Η μεγαλύτερη κοινότητα στην Ελλάδα με θέμα τα Anime, Manga και Games από την Ιαπωνία. Με δραστηριότητες όπως Anime Podcast, Gallery, Ιαπωνικό λεξικό και πολλά άλλα. The biggest Anime, Manga, Games and Japan community in Greece, in Greek. Podcasts, Anime Image Galleries, Anime Reviews, Anime Database, Blogs, Japanese Dictionary and much more.
  #ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ Προβολή Όλων
 
TVOVAΤαινία

Eureka Seven
#68


 Κυκλοφορία   2005
 Studio   BONES Aniplex
 Τύπος   Επ. Φαντασία Mecha Δράμα
 Είδος   50 επεισόδια
9.0
 


Παρουσίαση Eureka Seven
Σύνταξη / Παρουσίαση: Erisabetsu
Δημοσιεύτηκε 11/11/2008Σενάριο


Πριν εκατό χρόνια οι άνθρωποι που εγκατέλειψαν την γη, βρήκαν καταφύγιο σε έναν νέο, έρημο πλανήτη. Εγκαταστάθηκαν εκεί και προσαρμόστηκαν στο περιβάλλον του, εκμεταλλεύτηκαν τα ρεύματα ενεργειακού αέρα (trapar) για την μετακίνηση αλλά και την διασκέδαση τους. Δημιουργώντας έτσι μια ενωμένη πολιτεία με διάσπαρτους πύργους - πόλεις στον πλανήτη.

Όμως ο Renton, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας γεννήθηκε εκατοντάδες χρόνια μετά. Απόγονος του μεγαλύτερου ήρωα του πλανήτη, περνάει τις μέρες του κάνοντας reffing (surfing σε Trapar) και ονειρεύεται τη στιγμή που θα συναντήσει το είδωλο του Holland Novak και την παράνομη ομάδα reffers του Gekkostate. Μεγαλώνει μόνος του με τον παππού του, τον καλύτερο ίσως μηχανικό του κόσμου και δεν θέλει να περάσει όλη του τη ζωή σε αυτή την απαίσια πόλη. Μια μέρα προσγειώνετε στο εργαστήριο του παππού του η Eureka, μέλος του Gekkostate και όλα αλλάζουν. Ο Renton ερωτεύεται την Eureka από την πρώτη στιγμή και όταν αυτή του ζητάει να φύγει μαζί της και τους Gekkostate ξεκινάει και η περιπέτειά του.

Όταν αρχίζει η σειρά το σενάριο δεν σε προϊδεάζει γι αυτό που θα ακολουθήσει. Στα πρώτα επεισόδια βλέπεις έναν νεαρό 14χρόνο να πραγματοποιεί το όνειρο του και να περνάει τον χρόνο του με τα πιο κουλ άτομα του πλανήτη. Όσο όμως εξελίσσεται η πλοκή, βλέπουμε τους χαρακτήρες και την ίδια την ιστορία να ωριμάζει. Πετυχημένα, λοιπόν έχουμε την μετάβαση από μία ανέμελη ιστορία σε μια ποιο ώριμη, γεμάτα ερωτήματα εξέλιξη.

Θετικό στοιχείο είναι η ποικιλία των χαρακτήρων και η όμορφη ατμόσφαιρα μέσα στο αεροσκάφος των Gekkostae. Αρνητικό στο σενάριο είναι οι μελιστάλαχτες σκηνές που δεν θα ήθελες να δεις σε μια σειρά με Mecha και ότι δυστυχώς για ακόμη μια φορά δεν αποφεύχθηκε η κληρονομιά που άφησε πίσω του το Neon Genesis Evangelion.

Η σειρά έχει όλα τα συστατικά που κάνουν ένα anime επιτυχημένο. Το τελευταίο επεισόδιο της σειράς σε κρατάει σε αγωνία και ανατρέπει τις καταστάσεις μέχρι την τελευταία σκηνή, οπού απλά εκεί χάνει κάθε συστατικό και μένει απλά το animation.
Γραφικά


Η σειρά ήταν συμπαραγωγή της Aniplex, της Bones και της MBS. Οπότε από τα 50 επεισόδια της σειρά πέρασε πληθώρα σχεδιαστών, animators και σκηνοθετών. Το αποτέλεσμα ήταν αρκετά καλό δεδομένου ότι έπρεπε να συντονιστούν τόσα πολλά άτομα. Κυρίαρχο στοιχείο στη σειρά είναι τα έντονα χρώματα. Τα οποία βρίσκονται σε αρμονία μεταξύ τους. Μου άρεσε η χρήση παστέλ χρωμάτων και αποχρώσεων που δεν τα προτιμούν συχνά στα anime.

Καινοτομία στο animation δεν υπήρξε ιδιαίτερη. Οι εναλλαγές των κάδρων γινόταν γρήγορα αλλά κάποιες φορές το animation γινόταν υπερβολικό. Σαν να ξέφευγε το animation από το χέρι του δημιουργού.

Κάποιοι χαρακτήρες έμοιαζαν σαν ήταν σχεδιασμένοι με τεχνοτροπίες άλλης εποχής. Πράγμα θετικό αφού έφερε μια νοσταλγική πινελιά στον θεατή. Μερικούς χαρακτήρες πάλι νομίζεις ότι τους έχεις ξαναδεί κάπου, ίσως να είναι κάποιο inside joke του δημιουργού. Σίγουρα ο ωραίος σχεδιασμός των χαρακτήρων είναι ένα από τα δυνατά στοιχεία της σειράς.
Ήχος


Ένα ακόμη δυνατό στοιχείο της σειράς είναι και η μουσική επένδυση του.
Η ιστορία αφορά μια ομάδα νέων ατόμων, έτσι και το soundtrack είναι ανάλογο.

