-Yomi no Mi" που του επέτρεψε να έχει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.
Μπορεί να χρησιμοποιεί το βιολί του για να κάνει τους αντιπάλους να κοιμηθούν ή να ξιφομαχεί σε στυλ iaido.
Γενική Βαθμολογία
9.3
Φωνές Χαρακτήρων
Luffy - Tanaka Mayumi, Nami - Yamazaki Wakana, Sanji - Hirata Hiroaki, Usopp - Yamaguchi Kappei, Zoro - Nakai Kazuya
Περισσότερες Πληροφορίες
Ο τίτλος δημοσιεύτηκε από τον χρήστη Takuto στις 08/10/2003, προβλήθηκε 75299 φορές και σχολιάστηκε/βαθμολογήθηκε 251 φορές.


 
 Σύνδεση Λογαριασμού


 AnimeNews Τελευταίες Καταχωρήσεις Τίτλων

Shingeki No Kyojin 

Hakugei Densetsu 

Fate/Zero 

Mayo Chiki! 

Happy Seven 

Hourou Musuko 

Happiness Special 1: Wata... 

Happiness! 

Seiken no Blacksmith 

Natsume Yuujinchou San 
 Τελευταίες Παρουσιάσεις Τίτλων

Macross Frontier 

Black Lagoon 

Code Geass Hangyaku no Lel... 

Kakurenbo 

Hoshi no Koe 

Kigeki 

Hetalia Axis Powers 

Fullmetal Alchemist 

Bartender 

Le Portrait de Petit Cosse... 


 Τελευταία Αρθρα Ενδιαφέροντα Links


 


17/09


15/09


14/09


14/09


14/09


11/09


11/09


11/09


11/09


11/09

Trinity Blood


Millennium Actress


Millennium Actress


Inuyasha


Neon Genesis Evangelion


Pretear


Kara no Kyoukai Movie 5: Mujun Rasen


Paradise Kiss