Είναι φρέσκο διασκεδαστικό και με μεγάλη ποικιλία. Υπάρχει ποικιλία μουσικών ειδών ακριβώς όπως θα ήταν και σε ένα σπίτι γεμάτο με νέους. Η επιλογή της μουσικής δεν πέρασε απαρατήρητη από κανέναν και έτσι η σειρά κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο soundtrack από τα Anime Reactor Community Awards 2006.
Χαρακτήρες


Ακόμη ένα βραβείο από τα Anime Reactor Community Awards, δόθηκε για την ανάπτυξη των χαρακτήρων μέσα στην σειρά. Οι χαρακτήρες αντικειμενικά είναι πάρα πολλοί για να αναπτυχθούν. Ώμος όλοι έχουν σημαντικό ρόλο στην ομάδα.
Αυτό το στοιχείο είναι που σε τραβάει από την αρχή της σειράς. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το δυνατό χαρτί αυτή της σειράς.

Renton Thurston: 14 χρονών κάνει το όνειρο του πραγματικότητα. Μισεί τη ζωή του, μισεί την πόλη του, μισεί τα πάντα. Φεύγει για μια μεγάλη περιπέτεια με τα άτομα που θαυμάζει περισσότερο.
Eureka : Πιλότος του Nyrvash τύπου Zero, έχει περάσει πολλές καταστάσεις με το Nyrvash και γι' αυτό του φέρεται σαν να είναι άνθρωπος. Ιδιαίτερο ευαίσθητο άτομο παίρνει υπό την προστασία της τρία μικρά παιδιά. Ένα μυστήριο καλύπτει την γενικότερη ύπαρξή της.
Holland Novak: 29 χρονών. Άριστος ref fer από μικρή ηλικία. Είναι ο αρχηγός των Gekkostate και καπετάνιος του Gekko. Θα κάνει τα πάντα για να προστατεύσει την Eureka. Ευέξαπτος όσο δεν πάει δεν ταιριάζει καθόλου με το προφίl που του αποδόθηκε από το περιοδικό ray=out.
Talho Yuki: 26 χρονών. Πιλότος και αργότερα καπετάνιος του Gekko. Σύντροφος του Hollan στη μάχη και στη ζωή. Έχουν περάσει πολλά μαζί. Από επιπόλαιη και ανέμελη εξελίσσεται σε σοβαρή και οργανωμένη. Είναι η μόνη που μπορεί να συγκρατήσει τον Holland.
Axl Thurston: Όλοι θα θέλαμε να είχαμε έναν παππού σαν και αυτόν. Αρκεί να μη μέναμε μαζί του. Όνειρό του είναι να δει τον εγγονό του Renton να γίνεται μηχανικός και να αναλάβει την επιχείρησή του. Έχει χάσει ένα γιο και μία εγγονή εξαιτίας του στρατού και δεν θα ήθελα να χάσει και τον Renton.
Stoner: Εκδότης του περιοδικού ray=out. Είναι φιλειρηνικός και βρίσκεται στο Gekko ως παρατηρητής. Θέλει με τις ιστορίες του να γράψει ιστορία και το καταφέρνει.
Ray και Charles Beam: Υπηρετούσαν μαζί με τον Holland και την Eureka στον στρατό. Κατηγορούν ότι η Eureka είναι η αιτία που η Ray δεν μπορεί να κάνει παιδιά. Αγαπάνε και οι δύο πολύ τον Renton. Τους αρέσει η rave μουσική. Οι πολεμικές τους ικανότητες κάνουν ακόμη και τον ίδιο τον Holland να φοβάται.
Γενική Βαθμολογία
8.0
Εναλλακτικός Τίτλος
Koukyoushi Hen: Eureka Seven
Σκηνοθεσία
Tomoki Kyoda
Σχεδιασμός Χαρακτήρων
Kenichi Yoshida
Μουσική
Naoki Sato
Περισσότερες Πληροφορίες
Ο τίτλος δημοσιεύτηκε από τον χρήστη holborn στις 21/02/2007, προβλήθηκε 14852 φορές και σχολιάστηκε/βαθμολογήθηκε 39 φορές.


 
 Σύνδεση Λογαριασμού


 AnimeNews Τελευταίες Καταχωρήσεις Τίτλων

Shingeki No Kyojin 

Hakugei Densetsu 

Fate/Zero 

Mayo Chiki! 

Happy Seven 

Hourou Musuko 

Happiness Special 1: Wata... 

Happiness! 

Seiken no Blacksmith 

Natsume Yuujinchou San 
 Τελευταίες Παρουσιάσεις Τίτλων

Macross Frontier 

Black Lagoon 

Code Geass Hangyaku no Lel... 

Kakurenbo 

Hoshi no Koe 

Kigeki 

Hetalia Axis Powers 

Fullmetal Alchemist 

Bartender 

Le Portrait de Petit Cosse... 


 Τελευταία Αρθρα Ενδιαφέροντα Links


 


17/09


15/09


14/09


14/09


14/09


11/09


11/09


11/09


11/09


11/09

Trinity Blood


Millennium Actress


Millennium Actress


Inuyasha


Neon Genesis Evangelion


Pretear


Kara no Kyoukai Movie 5: Mujun Rasen


Paradise Kiss